Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Lonmi

Broj poruka: 4240

Prijavi adminu

Hvala cure ❤️ Ajme bilo bi super da sve prođe u miru, prošla trudnoća je bila izazovna, stvarno me strah mirovanja, beba je poprilicno zahtjevna, nismo na miru ni sekunde, neka bude dobro 🙏
    Ma cisto mislim pricekati mozda da obavim uzv i da vidimo da li je sve ok pa im onda reci, pomoc bi mi mogla trebati, ali ono... da znamo na cemu smo. 
    Iznenadilo nas je 😂

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Lonmi čestitam  Sjećam se koliko si imala problema i nadam se da će stvarno sad sve bit školski  Što se tiče razmaka, većina koje ja znam ima nešto manje od 2 godine razmaka, što i nije puno više od tebe. E sad, jedino ako se ja dobro sjećam ako nećeš radit 3 mjeseca, nove komplikacije i porodiljni su ti minimalne. Znam da su uvijek svi gledali da 3 mjeseca odrade jer moraš predat minimalno 2 platne liste isplaćene prije mjeseca u kojem ideš na porodiljni. A odluka hoćete li reći je na vama, muževa sestrična je recimo i nama rekla čim je vidjela plusić, a ne samo svojima. S tim da je jednom dobila mengu odmah brzo, ali je svejedno i slijedeći put rekla odmah. Ja bih recimo zadržala za sebe, osim ako bi mi trebala pomoć jer trudnoća zna bit izazovna i bez male bebe koja zahtjeva puno pažnje. Ali ja i prvi put nisam htjela nikom odmah reć, bilo mi je lijepo da neko vrijeme samo muž i ja znamo i imamo svoju malu sretnu tajnu ❤️

Lonmi

Prijavi adminu

Valkris nece u vrtic, moji bi je pazili, tako je sve bilo planirano. Oni su nam tu, kuca do nase.
    Ivancice ma sama nisam pametna, imam potrebu nekome reci, kolegici, nezz... imam osjecaj da bi se osjecala nekako hrabrije, a s druge strane bi pricekala uzv da znam na cemu sam, moram prespavati jednu noc da imam bistru glavu 😂
    Joooj ja se u firmu nikako nebi vracala, dosla bi taman kad krenu godisnji, previse stresa 😂

• Tea2807

Broj poruka: 582

Prijavi adminu

Lonmi

Valkris nece u vrtic, moji bi je pazili, tako je sve bilo planirano. Oni su nam tu, kuca do nase.
    Ivancice ma sama nisam pametna, imam potrebu nekome reci, kolegici, nezz… imam osjecaj da bi se osjecala nekako hrabrije, a s druge strane bi pricekala uzv da znam na cemu sam, moram prespavati jednu noc da imam bistru glavu 😂
    Joooj ja se u firmu nikako nebi vracala, dosla bi taman kad krenu godisnji, previse stresa 😂

Draga lonmi cestitke na plusicu, nek je sa srecom i da prode skolski. Znam curke koje su imale i manju razliku, i nosile svoje "starije" bebe bez problema. Sto se tice govorenja ikome, mi smo i bez obzira na negativan ishod prosle trudnoce odma rekli mojima, jer im sve govorim. Svakako ti je dobro sto imas pomoc , ako zatreba

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Lonmi

Ivancice ma sama nisam pametna, imam potrebu nekome reci, kolegici, nezz… imam osjecaj da bi se osjecala nekako hrabrije, a s druge strane bi pricekala uzv da znam na cemu sam, moram prespavati jednu noc da imam bistru glavu 😂

Kolko znam, možeš spojit porodiljni i komplikacije, ali nažalost onda dobivaš minimalnu naknadu, barem mislim da je tako  Ako imaš stari i novi godišnji, njih spojiš pa je to već skoro 2 mjeseca, ali i dalje bi trebala 1 odradit da ti se uzme prosjek plaće. Btw ako imaš stari godišnji, iskoristi ga prije komplikacija jer ti se on ne prenosi u iduću godinu pa ćeš bez veze ostat bez njega. I super je kaj imate pomoć, bude vam puno lakše kad su tvoji tako blizu. Ma sve će to bit dobro kako god odlučiš, bitno da ne siliš sama sebe da nekome govoriš ili ne govoriš. Neke su mi frendice rekle odmah, neke kasnije, i nitko nikome nije prigovaro. Ako ne budeš smjela nosit stariju, budete se mazile dok sjedite ili ležite, frendica je morala tako par mjeseci jer se počela otvarat, a na kraju završila na indukciji. Malo njima bude teško u početku, ali brzo se oni naviknu da mama nemre nosit i maze se s njom na kauču na primjer. I savjet kaj su njoj rekli, nemoj starijoj govorit kako nešto ne možeš s njom zbog bebe, jer onda znaju bit ljuti na novu bebu odmah na početku

Lonmi

Prijavi adminu

Ivancice hvala ti za info. Cula sam i ja da je naknada minimalna u tom slucaju, nesto su pricali o nekom povećanju naknade za porodiljni, nadam se da ce bar to biti istinito. Taman sam zvala sefa da kazem za stari godisnji, pa se iskreno nadam i da cu ga zvati jer se ne vracam 😂😂. Lijepo mi je doma s malom, a imam i obiteljski posao u kojem sudjelujem. 
    Dat cu si jos tj dana da se malo umirim i da se slegnu dojmovi pa cemo vjerojatno reci, jos je rano pa mogu sama za sad, dok nema mucnine dobro je. 
    Tea znam ih i ja i to mi je super dok je tako. Moja se bas voli nositi, obozava kad joj pokazujem stvari, usred setnje ju vadim iz kolica, a nosiljku obožava. Samo da bude sve u redu pa ce naviknuti da sad secemo sa kolicima, jer idemo svaki dan 2 puta po 1h van. Ionako me ceka jos sigurno 3,4 tj do uzv.
    Imam i ja jedan los ishod iza sebe, ne ponovio se, onda su isto moji odmah znali, a za proslu trudnocu sam rekla nekih tj dana prije uzv. 

• ružica

Broj poruka: 1634

Prijavi adminu

Lonmi,Čestitke od srca, neka bude školska i uredna trudnoća.❤️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Valkris

Broj poruka: 1183

Prijavi adminu

E da, ja sam se vratila raditi prije komplikacija, nisam spajala porodiljni pa komplikacije. 
    Znači taman mi je od pola mjeseca krenuo godišnji i imala sam ga mjesec dana pa sam time pokorila već skoro dva mjeseca. Imaš i novog godišnjeg, pa iza toga bolovanje. I onda treci mjesec ideš na komplikacije i imaš punu naknadu. 

• Dora2021

Broj poruka: 695

Prijavi adminu

Toooo bebice stižu ,kako predivno 😍😍😍😍😍😍😍 
    Da bar ja mogu 😇 nemogu ni vjerovat da moja mala navršila 1.god 🤣🤣 i nakon 5 dana jaslica evo nas doma jer je prehladjen ko pas 😎 jooj cure,uzivajte u sunčeku opet 😘😘😘😘

Lonmi

Prijavi adminu

Valkris ajde vidjeti cu s doktoricom sta mogu rjesiti oko bolovanja/komplikacija, ako mogu dobiti platne liste i ne pojaviti se na poslu to bi bilo super 😂
    Stari go koristim do sredine lipnja, onda bi mogla dalje cijeli novi i jos neko bolovanje? 24 dana imam starog i novog godisnjeg.
    Hvala cure ❤️

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.