Ni moj danas ništa nije spavao, a ni jučer baš...
Ali kao što sam rekla i prije, kod nas su zubi. Maloprije je tako vrisnuo iz čista mira, jedva sam ga smirila i sad spava na meni.
Jagodice, nekad kad neće spavati ja ga premotam, poigram se s njim dok mu ne dosadi i dok se ne razdere dignem ga i hodam gore dolje po kući dok ga ne hipnotiziram, uvijek pali. Nekad moram i pjevati uz to, nekad promjenim par poza ali kad tad ga slomi. I onda ga držim na sebi pa spustim kad vidim da je skroz opušten. Ako se probudi probam još koji put. Ako ne ide ostavim ga na sebi i kunjam s njim...
Što se tiče umetka za jaje, proguglajte upute proizvođača ako ih nemate, nema jedinstvenog odgovora...
Jagodice mozda da probas sa zvukom fena ili ga malo provozati u autu?
Ja pustam uspavanke uz to na YouTube i zaspi, osim ako ima bas zutu minutu.
Ako nista ne pomaze onda na prsa i tu uvijek zaspi. Recimo kad znam da je sita jer je maloprije papala onda joj dam dojku samo da drzi u ustima i spava ko top, pa se lagano odmaknem i to je to. Nezz jel dojis ili ne.
Dora meni je super kad je muz doma da ju on podize i vraca meni opet jer opet dojim u lezecem polozaju koji mi je btw najgori jer inace necu moci hodati od bolova u kicmi 😅, to sam si napravila jer sam ju dojila na jastuku onak nagnuta nad njom 😅.
.
Ok, znaci pristici su normalna pojava. Bilo ih je par komada i odjednom puno lice 🤦♂️
Da, i moja ih je imala i bas su uzasno izgledali! I kad su oni prosli, eto ti osipa i isto uzas. Sad je osip prosao i eto ti tjemenice 🤯🤯🤯 ja sam samo fizioloskom prebrisala i to je to. Cak mozes i sa obicnom vodom. Jednostavno se cisti i to treba samo od sebe proc
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Okupala ga jesam i sad drijemucka, ne znam koliko duboko, u svakom slucaju u 21h bi trebao papati, pa budem vidla sto i kako dalje👍
.
Kad smo kod umetka za jaje - ja sam vidjela da je jedna mama imala u jaju dva umetka sa lijeve i desne strane glavice dijeteta, pa je glavica fiksirana. Di se to moze kupiti? Moj ima slabiji rameni obruc i glavicu bi trebalo nesto drzati da ne ide lijevo desno tokom voznje. Ak me kuzite kaj mislim🤓
.
Mene danas rez zatezao, ali okej vrijeme je bilo mis mas. Sad sam se maloprije okupala i resetirala. Malisa i ja smo aktivni ovu noc, dragi se mora naspavati za posao🥱
.
Tjemenice na obrvi sam namocila bademovim uljem i lagano istrljala rucnikom. Otislo odmah👍 nego skuzila sam da se peruta iz uha - voda u kadici nije pretopla, cuknem nutra ulja da mu nahrani kozu, liceko umijem ujutro i navecer i namazem kremicom🥰
.
Mirnu noc nam zelim🧡
Ni moj danas ne spava ali meni nije danas problem. Muz i ja cuvamo naizmjence pa skupa pa secemo, plesemo, gugucemo.. Jagodica, mom sad vec treba bar 1h igranja prije svake runde spavanja. Samo nahranit, presvuc i nunat mu je dosadno. Bas pricamo i gledano slikovnice, plesemo, radim grimase.. onda papa i zaspe. I moj voli zaspat na ramenu :)
.
Lonmi pristici su od tvojih hormona, to se ne tretira, prodje samo. Mozes eventualno toplu vodu na gazu i pobrisat ju, moj jako voli dok ga se umiva, smije se :)
.
Moj slini ko blesav, 2 mjeseca i 1 dan ima. Ne vjerujem da su kod nas vec zubi, samo voli bil slinjav jer ga onda brisem a to mu se svidja 😋😄
Cure malci su vam preslatki u ovin bodijima. 🤩 Moj mali navijac je upravo zaspao i to tako da sam legla kraj njega, pritisnula ga uz sebe i on je otisao za 5 sekundi. Inace mase rukama i nogama u toj pozi, sad se predao valjda od umora 😂 Predivno nesto 😍😍 Laku vam noc mamice, sve radite odlican posao 😘
Mi smo imali savrsen vikend,dijete je neprepoznatljivo. Cijele dane spava,papa ili guguce. Sutra ujutro se vracamo u zagreb i vecinu vremena cu biti s njim sama,strah me vratiti se u realnost😅 Malac je izbljucao cijeli bodic cim je utakmica zavrsila,ne svidja mu se igra danas😂
Jagodice - to je umetak za glavu za novorodence. Takoder ima i umetak za ostatak tijela. Moj umetak za glavu ima dvije ograde sa strana i jednu iznad glave (nedavno smo dobili jedno jaje i to ima samo sa strana kao i tvoje). No stvar je u tome da se taj umetak nalazi nize i ogranicava dijete ukoliko naraste. A meni se cini da je moja to vec prerasla. A stara je u dan kao tvoj mali. Pa sad treba li to tebi uopce... Sutra cu iznjeti jaje iz auta pa isprobavati, nema druge.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Ma nema mi muza, inace bi njemu dala da to isprobava i donese zakljucak 😅.
.
Thera - tvoj mali voli putovati ☺️
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Večer mamasite! 🌛✨
.
Čitam da se puno vas danas “bori” s malcima. Mi smo imali borbu pred nocno spavanje k’o nikad. Ali ja sam kriva. Pocelo joj se spavati negdje oko 19h i ja pametna mislim se - drzat cu ju budnu do 20h, zabavljat cu ju, izmorit ce se i bolje ce mi zaspat (pod pressingom mame i svekrve). Ljudi moji… to je bila takva histerija da to nije normalno. Ona je jedva zaspala. San ju je ocito “prešao”, a umor svladao, ona je toliko vristala da nije ni podojila normalno od tog placa. Kardinalna pogreska! Nikad vise.
.
Inace je postala dobra beba. Dan joj pocinje negdje od 7:30-08:00h. Podoji, promjenimo pelenu, presvucemo se i malo se igramo… a ona bude fuuul raspolozena, smije se na glas, guguce, vristi od srece itd. Oko 9:00-9:30 ide prva tura spavanja. Odspava nekad sat, nekad 20 min, ovisi. I tako idu turnusi cijeli dan - dojenje, igranje, spavanje. Navecer kupanje i pravac soba najkasnije do 22h. Budi se za dojenje oko 1, pa oko 5-6h. Ponekad ima jos jedno “srednje” dojenje oko 3h, ali rijetko. Doji u snu, cijelu noc prespava.
Place samo ako je pospana, gladna ili ako ju muci pokakati se (ali to je postalo rijetko sad hvala Bogu, obicno to obavi odmah ujutro).
Sve bolje pocinjem prepoznavati njene znakove pospanosti i sl.
Neki dan joj je leptir letio pred ocima - ona je umirala od smijeha na sav glas. Prvi put da sam ju cula da se bas ono smije na glas vise od minutu. ☺️ Jucer smo se igrale one klasicne igre - ima me/nema me - isto se smijala na sav glas.
Nova fora joj je drzat me za prst ili za majicu dok doji. Preslatko. Kao - ne dam mamu nikome! Ja se svaki put rastopim.
Idalje nije bas naklonjena drugim ljudima previse, hoce baki i didu, ali samo ako je fuuuul raspolozena, a ako joj samo 1 posto nesto nije po volji onda jedino mama i tata dolaze u obzir.
Obozava gugutati kad smo nas dvoje oboje s njom… i kad netko od nas napusti prostoriju odmah negoduje i trazi paznju iskljucivo od oboje. Mala mudrica.
Svaki dan je sve zanimljivija i sve joj vise prostora treba za njene mini akrobacije.
Sortiraj odgovore
Najstariji