Dora - kupanje, moja se derala ispocetka dok nismo skuzili koja joj temp vode najbolje odgovara, kad bude tocno 38° temp vode tooliko bude sretna i brca rukicama sa strane da to svijet nije vidio koliko se voli kupati. Znaci bar kod nase je bilo samo pogodit idealnu temp koja joj pase. Evo bas veceras imamo kupanac i lopuza mala kao da zna koji je dan za kupanje (posto ju ne kupamo svaki dan, jer mi je to malo previse, mi smo od pocetka kupanja na svaka 3 dana i to joj je bas taman) 👍
Da, tak i ja nju kupam, svaka 2 ili 3 dana, temp. 35,al moja ti ne voli bit gola... Kad joj mijenjam samo pelene, počne ispuštat kao zvukove da se trese, da joj je zima 😂😂 budem malo podigla temp... 👍
Pupak - kod nas je bila preporuka u bolnici na otpustu nista ne raditi i cekati samo a patronazna je rekla mijenjati gazu oko kopce 1x dnevno + prasiti sa tyrosurom. Octenisept nije bila preporuka u bolnici u Kc i ja nisam koristila. Nije krvarilo ni gnojilo se, danas otpala kopcica, ostao pupak.. ne djeluje mi crveno ni gnojno al znat cu vise dok patronazna vidi sutra..
Avama mogu ti reci nase iskustvo sa pupkom. Otpao 11. dan. Nakon toga je u supljini bilo tamno crveno. To je u biti zakorjela krv. Nastavili smo isto tretirati, tako da smo alkoholom 70% namocili stapic za usi i time skidali tu zakorjelu krv koja se stvrdnula (osusila) i onda praskom. To smo radili par dana. Ono bas se zalijepi za kozu, zato smo to polako radili. Malo po malo. U biti se pupak sam zatvarao i to izbacivao na povrsinu. Samo se trebalo odlijepiti. Cak smo i pincetu koji put koristili. Na kraju sam primjetila mrvicu sukrvice, ali praskom je nestalo.
.
Znate li mogu li nastati grcevi od vitamina D3, je li itko to primijetio na bebi? Onako pitam preventivno jer sam to cula, a mislim ih uvesti. Okasnili smo par dana sa njima.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Elly - znam kako ti je i sama sam bila u toj situaciji. Mi smo os rodenja bili na kombinaciji, posto ja nikako nisam imala dovoljno mlijeka..ali voljela je podjednako i sisu i bocicu, nisam imala problema s odbijanjem niti jednog od tog dvoje. Meni se cak u jednom momentu povecala kolicina mlijeka tako da AD nismo ni trebale u svakom obroku, ali kratko je trajalo. Ona je vodila borbu s gljivicama, koje je i meni prenijela na bradavice, pa nisam smjela dojiti radi toga, iako sam ju pokusavala stavljati, valjda joj je toliko smetalo da nije htjela vise sisu nikako. Pa sam se izdajala da ne izgubim mlijeko i to malo sto je bilo, ali nisam uspjela. Uglavnom bi izdojila tako oko 40,50ml iz obje, a njoj to ni priblizno nije bilo dovoljno, pa je i patronazna rekla bolje da skroz prestanem, jer i ona je sama tako nervoznija i bude ljuta sto vise nema. Iako ju nisam poslusala odmah. Koliko god se trudila nije se povecavala kolicina. Pila cajeve, masirala, izdajala, muz cak masirao kad ja vise nisam mogla, ma svasta, ali nikako nije islo na bolje. A zeljela sam to vise nego ista. Sto ti kazes to je bio samo nas trenutak..krivila sam sebe sto mi ne ide, ali kad sam stala na loptu i vidjela da nema smisla. Da moja Nea mora dobit posten obrok i imat pored sebe sabranu mamu, a ne rastrojenu sto joj ne ide dojenje kako bi ona htjela. Tad sam rekla ne, prestajem sad ovog trena i to je to. Cim sam prebacila mindset u glavi, sve je krenulo na bolje. Curka zadovoljnija, sita potpuno, ja zadovoljna i opustena, rasterecena.
Nea 💗
Slazem se s MareiKate da to nije pokazatelj da nemas nuzno dovoljno. Probaj, trudi se i dalje. Ja sam odustala tek kad sam jedva mogla i 20ml izdojiti iz obje. Jos nije vrijeme za odustajanje kod tebe. Sve mozes jos vratiti na pravi put. Ali kazem, ako i dalje ne ide. Bolje i sasjeci i stati tome na kraj nego muciti sebe, jer beba treba sabranu i smirenu majku, a kad vidis da ti ne ide budes svakav i to nikako ne ide u korist nikome. Drzi se i nadam se da cete uspjeti 💪💪
Nea 💗
Dora - kupanje, moja se derala ispocetka dok nismo skuzili koja joj temp vode najbolje odgovara, kad bude tocno 38° temp vode tooliko bude sretna i brca rukicama sa strane da to svijet nije vidio koliko se voli kupati. Znaci bar kod nase je bilo samo pogodit idealnu temp koja joj pase. Evo bas veceras imamo kupanac i lopuza mala kao da zna koji je dan za kupanje (posto ju ne kupamo svaki dan, jer mi je to malo previse, mi smo od pocetka kupanja na svaka 3 dana i to joj je bas taman) 👍
Da, tak i ja nju kupam, svaka 2 ili 3 dana, temp. 35,al moja ti ne voli bit gola… Kad joj mijenjam samo pelene, počne ispuštat kao zvukove da se trese, da joj je zima 😂😂 budem malo podigla temp… 👍
Uu po meni ti je to malo preniska temp, jer mi smo ispocetka stavljali 36,37 i nije isto htjela nikako bas bit u vodi, al kad smo podigli na 38,39 mirna i nasmijana ko bubica, idealno je izmedu 38-40°..probaj podici pa ces vidjeti 👍
Nea 💗
NeverEver - kukovi, inace ti pedica to narucuje..bar je tako kod mene. Znaci kad smo se upisali kod pedice, ona nam je odmah dala termin za uzv kukova na bolnici. Posto smo mi u manjem mjestu, pa je nasa pedica u domu zdravlja, a na bolnicu idemo odradivati sve pretrage. E sad kako je to inace i vecim bolnicama nezz.
Nea 💗
Pozdrav curke🥰 Evo mi imali super noc nakon vristanja jucer cijeli dan. Danas sve ispocetka. Bradavicu odbija,placemo cijeli dan i lovimo se zbog toga. Odlucila sam danas se probati maksimalno izdajati i dati mu sto vise svog mlijeka a sto manje AD a. Muci me sto imam osjecaj da se muci s kakanjem zbog toga. Stolicu je zadnji puta imao u nedjelju. Znam da je za djecu normalno i 10 dana ali svejedno mi je grozno gledati ga kako se muci😔
Sa cime mogu potaknuti vise mlijeka? Cak od komoraca? Ili onaj hippo? I njegovu bolju probavu? Kompotom od sljiva? Jos nesto?
Mo smo bili na uzv kukova ikao posto je ranije rodjen nije jos razvijeno kako treba. Dijagnoza 2a+. I moramo siroko povijati. Bas sam ljuta zasto su nas tako rano narucili. Da li ima jos tko s ovakvom dijagnozom?
Sortiraj odgovore
Najstariji