Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Tea ne sjećam se jel dojiš, al pretpostavljam da bi funkcioniralo i s bočicom. Kad smo mi morali kapat i mazat oko, ja bi ga stavila na cicu i onda dok se umiri nakapala. Inače bez cice nije bilo šanse. Pa možeš tako probati.

• Tea2807

Broj poruka: 582

Prijavi adminu

Ivancica90

Teane sjećam se jel dojiš, al pretpostavljam da bi funkcioniralo i s bočicom. Kad smo mi morali kapat i mazat oko, ja bi ga stavila na cicu i onda dok se umiri nakapala. Inače bez cice nije bilo šanse. Pa možeš tako probati.

Na bocici je, al svakako cemo probat. Popodne dok smo kapali ga ja muz uspio nekako zaigrat dok smo prvu nakapali, al za drugu smo bacili sigurno 10 kapi 

mom_of_4

Broj poruka: 1505

Prijavi adminu

Tea nadam se da ce proci sto prije uzas je kad ih boli ..Ja sam njoj kapala dok je spavala ,u kut oka lagano podigla kapak i kap.jedino tako sam mogla inace nema sanse pa ako nisi uspila pokusaj tako..🤔

• Tea2807

Prijavi adminu

mom_of_4

Teanadam se da ce proci sto prije uzas je kad ih boli ..Ja sam njoj kapala dok je spavala ,u kut oka lagano podigla kapak i kap.jedino tako sam mogla inace nema sanse pa ako nisi uspila pokusaj tako..🤔

Tako sam mu mast uspjela, kad sam se uvjerila da je u dubokom snu, a kapam mu dok papa jer je tad jedino miran. Hvala svima na savjetima 🥰🥰

🌺Principessa🌺

Broj poruka: 458

Prijavi adminu

Ivancica90

Hej mame.Godišnji - nisam u knjigovodstvu, al ovako sam ja to shvatila :) Nakon roditeljskog dopusta imaš pravo na godišnji od prošle i od tekuće godine, s tim da od prošle možeš iskoristit i nakon 30.6. ako se kasnije vraćaš na posao. Što se tiče plaće na godišnjem, zakon kaže da je ona minimalno jednaka prosjeku prethodna 3 mjeseca. To nažalost znači da ukoliko poslodavac hoće bit bezobrazan, nakon porodiljnog ne mora platit ništa jer su prethodne plaće 0, roditeljska naknada se ne računa ko plaća. Iako moram priznat da prvi put čujem da to neko stvarno i napravi. E sad, kad daješ otkaz, kao ako imaš dobar razlog, otkazni rok je max 30 dana. Obično se pronalazak novog posla računa ko dobar razlog. Tijekom tih 30 dana možeš koristit godišnji ako ga imaš. E sad, ako se posao mijenja prije 30.6. onda imaš stari godišnji ako ti je osto, plus razmjerni dio novog. Razmjerni dio se dobije tako da se godišnji za cijelu godinu podijeli s 12 i pomnoži s tim koliko si mjeseci u ovoj godini bila kod starog poslodavca, al u prosjeku je 2 dana mjesečno. Ako se mijenja nakon 30.6. nisam sigurna jel isto dobiješ razmjerni dio ili puni godišnji. A kod novog poslodavca onda dobiješ razmjerni dio za te mjesece koje ćeš kod njega radit u toj godini, osim ako pređeš prije 7. mjeseca, onda nakon 6 mjeseci dobiješ puni godišnji za tu godinu neovisno kolko si iskoristio kod starog poslodavca. Barem su tako meni uvijek gledali kod promjene posla, jer zakon kaže da nakon 6 mjeseci imaš pravo na puni godišnji za tu godinu. Nadam se da nisam previše zakomplicirala :) Ako slučajno iskoristiš više godišnjeg od razmjernog dijela prije nego daš otkaz, nikom ništa, nemre te tražit da to naknadno odradiš jer u trenutku dok si koristio si imo pravo na to.

Hvala Dora❤️
    Eh sad,nadam se da moja ne bude takva nego da mi bude platila taj godišnji jer to stvarno nije uredu ako ne plati . 
    Iako,svaka koja je otisla prije mene je ispala najgora jer odlazi,pa cu tako vjerojatno i ja..
    Samo cu joj reci da sam nasla drugi posao i da odlazim, nemam se kaj opravdavati ali zelim iskoristiti stari godisnji i to novog kaj imam do tog datuma i onda samo preći kod drugog poslodavca, nadam se da cu uspjeti tako

• Dora2021

Broj poruka: 695

Prijavi adminu

🌺Principessa🌺

Ivancica90

Hej mame.Godišnji - nisam u knjigovodstvu, al ovako sam ja to shvatila :) Nakon roditeljskog dopusta imaš pravo na godišnji od prošle i od tekuće godine, s tim da od prošle možeš iskoristit i nakon 30.6. ako se kasnije vraćaš na posao. Što se tiče plaće na godišnjem, zakon kaže da je ona minimalno jednaka prosjeku prethodna 3 mjeseca. To nažalost znači da ukoliko poslodavac hoće bit bezobrazan, nakon porodiljnog ne mora platit ništa jer su prethodne plaće 0, roditeljska naknada se ne računa ko plaća. Iako moram priznat da prvi put čujem da to neko stvarno i napravi. E sad, kad daješ otkaz, kao ako imaš dobar razlog, otkazni rok je max 30 dana. Obično se pronalazak novog posla računa ko dobar razlog. Tijekom tih 30 dana možeš koristit godišnji ako ga imaš. E sad, ako se posao mijenja prije 30.6. onda imaš stari godišnji ako ti je osto, plus razmjerni dio novog. Razmjerni dio se dobije tako da se godišnji za cijelu godinu podijeli s 12 i pomnoži s tim koliko si mjeseci u ovoj godini bila kod starog poslodavca, al u prosjeku je 2 dana mjesečno. Ako se mijenja nakon 30.6. nisam sigurna jel isto dobiješ razmjerni dio ili puni godišnji. A kod novog poslodavca onda dobiješ razmjerni dio za te mjesece koje ćeš kod njega radit u toj godini, osim ako pređeš prije 7. mjeseca, onda nakon 6 mjeseci dobiješ puni godišnji za tu godinu neovisno kolko si iskoristio kod starog poslodavca. Barem su tako meni uvijek gledali kod promjene posla, jer zakon kaže da nakon 6 mjeseci imaš pravo na puni godišnji za tu godinu. Nadam se da nisam previše zakomplicirala :) Ako slučajno iskoristiš više godišnjeg od razmjernog dijela prije nego daš otkaz, nikom ništa, nemre te tražit da to naknadno odradiš jer u trenutku dok si koristio si imo pravo na to.

Hvala Dora❤️
    Eh sad,nadam se da moja ne bude takva nego da mi bude platila taj godišnji jer to stvarno nije uredu ako ne plati .
    Iako,svaka koja je otisla prije mene je ispala najgora jer odlazi,pa cu tako vjerojatno i ja..
    Samo cu joj reci da sam nasla drugi posao i da odlazim, nemam se kaj opravdavati ali zelim iskoristiti stari godisnji i to novog kaj imam do tog datuma i onda samo preći kod drugog poslodavca, nadam se da cu uspjeti tako

😘😘😘😘😘😘😘

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

Tea kak je decko ? 😊 nadam se da je temp prosla 🥺 Željezo netko je tu pisao da daje...M je sad na vadenju u bolnici imao hbg 104...ali bila je rota u pitanju pa nismo sigurni kolko mu je zapravo...idemo vadit krv kroz nekih 10 dana...i to iz vene bas da provjerimo tocne zalihe...sto dajete klincima...sirup ili kapi? Pripremam se za najbolje opcije..ne bih da mu nasteti probavi...nemam iskustva..pa pisiteee 🤔 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

TheTina

Broj poruka: 284

Prijavi adminu

Hellou svima 🙋‍♀️. Moja zenska je napokon samostalno prohodala i sad mi je puno lakse jer ju zbog trbuha vise ni nemrem teglit 😅.
    .

anaAn

Cure, kako ste proslavili prve rodendane, velika festa ili? Jeste zvali striceve, tetke, bratice, itd.. ili samo blizi krug?

Mi smo na veliko proslavili, bilo je oko 60 ljudi, u restoranu. Nismo imali neku proslavu za krstenje zbog mjera pa smo odlucili za rockas pocastit sve🤗
    .
    Željezo - ja sam svojoj davala Aktiferrin, to je dobila na recept, al samo nekih 3 tjedna, dalje sam s hranom dizala i sad je u normalu zeljezo.
    .
    Jel dajete vi mozda neke probiotike djeci? 

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

TheTina

Hellou svima 🙋‍♀️. Moja zenska je napokon samostalno prohodala i sad mi je puno lakse jer ju zbog trbuha vise ni nemrem teglit 😅.
    .

anaAn

Cure, kako ste proslavili prve rodendane, velika festa ili? Jeste zvali striceve, tetke, bratice, itd.. ili samo blizi krug?

Mi smo na veliko proslavili, bilo je oko 60 ljudi, u restoranu. Nismo imali neku proslavu za krstenje zbog mjera pa smo odlucili za rockas pocastit sve🤗
    .
    Željezo -ja sam svojoj davala Aktiferrin, to je dobila na recept, al samo nekih 3 tjedna, dalje sam s hranom dizala i sad je u normalu zeljezo.
    .
    Jel dajete vi mozda neke probiotike djeci?

A kak je njoj bilo zeljezo...nisko jako il granica? On papa tjedno 4x meso...teletina,junetina,piletina,riba. Uz to zeleno sve sta smo uveli  ..dam mu vit c uz obrok da poboljsamo to...mlijecno van toga svega...pazim dosta...nadam se da nece bit previse nisko. Mozda je samo zbog rote bilo tako ful nisko 🙄 
    Probiotik...ja dam..pogotovo sad nakon rote...obavezno..😊 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Tea2807

Prijavi adminu

kety992

Tea kak je decko ? 😊 nadam se da je temp prosla 🥺Željezonetko je tu pisao da daje…M je sad na vadenju u bolnici imao hbg 104…ali bila je rota u pitanju pa nismo sigurni kolko mu je zapravo…idemo vadit krv kroz nekih 10 dana…i to iz vene bas da provjerimo tocne zalihe…sto dajete klincima…sirup ili kapi? Pripremam se za najbolje opcije..ne bih da mu nasteti probavi…nemam iskustva..pa pisiteee 🤔

Evo od sinoc nema temperaturu 🥳🥳🥳 i zivnuo odma
    Oko je isto bolje, al mi je rekla da mazem jos dan dva nakon kaj vidim poboljsanje da prode skroz. 
    Moj si sam sa zeljezo daje, lize nogu od stola 😂😂😂
    Iskreno, ne pridrzavam se bas smjernica za crveno meso/ribu, al jednom tjedno jede juhu (meso i povrce iz juhe, skuham sebi u pretis loncu pa dam njemu a sebi zacinim naknadno) i skuzila sam da mu maslinovo ulje nije fino, svaku kasicu u koju sam stavila nije htio jest. Mislila sam probat repicino, al vadili smo zeljezo i jako su mu dobre vrijednosti pa cemo vjerojatno nastavit ovak

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.