Mame/bebe proljetnice 2021. šŸŒø

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Valkris

Broj poruka: 1183

Prijavi adminu

Ja sam baÅ” sa starijim iÅ”la neki dan kod dr jer je govorio da ga buba i bilo mu je isto kao upaljeno, s 2 godine ga je počeo navlačiti.. Mi smo mu od rođenja par puta tjedno prevlacili i čistili (3-4x) tog bijelog je bilo.. I otiÅ”li smo kod dr za svaki slučaj i prevukao mu ga je do kraja nježno i bez bolova i sad mi to joÅ” detaljnije čistimo...
    Nisam za tu opciju da se ne dira uopće...Ā Ā 

TheTina

Broj poruka: 284

Prijavi adminu

Kety992 -Ā 102 joj je bilo zeljezo i ja sam u Remetincu u ljekarni uzela, imali su. Moja jede meso svaki dan osim petka, tad jedemo ribu. Kaj jedemo mi, jede i ona, nisam joj nesto posebno nakuhavala.Ā 
    Koji probiotik dajes?
    Užina -Ā moja jedeĀ puding od zobenih ili prosa, kolace, keksice zdrave, smoothije, palacinke, voce, muffine i sl.Ā 
    VeceraĀ - kruh i sirni namaz, palenta s jogurtom, zapecena palenta s tikvicom, zljevke, strudle od jabuke ili sira, griz, krem juhe (tikvica, brokula, karfiol), popecki od povrca, slani muffini, palacinke sa sirom, ili ostatke od rucka (lazanje s povrcem, bolonjez, povrtna juha, tart). Kaj nama spremam dobi i ona.

• Tea2807

Broj poruka: 582

Prijavi adminu

TheTina

Kety992 -102 joj je bilo zeljezo i ja sam u Remetincu u ljekarni uzela, imali su. Moja jede meso svaki dan osim petka, tad jedemo ribu. Kaj jedemo mi, jede i ona, nisam joj nesto posebno nakuhavala.
    Koji probiotik dajes?
    Užina -moja jedepuding od zobenih ili prosa, kolace, keksice zdrave, smoothije, palacinke, voce, muffine i sl.
    Vecera- kruh i sirni namaz, palenta s jogurtom, zapecena palenta s tikvicom, zljevke, strudle od jabuke ili sira, griz, krem juhe (tikvica, brokula, karfiol), popecki od povrca, slani muffini, palacinke sa sirom, ili ostatke od rucka (lazanje s povrcem, bolonjez, povrtna juha, tart). Kaj nama spremam dobi i ona.

Mame kad ste krenule sa uzinom? Mi imamo dorucak i rucka, vecera je kako kad, smatram da nije jos skroz prihvatio jer neki out super pojede a neki put 2,3 zalogaja pa nece

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

Tea2807

TheTina

Kety992 -102 joj je bilo zeljezo i ja sam u Remetincu u ljekarni uzela, imali su. Moja jede meso svaki dan osim petka, tad jedemo ribu. Kaj jedemo mi, jede i ona, nisam joj nesto posebno nakuhavala.
    Koji probiotik dajes?
    Užina -moja jedepuding od zobenih ili prosa, kolace, keksice zdrave, smoothije, palacinke, voce, muffine i sl.
    Vecera- kruh i sirni namaz, palenta s jogurtom, zapecena palenta s tikvicom, zljevke, strudle od jabuke ili sira, griz, krem juhe (tikvica, brokula, karfiol), popecki od povrca, slani muffini, palacinke sa sirom, ili ostatke od rucka (lazanje s povrcem, bolonjez, povrtna juha, tart). Kaj nama spremam dobi i ona.
    Mame kad ste krenule sa uzinom? Mi imamo dorucak i rucka, vecera je kako kad, smatram da nije jos skroz prihvatio jer neki out super pojede a neki put 2,3 zalogaja pa nece

Pa ja bi uzinu oko 11mj..mi tek uvodimo veceru šŸ™ˆ do godine ce valjda usvojit veceru šŸ˜Ā TheTina da,vidjet cemo kaj ce bit na vadenju šŸ™„ trenutno koristim waya, pio je biogaia ali mu je to nakon rote bilo preslabo pa smo promjenili.Ā 
    Ma ja njemu stavim posebno jos,nije mi problem bacit u lonac ..20-30min i kuhano je.Ā 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Nama je pedijatrica rekla kod/nakon kupanja povuć kolko ide i s krpicom malo očistit i onak da se blago pogura prema dolje. Ja to radim cca 1-3 puta tjednoĀ  kako kad, odnosno kolko mi on da jer neće bit na miru, a ima jako usku kožicu pa me strah da ne povučem prejako. Do sad nam se nije bilo upalilo, al evo neki dan je pocrvenilo pa sam onda svaki dan čistila i sad se smirilo opet. Iako svi spominju to neÅ”to bijelo, a ja to nikad ne vidim. Al joÅ” uvijek mu je dosta spojeno, nadam se da se bude odvojilo :(.UžinaĀ - mi joÅ” uvijek nismo uveli, makar već ima viÅ”e od godinu dana, jer ne smije mliječno pa kao s dojenjem nadoknađujem to. Papa doručak, ručak i večeru, a između doji. Planiram sad nekad izbacit dojenje između doručka i ručka i ubacit užinicu. Ne djeluje mi ko da je gladan u vrijeme užine pa nisam joÅ” uvodila, a večeru smo s 10 mjeseci uveli..Kad se vama bude ujutro? Ja se ponadala kao sad se pomaknuo sat pa će se probudit kasnije (bar po satu xD), al on svejedno u pola 7 i neće viÅ”e spavat i onda je već prije 10 premoren. A stalno komentari okolo kak bi trebo preć na jedno spavanje. Kak da pređe kad spava do cca pol 12 i nakon toga onda nema Å”anse da do navečer izdrži..I jel zna neko kako rijeÅ”it problem s tim kaj me non stop grize? Srećom za sad nisam primijetila da je ugrizo nekog osim muža i mene, al muče ga zubići valjda i ja sam non stop na tapeti. I stolice s kojih je poglodo kožuĀ Ā A od igračaka za grickanje ga niÅ” ne interesira, tu i tamo glođe drvene životinje.

Valkris

Broj poruka: 1183

Prijavi adminu

Ivancica90

Nama je pedijatrica rekla kod/nakon kupanja povuć kolko ide i s krpicom malo očistit i onak da se blago pogura prema dolje. Ja to radim cca 1-3 puta tjedno kako kad, odnosno kolko mi on da jer neće bit na miru, a ima jako usku kožicu pa me strah da ne povučem prejako. Do sad nam se nije bilo upalilo, al evo neki dan je pocrvenilo pa sam onda svaki dan čistila i sad se smirilo opet. Iako svi spominju to neÅ”to bijelo, a ja to nikad ne vidim. Al joÅ” uvijek mu je dosta spojeno, nadam se da se bude odvojilo :(.Užina- mi joÅ” uvijek nismo uveli, makar već ima viÅ”e od godinu dana, jer ne smije mliječno pa kao s dojenjem nadoknađujem to. Papa doručak, ručak i večeru, a između doji. Planiram sad nekad izbacit dojenje između doručka i ručka i ubacit užinicu. Ne djeluje mi ko da je gladan u vrijeme užine pa nisam joÅ” uvodila, a večeru smo s 10 mjeseci uveli..Kad se vama bude ujutro? Ja se ponadala kao sad se pomaknuo sat pa će se probudit kasnije (bar po satu xD), al on svejedno u pola 7 i neće viÅ”e spavat i onda je već prije 10 premoren. A stalno komentari okolo kak bi trebo preć na jedno spavanje. Kak da pređe kad spava do cca pol 12 i nakon toga onda nema Å”anse da do navečer izdrži..I jel zna neko kako rijeÅ”it problem s tim kaj me non stop grize? Srećom za sad nisam primijetila da je ugrizo nekog osim muža i mene, al muče ga zubići valjda i ja sam non stop na tapeti. I stolice s kojih je poglodo kožuA od igračaka za grickanje ga niÅ” ne interesira, tu i tamo glođe drvene životinje.

Mislim da regresija spavanja ide s godinu i pol, tad je moj mali izbacio drugi spavanac taman.. Iako je do tada iÅ”ao u vrtić 6 mjeseci i ustajao se oko 08,isao na spavanje oko 21, 22..

• Tea2807

Broj poruka: 582

Prijavi adminu

kety992

Tea2807

TheTina

Koji probiotik dajes?
    Pa ja bi uzinu oko 11mj..mi tek uvodimo veceru šŸ™ˆ do godine ce valjda usvojit veceru šŸ˜TheTina da,vidjet cemo kaj ce bit na vadenju šŸ™„ trenutno koristim waya, pio je biogaia ali mu je to nakon rote bilo preslabo pa smo promjenili.
    Ma ja njemu stavim posebno jos,nije mi problem bacit u lonac ..20-30min i kuhano je.

M ami krenuli prije 2 tjedna, al ga mucili zubi i bio bolestan pa je vise odbijao nego jeo. Isto njemu posebno kuham, osim juhe jer nju kuham u pretisu jer mi je brze gotova, i onda se meseko bas lijepo raspada. Skuzila sam trik za skrinju da mu motam po obroku u papir za pecenje pa mi se sve lijepo odvaja, i ne lijepi se meso za njega šŸ’Ŗ
    On sad ima 3zuba i sa sva 3 su bili bolni za izbit pa si nekak mislim da nece bit lakse, obicno ljudi govore da su sa prvim drame pa se naviknu....
    Sto se tice pisonje nama je dr u klaicevoj kad smo isli za vodenu kilu rekao da cemo vjerojatno morat to reznut kozicu jer se jako tesko povlaci, al to ce se konacno odlucit kad bude imao cca godinu i pol/2 godine. Ja mu potezem kod kupanja kolko ide kad se skroz koza omeksa, a pedijatrica mu je na zadnjem pregledu na suho to potegnula skroz pa je dva dana nakon toga bilo crveno i malo krvi pa mi ne pada na pamet to radit tako.Ā 
    Moj recimo mrzi cistit usi sa stapicima, cim mu stavim u uho krene se izmicat i bunit, pa ja tokom kupanja ocistim uho detaljno, a bas unutra ne. Prodem sa rucnikom kolko ide kad ga brisem.Ā 

TheTina

Broj poruka: 284

Prijavi adminu

Tea2807

S jutarnjom uzinom nesto prije godinu dana, a s popodnevnom nakon godinu dana.Ā 
    .
    I evo maknuli smo cicu skroz šŸ„³šŸ„³šŸ„³ Do prije dva dana je jos cicala navecer, makar sam zadnjih dva tjedna skuzila da ne vuce nesto puno nego se samo igra tak da sam joj sinoc maknula skrozā€¦odspavala je lijepo noc ko i uvijek šŸ¤—. Veceras je i sama zaspala.
    .
    Budenje - moja se budila oko 6:50, i kak se sat pomaknuo dva jutra se budi izmedu 7:30 i 8:00, milina šŸ˜… Vec oko 11 joj se spava, al uspijem ju nekak zabavit do 12, poruca pa spavanac.
    .
    Grizenje - ja sam se prije nekih dva mjeseca borila s tim, svaki put kad mi se priblizila me ugrizla. I onda sam pocela pokazivati ljutnju i bol i rekla sam da ne zelim da to radi jer me boli. Nekoliko puta se rasplakala kad sam se naljutila al nakon cc tjedan dana je prestala i nije nakon toga vise ni jednom. Bumo vidli kak bu dalje.

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

PiÅ”ulinac mi nismo morali niÅ” recnuti...nego je s tocno 3 g kirurg u klaicevoj sa nekim stapicem odvojio to samo...stapic imao kuglicu na vrhu...nije ga bolilo ni nis...bas ono bez frke...nakon toga pazili par dana da se ne upali...ispirali...prevlacili i super je sad. šŸ˜Š sad cemo vidjet s ovim momcicem.šŸ˜’Ā 
    GrizenjeĀ moj ima 8 zuba...i grize...al ne pretjerano...svi zubi su mu bili bolni i grozni dok su izbijali...šŸ¤® užas...nisam to dozivjela jos...plac,cendranje...vristanje..koma koma ā˜¹Ā 
    SpavanjeĀ ja bi isto rekla tek tamo oko 18 mj da smanje na jedno...barem su dvoje starijih tak...mi sad prelazimo sa 3 na dva...ovisi kak se probudi...al vecinom u 8 budenje...prvi spavanac oko 12....drugi oko 5...i spavat pola 10 navecer šŸ„³ nama odgovara za sad tak...vidjet cemo kak ce dalje šŸ˜ŠĀ 
    Užina moj ih ima 10 u danu...samo bi cickao šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£ evo ja brojim 53kg...nadam se da nece vise ic dolje šŸ„ŗšŸ¤ÆšŸ„“Ā 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Dora2021

Broj poruka: 695

Prijavi adminu

Mi krenuli u jaslice šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£Ā 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaŔ da želiŔ!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. NemaŔ korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.