Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    11. Lipanj 2021. 22:27

Dobra vecer, mamice!
    Moja curka neki dan napunila 3 mjeseca, jao kud vrijeme odletilo. Porodiljni ce mi zavrsiti da se necu ni okrenuti, bas vrijeme leti, a taaaaak mi je lijepo doma s njom, bez obzira na puno izazovnih dana. 😊
    Mi smo dobro, super nam ide, imamo ritam i vec to traje neko vrijeme. Naravno da ima ludih dana, ali sve u svemu, ja prezadovoljna, pogotovo kad se sjetim samih pocetaka. 😊❤️
    Lonmi, oprosti, dok ja odgovorim, ti se vec snadjes. Ja sam zato i odustala od cice i ostala na izdajanju jer mi je svega toga bilo previse. Em cica, em izdajanje, em AD. Prekaoticno uglavnom. Krivim za to ove u bolnici i svoju patronaznu s hrpom debilnih savjeta. Ali dobro, na kraju je sve dobro ispalo. Ona papa moje mlijeko i meni super, samo joj navecer dam AD jer mi duze spava, a i trenutno nemam mlijeka za punih 5 obroka.
    Sad uz izdajanje mogu pratiti koliko tocno popije i zivot mi je od tad puno laksi. Ovo kombiniranje cice, izdojenog i AD-a mi nikako nije odgovaralo jer nikad nisam znala koliko povuce na cicu tako da je bilo tu puno svega, od placa do nenormalnog bljucanja i povracanja. Tako da, ja sam se od onda preporodila bez obzira sto na izdajanje gubim puno vremena. Uglavnom, odluci kako mislis da je najbolje i kako tvojoj curki odgovara. 😊👍
    Emmie, jesi li probala power pumping? Ne znam da li si cula za to, citam da mnoge zene to koriste dok zele navuci vise mlijeka. Ja osobno nisam probala, ali navodno djeluje. Mozes uguglati pa ti pise kako to treba raditi, nekih 20 min izdajas, pa odmor pa opet 10 min izdajas i tako nekako, nemoj me uzeti za rijec jer nisam bas upamtila. A mozes se ako imas fejs uclaniti u grupu Mame izdajalice, hrpa dobrih savjeta se tamo moze naci. 😊👍
    Ja eto trenutno razmisljam o nabavci elektricne izdajalice jer mi ovo rucno izdajanje dugo traje i opcenito mislim da bi mi bilo lakse.
    Bruna, mislim da si ti pisala da imas Spectru ili sam ja to nesto krivo pokopcala? Ako nisam, molim te dok uhvatis vremena pa mi napisi tvoja iskustva s njom. Hvala 😉

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    11. Lipanj 2021. 22:31

Gdje nam je Petra, slabo se javlja? Palonkice, nadam se da je sve OK s vama, drzite se. 😊🙏
    Bebolinka se isto dugo nije javila.. 
    Bebanomoje i Ines ❤️ za komentare o dojenju o kojem necemo vise 😉
    Setnja po suncu - mamice, kako vi s bebicama dok su na suncu? Jel ih s necim mazete ili? Jel se smiju tak male bebice mazati s tim kremicama sa zastitnim faktorom? Dok se mi secemo, ako su joj nozice na suncu, pokrijem ju barem s tetricom da ju zastitim, zasad ju nisam nicim mazala.
    Jos sam nesto htjela napisati, ali mi isparilo. Idem spavati i napuniti baterije. 😊 Puse svima 😘

👩 37 - AMH 13

• avama
    11. Lipanj 2021. 23:32

ružica

Imam ptsp od plača.
    Ozbiljno.
    Čujem plač i kad ga nema ( a to nije često).🤣😂

Hahahah i ja takodjer. Znaci cijela ulica cuje kako place.
    Sinoc lijepo zaspao bez grceva, a danas od 13.30 ista prica. Nosam ga stalno, zaspi na 10 min i onda place. I veceras opet plac, evo sad pokusava zaspati. Grize mi prst i zaplace kao da ga zaboli. 
    Tjemenica sa Mustelom sve otislo. Svaki dan sam prala  3ili4 dana i s pelenom sam trljala i cesljala, nisam mazala s uljem. 
    Pristici po licu zadnje je imao suhe sitne prstice. I par puta sam namazala s Cicabio od Bioderme i otislo je.
    Uopce ne znam kako cemo ici na more, ako bude toliko plakao. Glupo mi je da se dere i na plazi i u apartmanu, u kolicima takodjer. 

• avama
    11. Lipanj 2021. 23:39

Setnja po suncu- mamice, kako vi s bebicama dok su na suncu? Jel ih s necim mazete ili? Jel se smiju tak male bebice mazati s tim kremicama sa zastitnim faktorom? Dok se mi secemo, ako su joj nozice na suncu, pokrijem ju barem s tetricom da ju zastitim, zasad ju nisam nicim mazala.
    Jos sam nesto htjela napisati, ali mi isparilo. Idem spavati i napuniti baterije. 😊 Puse svima 😘

To i mene zanima! Meni su neki da n u ljekarni rekli da ne do 6mj  mazati s kremama

Emmie
    12. Lipanj 2021. 02:39

Bubice hvala ti, pokušat ću! ⚘

• BruNa
    12. Lipanj 2021. 06:01

Emmie, kazu da se nakon dan dva od pocetka menstruacija kolicina mlijeka vrati, pa ti zelim da bude i kod tebe tako!

Bubice, evo me. Znaci ja sam imala prvo rucnu,pa elektricnu avent, nije da nisam bila zadovoljna, al sam se izdajala na svaka 2-3 sata po 30-45 minuta i to mi je bilo orevise. Ulozola sam u spectru, kupila sam s1,jer ona ima bateriju i radi bez napajanja, a s2 radi uz napajanje, a razlika u cijeni je jako mala. Ja sam kupila preko amazona.uk sa posiljkom za sloveniju,jer ne salju u hrvatsku, al sam olatila i carinu 50 eura😂 imas stranicu bettershop24 gdje mozes kupit, tamo planiram uzet rezervne dijelove. Uvijek se preporica odmah narucit i rezervne dijelove. Samo pazi da ti lijevak ako se odlucis odgovara,to puno ovisi o radu. Sve to pise na mama izdajalica pod dokumente ako se odlucis.
    A sad kaj se tice zadovoljstva,odusevljena. Znaci vrijeme izdajanja mi se za vecu kolicinu mlijeka smanjilo. Sada izdajam po 15 minuta, izdajam izmedu 90-140 mL. Dnevno mi se povecala kolicna izmedu 100-200mL sto mi je bio obrok ada. I tako da smo za spectrom uspjele da je samo na mojem mlijeku! Ako imas jos pitanja,tu sam.

Bubica1
    12. Lipanj 2021. 07:01

BruNa

Emmie, kazu da se nakon dan dva od pocetka menstruacija kolicina mlijeka vrati, pa ti zelim da bude i kod tebe tako!

Bubice, evo me. Znaci ja sam imala prvo rucnu,pa elektricnu avent, nije da nisam bila zadovoljna, al sam se izdajala na svaka 2-3 sata po 30-45 minuta i to mi je bilo orevise. Ulozola sam u spectru, kupila sam s1,jer ona ima bateriju i radi bez napajanja, a s2 radi uz napajanje, a razlika u cijeni je jako mala. Ja sam kupila preko amazona.uk sa posiljkom za sloveniju,jer ne salju u hrvatsku, al sam olatila i carinu 50 eura😂 imas stranicu bettershop24 gdje mozes kupit, tamo planiram uzet rezervne dijelove. Uvijek se preporica odmah narucit i rezervne dijelove. Samo pazi da ti lijevak ako se odlucis odgovara,to puno ovisi o radu. Sve to pise na mama izdajalica pod dokumente ako se odlucis.
    A sad kaj se tice zadovoljstva,odusevljena. Znaci vrijeme izdajanja mi se za vecu kolicinu mlijeka smanjilo. Sada izdajam po 15 minuta, izdajam izmedu 90-140 mL. Dnevno mi se povecala kolicna izmedu 100-200mL sto mi je bio obrok ada. I tako da smo za spectrom uspjele da je samo na mojem mlijeku! Ako imas jos pitanja,tu sam.

Super, citam puno pozitivnih recenzija, zato i razmisljam o kupnji jer mislim da bi se preporodila. Jest da je malo skuplja, ali ako to znaci da bude curka i dalje na mom mlijeku, vrijedi uloziti. 😊 Hvala ti, idem procitati u grupi pa ako mi jos nesto ne bude jasno, budem te zagnjavila. 😉

👩 37 - AMH 13

Emmie
    12. Lipanj 2021. 07:17

Bruna, hvala ti! Evo večeras sam izdojila skoro 150 mL za 15 minuta. Stvarno se nadam da će ovako i ostati. Malena je sada veća i jede svako 2-3 sata po 150 mL ili više. Treba to izdojiti😄
    Bubice, ja imam električnu izdajalicu. Jako vuče, eh to sada može biti pozitivno ili negativno za tebe, uglavnom ja sam se navikla😆. Bila je dosta jeftina na amazonu, platila sam je samo oko 260 kuna. Meni je dobra, koristim je jako često i nikada se nije pokvarila. Jednom mi je bolnica posudila izdajalicu koja je jako skupa (oko 1000 kn) da navučem mlijeko, ali nisam mogla izdojiti sa njom koliko sa svojom. Na kraju se i pokvarila. Jedina prednost je to što je bila tiša kad radi.

Emmie
    12. Lipanj 2021. 07:17

Bebanomoje, nadam se da je malena ok. 

• thera
    12. Lipanj 2021. 08:36

Jutrooooo😘😘
    Trebam savjet. Malac od jucer odbija hranu. Na pola otprilike se krene grcit,crvenit i plakat. Onda je za 2 sata opet gladan. Inace je najcesce jeo svaka 4 sata. Jedino sto smo promijenili unazad 2 dana su biogaia kapi koje mu dajemo. Inace je ok raspolozen(na stranu njegovo plakanje,na to smo navikli😅)  Znaci uobicajenk

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.