Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom_of_4
    23. Lipanj 2021. 13:18

Ruzica,MissGraz prije sam za jedan kratki 😂😂😂😂 

Jagodica125
    23. Lipanj 2021. 13:27

Majcin sine, imamo borbu oko tok dnevnog spavanja, za kosu cupat🤯😱
    .
    Nocas je odspavao od 20h30 sinoc do 03h49 ujutro, papao, nova pelena i spavanac do 07h00. Nocu, super!👌Danju, evo zaspao sad nakob duuuge borbe. I sad kad je zaspao napokon telefoni u kuci zvone, susjed stemericom lupa i komarci posvuda 😫😫😫
    .
    Danas mi je bas izazovno, solo sam, menga mi u potocima curi, vruce je meni, maloga drzim, zalijepljeni smo jedan za drugog🥵
    .
    Hocu tusiranac i kavu 😭

• Ivancica90
    23. Lipanj 2021. 13:53

Pupetta evo me, taman sam polovila zaostatke 😘 Pozdrav i svim ostalim mamicama 😘 Nama je jučer bila godišnjica braka i mužu rođendan, tak da su moji i njegovi bili kod nas po danu, navečer dečki na tekmi, a u subotu je slavio s ekipom pa nisam čitala i nakupilo se stranica. Mi smo super, samo je Leo jučer imo 38.1, ne znam jesu možda zubići jer sve živo grize i nemirnije spava. Danas nema temperaturu pa budemo vidjeli.

.

Lonmi ja sam imala velikih problema s hiperprodukcijom, i iskreno meni izdajanje i ne izdajanje nije utjecalo na količinu mlijeka, imala sam ga previše bez obzira kaj sam radila dok god je on po noći cico. Već je netko napisao, po noći se najviše potiče proizvodnja mlijeka tako da pretpostavljam da je zbog toga. Probala sam ne izdajat i onda su mi se stalno radili zastoji, tako da sam ja izdajala preko dana po malo ako bi mi bile baš jako tvrde i po noći obavezno jedno izdajanje dok je on imo duže spavanje. I čekala da postane veći i počne više papat. Al nisam nikad do kraja izdajala. 

.

ChiAn - Ne mora biti da nemaš dovoljno mlijeka, ako se dobro sjećam beba od 3 tjedna još uvijek ne jede puno. Ako želiš povećati količinu probaj izdajati po noći, i izdojiti sve do kraja i još pumpati na prazno par minuta. Meni se drastično smanjila količina mlijeka kada je malac počeo spavati cijelu noć i isto me bilo strah da nema dovoljno. Pa se izdojim svaku večer prije mog spavanja kolko ide, to je cca 100-160ml i to onda zamrzavam ili ostavim u frižideru da imam za slučaj da fali, ali još mi nije trebalo. Meke grudi ne znače da nema mlijeka, samo si navikla na tvrde. Meni su 2 i pol mjeseca bile tvrde već pol sata nakon cicanja tako da razumijem da dok nisu misliš da nema mlijeka, tako sam i ja. A što se učestalosti tiče isto nema pravila, meni je jedno vrijeme htio jesti svakih 4 i pol sata, a sad je veći i jede svakih cca 2 i pol do 3. I spavanje se isto mjenjalo, na početku je trajalo duže, pogotovo jer je bio blago žut, a žutica ih isto uspavljuje. Ako ti redovito piški i kaka, dobiva na težini trebalo bi biti dovoljno mlijeka.

.

Instagram - ja imam samo fejs 🥺 Možda napravim da vas mogu vidjet, onda ću stavljat tu nick jer se već dio slika obriso.

• Ivancica90
    23. Lipanj 2021. 13:54

Tummy time i baby handling - moj obožava bit na trbuhu, stavljali smo ga od kad je bio skroz mali. Prvo na sebe u poluležećem pa kad je bio malo jači onda na kauč. Pripazite jedino da se ne oslanja na šakice nego laktove i treba im otvarat šakice. A poslije kad su veći ide oslonac na dlanove. Samo greška koju sam ja radila pa mi su mi na vježbama rekli da ne, kad imaju tummy time treba ih iz ruku spustiti na bok i onda okrenuti na trbuh. Isto tako kad ih se uzima, ne podizat s trbuha, nego vratit na bok pa uzet. Ugl stalno ih se kroz te rotacije treba stavljat na trbuh i leđa, a ne ih iz ruku spuštat i uzimat iz tog položaja. Tako uče pravilne obrasce podizanja u sjed preko boka i vježbaju bočne trbušne mišiće. I osim vremena na trbuhu, trebaju i vrijeme na bokiću, jedino ne znam kad se to počne, s 3 mjeseca sigurno, ne znam jel prije. I meni je taj baby handling prvo bio užas, sad sam se više manje navikla, a i on nakon nekog vremena skuži da ga se tak uzima pa sam pomaže s odizanjem glavice i slično.

.

Pokvareno mlijeko - evo ja jučer baš bacila, bilo je u frižideru 5 dana. Ima miris ko kad bljucnu, onak sirast. Ja sam iz jedne kapljice odmah skužila da ne valja tak da pretpostavljam ak ne smrdi da je ok.

.

Jaje - vidjela sam da je neko pisao da su mu preporučili. Meni su baš na vježbama rekli da se ne preporuča predugo, kao cca pol sata. Ako se baš ide na duži put onda barem svaka dva sata pauza da se beba izvadi i protegne. Ja sam isto mislila kao da je bolje nego košara jer Leo ima hipertonus vrata i kralježnice i treba ga vraćat u taj c položaj, ali su mi rekli da jaje, ljuljačke i to ne duže od pol sata. Nego da treba bit na ravnom na leđima i dizat nogice tak da jača trbuh, u tome su mu one već dignute i on ništa aktivno ne radi i neće ga ni ojačati.

.

Mjesto spavanja - Leo je po noći u onoj kolijevci kaj je spojena na naš krevet, a po danu ga stavljam u njegovu sobu u kinderbet, ali spustim rolete. Nekak sam si ja zamislila da će se lakše premjestit u svoju sobu ako mu bude poznata. U početku je htio sam kratko spavat u kinderbetu, al sad već bez problema. Dok je bio manji mi je preko dana spavo u gnijezdu na kauču ili na meni. Ali sad se može okrenut i bacakat okolo pa ga ne ostavljam na kauču ili našem krevetu bez nadzora.

• Ivancica90
    23. Lipanj 2021. 13:55

Vitamini - ja još uvijek pijem novalac prenatal, iako ne baš svaki dan, al većinom. I kad se sjetim magnezij uzmem navečer. Magnezij sam i prije trudnoće koristila. Bila sam prestala s prenatalom dok sam potrošila kutiju prije cca mjesec dana, al sam baš skužila kako sam puno izmorenija, beživotnija i sva nikakva pa sam ga uvela natrag. Ne znam jel zbog dojenja ili još nisam nadoknadila vitamine i minerale, al u svakom slučaju mi je bolje s njima.

.

Bacakanje po krevetu - moj zna po noći tako, odguruje se nogama i onda prođe kolijevku uzduž i poprijeko. Spava dok to radi, i nakon nekog vremena se smiri. Ja sam sebi protumačila da se želi okrenut, a ne ide mu i nema baš mjesta pa je nemiran dok ne nađe položaj i zaspe čvrsto natrag. Ali to ne traje cijelo vrijeme do jutra, nije nikad duže od sat vremena tak, al većinom je cca 20ak minuta.

.

Klima - upalimo, al odem s njim u drugu sobu dok rashladi pa ugasim. Srećom nam je dobra izolacija pa ne moram puno palit, meni čak bude ok preko dana bez nje, jedino se do navečer baš zagrije.

.

Robica - on je meni već neko vrijeme samo u kratkom bodiju i to je to. Tak i spava, prebacim tetru preko njega, ali on je makne sa sebe. Vruće je i mislim da nema smisla da mu još nešto oblačim. Preko dana ga znam skroz golog ostavit da se malo igra i tad je najveseliji.

.

Blossom kako ide s vježbicama? Sjetila sam vas se baš danas 😁

.

Buđenje za hranjenje - samo da odmah kažem, nisam stručna i pišem kako sam ja radila, da ne bi zbog mog savjeta nekoj bebici nešto bilo. Nisam ga budila zbog hranjenja nikad jer sam smatrala da nema potrebe, a znao je spavati po 5 sati u komadu dok je imo manje od tjedan dana. Maleni je rođen u terminu, bez nekih drugih problema, imo je blagu žuticu koja je dosta dugo trajala, ali su rekli da je to normalno i da je to vjerojatno ona žutica zbog dojenja. Na težini je lijepo dobivo, čak i previše po tablicama (puno više od minimuma koji je 140g tjedno), kakao je kod svakog podoja i imao dosta popišanih pelena. Ukratko nije bilo nikakvih znakova koji bi upućivali na to da premalo jede i da mu to jedno dugo spavanje smeta u razvoju. I s vremenom je taj spavanac bio sve duži dok nije došao do toga da spava cijelu noć. Kad je produžio to spavanje, počeo je češće cicat par sati prije njega. Tako da po meni ako je sve uredu nema potrebe za buđenjem bebe, ali to je moje mišljenje.

mom_of_4
    23. Lipanj 2021. 14:08

Ima li kakvih skokova sa 6 tjedana 😂😂moja pola spava pola place pola je budna kad zasoe u snu se smije i place ..koja je to sad shema pa reko da nije i u nje kakav skok 😂😓

• Ivancica90
    23. Lipanj 2021. 14:16

Lonmi

eleonora

I da, pretpostavljam da čuvar mlijeka ne dođe ko izdajalica tj da ne bi trebao utjecati na količinu mlijeka. Pretpostavljam.

Gdje ga mogu kupiti? Htjela sam vec ali nitko ga nema na zalihi za naruciti sa neta 😣
    To bi mi puno znacilo.
    Ja sam ti bila uvjerenja da to nema nikakve veze ako ja povremeno izdojim, nisam bila znala da se time tek moze upala napraviti zbog povecanja kolicine mlijeka. Jao, jao.
    Nesto cu smisliti za subotu. Ionako cu morati izdojiti i to malo za to vrijeme dok sam odsutna jer znam da ce htjeti eksplodirati, dok se stvrdnu ko kamen ja se prepadnem posteno.

Mislim da ne utječe na količinu mlijeka jer to samo skuplja ono što se otpustilo, da ne staviš njega upio bi jastučić ili majica 😅 Teoretski možeš stavit izdajalicu na cicu pa da sam curi u nju, samo je trebaš nekako fiksirat da ne pada. Ja sam stavljala avent školjkice da skupljaju, al ni njih nema kod nas za kupit. Da pogledaš na amazonu?

• Ivancica90
    23. Lipanj 2021. 14:16

mom_of_4

Ima li kakvih skokova sa 6 tjedana 😂😂moja pola spava pola place pola je budna kad zasoe u snu se smije i place ..koja je to sad shema pa reko da nije i u nje kakav skok 😂😓

Mislim da idu 3, 6, 9 dana/tjedana/mjeseci. Tak je meni frendica jednom skomentirala. S tim da sam ja samo taj s 6 tjedana skužila

• avama
    23. Lipanj 2021. 14:27

Jagodica125

Pletenicu koristimo, malisa se doslovce razbaca kad spava🤣

I mi imamo pletenicu i ogradicu, jer se isto razbac i gorne rucice ili nogice kroz resetke. S ti da sam ju ja povezala s gumom

• avama
    23. Lipanj 2021. 14:29

Be z am zasto je tu stavilo sliku, a ne link

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.