Pozdrav curke🥰 Evo mi imali super noc nakon vristanja jucer cijeli dan. Danas sve ispocetka. Bradavicu odbija,placemo cijeli dan i lovimo se zbog toga. Odlucila sam danas se probati maksimalno izdajati i dati mu sto vise svog mlijeka a sto manje AD a. Muci me sto imam osjecaj da se muci s kakanjem zbog toga. Stolicu je zadnji puta imao u nedjelju. Znam da je za djecu normalno i 10 dana ali svejedno mi je grozno gledati ga kako se muci😔
Sa cime mogu potaknuti vise mlijeka? Cak od komoraca? Ili onaj hippo? I njegovu bolju probavu? Kompotom od sljiva? Jos nesto?
Kompot od kruške, juhe, gusti sok, meni su rekli u bolnici, sve ono što bi mene potjeralo, kamilica sa dosta šecera i tako. Ja sam u jednom danu sve iskombinirala, bilo je veselo poslije 😅
Ridja,hvala,mislim da cu i ja😅
Evo kakice upravo,razveselila sam joj se vise nego da sam dobila na lotu😂
Jos jedno pitanjce,ja sam anemicna pa sam dobila heferol. Posto on mene zatvara,jel moguce da djeluje i ne njega?
Imas pravo Ines. Tak sam i ja razmisljala ak nebude islo nebude.. I sad kad je doslo do toga tesko je prihvatit al neodustajem. Dodje mi svaki dan da cu odustat i onda ga ipak stavim na cicu jer mi neka visa sila neda da odustanem. Ak treba do zadnje kapi.. Borit cu se.. Koliko ide ide.. Al da, sigurno si necu dopustit da postanem previse frustrirana pa da utjece na bebolinu. Hvala vam svima na podrsci. Puno mi je pomogao kroz cijelu trudnocu forum a i nastavlja mi sad na ovoj novoj temi ♥️
Kakanje-ja sam se bas bila jos na pocetku preplasila kad nismo imali stolicu 5-6 dana. Isto sam se natakala kamilicom, suhim sljivama, marelicama.. Cak me nebi toliko zabrinulo posto znam da je to normalno da se on nije toliko naprezao i vristao.. Al eto privikne se covjek.. Sad imamo kakicu svaka 3-4dana i to bome obilnu. Sve su to cari hehe
Proc ce i to pa ce doc zubici na red i tak.. Al neka.. Koliko je tesko toliko i uuzivamo dragi i ja. Nevjerovatna ljubav.. Kak je rekla NevaEva.. Samo ga gledamo.. Kakav tv il bilo sta drugo. Covjek se nemre nacuditi.. Nikad ni necu♥️biti mama je nesto najljepse u zivotu♥️♥️♥️
Uzv kukova-nas je pedijatrica narucila na prvom pregledu. 17.5 nam je pregled.. Po meni cak i taman jer sam citala da nije dobro ni prerano obaviti pregled.
Ines 40 je malo too much za bebu 🙈 voda za kupanje treba biti što sličnija temperaturi tijela. Vjerujem da neke bebe, kao tvoja vole toplije ali 40 je bojim se previše 😅
Uzv kukova - mi smo naruceni s punih 7 tjedana, kaze doktor da je sve ispod 2. mjeseca u redu
Kakanje - mi i dalje nazalost imamo problema s kakicom. Blago se vama kojima hrana utjece na to, ja sam doslovno zivjela na kompotima, juhama, zobenoj kasi, gustom soku i slicnoj ekipi, ali malisa i dalje ne kaka... Thera navodno je kombinacija kompota kruska-sljiva najbolja, ali eto kod nas nije uspjelo.
Temperatura za kupanje - nama je receno da je 37-38 idealno i iskreno kada stavim ruku i provjerim to mi se i cini taman pa tako i drzimo
Baby P 03/21 💙
MareiKate - joooj imas pravo hahah 🤣 krivo sam nap. Da kazu optimalno oko 37°, eto mojoj najvise pase 38, 39
Thera - ja sam pila heferol dok sam dojila, mojoj nije smetalo. Realno mislim da to bas nema utjecaj. Ja sam ga morala, tj trebala bi ga piti do kraja ljeta, al nisam sad nikako uzimala, reko pitat cu gin da li ce mi mijenjati ili ostajem na njemu.
I kad sam ju pitala pedicu kad je dolazila u vizitu dok smo bile u rodilistu, kaze ona nece, samo vi pijte dalje, jer to je vasa redovna terapija koja se ne smije prekidati. Eh sad, najbolje da pitas svoju ped, pa da ti ona kaze, da ili ne.
Nea 💗
Elly - ma ima jos nade za vas, ne dajte se 👍💪 mozes ti to jos sve okrenuti u korist oboje ❤🥰🥰
Nea 💗
Elly ja bi ti samo još nadodala da to što ne možeš izdojit i imaš osjećaj praznih cica ne mora značit da nemaš mlijeka. Ja sam išla na ultrazvuk dojki, pol sata prije pregleda je malac cicao, ja sva sretna kak mi je ispraznio pa će moć lijepo pregledat, cice skroz mekane i ispuhane, ne ide ništa dok stisnem. I na pregledu mi doktorica kaže kak su mi kanalići puni mlijeka. Cice kad su tvrde i curi iz njih su ustvari prepune i nije se uspostavila ponuda i potražnja, većini postanu meke kroz nekih mjesec, dva dojenja. Već ti je netko napisao, bitno da ima dovoljno popišanih i pokakanih pelena i da dobiva na težini. A curenje tijekom podoja je kolko sam skužila vezano uz let down mlijeka, i neki imaju jak otpust pa puno iscuri, a nekima ne.
.
Zelena kakica - netko je spomenuo pa sam samo htjela reći da su meni rekli kako zelena znači da ili ne papa dovoljno ili da papa previše onog prvog rjeđeg mlijeka, a premalo onog zadnjeg masnijeg. I meni se pokazalo točnim ovo drugo, kad sam ga počela duže držat na jednoj cici prije prebacivanja na drugu prestale su i te zelenkaste stolice.
Elledanse - mi koristimo Oleovit D3 i nemam nikakvih problema sa grcevima
Thera - cure su rekle sve. Moja kuma je s malim imala problema, ona je samo picila po kompotima i zaljevala ih mineralnom. Eh sad opet cula sam i drugu stranu price zatvor ne mora uvijek biti povezano s majcinim mlijekom, ponekad jednostavno treba vrijeme da crijeva nadu svoj ritam. Mi smo bile na kombinaciji, pa ja to kod svoje nisam primjecivala, zapravo ona meni nikada nije niti imala tvrdu stolicu. Jednostavno je imala takav ritam da je kakala na svakih 7 dana i evo unazad 2tj mi kaka na svaka 2,3 dana. Sve je to vise do njihove probave i dok se sve izregulira i sazrije.
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji