Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    26. Lipanj 2021. 06:11

Dobro jutro drage mame❤️,

AnaAn, biti će sve u redu sigurno.
    Bruna, nama je isto 3 mjeseca, i baca se nenormalno po noći, nemoguće je spavati pokraj toga, i češće se budi nekako nego prije i traži jesti ali opet moglo bi i gore biti.
    Zašto misliš da je kod vas regresija?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Ivancica90
    26. Lipanj 2021. 07:46

Dobro jutro mamice 🥰 Nadam se da ste dobro spavali i želim vam svima lijep dan danas 😘 I Leo se pridružuje bebama koje su jučer bile cijeli dan pospane 😴

.

AnaAn ne kužim se, ali nadam se da će sve biti uredu. Znam da je teško  pogotovo nakon svih ostalih problema, ali pogledaj kojeg smješkića imaš. Ako trebaš slobodno se isplači i požali tu nama. Svi smo uz tebe i možete vi to 😘

.

Dohrana - planiram ko ertzui i kety otprilike, al vidjet ću kak će to ići. Za sad mislim da budem tikvicu prvu možda. Uključila sam se na fejsu u grupu Domaće kašice za bebe pa tamo ima svašta nešto, nisam još stigla pregledat. Što je blw metoda?

.

Vrtić - u Gorici je manjak mjesta u jaslicama već godinama. Nismo upali, i još smo skoro zadnji na listi čekanja. A sumnjam da ima slobodnih mjesta jer je upisano i više djece nego što je u planu upisa bilo navedeno. Tako da kako za sad stvari stoje će ići u privatni, ako tamo opće bude mjesta. Neki vrtić u Zagrebu nam ne dolazi u obzir kad oboje radimo u Gorici

.

Cijepljenje - inače nisam protiv cijepljenja, ali ovo se ne planiram cijepit do daljnjeg, osim ako me ne natjeraju. Iako neko mi je komentiro kak planiraju ne dat djeci u vrtić ako roditelji nisu cijepljeni 😡 Dosta ljudi koje znam je imalo jake nuspojave na jednu od doza, em dojim, em sam sama s njim doma cijeli dan i ne bi to mogla. A i živcira me forsiranje cjepiva za koje ni sami pol toga ne znaju. Ljudi s kojima se družim su ionako skoro svi prebolili tako da nemam nikog iz rizične skupine koga bih mogla zarazit. 

• BruNa
    26. Lipanj 2021. 07:48

Ružice, mislim da je to zato jer se unatrag par dana teze uspava i ponoci trazi dudu. Inace je zaspala i tek se pred jutro pocela meskoljit po krevetu, a sad to fraje cijelu noc

🌺Principessa🌺
    26. Lipanj 2021. 07:57

MareiKate

Vezano za vrtiće u ZG, već sam pisala prije, sad niste nikako mogle dobit vrtić ali je poanta bila da se prijavite i budete u sustavu. Kad beba napuni godinu dana zovete vrtić i gledate što dalje, odnosno sjedite im za vratom i molite da vas prime 😬 ako vas neće primit u vaš, tražite drugi najbliži, ali ne morate čekati novi natječaj…

A kuzis,kod mene u Krizevcima sam zvala dok su krenuli upisi u vrtic jel ju mogu bar upisat pa za iducu godinu da ima,pa su rekli ako nema 6 mjeseci da ne mogu nista
    Ali bar bi mi bila na listi i u sustavu za iducu godinu, pa bi ju imali u vidu jer ona u svibnju ima godinu dana i ja moram na posao zacas,a vrtic i ako upadne bi cekala do rujna.. ali nee,zasto jednistavno kad moze komplicirano😅
    .
    AnaAn maleni je preslaadak😍😍😍😍 
    .
    Ruzice,kako napreduje selidba?
    .
    Moja je nocas spavala od 23 do 3 i od 4 do 7, u 7 sam ju nahranila i evo je spava opet😅 moram ju zacas obuci jer idemo k mojima na Svetu potvrdu danas..
    Krenuli smo jucer,aaali moj pametan pas je sjeo na pcelu pa je isao na injekciju, plus sjetili smo se kak da ih vozimo sat vremena a pesica mora dobiti bebe kroz dva tjedna😅 dok sam ha u bolnici radala,moji peseki su napravili djecu da ih muz nije ni vidio ni cuo🙈 tak da cemo imat veselje prije vjencanja i krstenja😅 uz Nasu bebu,jos bebe peseki🙈🤣

• MissGraz
    26. Lipanj 2021. 08:03

Ja sam na rubu snage od nocasnjeg bacanja i meskoljenja. Bruna, kuzim skroz. Moja cura to nije nikad radila, to bacanje po krevetu, nazad par noci je pocela… ja sam blago receno premorena… 

• BruNa
    26. Lipanj 2021. 08:08

Miss Graz, kužimo se!
    Nadam se da ce to proci ubrzo, al citam da moze potrajati tjednima. Kazastrofa. Ne mogu funkcionirat ovako

pupetta
    26. Lipanj 2021. 08:56

Jutro, mamice! 
    Mislim da nama izbija prvi zubic, ako je to uopce moguce  Nema ni nervoze ni nicega, ali od jucer radi neke cudne pokrete jezikom i kao da stalno prolazi po celjusti. Jutros je to opet radio pa sam isla pogledati i na jednoj donjoj jedinici je crvenkasto i mrvu oteceno. A sad hoce li uskoro izbiti ne znam. Inace vec dugo jako slini i trpa ruke u usta tako da to nisam primijetila nista drugacije.
    AnaAn vjerujem da nije nista ozbiljno i drzim fige da saznas nesto novo cim prije tako da budes u miru. Uz tebe smo 
    Regresija - ako sudimo po bacanju po krevetu onda smo Ruzica i ja u regresiji vec bar 2 mjeseca  salim se curke, drzite se, proci ce. Nije neka utjeha, ali vec smo sve vidjele da i dobro i lose prode. Ima vise regresija u prvih godinu dana, samo sam zaboravila kad koja nastupa. Nekad je cak bolje ne znati 
    Lussi jel to moguce? Bas si me nasmijala  Javi kada ti pas postane mama, steta sto su to ljetne bebe, ali prihvatit cemo je 

Ivancice BLW - baby led weaning ili beba voda dohrane. U sustini nudis bebi sve sto i ti jedes, ali prilagodeno i u komadicima. Ima naravno 728 pravila pa ako te zanima najbolje da proucis malo 

Baby P 03/21 💙

Elly94
    26. Lipanj 2021. 08:59

Jutro svima!
    Mi tu regresiju prolazimo vec 2 tjedna najmanje.. Sam se baca po krevetu.Nema plakanja nego lagano stenjanje i bacanje. I naravno on spava ja svako malo skocim da vidim sta je🤦🏻‍♀️taman ce to proc pa krecu zubici jeeeeeeej😂

• BruNa
    26. Lipanj 2021. 09:27

Pupetta i Ružica, i moja kcer se baca po krevetu od rodenja, meskolji, izvija, al na nacin da prvu turu od spava kao jedno dijete do tipa 3-4 i onda nastupa party dijete koje se meskolji,izvija, a mama ne spava. A ovo sad je skroz drugacije,pocinje se meskoljit pola sata nakon sto zaspi,i trazi da je uspavam,il dudu pa je baca van, i tako cijelu nocu….
    Sve će to proći, čari majčinstva! 
    Eno je, sad na meni spava i ne pomaknw se, a ja si mislim hocu je spustit i probudit il neka odspava na meni😄

Što se tiče komentara od starijih da cu je naučit da spava na meni itd, ne zamaram se. Uzivam u našem druženju. Ionako kad počnem radit necu biti po 24 sata doma vise puta na mjesec, treba sad to iskoristiti.

Anan, slazem se sa MissGraz, isto sam zdrastveni djelatnik, ako su hormoni dobri,nema razloga za brigu. Nakraju krajeva, da nesto nije uredu sa TSH,zvali bi te vec nakon rodenja. Jee se jos u rodilistu radio probir,kad su mu vadili krv iz petice.
    Samo smireno i polako.
    Hernija ce se rijesit, brzo i bezbolno! 

Elledanse
    26. Lipanj 2021. 09:40

Jutrooo, 
    Nasa se jednako meskolji kao i do sada, pred svako budenje. No opcenito i njoj vrucina smeta... 
    Sinoc je muz isao u svatove u kojima mladenci imaju bolesno rodeno dijete i bilo je u inkubatoru sa med sestrom na svadbi, zamislite. Naravno bilo je u zasebnoj prostoriji. Pretesko za cuti uh.... Zato budimo sretne za zdrave bebe! 
    Ja danas idem sa bakom nesto kupovati, a veceras sa prijateljicom vani. 

Petra - gdje si ti, nema te.... Mora da si na otoku i uzivas 😉 

Principesa - to su neki pametni psi. I oni vole imati svoju intimu 😀 

Ugodan dan svima 🌞 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.