Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    13. Lipanj 2021. 08:08

Principessa,

Možda da provaš BioGaia s viraminom d, to mi uzimamo... ja bih sad skoro stala  BioGaiom jer su grčići dosta manji, prešli bi na Oleovit ali me strah isto da se ne krene grčiti...kako podnese oleovit bebice koje su imale grčeve?
    Emmie draga, malena ti je predivna, evo tek sad vidjela sliku...❤️
    Elza, hvala na savjetu...😍

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• NeverEver
    13. Lipanj 2021. 08:40

AnaAn ne vidim tvoj cijeli post, ne mogu nac, samo sazetak kod avama. Mislim da nama s carskog mozda malo dulje treba da ode sve jer se i manje krecemo i opreznije smo oko sava i to ali kod mene se koza povlaci, pocela sam primjecivat prije 2 tjedna i kile su skoro na normali, na +1, 1.5 sam. Znam da ti je koma jer je i meni i jos te strije, kao da sam na zlostavljanju bicem bila a ne trudna, ali vidi se pomak polako i tako ce i kod tebe. Ja sam sad 2 mjeseca nakon poroda. Ako se ovak nastavi za 2 mjeseca cu bit utegnuta i na staroj kilazi 😂

• EmEn9
    13. Lipanj 2021. 09:20

Cure moje ja mislim na vas i falite ali ja nikako ne stignem čitati ni pisati u zaostatku sam oko 100 strana i ja to ne stignem pročitat tako da uopce neznam što sam propustila ni dobro ni loše ali nadam se da ste mi sve dobro i ùzivate sa svojim bebicama. Probat ću od danas pa na dalje malo popratiti što se događa. 😊😉
    .
    Neznam o čemu ste pisale ni na kojoj ste temi ali evo ukratko o nama 🤗😊😉Mi smo vam dobro. Moj Lukas je još uvijek dobra i jako vesela beba ( Ružice nemoj biti ljuta 🤣🤣 Nadam se da si mi dobro i da su se grčevi smirili kod vas). Stalno bi pričao i stalno se smije i na glas i ful voli društvo. Novost nam je sada da ful trpa rukice u usta i slini jako pa mu pokusavam gurati dudu da ne jede ruke ali on ju pljune za čas 🤣🤣 Sada mi jede u prosjeku svaka 3 i pol sata 150ml po danu to bude nekih 6 hranjenja dnevno a po noci se budi jednom ili dvaput i to pojede i natrag zaspi.

Ja imam 2 kg manje nego prije trudnoće ali mi je ostao mlohav donji trbuh i to dosta i to mislim da mi je vjerojatno zbog 3 djeteta pa su mišići popustili ful očito jer mi nije bilo tako nakon drugog. Dali je nekome još ostao trbuh?
    .
    Kakva je situacija kod vas svih da vas malo čujem? Kakve su vam bebe? 

• EmEn9
    13. Lipanj 2021. 09:43

Uglavnom neznam kako vi stižete sve po kući ali glavni razlog zašto se nisam stigla javljati ni čitati je taj što skoro pak ne stignem ni jesti.🙊🙊 Ujutro se budim spremam cure za skolu, onda brzo pospremit redovno po kući i robu stavit prat itd onda se igram s malenim pa ručak stavit kuhat pa po cure u školu onda im dat ručak pa peglat pa prat podove uglavnom da ne duljim ja vam prvi put sjednem i legnem oko 21-22 navečer i onda legnem i zaspem u roku 10 min. Neznam kako je cure vama sa vise djece ali uglavnom cijeli dan se ima što za radit nema pauze i slobodnog vremena jer sam i ovako zatrpana s robom i sa svime a kako bi tek bilo da to pustim na par dana. Tako da se nadam da shvaćate i da se ne ljutite na mene što se nisam stigla javiti 😊🤗🙈🙈

pupetta
    13. Lipanj 2021. 09:51

Jutro, drage mame!  
    EmEn ❤ bas mi je ddago da si se javila i da je kod vas sve super  falila si nam! 
    Ruzice Biogaia je probiotik, mozes ga nastaviti koristiti, nije ti on za grceve nego za crijevnu floru.
    Tinchy za tako malu bebu nazalost nista. Provjeravajte sobu i ubijajte ih  jedino mozes te flastere iz Dm-a, sve na bazi etericnih ulja tek nakon 3.mj.
    Mateja95 to dosta ovisi o tome sto zelis koristiti i sto ce ti patronazna preporuciti za pupak. Evo sto sam ja kupila: 
    Sterilne gaze, Octenisept, 70% alkohol, fizioloska + sprica, bademovo ulje, Pavloviceva, termalna voda, aspirator za nos (nastavak za usisavac), Lupocet baby cepici, Biogaia kapi, Purelan mast, Multi mam komprese, mrezaste jednokratne gacice 3 paketa.

Baby P 03/21 💙

• thera
    13. Lipanj 2021. 10:01

EmEn,drago mi je da si se javila🥰 Naravno da se ne ljutimo,ima nas s jednim djetetom,pa ne stizemo nista a kamoli tek s vise😅 (svaka cast onima koje stignu💪🏼)
    Mi smo na vikendu kod bake i dede. Ispada da malcu pase friski zrak jer je neprepoznatljiv u odnosu na zg. Meni po danu nikad ne zaspi,ovdje bez problema zaspi na podlozi za preskidanje uz nas cetvero i vise nekad koji pricamo,lupamo vilicama,miksamo i slicno. Noc je spavao od 11-4, pa od pola 5-7 a meni nikad toliko ne spava. Ili je klima,ili mu mozda pase sto spava izmedju nas a doma u svom kreveticu? Jel moguce da beba od 2 mjeseca to kuzi? Kaj se tice odbijanja bocice malo je bolje nego jucer ujutro iako mu se jos tijekom hranjenja dogodi. Najcesce je bolje kad se sprdi,pokaka ili podrigne pa moguce da je i do toga. Vidjet cemo.
    Od neki dan jako trpa rucice u usta i slini puno vise nego prije. Jel to znak da se zubici pripremaju? To je normalno za 2 mj?
    Trbuh-meni se vratio apetit pa mislim da ostatak kila(2-3) jos nisam skinula,nisam se vagala neko vrijeme. Svaki ponedjeljak se odlucim zdravije hraniti da rijesim to do ljeta ali kad dodje ponedjeljak...😅 Budem od sutra😂 Koza na trbuhu mi je kos mlohava,i iako to izgleda puno bolje nego na pocetku jos nisam zadovoljna. U lelossi tajicama imam i trbuh od trbuha kad sjednem😅 Nadam se da ce se sve to vratiti na staro. Kad zavrsi skola imam namjere krenuti u teretanu

• EmEn9
    13. Lipanj 2021. 10:17

Jeeeee drago mi je da sam vam falila 🙊🙊🙊🙊🙈🙈🙈🙈❤
    Od danas ću probat biti više aktivna tu sa vama jer mi falite. 🤗

• NeverEver
    13. Lipanj 2021. 11:15

EmEn pa dobro nam dosla natrag! 🤩🤩
    Nisi nist propustila. Hahaha zezam se naravno, mi se tu jadamo i hvalimo svakodnevno. Ovo treba preimenovati u grupnu terapiju a ne forum za bebe 😅
    .
    Thera tak sam i ja nezadovoljna s kozom ali vidim napredak. Ima sprava u parku mladenaca 😅
    .
    Ljekarna - mi na kraju nismo koristili skoro nist al nije mi krivp sta sam kupila, mozda zatreba. Pupak nismo spricali s nicim osim sa tyrosaur rex praskom (ubij me, ne znam kak se zove al znat ce u ljekarni dok kazes da je za pupak) i stavljali sterilne gaze. Kad je pupak otpao je patronazna stavila na stapic za uho octenisept i samo maknula zasusenu krv. Octenisept nisam za nist drugo koristila. Kupi fiziolosku jer ce ti trebat za nosic + nastavak za usisavac mozes kupit u ljekarni ako imas popust. Mi za sad koristimo mali rucbi aspirator na punjac u super nam je. Uzela sam pavlovicevu mast.. i ja nisam koristila purelan i multi mam al imam ak zatreba i savjetivala bi i tebi da si kupis. Znaci: prasak za pupak, sterilne gaze, octenisept, fiziolosku + sprica/kapaljka, aspirator, purelan mast (uzmi malu za 30ak kuna pa ces vidjet dalje), multi mam komprese. Krema za bebu: pavloviceva, bademova, sudokrem - moja patronazna preporucila sudokrem, al meni je to nekak previse bilo kemije unutra. 

• ružica
    13. Lipanj 2021. 11:49

Emen9😍😍,

Znala sam kakva ti je situacija jer je meni s jednim dakle stan kao da je pala atomska bomba, a o tvojim obvezama da ne pričamo. Dakle, kakva ljutnja, samo si nam falila.😘.
    Jako mi je drago za Lukasa da je tako dobra beba.
    Puppeta, ma znam ja da je to probiotik ali meni je dosta te kemije....želim to ukinuti sve sad skoro.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• ružica
    13. Lipanj 2021. 11:50

Thera,

Eto vidiš kako ti je maleni dobar, eto tebe na proljetnicama 2022😂😂

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.