Teane sjeÄam se jel dojiĆĄ, al pretpostavljam da bi funkcioniralo i s boÄicom. Kad smo mi morali kapat i mazat oko, ja bi ga stavila na cicu i onda dok se umiri nakapala. InaÄe bez cice nije bilo ĆĄanse. Pa moĆŸeĆĄ tako probati.
Na bocici je, al svakako cemo probat. Popodne dok smo kapali ga ja muz uspio nekako zaigrat dok smo prvu nakapali, al za drugu smo bacili sigurno 10 kapiÂ

Tea nadam se da ce proci sto prije uzas je kad ih boli ..Ja sam njoj kapala dok je spavala ,u kut oka lagano podigla kapak i kap.jedino tako sam mogla inace nema sanse pa ako nisi uspila pokusaj tako..đ€

Teanadam se da ce proci sto prije uzas je kad ih boli ..Ja sam njoj kapala dok je spavala ,u kut oka lagano podigla kapak i kap.jedino tako sam mogla inace nema sanse pa ako nisi uspila pokusaj tako..đ€
Tako sam mu mast uspjela, kad sam se uvjerila da je u dubokom snu, a kapam mu dok papa jer je tad jedino miran. Hvala svima na savjetima đ„°đ„°

Hej mame
.
GodiĆĄnji - nisam u knjigovodstvu, al ovako sam ja to shvatila :) Nakon roditeljskog dopusta imaĆĄ pravo na godiĆĄnji od proĆĄle i od tekuÄe godine, s tim da od proĆĄle moĆŸeĆĄ iskoristit i nakon 30.6. ako se kasnije vraÄaĆĄ na posao. Ć to se tiÄe plaÄe na godiĆĄnjem, zakon kaĆŸe da je ona minimalno jednaka prosjeku prethodna 3 mjeseca. To naĆŸalost znaÄi da ukoliko poslodavac hoÄe bit bezobrazan, nakon porodiljnog ne mora platit niĆĄta jer su prethodne plaÄe 0, roditeljska naknada se ne raÄuna ko plaÄa. Iako moram priznat da prvi put Äujem da to neko stvarno i napravi. E sad, kad dajeĆĄ otkaz, kao ako imaĆĄ dobar razlog, otkazni rok je max 30 dana. ObiÄno se pronalazak novog posla raÄuna ko dobar razlog. Tijekom tih 30 dana moĆŸeĆĄ koristit godiĆĄnji ako ga imaĆĄ. E sad, ako se posao mijenja prije 30.6. onda imaĆĄ stari godiĆĄnji ako ti je osto, plus razmjerni dio novog. Razmjerni dio se dobije tako da se godiĆĄnji za cijelu godinu podijeli s 12 i pomnoĆŸi s tim koliko si mjeseci u ovoj godini bila kod starog poslodavca, al u prosjeku je 2 dana mjeseÄno. Ako se mijenja nakon 30.6. nisam sigurna jel isto dobijeĆĄ razmjerni dio ili puni godiĆĄnji. A kod novog poslodavca onda dobijeĆĄ razmjerni dio za te mjesece koje ÄeĆĄ kod njega radit u toj godini, osim ako preÄeĆĄ prije 7. mjeseca, onda nakon 6 mjeseci dobijeĆĄ puni godiĆĄnji za tu godinu neovisno kolko si iskoristio kod starog poslodavca. Barem su tako meni uvijek gledali kod promjene posla, jer zakon kaĆŸe da nakon 6 mjeseci imaĆĄ pravo na puni godiĆĄnji za tu godinu. Nadam se da nisam previĆĄe zakomplicirala :) Ako sluÄajno iskoristiĆĄ viĆĄe godiĆĄnjeg od razmjernog dijela prije nego daĆĄ otkaz, nikom niĆĄta, nemre te traĆŸit da to naknadno odradiĆĄ jer u trenutku dok si koristio si imo pravo na to.
Hvala Doraâ€ïž
Eh sad,nadam se da moja ne bude takva nego da mi bude platila taj godiĆĄnji jer to stvarno nije uredu ako ne plati .Â
Iako,svaka koja je otisla prije mene je ispala najgora jer odlazi,pa cu tako vjerojatno i ja..
Samo cu joj reci da sam nasla drugi posao i da odlazim, nemam se kaj opravdavati ali zelim iskoristiti stari godisnji i to novog kaj imam do tog datuma i onda samo preÄi kod drugog poslodavca, nadam se da cu uspjeti tako

Hej mame
.
GodiĆĄnji - nisam u knjigovodstvu, al ovako sam ja to shvatila :) Nakon roditeljskog dopusta imaĆĄ pravo na godiĆĄnji od proĆĄle i od tekuÄe godine, s tim da od proĆĄle moĆŸeĆĄ iskoristit i nakon 30.6. ako se kasnije vraÄaĆĄ na posao. Ć to se tiÄe plaÄe na godiĆĄnjem, zakon kaĆŸe da je ona minimalno jednaka prosjeku prethodna 3 mjeseca. To naĆŸalost znaÄi da ukoliko poslodavac hoÄe bit bezobrazan, nakon porodiljnog ne mora platit niĆĄta jer su prethodne plaÄe 0, roditeljska naknada se ne raÄuna ko plaÄa. Iako moram priznat da prvi put Äujem da to neko stvarno i napravi. E sad, kad dajeĆĄ otkaz, kao ako imaĆĄ dobar razlog, otkazni rok je max 30 dana. ObiÄno se pronalazak novog posla raÄuna ko dobar razlog. Tijekom tih 30 dana moĆŸeĆĄ koristit godiĆĄnji ako ga imaĆĄ. E sad, ako se posao mijenja prije 30.6. onda imaĆĄ stari godiĆĄnji ako ti je osto, plus razmjerni dio novog. Razmjerni dio se dobije tako da se godiĆĄnji za cijelu godinu podijeli s 12 i pomnoĆŸi s tim koliko si mjeseci u ovoj godini bila kod starog poslodavca, al u prosjeku je 2 dana mjeseÄno. Ako se mijenja nakon 30.6. nisam sigurna jel isto dobijeĆĄ razmjerni dio ili puni godiĆĄnji. A kod novog poslodavca onda dobijeĆĄ razmjerni dio za te mjesece koje ÄeĆĄ kod njega radit u toj godini, osim ako preÄeĆĄ prije 7. mjeseca, onda nakon 6 mjeseci dobijeĆĄ puni godiĆĄnji za tu godinu neovisno kolko si iskoristio kod starog poslodavca. Barem su tako meni uvijek gledali kod promjene posla, jer zakon kaĆŸe da nakon 6 mjeseci imaĆĄ pravo na puni godiĆĄnji za tu godinu. Nadam se da nisam previĆĄe zakomplicirala :) Ako sluÄajno iskoristiĆĄ viĆĄe godiĆĄnjeg od razmjernog dijela prije nego daĆĄ otkaz, nikom niĆĄta, nemre te traĆŸit da to naknadno odradiĆĄ jer u trenutku dok si koristio si imo pravo na to.
Hvala Doraâ€ïž
Eh sad,nadam se da moja ne bude takva nego da mi bude platila taj godiĆĄnji jer to stvarno nije uredu ako ne plati .
Iako,svaka koja je otisla prije mene je ispala najgora jer odlazi,pa cu tako vjerojatno i ja..
Samo cu joj reci da sam nasla drugi posao i da odlazim, nemam se kaj opravdavati ali zelim iskoristiti stari godisnji i to novog kaj imam do tog datuma i onda samo preÄi kod drugog poslodavca, nadam se da cu uspjeti tako
đđđđđđđ
Tea kak je decko ? đ nadam se da je temp prosla đ„șÂ
Ćœeljezo netko je tu pisao da daje...M je sad na vadenju u bolnici imao hbg 104...ali bila je rota u pitanju pa nismo sigurni kolko mu je zapravo...idemo vadit krv kroz nekih 10 dana...i to iz vene bas da provjerimo tocne zalihe...sto dajete klincima...sirup ili kapi? Pripremam se za najbolje opcije..ne bih da mu nasteti probavi...nemam iskustva..pa pisiteee đ€Â
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Hellou svima đââïž. Moja zenska je napokon samostalno prohodala i sad mi je puno lakse jer ju zbog trbuha vise ni nemrem teglit đ
.
.
Cure, kako ste proslavili prve rodendane, velika festa ili? Jeste zvali striceve, tetke, bratice, itd.. ili samo blizi krug?
Mi smo na veliko proslavili, bilo je oko 60 ljudi, u restoranu. Nismo imali neku proslavu za krstenje zbog mjera pa smo odlucili za rockas pocastit sveđ€
.
Ćœeljezo -Â ja sam svojoj davala Aktiferrin, to je dobila na recept, al samo nekih 3 tjedna, dalje sam s hranom dizala i sad je u normalu zeljezo.
.
Jel dajete vi mozda neke probiotike djeci?Â
Hellou svima đââïž. Moja zenska je napokon samostalno prohodala i sad mi je puno lakse jer ju zbog trbuha vise ni nemrem teglit đ .
.Cure, kako ste proslavili prve rodendane, velika festa ili? Jeste zvali striceve, tetke, bratice, itd.. ili samo blizi krug?
Mi smo na veliko proslavili, bilo je oko 60 ljudi, u restoranu. Nismo imali neku proslavu za krstenje zbog mjera pa smo odlucili za rockas pocastit sveđ€
.
Ćœeljezo -ja sam svojoj davala Aktiferrin, to je dobila na recept, al samo nekih 3 tjedna, dalje sam s hranom dizala i sad je u normalu zeljezo.
.
Jel dajete vi mozda neke probiotike djeci?
 A kak je njoj bilo zeljezo...nisko jako il granica? On papa tjedno 4x meso...teletina,junetina,piletina,riba. Uz to zeleno sve sta smo uveli ..dam mu vit c uz obrok da poboljsamo to...mlijecno van toga svega...pazim dosta...nadam se da nece bit previse nisko. Mozda je samo zbog rote bilo tako ful nisko đÂ
Probiotik...ja dam..pogotovo sad nakon rote...obavezno..đÂ
Tea kak je decko ? đ nadam se da je temp prosla đ„ș
Ćœeljezonetko je tu pisao da dajeâŠM je sad na vadenju u bolnici imao hbg 104âŠali bila je rota u pitanju pa nismo sigurni kolko mu je zapravoâŠidemo vadit krv kroz nekih 10 danaâŠi to iz vene bas da provjerimo tocne zaliheâŠsto dajete klincimaâŠsirup ili kapi? Pripremam se za najbolje opcije..ne bih da mu nasteti probaviâŠnemam iskustva..pa pisiteee đ€
Evo od sinoc nema temperaturu đ„łđ„łđ„ł i zivnuo odma
Oko je isto bolje, al mi je rekla da mazem jos dan dva nakon kaj vidim poboljsanje da prode skroz.Â
Moj si sam sa zeljezo daje, lize nogu od stola đđđ
Iskreno, ne pridrzavam se bas smjernica za crveno meso/ribu, al jednom tjedno jede juhu (meso i povrce iz juhe, skuham sebi u pretis loncu pa dam njemu a sebi zacinim naknadno) i skuzila sam da mu maslinovo ulje nije fino, svaku kasicu u koju sam stavila nije htio jest. Mislila sam probat repicino, al vadili smo zeljezo i jako su mu dobre vrijednosti pa cemo vjerojatno nastavit ovak

đ€Łđ€Łđ kad bi barem od tog lizanja naraslo đ€Â
Ajde super..bitno da je njemu bolje...da ti stvarno nije imao trodnevnu...jos se stigne osipat đ€Â
Mi nismo imali dobar pocetak s hranom pa zato forsiram vise puta meseko...jer skoro 2mj dok je prihvatio uopce...pa te viroze svako malo...pa zubi...ugl nije se bas najeo u ovih 4 mj đ€Ł sad jede...komadici i blendano..oporavlja se i nadam se da ce bit ok sad...
ObriĆĄi komentar
Jeste li sigurni da ĆŸelite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji