Ja ne znam kaj cu sa dojenjem.
Toliko forsiram cice da je to nevjerojatno.. Misleci da ce mi vise mlijeka doc al ne.. Svako malo mi je mali na cici i podrigne nakon hranjenja i sve al jede svako malo jer ocito ja nemam dosta mlijeka odjednom.. Jucer sam mu pokusala dat dohranu da dodjem ksebi i da napravim veceru odbijo je flasicu.. Inace nije prije posto smo kombinirali.. Ne zelim odustat i stvarno se trudim da dodje mlijeko. Natacem se cajem od hippa, vodom. Masiram se.. Vruce kupke.. Sve zivo.. Malog stalno stavljam na cicu zadnja 2 tjedna.. Evo sad sam cak i izdajalicu pokusala tak da vidim dal ce htjet mlijeko na bocicu il je do dohrane.. Il neceg treceg..jedva sam 60ml izdojila iz obje.. 🤔
Bas me ljuti to.. Znam sretna mama sretna beba..bitno da beba nije gladna.. Bilo to dohrana il dojenje.. Al bas zelim dojit..tad se i mazimo i vidim da je sretan na cici..🤷🏻♀️
To što beba stalno želi bit na cici i što ne možeš puno izdojiti ne znači nužno da nemaš dovoljno mlijeka. Ako ima dovoljan broj mokrih pelena i beba napreduje u kilaži, sve je u redu. Osim što stalno želi na sisu, d ali ti se po još nečemu čini da nema dosta? Ja sam s prvom bila nesigurna i stalno nešto mjerila, pitala se jel dosta jede, bila uvjerena da nemam dosta... Ali bila sam u krivu. Sad sam skroz opuštena, dajem mu kad hoće, ništa ne mjerim, dobio je kilu prvi mjesec a po tome kako mi je sve teži na rukama vidim da će i ovaj mjesec lijepo dobit.
Da se još nadovežem, kakav ti je po noći? Meni je se nacicava po danu a po noći je super, i točno služim ako po danu više spava a rjeđe sisa onda to nadoknađuje po noći. Isto tako - poslijepodne, navečer mlijeka ima manje, ali je masnije i zasitnije. I bebe se često poslijepodne/navečer nasisavaju - nije to ništa neobično...
Nema nekih pravila.
Recimo vikend je bio nemoguc i bio na cici i dan i noc.. Sa nedjelje na ponedjeljak spavao super i noc i u ponedjeljak pol dana prespavao.. Teebala sam ga budit za papat jer je slabo papao kroz dan a vec bilo 8 navecer pa sam ga budila. Inace ga ne budim.. I sad ovu noc pol noci proveo na cici.. Ocito smo onda zamjenili dan i noc.. Inace vidim da dobiva bas je ko mali prascic.. I popisane su pelene.. Valjda me oprala panika kad vidim da nekima tece iz cica..
Cure hvala na odgovorima za mlijeko na nos i baby gym 😊
Nama je noc prosla opet skolski, dva budjenja, jutro isto i onda je opet sad imao fazu kad je bio duze budan. Uspavala sam ga tako da sam ga stisnula na sebe, hodala po kuci i pricala a on je bio direktno na mom srcu. U roku 10 min od cendrave bebe koja trazi sisu (a sisala je sat vremena, bljucnula 3 puta i stucala - stucaju nakon jela zbog pritiska na dijafragmu dok se prenajedu) je postao sav soft i pospan, evo HRCE upravo skroz tiho i lagano.
Danas nam je 15.dan od rodjenja i otpao je pupak :) Izgleda top. Al vidjet cemo sta ce patronazna sutra rec.
Spomenut cu i mlijeko na nos pa cemo vidjet sta ona misli o tome.. baby gym kupujemo ovaj vikend a onda od iduceg tj.cu ga mozda povremeno stavljat, vidjet cu.
Ima duge budne faze u kojima sirom otvorenim ocima gleda okolo i slusa sto mu pricamo. Dok mu je dosta stavi obje ruke u usta kao da nije jeo 5 dana. 🤦♀️
Dnevno ga presvlacimo cca 8,9 puta, obicno je jednom ili dva puta pelena popisana a preostalo vrijeme pokakana. Jel to previse? Dora kako je kod tebe?
Girl, ako ces ici privatno, Agram ima dr. Evu Jendris.. ja cu isto k njoj..
Moja prehrana - mijenjam jer grickam stalno nest dok dojim, zedna sam dost i vidim da je on cmizdrav dok pojedem nest slatko ili npr.rajcice. Falile su mi cijelu trudnocu radi zgaravice a sad smetaju za dojenje 😂😂😂 zivote.. probava - koristim donat i na wc idem svaka 3 dana. Rez zarasta, bolove nemam, samo strije i malo viska koze na trbuhu al tek je 2 tj.proslo..
Otvorena sam za sve savjete oko tog viska koze i strija.
Puse svima, drzite se cure 😘😘😘
Cure hvala na odgovorima za mlijeko na nos i baby gym 😊
Nama je noc prosla opet skolski, dva budjenja, jutro isto i onda je opet sad imao fazu kad je bio duze budan. Uspavala sam ga tako da sam ga stisnula na sebe, hodala po kuci i pricala a on je bio direktno na mom srcu. U roku 10 min od cendrave bebe koja trazi sisu (a sisala je sat vremena, bljucnula 3 puta i stucala - stucaju nakon jela zbog pritiska na dijafragmu dok se prenajedu) je postao sav soft i pospan, evo HRCE upravo skroz tiho i lagano.
Danas nam je 15.dan od rodjenja i otpao je pupak :) Izgleda top. Al vidjet cemo sta ce patronazna sutra rec.
Spomenut cu i mlijeko na nos pa cemo vidjet sta ona misli o tome.. baby gym kupujemo ovaj vikend a onda od iduceg tj.cu ga mozda povremeno stavljat, vidjet cu.
Ima duge budne faze u kojima sirom otvorenim ocima gleda okolo i slusa sto mu pricamo. Dok mu je dosta stavi obje ruke u usta kao da nije jeo 5 dana. 🤦♀️
Dnevno ga presvlacimo cca 8,9 puta, obicno je jednom ili dva puta pelena popisana a preostalo vrijeme pokakana. Jel to previse? Dora kako je kod tebe?
Girl, ako ces ici privatno, Agram ima dr. Evu Jendris.. ja cu isto k njoj..
Moja prehrana - mijenjam jer grickam stalno nest dok dojim, zedna sam dost i vidim da je on cmizdrav dok pojedem nest slatko ili npr.rajcice. Falile su mi cijelu trudnocu radi zgaravice a sad smetaju za dojenje 😂😂😂 zivote.. probava - koristim donat i na wc idem svaka 3 dana. Rez zarasta, bolove nemam, samo strije i malo viska koze na trbuhu al tek je 2 tj.proslo..
Otvorena sam za sve savjete oko tog viska koze i strija.
Puse svima, drzite se cure 😘😘😘
Evo jucer smo imali 8 kakanja 😂 oko 4 pelene samo piškanje...vazno je da nije crna kakica, vise njih zaredom... moja ima vise buđenja, kraće spavanje al po noći odrapi 3-4h,klopanje dohrana 30-40 ml, ostalo cica i zaspi.. Znaci, danas od 9 ujutro do sad odspavala dva puta po 45 min 😎 pupak je tek sad, nakon 7 dana prestao krvaruckat jeee, samo octeniseptom prebrisala, bez tyrosura, tako rekla patronazna... Jel se vaši dreče kod kupanja 😂😂?
Dora - kupanje, moja se derala ispocetka dok nismo skuzili koja joj temp vode najbolje odgovara, kad bude tocno 38° temp vode tooliko bude sretna i brca rukicama sa strane da to svijet nije vidio koliko se voli kupati. Znaci bar kod nase je bilo samo pogodit idealnu temp koja joj pase. Evo bas veceras imamo kupanac i lopuza mala kao da zna koji je dan za kupanje (posto ju ne kupamo svaki dan, jer mi je to malo previse, mi smo od pocetka kupanja na svaka 3 dana i to joj je bas taman) 👍
Nea 💗
Girl - ja sam ti rodila 20.2. vaginalno bez pucanja i rezanja, znaci proslo je 8 i pol tj, a tek poslije 1.5. cu zvati za termin. U pravilu nema zurbe..svi govore tih 6tj, al nema potrebe tako rano..jer ja sam vec zvala jednom i rekla mi gin, da nema potrebe pogotovo ja koja nije nit rezana nit nista. Rekla joj da sam imala vec i prvu mengu i da je prosla, kaze ona o pa super, onda pogotvo nema potrebe zuriti. Samo nek se tebi ciklus izregulira, pa cemo obavit u 5om mj..tak da eto.
Naravno vjerujem da zene koje su imale epiziotomiju ili carski da je pozeljno da se ide na vrijeme, al to najbolje provjeris kad nazoves 🤷♀️
Nea 💗
I da na tom pregledu mi je rekla da se gleda uzv, uzima se papa i klasican pregled prstima da se vidi da li se sve vratilo na svoje mjesto, kao sto je i Ivancica rekla.
Nea 💗
Avama - drago mi je da je bar nocas bilo bolje i da je malisan lijepo obavio svoje. A za pupak ti ne bi znala reci, posto mi nismo imali s time problema. Iako sam ja znala prvih par dana pospricati octenisept i stapicem pocistiti. Tako radim i sada poslije svakog kupanja.
Nea 💗
Dora onda je ok, boja je oker do zelenkasto 😂😂
Kupanje - mi nismo htjeli dok pupak nije otpao sto se danas desilo pa smo guzu pod pipom i ostalom gazom. Temp vode mora biti kao temp tijela, 37 ili 38 stupnjeva. Moj ne vristi dok peremo guzu vodom ali kod prematanja zna vrisnuti nekad, dok je napapan ne.
Moj uvijek spava 3-4h i po nocu i po danu dok zaspi ali zna biti budan 1h i 3h, ovisi.
.
Cure, za uzv kukova, kako to ide? Sama zovek bolnice, pedijatar preporuci.. s kolko tjedana se ide..
Sortiraj odgovore
Najstariji