Mame koje isu s bevicama na more da li cete im kupiti fredov kolut (naravno ako bude toplo more za njih za kupanje)? Vidim svake godine tako male bebice da se kupaju pa ne znam jel to izvedivo ili ne?
Pupetta, imam pilates loptu, nedavno sam ju bas izvukla iz spremista jer sam previse hopsala na krevetu, sto je rekla Jagodica (cini mi se) - uleglo se na tom mjestu. Haha. Ali ne pomaze navecer nista. 😭 preko dana, da, obavezno se smiri na lopti za pola sekunde. A ako jace hopsam strah me zbog SIDS-a jer se ne smije tako male bebe jako tresti. Ne znam ona vjerovatno osjeca moju paniku, nemir i ptsp od tog nocnog uspavljivanja pa je sve skupa onda jos gore… pokusavam kulirati, pjevusiti, ššš, aaa - ali nista ne pomaze dok sama ne odluci iz cista mira prestat plakat. Smjesna je bila jedan put. Ona place i place i place i nista ne pomaze i u jednom trenu pocnem i ja plakati s njom - ona se zaustavi, pogleda me i ono kao “o, stvarno sam pretjerala” pogled. I zaspi k’o od sale.
Jedino je neki dan prvi put zaspala bez placa nakon setnje u nosiljci, ali vec sutra to vise nije bila fora. Tako da… gubim metode, tj. ni nemam ih. Samo mi strpljenja treba i valjda ce proc.
Kakanje - moj kad je bio manji je kakao valjda 5,6 puta na dan, skoro kod svakog papanja, onda je bio period kad je svaka dva dana, sad se ustalilo na dva puta dnevno i tako je već skoro mjesec dana.
Ja sam izbacila sve kapi koje navodno pomažu kod grčeva (ruzica je u pravu, sve je to papilova), sad mu samo dajemo biogaju sa vitaminom D i čini mi se puno bolje
Cure ako netko ima popis imena i nickova da mi posalje haha.
Sibni mi poruku na fejs pa ti prosljedim,samo da smirim malu😅
I ja bi taj popis, ja sam vas sve prihvatila ali nemam pojma tko je tko 🙍
Mi imamo fredov kolut, ponijet ćemo ga ali ne znam baš da ćemo ga koristiti ... Moj super drži glavu, ali ipak su oni još mali i mislim da će za njih bit eventualno točanje nogica ili ako naletite baš na toplo more da s njima na rukama šetate po vodi. Neke bebe vole more neke ne, tj nekim bebama ne smeta hladna voda, ali mislim da nema puno takvih kod beba ispod 6 mjeseci kao što su naše. Moja prvu godinu sa 7 mjeseci nije voljela, ni prismrdit, drugu godinu već druga priča. Njoj sam tu prvu godinu grijala vodu u bazenčiću na plaži jer je već sjedila, ali on neće sad još sjediti... Generalno za bebe ispod 6 mjeseci se preporuča kupanje u moru na otocima ili negdje gdje je čišće more i ne koristiti kreme za sunčanje već strogi hlad. Ja sam prošlo ljeto vidjela jednu mamu, mislim da je domaća tamo na otoku i beba je imala možda oko 6 mjeseci. Došla je na plažu, skinula sebe i bebu, ušla s njom u vodu i bila možda 10 minuta s njom, šetala, brćkala, izašla iz vode, brzo obukla sebe i bebu i doma. Ta beba je uživala, ali vjerojatno je navikla. Na drugoj plaži sam pak vidla mamu koja je unijela svoju bebicu u more i nije odustajala iako je beba plakala i plakala. To mi se nije svidjelo iskreno 🙈 jer nije izgledalo da se beba ima namjeru smiriti i prihvatit situaciju...
MissGraz, večernje nervoze su česte kod nekih beba, kako će rasti tako će se to smanjivati... Mislim ja prva je imala to izraženo, drugi evo nema takve večernje ludorije 😬
Budem si danas stavila alarm da opet ne prespava 10 sati.
Uskoro idemo pedijatru pa ću pitati kolko smije u komadu spavati. Baš me zabrinula noćas sa tim spavanjem. Ali ujutro je bila najnormalnijeg ponašanja. Nije bila usporena ni ništa. Cijeli dan se smije ko velika.
Koliko bi voljela više u komadu spavati, toliko mi je san na zadnjem mjestu ako je ona na prvom.
Kakanje - Na početku je skoro nakon svakog podoja imala stolicu. Nakon nekog vremena je počela imati jednom dnevno obilnu kakicu. Nekad se desi da bude dva puta dnevno. Još se nije desilo da nije imala stolicu.
More - Sva sreća pa sam skoro bankrotirala nakon renovacije kuće pa si ne mogu priuštiti more :D Jer vjerujem da kad bi i otišla, ne bi mi bio neki odmor a ona je još premala da bi na bilokoji način uživala na moru. Drugu godinu.. Veselim se..
Pitanje vezano uz izdajanje - Uskoro moram vaditi dva zuba i skoro sam odustala već jer me strah bolova. A onda sam se sjetila da ne moram odustati već da mogu piti tablete za bolove da izdržim i jednostavno ne dojiti već se izdajati. Imam veliku zalihu mlijeka.
Iako i od toga strahujem.. Koliko bi se ja trebala izdajati vremenski i količinski da ne utječem na količinu mlijeka? Totalno ne kužim kako to funkcionira.
I ako netko zna, koliko se takve tablete zadržavaju u organizmu? Tj koliko dugo ne smijem dojiti nakon što popijem tabletu.
NeverEver, držim to fige da vratiš mlijeko. Ni ja nemam baš ništa protiv ad ali baš to, šteta bi bilo...
Menga - Rodila sam prije dva mjeseca i nisam još dobila niti ima ikakvih naznaka da budem. Nadam se da će tako ostati što dulje. Em zato kaj mi se menga ne da i dosta mi je uložaka em zbog mlijeka.
Grčevi - Do kad traju grčevi? Nešto mi se čini kao da sam pročitala 3 mjeseca. Moja mala redovno pije espumisan koji zbilja pomaže i super joj je. Ne mislim prekidati sve dok postoji šansa za grčevima. Iako, možda kad bi prekinula bi skužila da nije do espumisana..
Hippov čaj - ja sam ga prestala piti nakon jednog druženja u kojem su mi dvije osobe rekle da vjeruju kako su ostale bez mlijeka baš zbog tog čaja. Malo mi je teško povjerovati ali za svaki slučaj..
Moj se probudio, na lijevoj sam ga uspjela nahraniti nesto, desna nula bodova (inace je bilo slabije mlijeka), jos je bio gladan bogec moj mali, dobio je ad, popio 70ml i zaspao. To je ful malo jer je doza hipp combiotika za njegove tjedne 170 pa znam da se u biti dosta najeo na jednoj cici. Mozda se vraca mlijeko, kad bi desna sljakala bilo bi ok. Probat cu se izdajat iako mi se to tak vise neda i totalno kuzim vas koje se izdajate i to vas zivcira. Na lijevoj mogu rucno stisnut 100ml sam tak, na desnoj 10 uz muke. Ne znam sta glumi. 😂
Lonmi, mozda ti i je jer ste se zaigrali malo. Ja sam imala carski i nisam se usudila upustiti u nista do kraja babinja. Na kraju smo sa 5 i pol tjedni. Meni je super jer nisam rezana ni nist. No, nije mi bilo svejedno prvih par puta bez obzira sto je bio carski, svasta su nesto rezali, premjestali, taj jajnik mi maknuli i sve to nosi svoje. Tak ni tebi nebi preporucila osim ako bas nisi 100% sigurna.
Nije uobicajeno dobit mengu tako rano uz dojenje, kod mene je zbrka radi horomona vjerojatno. Naravno, ima zena, svaki organizam je drugaciji ali mozds ti je i od igranja a nisi jos skroz fit. Cekali ste dugo kao i svi mi, ako krenete preprano, mozda si produljite cekanje, bolje da krenete dok se osjecas skroz zdravo i citavo.
Sortiraj odgovore
Najstariji