Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elly94
    22. Srpanj 2021. 09:34

Jutro mame!
    Imam pitanjce. Koji gel preporucate za zubice? Za sad koristimo medu grickalicu kaj se stavlja u frizider pa ga to hladi.. Al vidim zadnjih par dana da ga stvarno muci. Sad mi cijelo jutro stenje di god ga stavila, radila snjim.. Nista ne pali. 🙄

Ruska1986
    22. Srpanj 2021. 09:34

anaAn

https://ibb.co/5XQftXj
    https://ibb.co/S53QdJ6
    Evo da vidite nas pupak😭😭😭

A joj, mis mali 😔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Valkris
    22. Srpanj 2021. 09:35

bebolinka

Ja imam babybjorn i nosam je od prvog mjeseca, ali prije mjesec dana sam je okrenula da gleda naprijed jer bi inače vrištala. Malo sam zategnula gornji dio ali ona super drži glavicu tako da nez zašto općenito nebi smjeli za naprijed dok ne sjede 🤷🏽‍♀️
    ..
    Curke neznam dal se meni čini ali stvarno je šta kažu da su bebe koje su rođene u pandemiji naprednije 🤣🤣🤣
    Za moju se stalno nešto šokiraju

Pa u biti zbog toga, kontrola gornjeg dijela trupa, glave, vrata, kralježnice
    Nasi su ipak jos premali da se nose prema naprijed, moja tek sad vrat drzi cini mi se. 
    Jucer bili na cijepljenju.. 5500 (rodena 3300) i 57 cm. Mama ponosna 😁😁🥰🥰
    .. 
    Mi starijem nismo prevukli pisonju, jednom ili dvaput tjedno prevlacimo do kud ide.. 

Valkris
    22. Srpanj 2021. 09:38

Elly94

Jutro mame!
    Imam pitanjce. Koji gel preporucate za zubice? Za sad koristimo medu grickalicu kaj se stavlja u frizider pa ga to hladi.. Al vidim zadnjih par dana da ga stvarno muci. Sad mi cijelo jutro stenje di god ga stavila, radila snjim.. Nista ne pali. 🙄

Dentinox (i danas koristimo) . Anaftin (nama nije bio dobar). Kamagel, gengigel. 

• Tea2807
    22. Srpanj 2021. 09:45

Hvala na info za nosiljku 😁😁
    Mi cistimo pisu svako jutro sa blazinicama i toplom vodom. Tako nam je pedijatar rekao, i da natezemo kolko ide, jer osim upale moze se sljepit kozica pa moraju na operaciju. 
    Moj najvise voli hvatat moju kosu 😂 kad primi, ne pusta, tako da je kosa u repu 0-24

Elly94
    22. Srpanj 2021. 09:58

Hvala na odgovoru 😊
    Sto se tice pise. I nama je pedijatrica i patronazna rekla da ga cistimo sa stapicima. Nategnemo i pocistimo ono bijelo. I inace mu svaki dan nategnem malo da se nebi sljepio. Jer onda je problem ak se to desi pa se mora rijesavati kirurskim putem. 

• NeverEver
    22. Srpanj 2021. 09:58

Nemam osobno iskustvo ali su mi pricale zene u familiji i citala sam bezbroj clanaka na tu temu na internetu, ako se povuce kozica i kasnije se to vise ne radi (npr.ako pedijatar povuce a kod kuce to ne prakticirate) kozica se moze slijepit. Isto tako, ako se jednom povuce, mora se raditi stalno jer mogu ulaziti bakterije i dolazi do upala. Ali ako se taj prvi put ne radi nista, sto je preporuka pedijatara s kojima sam ja pricala, onda ne treba nista ni dalje povlaciti nego samo prebrisati da ne dodje do upale kao i na svakom drugom dijelu koze. 
    Muskoj djeci su to prve igrackice, naravno 😂, i budu povlacili sami s godinu i 2, 3 svaki put kad su goli, na kupanju itd. Ako se u kasnijoj dobi kozica neda skinuti, potrebno je lagano svaki dan malo povuci i trebalo bi ici a ako i dalje ne ide, ide se pedijatru ili kirurgu koji posprica antiseptikom, da lokalnu anesteziju i u jednom potezu potegne. To je u toj dobi rijetko jer malci to sami rijese. Cesce je bilo prije u prvim mjesecima kod pedijatara ali to se nasilno vise ne radi, to je nekad bila praksa i treba izbjegavat pedijatre koji to tako rade jos i sad.
    Ja zato ne mislim nista dirati, mrvicu samo, tek toliko da prebrisem. U dojenackoj dobi ako se kozics prevuce preko glavica moze tako i ostati i onda je tek problem i mora se na hitnu.
    Svatko ce po svome kao i sa svim, mislim da je Kety pisala da je imala lose iskustvo s tim pa sad povlaci redovito i to je ok dok se zna kako i sto. Ja nemam pojma i muz i ja smo skupa bili kod pedijatra i zakljucili da necemo nista forsati, vjerujemo da ce se rijesit samo. Kod nas u obiteljima nitko nije navlacio kozice i svi su zdravi i normalni..

kety992
    22. Srpanj 2021. 10:06

Bok svima 😊
     Prevlacenje kozice  dok ih kupate lagano to navlacite...ima raznih nacina...jer se povlaci i prema dolje i prema gore...ako se pretjera pa se zacrveni ili pojavi krv..nista strasno..mi smo dobili betrion od dr i namazali tim...iako nam se to dogodilo 2x mozda. Cistit i povlacit se mora...inace se slijepi kozica i moze doc do infekcija. Mi nismo nista na silu..polako smo potezali sve do 3g...onda smo otisli u klaicevu kod kirurga na odvajanje.ne obrezivanje nego odvajanje onog dijela koji je jos bio slijepljen...taj dio ga je svako jutro uzasno bolio(jer i njima piskeci stoje u zraku ujutro i sad zamislite kad ih nesto zateze i boli i ometa u jutarnjem odlasku na wc 😏 ) moji starci nisu nista pa je brat dobio esirihiju...i dugo dugo nije prevukao to... ja sam definitivno za,i vec sam sad dosta navukla i malom..ne radim nis na silu...nakon kupanja pocistim sve bijelo i bas se lijepo odvaja. Od muzevog bratica mali je morao na obrezivanje sa 4 g jer nije mogao piskit vise...sve mu se slijepilo jer isto nisu nista radili 🤷‍♀️

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

kety992
    22. Srpanj 2021. 10:11

Neva - tako je...stvarno nista na silu se ne povlaci. I ovaj dio za kod kirurga..nit oni ne potezu nista...nisam znala dok nisam vidjela na svom sinu. Pospricaju mu pisu s tim necim...on pricekao 10 min vani..usli unutra i dr je uzeo nesto ko stapic sa kuglicom na vrhu...usao je s tom kuglicom na ovom dijelu di je bilo odvojeno i samo podvukao ispod ovog di je spojeno bilo...odvojio znaci u sekundi...par dana ga je peckalo i to je to...od onda uziva u kupanju i svemu...bas ga je smetalo to uglavnom. Do 3g se tak nis ne dira...a moj je ostavio pelene s ravno 2 g navrsene.

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

pupetta
    22. Srpanj 2021. 10:32

I nama je pedijatar preporucio povlacenje kozice, polako dokle ide i ocistiti bijelo.
    Opet svatko svoju politiku vodi, ali meni je logicno da se to sreduje, samo vidim potencijalne probleme ako se to ne radi. Tako da radim tako malo po malo i zasad je sve ok 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.