Hvala svima na odgovorima..🤗 tusiram se svaki dan, stavljam kantarionovo ulje na ulozak, brisem se vlaznim toalet papirom tako da uvijek sve bude cisto. Jos uvijek koristim one velike uloske bas zbog savova, cini mi se bolje nego neke plasticne stavit.
.
AnaAn Dojim lezeci i sjedeci - nju stavim na banana jastuk, pod rukom di je glavica je isto dio tog jastuka tako da mi ruka odmara i naslonjena sam iza na jastuk/sofu.
.
Emmie super za mlijeko! 😊
[/ url
Thera tak sam i ja imala dramu prije tjedan dana. Spojim ga na cicu, vristi. Daj dohranu, vristi. Tak par puta. Nije spavao preko dana, po noci se budio svakih sat vremena. I tak 3 dana. Dok sam vec mislila da cu umrijet, evo njega, spava i jede. Skok ti je to po mom misljenju. Moj se "probudio" nasmijan, bistar, papa, pajki.. ne dajen nista za grceve (imamo 2 mjeseca i 1 dan) i do sad nisam jos..
.
Mi smo u nekoj super fazi. 😍😍😍 putovali smo 2h, gledao, gugutao.. ma ludnica. Stigli smo, nahranila sam ga, presvukla i zaspao je za 5 min, spava u putnom kreveticu. Znam da je faza pa necu likovat 😂🤣 ne al fakat, odlicna faza, voli dok ga ljubim, sav se rastopi i on i ja..
.
Puse svima, uzivajte u vikendu 😘
Sav - carski: unutra su ti koji se sami rastepu, izvana je zavrsetak kod mene bio cvoric koji se za 10 dana trebao cvaknut. Svaki dr. zavrsi sav kako njemu pdgovara, moja je tako. Nista nisam spricala, skulice su ispale malo kasnije nego kod drugih, za cca 4 tjedna jer sam imala visak koze i to se preklopilo preko sava i nije valjda dovoljno disala koza pa sz skulice bile mekane a ne cvrste i trebalo je duze da zaraste. Ostao je ravan rez koji se povremeno zacrveni, samo oplahnem vodom i dobro osusim. I to je to.. tretirala sam taj rez kao sto bi svaku porezotinu, drzala sam ga na suhom i cekala da zaraste. Rodila sam 11.4., sve je tip top.
AnaAn koza se pocela znacajnije povlacit 😊 ne koristim nikakve kreme niti sam se uspjela na steznik/steznik-gace nagovorit iako sam kupila. Skroz prirodno se povlaci samo.. kako je kod tebe? Kod mene se dakle pocelo povlacit 6 tjedana nakon poroda i imam jos (8 tj.nakon) ali se vidi da se povlaci. Strije naravno ostaju.
Meme jel mi mozete napisati sto mi sve treba za bebu iz ljekarne . Npr za pupak,cepici itd... imam neki popust tamo pa da ne kupujem napamet,a vi ste vec iskusne😁 zadnje pripreme su sad🤭 hvalaaa
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Cure moje, meni nekako te kile i taj trbuh nakon carskog tako tesko silaze, osjecam se bas debelo i niti malo lijepo, trbuh kao da sam u 5 ili 6mj trudnoce i onda te strije😔
.
Poze za dojenje ne znam kako vi, ali mene kicma boli uzasno, dojim iskljucivo sjedeci, jer lezeci se natezemo.
.
Jel cija beba ima suho celo i vlasiste? Ako da, jel tretirate s necim
i meni kile nikako dole nakon carskog ostale 2,3kg viska i bas me zivciraju.
Moja beba je imala suho celo i vlasiste, malo sam joj znala namazat sa melemom baby ili obicnim. A sad koristim cicabio od bioderme i odlicna je kremica.
A vlasiste sam s mustelom za tjemenicu prala.
A miso se.jucer cijeli dan borili s grcevima i plakanjem. Sinoc od 20.30 do 23.00 je tako jako plakao da sam plakala s njim. Sve dok se ne pokaka ga boli. Uzas.
I onda sam danas kupila probiotik Lactibiane Pileje (jer je jaci od biogaje i waya, ima vise vrsta) i Lefax od Bayera (slicno Espumisanu, jako ga hvale) i dala sam mu to. I smirio se. Od tog Lefaxa se jako brzo isprdi. Samo se nadam da.ce mu biti bar malo lakse.
Navodno je najbolji probiotik panda ali ga treba svaki put otopiti u malo vode ili mlijeka pa je meni problem kako cu mu dati kad samo sisa i nece nista drugo popiti.
Mame,mi smo krenulo imat odnos sa kondomom i mene je ipak zabolilo nekaj i nisam mogla i stali smo.. i sad ja pricekam da on zavrsi svoje i idem se ja obrisat,a ono na vlaznoj maramici malo krvi..
Jel to normalno? Znaci nis ne curi iz mene,isla sam piskit i sve okej,al na papiru bilo malo krvavo😓😓 odma sam se zabrinula.
Sad je proslo 6 tjedana,uskoro idem na kontrolu..
Curke,jel koja daje Oleovit d3 kapi i Bio Gaiu? Jel imaju grcice od tih Oleovit?
Ja sam mislila uzet Waya d3 posto nas i ovako nekad muce gricici,pa me strah da ne bude uz Oleovit jos gore..
Kaj vi mislite?
Cure sa epiziotomijom ili koje su popucale kao ja..nakon koliko su vam ispali savovi? I kad ste krenule u setnje? Mene cesto boli donji dio trbuha do dolje, tesko se dizem s kreveta, tesko se okrecem s boka na bok, teze hodam jer me boli… dal je to od lezanja vecinu dana ili znaci da bi i dalje trebala lezati? Dok lezim ne boli me nista. Vecinu dana lezim ili sjedim - trudim se sto manje sjedit. 😬
Ej draga 😊 evo mi sutra 3 tjedna,konci su poceli ispadat tek prije 2-3 dana...lezim i dalje vecinu dana...izbjegavam sjedit...citala sam da je oporavak za rupturu 2.stupnja koju ja imam oko 2 mjeseca..nekad i duze..
Duzu setnju nisam imala...izadem jednom dnevno u dvoriste malo s njim i to je to..po kuci sve lagano obavljam..kad muz dode navecer on pomogne sve sta treba jos. Cuvaj se...i cim vise odmaraj...tijelo ce ti bit zahvalno kasnije...
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Pozdrav mame, imam pitanje ako mi mozete pomoc - komarci i kako zastitit bebu?
Zivim na selu, blizina vode, imamo komarnik na balkonu, ali opet ulaze u sobu i bojim se sto ce bit kad beba dođe.
Koliko sam skuzila tablete za komarce nije zdravo stavljat?
Kupila sam one flastere mosquitan za zalijepit na krevetic i kolica, ali citam na njima da jedan traje do 6 sati pa mislim da je to preskup sport.
Ima li nesto sto mogu slobodno koristit?
Hvala unaprijed🤗
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji