Ja sam svoju poslijepodne presvukla u kratki rukav po kuci i bila je nekoliko sati, a sad sam joj opet dugi obukla.
.
Avama - nije ti lako. Imas li nosiljku pa da ga tako nosis u kuci i obavljas sto trebas. Jesi li probala to.
.
Mame koje imaju nosiljke kada ih koristite? Kako vase bebe reagiraju na to?
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Dobra večer mamice 🥰 Malecki spava, a ja čitam zaostatke s foruma...
.
Cure hvala za savjete za pelenski osip. Iako guglala sam slike i kod nas ne izgleda tako ko na internetu i danas sam vidjela da ima malo crveno i na pregibu vrata i onaj tzv. prsten na guzi. Tako da pretpostavljam da mu je smetalo nešto što sam pojela pa smo se vratili na mazanje bepanthenom. I na moje paženje kaj jedem, ponovo... Ako ne prođe do idućeg tjedna budem pitala pedijatricu.
.
Ridja nemrem pomoć, ali sam da znaš da nisi jedina koja se oko svekrve i svekra živcira. Ja kad objektivno pogledam, moji su stvarno ok, al mene jednostavno neki čudan osjećaj hvata svaki put kad smo s njima i skaču oko malog. Zaključila sam da tak reagiram jer moji nisu takvi, ne forsiraju da ga vide svaki dan, svejedno im je jel dođemo mi do njih ili oni do nas ili nas sretnu u šetnji, nikad ga neće uzet odmah, ne skaču oko njega čim ga vide i ne mora bit s njima cijelo vrijeme dok su tu. Dok muževi pak s druge strane puno češće dođu, stalno inzistiraju i da se dođe kod njih doma, odmah ga uzimaju, doslovno ga ne mogu pustit na miru. I odmah se ja zaštitnički osjećam, kao to je moja beba, kaj ste navalili. Ne zamjeram ništa njima i stvarno se super slažemo, al ovo me izbacuje iz takta, makar tu je problem u meni. Iako ja sam svekrvi rekla, jedno vrijeme me stalno pitala jel ga smije uzet zato kaj sam im prigovarala da ga ne nose bez veze ako je dobar i igra se ležećki. Eh, sad sam se i ja malo izjadala 😄
.
Toncice cure su više manje sve rekle. Ja bih dodala iz mog iskustva ponesi izdajalicu u bolnicu ako nemaju oni tamo. Ja sam doslovno plakala jer je nemam kad mi je navrlo mlijeko. Ne mora bit da će ti trebat, ali ne želiš bit bez nje ak ti dođe puno mlijeka. Barem ja u početku nisam znala izdajat ručno. Pelena smo jedinica ja mislim potrošili 2 paketa od 78 komada i onih 20 kaj dm da na poklon. I ako kupuješ robicu, meni su bodi benkice bile bolje od bodija jer ne idu preko glave pa ih je puno lakše obuć i skinut. Tetra imam ja mislim 30-ak. Iako ne bi mi smetalo više, njih nikad dosta 😅 Manje ne bi, i ovak sam prala svakih par dana. Meni je još dobro došla nepropusna plahta za naš krevet, jer em sam se baš jako znojila nakon poroda, em mi je iz cica ful curilo mlijeko pa kad sam zaključila kak ću uništit madrac, sam poslala muža po nju.
Široko povijanje nismo radili i nitko nam nije rekao da trebamo. A maleni je bio na zadak. Radila sam vježbice za kukiće više onak preventivno jer nam ni to nisu rekli da moramo. Na ultrazvuku je srećom bilo sve ok.
.
Lonmi ja se slažem s curama da nema smisla ograničavati dojenje, pogotovo dok su mali im treba duže od 10 minuta. Moj ultra brzo jede i sad je cca 3 minute na jednoj, 3 na drugoj, ali u početku je znao biti po sat vremena na jednoj. Ako imaš puno mlijeka, a ona ne dobiva na težini, možda da probaš izdojiti dio tako da ona odmah dobije ovo masnije mlijeko?
.
Emmie moj se zagleda u prazni zid, uvijek na ista dva mjesta i onda se smije od uha do uha i priča s njim. Ja se zezam kak ima imaginarne prijatelje koje ja ne vidim.
.
Ružice moj se dok spava na leđima ili boku trzne toliko da ga to probudi. Pitala sam doktoricu i rekla je da je normalno i čini mi se da trzanje najčešće do 4. mjeseca prestane.
.
AnaAn normalna si, skoro sve koje znam da doje su imale ili zastoj ili mastitis. Samo kako su ti već rekli, lupocet za temperaturu, vruće prije dojenja, izmasirat i izdojit ako je ostalo kaj nakon što beba popapa, i onda hladan oblog ili kupus. Nemoj kupus predugo. I ako je zastoj samo na jednoj dojci, možeš bebu prvo na nju stavljat dok jače siše da to izvuče, naravno ako papa na obje po podoju. I pisala sam već, ja izvana stisnem pa guram prema bradavici dok beba doji, kao da joj hoćeš tu kvrgu pogurati prema njoj, tako bi najlakše kvrge i zastoje riješila.
.
Oblačenje - mi smo jučer i danas kratki bodi, duge hlačice i čarapice. Kapicu stavljam kad puše vani, a sa sobom uvijek imam majicu s kapuljačom i dekicu, za slučaj da baš zahladi. Doma je zadnjih tjedan dana samo u bodiju i čarapicama.
.
Ines Nea vam baš lijepo napreduje, uvijek mi je gušt pročitat što je novo naučila 😍 Al svaki put me ubediraš kako moj malac još pol stvari koje napišeš ne radi. Tako da ako se još neko zabrine da mu bebica ne radi stvari ko Nea, moj je stariji od nje, a ona je naprednija 😅
.
Nosiljka - imamo ergobaby omni 360 i elastičnu maramu. Voli se nosit i u jednom i u drugom, iako sad zbog hipertonusa moramo izbjegavat. Taktika mi je bila ubacit ga unutra pa ako plače napravim par čučnjeva, on se smiri pa se dalje nosimo normalno
Avama znam da ti nije lako, ali stvarno te beba ne iskoristava. Jos se smatra novorodencem, on samo zeli svoju mamu da ga drzi i da se osjeca sigurnim. Oni bi se svi najradije vratili u trbuh da mogu. Uzasno je tesko kada ne mozes zadovoljiti neke svoje osnovne potrebe, ali bit ce ti lakse kad prihvatis da ce i ova faza brzo proci i kad se potrudis uzivati u nosenju i mazenju. Nama je jedan period bilo jako izazovno s malim, stalno je njurgao i nosili smo ga 22 sata na dan, a ja sam mislila da cu zavrsiti na psihijatriji. Ali je proslo i mali se sad sam zabavlja po 20 minuta, onda mu dosadi pa preusmjerim aktivnost. A svi su mi govorili da cemo ga nauciti na ruke kad smo ga tada puno nosali. Sve ce biti u redu, uzmi predah, barem 5 minuta za sebe i polako u nove pobjede 💪❤
Baby P 03/21 💙
AnaAn - samo se ti oporavi. Pocetak je stvarno tezak. Sve se sastane odjednom i to jednostavno bude puno i za tijelo i za psihu. Vecina se muci sa tim dojkama. Ja kad sam dosla kuci i meni su bile tvrde i odmah sam se prepala da ne bude nesto te je muz taj dan otisao kupiti izdajalicu. Bas sam htjela sprijeciti jer mi jos i taj problem nije bio potreban. A dojenje je naravno bilo otezavajuce pa da sad o tome jos ne pricam.
Radi sve sto mozes da ti prode (punnnoo masiranja, mozes i pod vrucim tusom, topli oblozi, izdajanje, rastiku sa svinjskom masti koja izvlaci upalu) i odluci onako kako je najbolje za vas. To samo ti znas!!!
.
PS. Inace beba najbolje izvuce mlijeko ali nisam sigurna da to smijes radi antibiotika. I rastika zaustavlja mlijeko ako je drzis dugo. Pa eto da znas ukoliko zelis prestati sa tim.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Cocolina, ne boj se, i meni su od 33. tjedna govorili da je beba manja za dva tjedna, cak je i na zadnjem pregledu kod soc ginica receno da je 3 tjedna manja. Ja u soku, isplakala more suza, poslao me hitno u bolnicu, tamo rekli dva tjedna, sve je to OK. Ali su me ipak gledali dvaput tjedno u trud. ambulanti pa bas tih zadnjih tjedana trudnoce nisam uzivala jer je cas bila manja za dva tjedna, cas za tjedan, cas odgovara tjednima, ovisi koji je doktor gledao. Uglavnom, da ne duljim, ne brini, njihove su procjene samo to, procjene. Imam predivnu curicu rodjenu s 2920g i 48 cm dugu i sve je super, iz dana u dan je sve naprednija i nikakvih problema. 😊 Uzivaj u trudnoci do kraja i sve ce biti OK. 😊❤️
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Nisam stigla pisati, pratim al ne stignem pisati
Vidim da je tema trudnice zatvorena...cestitam svim curama
Mi dosli iz zg i uzv vrata je super tako da sam odahnula ostaje nam jos jedan uzv mozga...Ivancice drago mi je da vam ide s vjezbama, moja se zadnjih dana bas opire i sve vise oce u c polozaj tako da place dok radimo ali trudim se iskulirat ju i ponavljam si to je za tvoje dobro...bas je tesko
Drugo dijete - kakav mi je porod bio nisam jos spremna, a voljela bi da ima bracu ili seku...s obzirom na godine ne bi trebala dugo cekati
Tjemenica - na glavi nam otislo sa bademovim, sa cesljicem sam prosla glavicu da se nadigne, natackala ju, stavila kapu, prije kupanja opet cesljanje i pranje...i tako 2-3 dana i otisla je...sad ima na usima i obrvicama malo tako da i to mazem bademovim pa nakon kupanja istrljam dok susim
Hvala svima na osvrt za mazenje...moja bas ne voli dodire ali i to vjezbamo, voli kad ju sa igrackama mazim...na senzorici su me pitali ste bile odvojene, kazu da im to fali...vjerujem jer i meni je bas falilo kako ne bi njima...zato mi to i tesko pada
Napredak - drago mi je citati da bebice napreduju...i nemojte se opterecivat ako vasa jos nije nesto napravila, stignu one sve...u jednom trenutku pisat cemo i smijat se kuf se sve budu verali i kak ih ne budemo mogli uloviti ni za glavu, ni za rep
Mame cije bebice muce grcici saljem zagrljaj i izdrzite, ne zaboravite si priustiti barem pola sata samo za sebe <3 a i ostale mamice uzivajte...i ja se jucer opustila uz casu pive sjelo ko budali samar ;)
More - joj jedva cekam da odemo, planiramo u 9mj...Thera lijepo se provedite
E da i jel istina da bebe prvi put kad odu na more da zakure?
Palonkice draga sjetim te se...nadam se da je sve u redu i da ste vec doma
AnaAn zao mi je, zelim ti brzi oporavak i nemoj se bedirati, bitno da ti budes dobro...bebica ce bit sita na ovaj ili onaj nacin, ali trebas joj ti i zato samo glavu gore i pozitivne misli <3
Cocolino i meni su sumnjali na zastoj radi tezine i trbuscica...razumijem kroz sta prolazis, samo sto nisam bila u bolnici, ali isto more suza i brige, na kraju je sve dobro rodena 2850g i 48cm...samo hrabro dalje i bit ce sve dobro
Lonmi ti si pitala za dohranu...kako ti napreduje beba, jel dobiva? Imala sam slicne ako ne i iste upute jer mi mala nije dobivala na kilazi...samo 2 dana sam joj nudila 30ml nakon sto je bila po 10min na svakoj...nekad je popila tih 30ml nekad nije (ali nikad mi nije bljucnula)
Kako je krenula dobivat na kilazi, onda sam izdajala to prvo, pa nju na masnije i poslije nudila to izdojeno
I da kod vaganja sam skuzila ak ju nije stavila tocno na sredinu ne ocita dobro
Sortiraj odgovore
Najstariji