Purko i ne znam koja još cura se sjećam da je pričala za feritin. Šta ste pile da se poveća? Meni došao nalaz 37 ng/mL ref vrijednosti 10-291. Čitala sam na temi potpomognute da je dobro da je bar 60.. Imaju još neki parametri ali to ne razumijem, naručiću se na kontrolu hematologa. Po chatu imam neki kao genetski rizik za trombofiliju ali nije velik pa evo ne znam ni sama možda su i zato biokemijske bile 😔
Ja sam pila solgar 25 sa iHerba, i sad su mi uredni nalazi, na 70 je.
Svakako bi bilo dobro da nesto pijes da ga podignes.
Ja idem iduci tjedan vaditi nalaze za trombofiliju jer je imam u obitelji, i kad sam imala koronu imala sam problem sa zgrusavanjem i koristila sam Eliquis pa Fragmine.
Tako da necu cekati nase zdravstvo za jos jedan spontani nego odmah sve nalaze izvaditi za koje znam 😅
👩🏻 33 - PCOS, IR, hipotireoza, neredoviti ciklusi i anovulacije
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
02/26 CITO ⏳
Moram i ja to izvaditi da provjerim, ali čekam da procurim da što više nalaza odjednom izvadim da me ne bodu sto puta.
Ja sam skužila da bi mogla imati nisko željezo zbog nekih simptoma nevezano za trudnoću pa sam na svoju ruku krenula piti GlobiFer tablete, već nekih dva mjeseca pijem…
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻31 | pokušavamo od 10/24
7/25 - OAT | 10/25 - oligozoospermia
11/25 , 1/26 - biokemijske
⏳ IVF
Sto se tice zeljeza ja ga pijem maks 3 miseca u komadu, radi onog zasicenja do kojeg moze doci.
Pa onda napravim pauzu misec dana.
Sad mi je dobro zeljezo i feritin pa cu ga piti samo dok traje mentruacija, ostale dane ne.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Purko hvala ti, čekiraću i pitaću i dr baš. Dobro je da si odlučila to odmah, čuj čekati na potencijalni spontani..nema šanse. Pogotovo što je imaš u obitelji.
Tratinčice meni je sreća ova dala jer se baš bavi pitanjem neplodnosti pa kao hajd izvadi sve neće da škodi. Imam sreće s doktorima 😅
👩🏻🦱 -27, endometrioza, hsg ✔️
🧔🏻♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Cure ja sam ubola prvu injekciju, tj muz mi je. Znam da nije to tema za tu, ali evo, red je da podijelim s vama 😆 nije nikakva drama, iglica toliko tanka da se nista ne osjeti. Probili smo led 🤗
Bravoo 🥳 moći ćeš to i sama! Jedva čekam da nam javiš pozitivnu betu ovaj ciklus 🤞
Nemoj da misliš da nije za temu, ti si članica ove teme i dalje te bodrimo u svakoj borbi, pola nas ovdje čeka isto 😊
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Naravno da je za temu i da ćeš podijeliti s nama sve. I dobro i ne daj Bože loše.
Čeka nas isti put…
Sretno ti!!🤞🏼🤞🏼🤞🏼♥️
⏳ IVF
Bravo MissD ❤️
Ti si nasa i samo nam salji update situacije, jedva cekam pozitivnu betu 😍
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
♥️♥️♥️♥️ vratila vam se stostruko sva ova podrska cure drage ✨
👩🦰29, PCO jajnici, endometrioza
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Pozdrav, prije dva dana mi je LH test prvi put nakon nekoliko mjeseci pokazao dvije crtice. Zadnjih par mjeseci je uvijek bila samo jedna, pa me ovo baš ugodno iznenadilo i dalo mi malo nade. Znam da može biti i lažan rezultat, ali veseli me što se napokon nešto pomaknulo.
Iako neću se previše nadati, da se ne razočaram. Idući mjesec planiram na folikulometrije i nadam se da ću u idućim mjesecima uspjeti napraviti i test prohodnosti jajovoda pa nakon toga dalje... Iako s obzirom na moje godine, znam da nemam baš više puno vremena, ali trudim se ostati pozitivna.
Draga myname
Dobrodosla i brzo otisla 🥰
Zelim ti da sta prije uspijes i bebica se uhvati. Imas jos vremena i nadam se da necete puno cekati.
Salji nam slike LH da vidimo peak!
Pretpostavljam da zbog IR imas anovulacijske cikluse? Pijes li terapiju?
Planirate li na MPO?
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Dobrodošla!
Uploadaj nam slikicu, lh trakice se ne čitaju kao hcg i nema lažnog rezultata pokazuju samo lh porast koji obično bude pred ovulaciju. Slobodno stavljaj da vijećamo je li peak 😁
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Dobrodošla! I još brže otišla na sretnije teme🤞🏼
Svakako nam stavi sličice trakica, da vidimo kako tamne i da zajedno uhvatimo peak😄
Možeš preko imgbb stranice učitati pa nam zalijepi link🥰
⏳ IVF
Hvala vam na dobrodošlici i lijepim željama. Pretpostavljam da većinu cikusa nije bilo ovulacije ili je bila nekvalitetna, a prije mjesec dana sam počela piti terapiju zbog IR i nadam se da će pomoći, ali čitala sam da treba puno mjeseci da bi se to sve na taj način reguliralo. Razmišljali smo i o mpo-u, ali još smo u fazi pregleda i odluka.
👩🏻38 IR, povišen TSH, ciklusi 31-40 🧑🏻✔️
pokušavamo od 06/24
Treba cca 3 mjeseca bar, daj si priliku i budi strpljiva.
Ako ni onda bude, ima lijekova i prije MPO koji mogu utjecati na O npr klomifen ili letrozole, a u MPO se to rijesi dosta lakse kasnije ako dodete do tog.
Meni su uz siofor dosta pomogli suplementi i 3 mjeseca za redom sam ovulirala kvalitetno, ali nazalost bezuspjesno sto se tice trudnoce.
Preporucila bih ti da uvedes NAC i Ubiquinol jer su jaki antioksidansi koji utjecu na kvalitetu O. Plus ove klasicne suplemente.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
👩🏻38 IR, povišen TSH, ciklusi 31-40 🧑🏻✔️
pokušavamo od 06/24
Moon i Tratincica kako ste danas?
Ja sam izvadila betu, čekam nalaz, trebao bi oko podne biti.
Nisam još procurila, osjećam neka zatezanja, lagani pritisak dole. Stvarno ne znam što bih rekla ni što mogu očekivati. Ne želim se nadati, spremna sam svaki odlazak u wc da ugledam krv, a s druge strane bit ću presretna ako beta bude pozitivna.
Vidjet ćemo🤞🏼
⏳ IVF
Hvala što pitaš. Ne znam šta da mislim simptomi su jako čudni u jednom trenutku divljaju i drugom nestanu i tako 100 puta na dan. Juče sam opet osjetila neke blage grčeve i zatezanja, čak sam pomislila evo to je to nisam trudna dolazi m i u tom trenutku prestalo. Ali sve sam i prije već imala. Test je spreman za sutra ali ne smijem očekivati ništa..
Tratinčice ne mogu da dočekam da nam javiš betu! Držim fige da bude pozitivna 🤞🤞🤞
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
I da ne očekujem mnogo jer mi glava otpada, od ovulacije sam imala 2 puta migrenu a i sada sam kao nadrogirana, glava pulsira kao da imam betonski blok na njoj.. Migrene sam naslijedila od majke, ona ni u jednoj trudnoći nije imala pa sam i ja tako očekivala da ih možda neću imati uopće kad budem trudna
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Moon držim fige da te sutra test lijepo iznenadi🤞🏼
Stvarno simptomi ništa ne znače, ja sam po simptomima bila uvjerena da ću u nedjelju dobit plusčinu pa dobila šamarčinu.
Doslovno dok test ili beta ne pokaže pozitivno ili dok ne dođe menstruacija ne možeš ništa znati.
⏳ IVF
Ja sam stalno mokra dole, imam osjecaj da sam procurila, odem na wc, voda… i stalno kapi😂
Kaze prijatelj chat da je to tipicno u ranoj trudnoci. Vidjet cemo je li se beta slaze s tim.
⏳ IVF
Počeli su sada grčevi ne toliko jaki ali grčevi..ništa od mene ovaj mjesec 😔
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Imala sam ih i ja, znaš da sam pisala neki dan, mislila sam to je to, eto krvi. I prošli za 20 minuta. Dok ne procurimo nije gotovo💪🏼
⏳ IVF
Ako se javiš sa pozitivnom betom slaviću 😭
Ja ću svakako testić sutra davno sam ga kupila da mu ne istekne rok 😅 pa šta god pokaže
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Naravno da ćeš odraditi! Bit će to dobro, vjerujem u tvoj ciklus, jaka ovulacija, doktorica optimistična💪🏼🤞🏼♥️
⏳ IVF
Valjda su i muževi spermiji bili optimistični 😂 sve se zgrči pa popusti, tješim sebe da nije toliko jako ali boli. Šta god bilo ne mogu ništa
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
nadam se pozitivnim testićima.. iskreno vam to zelim kad god jedna dobije plus ovdje na forumu to i meni daje nadu
Cekamooo plusice i bete, simptomi vam uopce nisu zezancija 💪💪
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Beta 3,79 😭
Ništa od mene, ne znam što sam i očekivala drugačije. Nadam se samo da će brzo pasti na 0 da dobijem konačno…
A sta ta vrijednost znaci? Biokemijska?
Bas mi je zao da te tako cimalo, da ti je barem recovno dosla M pa da se ni ne nadas, ovo je najgore 😞 drzi se 🫂♥️ znam tocno kako se osjecas, kao ja pred 2 dana...
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Joj draga 😔 ništa ti sada ne mogu reći da bude bolje.. Drži se, skupi nalaze pa lagano u mpo 🫂❤️
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Iskreno više ne znam što znači.
Po nekom pravilu beta u krvi je oko nule kada nema trudnoće. Tako da je moguće da je biokemijska, ali evo ne znam kada mi nema tko reći ni uputiti me. Smeđeg više nemam dok se brišem, temperatura mi je i dalje visoka. Ne znam što se događa.
Samo želim procuriti preko vikenda pa da se možemo naručiti na konzultacije za MPO, nemam više sekunde strpljenja za prirodne pokušaje, neplodni smo i tu očito nema pomoći.
⏳ IVF
MissD vrijednost iznad 5 se smatra trodnoćom, na 14dpo bi trebala biti veća od 5, kod nas koje nismo trudne je inače 0. Ovako pokaže da je hcg krenuo rasti ali se izgleda nije pravilno duplalo i krenuo padati ali su mali brojevi da bi pokazao test.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Nadam se da ce ti doci danas/sutra da mozete krenuti dalje. Isti osjecaj, tesko je prihvatiti da smo bas mi s one strane statistike, ali nema druge nego stisnuti zube i proci kroz to do cilja. Kod tebe ocito do oplodnje dolazi tako da vjerujem da ces uz mali medicinski support brzo ostvariti svoj cilj ♥️ danas se isplaci, resetiraj i skupi snagu za dalje 💪
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Samo želim da što prije dođe menstruacija da mogu krenuti dalje. Ne mogu više ova nadanja, suze, razočarenja, testove, bete. Duboko negdje znam da mi se nikad prirodno neće ostvariti, a opet se glupača nadam.
Valjda će nam MPO pomoći, nije fer da se ne uspijemo ostvariti kao roditelji.
Baš se nekad pitam čije li ja grijehe otplaćujem😞
⏳ IVF
Sad kaže meni muž "vidjećeš kad pročepi nakon mpo pa budemo petoro imali" daj Bože.
Uspjećete sigurno, samo hrabro po nalaze i vidjećeš brzo ćeš biti trudna. Nema odustajanja, ako je mpo jedini izbor daj, bitno je da izbor postoji. Možeš ti to ❤️
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Dosta mi i jedno, samo da nema više ove boli i tuge u meni. Nadam se da neću još dugo prolaziti kroz sve ovo, ne znam koliko još snage imam.😞
⏳ IVF
Nećeš, ne smiješ 🫂🫂🫂 Biće to okej skupe se brzo nalazi, vjerujem da i oni u Bahceci kreću odmah s postupkom. Do kraja godine ćeš držati svoju bebicu.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Imas snage vise nego sto mislis 🤗
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Zao mi je, mozda ovo i je bila biokemijska ali je pala beta s obzirom na kasnjenje…
Svakako nema utjehe, odtuguj i ovaj ciklus, i sa prvim ciklusom u 2026 kad ti dode M sredi sve nalaze odmah i krenite ❤️
Sigurna sam da u tebi ima snage za sve sta te ceka 🤞🏻🥰
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ovo mi je promaknulo očito jučer 😥
Stvarno mi je jako, jako žao 😥 milijun puta sam to prošla i muka uvijek ista. Želim ti da odmoriš i dodes na sebe, a onda dalje.
Kupi
💙
Joj, baš mi je jako žao draga moja. Muka svaki put ista. Sve znamo 😥 odtuguj, odmori se i dalje. Mpo će sigurno pomoći da dodes do cilja
💙
⏳ IVF
Počinju jači i konstantni grčevi. Sutra očekujem bjelinu, ništa ni od mene ovaj put..sretan nam novi ciklus.
Inače test ću da uradim jer kad ga nisam radila i vjerovala menstruaciji kopkalo me, sestra je imala krvarenja u ranoj trudnoći nalik menstruaciji a moje su kratke i oskudnije.. Pa kad vidim bjelinu da zatvorim poglavlje za taj ciklus
Žao mi je😞 Baš ovaj život nije fer, nimalo!!
Ali ima nešto i pozitivno, ako već moraš dobiti barem će biti na vrijeme…
Javi nam sutra svakako ishod testa♥️
⏳ IVF
😠😠😠😠 nijedna ovaj ciklus, a obecavao je. Bas nas valja ko rollercoaster. Drzi se i idemo dalje♥️
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Krenulo smeđarenje. Svaku sam nadu izgubila, doktorici i vama hvala što ste vjerovale ali nema za mene trudnoće bez vto..
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ne mogu ti opisati kako mi je žao i točno znam kako se osjećaš, u istim smo govnima trenutno. Nadam se da ćeš ti barem dobiti odmah, da te neće zavlačiti smeđe kao mene evo već 3 dana.
Drži se draga Moon i evo izgleda da ćemo se ipak nažalost pratiti i na MPO temi☹️😢
⏳ IVF
Ali ej, bolje društvo za takvu temu ne bi mogla ni poželjeti♥️
⏳ IVF
Bar nešto dobro u ovome 😅 da sam ostala trudna u 6-7 mjeseci kako sam i mislila ne bih nikada nabasala na ovaj forum. Eh a mislila sam da se djeca lako naprave..
Ja očekujem da ću dobiti noćas ili sutra, ipak ovo nije ni biokemijska već se samo nije desilo. Sve je apsolutno onako školski kod mene, ciklus mi traje 28 dana, ovulacija 14.dan, krvarene 3-4 ma za poželjeti. I šta mi to sad znači kad trudna nisam... Razmišljala sam skoro mi smo i prije zapravo kroz čitavu 2024 imali odnos bez ikakve zaštite, bila je parola da izvadi na vrijeme a znamo da je to ništa.. Samo smo u 11mj počeli aktivno pokušavati. Ali što više razmišljam o tome više me jede da je toliko prošlo a nije se desilo ništa..
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Mi smo se pazili do svatova, od svatova nezaštićeni odnosi, i evo 15 mjeseci ništa. Žali Bože para bačenih na kondome🤦🏽♀️
Kod mene su ciklusi 30 dana, točno sam znala kada dolazi menstruacija, obično poslijepodne iza 18 ili nekad u noći. Cijeli život uredna, u dan, ma u minutu, bez ikakvih problema. Uranila mi jedino malo od uzbuđenja prije civilnog vjenčanja, to mi je odgovaralo čak jer sam znala da onda na dan crkvenog neću imati menstruaciju.
A Sad evo katastrofa, kasni 4 dana, prošli mjesec 2 dana… nadam se samo da se nisu hormoni previše zbrčkali i da je samo zbog stresa i eto nedavnog putovanja.
Kako god, sutra ili u ponedjeljak zovem Bahceci da nam daju termin za konzultacije, moramo krenuti s nečim, nema smisla više čekati i nadati se nečemu što neće doći…
⏳ IVF
Vjerujem da ti se poremetilo zbog stresa, sjeti se kakva si bila za novu. Iako misliš da nije stres tijelo ga opet jednako trpi.
Meni se ljetos pretpostavljam od biokemijske i stresa sve poremetilo, ciklusi su trajali po 36-37 dana, boljelo me kao vrag, bila sam spremna ići na operaciju ove ciste samo da bol prođe. Sreća ustabililo se.
Ja kad sam otišla zakazati mislila sam da ću termin čekati mjesec dana ona nam dala odmah sledeći tjedan pa je to bilo ugodno iznaneđenje. Želim tako i tebi da vam daju termin što prije i da ne morate uzimati dodatne terapije pa da odmah krenete u postupak. Meni je tako stresno ovo što muž mora uzimati terapiju, ciklusi "propadaju" ali se trudim da razmišljam da će nam ipak biti bolje šanse ako je popije do kraja.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
A vjerojatno je od stresa, nadam se samo da će brzo doći.
Kada smo ih zvali tamo nekad u 11. mjesecu, rekli su da se termin dobije za 10ak dana pa eto, valjda nećemo dugo čekati…
Za sada su nam svi nalazi (osim spermiograma) uredni pa se nadam da neće biti nikakve dodatne terapije ni za jedno ni za drugo…
Ali kakve smo sreće… neću ništa govoriti, važno mi je samo da krenemo, bit ću mirnija barem jer se nešto pokrenulo…
⏳ IVF
Upravo, samo neka smo se porkenuli pa makar i mravljim koracima bitno da idemo naprijed. Doći će i naših 5 minuta
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Sve sta sam napisala tratincici vridi i za tebe. Bas mi je za.
Da sta prije krenete u MPO i da bude odmah uspjesno ❤️
Nadam se da cemo sad kroz misec dva sve ostati trudne i skupa se druziti na jesenskim bebicama. 🤞🏻😍
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ma toliko mi je žao 😥😥😥 znam kako ti je, odtuguj, ali stvarno sam sigurna da će ubrzo doći i tvoje vrijeme. Puno te grlim
E i ja sam si često pomislila koliko bacene love za kondome davno prije. Dvaput nsđ puknuo, e to je bila panika...
Drzite mi se cure drage ❤️
💙
Hvala vam ❤️
Rose u prvom tjednu 2mj će raditi kontrolni spermiogram i dna fragmentaciju. Ja bih trebala dobiti 9.2. tako da sumnjam da ćemo s tim ciklusom krenuti odmah i ako bude uredan nalaz jer nećemo stići sve. Ako ne bude uredan iskreno ne znam šta ćemo tad ćemo razmišljati dalje..
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Dosli nalazi MCU i sve negativno 😅
Cekam jos drugi dio nalaza, al ovo je najbitnije kako kazete ☺️
Odlično! Sigurna sam da će i drugi biti dobri🤞🏼
⏳ IVF
Jos korak blize 🤞🤗
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
MissD da, jedva cekam 21.1 da odem na konzultacije i da to krene ☺️
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ma top! Doći će i ostalo uredno sigurno 🤞🥰
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
E negdje ste pisale za endo. Cikla, ananas, omega, e vitamin, NAC to sve pomaže za endometrij
Ja sam od 2.dc krenula sa sokom od cikle i ananasa, a nac i omegu pijem vec od ranije. Dodala sam i l karnitin sad, ima da endometrij puca 😂
Rose imas ti neke savjete iz uspjesnog postupka?
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Inace pijem ananas do O, NAC isto odavno, a omegu i E racunam da ima dovoljno u prenatalu - previse mi je dodataka 😅
Kazu da treba trenirati zbog cirkulacije, a cula sam da u stimulaciji zabrane teze treninge. Ja pretpostavljam da je meni kiretaza def otezala debljanje endo.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Da, rekli su mi kad krenem sa stimulacijom da ukinem sve napore, pogotovo dizanje terera, samo lagana setnja jer moze doci do uvrnuca jajnika...
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Idem od ponediljka na trening bar ova 2,3 tjedna do stimulacije 😅
Tako san laka za dobit kile da mi je to najgore od svega
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Takoder i imala sam bas dobar ritam s treninzima cijelu jesen i sad nista, prvo blagdani pa stimulacija. Od sutra ide hodanje kad drugo ne smijem 🤣
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Obavezno, samo treba imati vrimena i lako se odradi 4,5 km. Nadam se da ce ti to biti dovoljno ☺️
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Meni je dr opće prakse malo ispričala jer ona ima dvoje djece iz ivfa. I rekla je da će mi tad obavezno dat bolovanje, samo šetnja i to ne duga, ništa teško podizati, ne dugo stajati, nikako ozbiljni treninzi samo one vježbice istezanja i slično.
Takođe me zanima Rose tvoja priča uspješnog postupka naravno ako želiš da ispričaš 😊
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Ja isto planiram otvoriti bolovanje kad krenemo u MPO, em ne želim stres s posla dok sam u tome, em ne želim stres oko objašnjavanja gdje sam i što sam a i želim se koliko toliko opustiti, šetati i raditi sve što mi odgovara kako bi bilo što uspješnije.
⏳ IVF
Ja se isto mislim da ovu prvu stimulaciju uzmem BO, nisam planirala u pocetku medutim na poslu je jako stresno i dobro bi mi doslo da se maknem.
Ima jos vremena do tad pa cu razmisliti hocu li i u kojem periodu.
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Ja sam htjela uzeti od par dana prije transfera mjesec dana jer ti toliko može dati dr opće prakse kod nas. Kad već može da iskoristim. Tad planiram deaktivirati društvene mreže, čitafi malo više, šetati, usporiti i uživati u životu. Još su sve prilike da će biti proljeće kad krenemo u postupak pa će mi bar biti lijepo vrijeme
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Naravno da ću ispričati. Išla sam prvo prirodno pa ovulirala taman prije punkcije-propalo. Drugi prirodni, bila punkcija, ali se nije oplodio -niš od transfera. Stimulirani-čsk 3transfera neusoješno iako su blastice bile sve i to savršene kvalitete. 4.dobitni transfer 🙏🏻 Zapravo sve isto osim što je bilo nakon ljetne pauze od2mj, bila sam odmorna. Razlika je što sam pila Andol 100 u tom ciklusu kako sam dobila upute od gineka.
Puno je tu bilo propusta, a znate i same da sve sve mora biti savršeno.
1.trsnsfer je išao u stimuliranom ciklusu, a bila sam u blagom hipu, tijelo je bilo i iscrpljeno. Ja sam trenirala i išla čak na natjecanje 8km 6.dan jer mi bilo neugodno ekipu sj....jer je bilo ekipno. Trebali su odgoditi transfer jer je bio veliki rizik, ali endo je bio jako lijep pa su tako odlučili.
Ali ne, u stimulaciji se to ne radi. Ne trenira se. A niti se radi transfer pod takvim rizikom jer su mi i jajnici bili uvećani
U sljedećim ciklusima sam trenirala do transfera, onda pauza
Sljedeći transfer su po meni prebacili blasticu 6., a ne5.dan nakon O. Sigurno se moglo i tako, ali nekako mi je to stalno bilo u glavi i brinulo i već sam u startu odlučila da niš od toga.
3.transfer tj FET je bio tako da sam pila estrofem(ako se dobro sjećam). Uglavnom to se onda ne čeka ovulacija nego tom terapijom zsdeblja endo. Oni su bili zadovoljni, ali je bio bolji endo u prirodnom mom ciklusu
Nakon ljeta u prirodnom ciklusu transfer zamrznute dakle FET s tim andolom. Ja odmorna i nekako sam cijelim tijekom bila zadovoljna
Uglavnom kroz pol godine je uspjelo. Išlo je to brzo, ciklus za ciklusom. Vama svima želim da bude iz prve 🙏🏻❤️
Malo sam odužila...
💙
Što se tiče bolovanja. U zadnjem dobitnom nisam uopće išla na bolovanje. Nikome nisam ni rekla za transfer i sama se odvezla doma.
Bila sam odmorna od ljeta. Od suplemenata samo folna, prenatal i Andol 100
Pila sam i betagluksn ogromne doze i još nesto od Kala s nekim gljivama, pila prepeličja jaja i 4vrste nekih probitika jer sam imala i stalnu Candidu koju sam taman pred trudnoću riješila...ali to sve i pila jer sam na svoj rođendan na ljeto saznala da imam CIN1. E srušio mi se svijet da bih se onda posložila i bildala imunitet i nakon poroda je CIN nestao. To niti nije bitno za ostvarivanje trudnoće tako da ne znam baš jel to bi utjecalo već odmor možda
💙
Rose ajme baš je svašta bilo, drago mi je da nije dugo trajalo i da si brzo došla do trudnoće. Čini se da ti je zaista bio potreban odmor i opuštanje pa je i uspjelo tada. Hvala ti što si ispričala, period od pola godine baš uliva nadu da se može uspjeti da ne kažem odmah. Najveći mi je strah samo da se ne vučemo godinama i crpimo snage.
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Rose hvala što si podijelila iskustvo. ❤️
Čitam i temu potpomognute, ima lakših i težih slučajeva. Samo molim Boga da barem tu upadnem u skupinu lakših slučajeva!
Tebi svaka čast, drago mi je da ti ukupni proces nije predugo trajao, ulijeva nadu da se i to da brzo riješiti ako nema prevelikih problema🤞🏼
⏳ IVF
Stvarno mi nije bilo neko traumatično iskustvo to s mpo. Bila sam stvarno sretna i pozitivna. Jedino što su skroz usmjeren na to, ali treninzi su mi isto ful pomogli da me to skroz ne obuzme. Upoznala sam puno divnih ljudi i s dvoje se čak i družimo, djeca su vršnjaci. S jednom sam isti dan imala transfer.
Sretno cure i da uspije čim prije 🙏🏻 ❤️
💙
Stvarno mi nije bilo neko traumatično iskustvo to s mpo. Bila sam stvarno sretna i pozitivna. Jedino što su skroz usmjeren na to, ali treninzi su mi isto ful pomogli da me to skroz ne obuzme. Upoznala sam puno divnih ljudi i s dvoje se čak i družimo, djeca su vršnjaci. S jednom sam isti dan imala transfer.
Sretno cure i da uspije čim prije 🙏🏻 ❤️
💙
Hvala ti Rose na detaljno opisanom iskustvu 🤗 bas dobro dode cuti neku pozitivnu pricu, ja isto citam mpo temu pa procitam svasta i zivim u nadi da ce mi bar tamo stvari ici brze i bez teskoca...
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Rose hvala na iskustvu. ❤️
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
💙
Update od mene prokrvarila sam. I opet mi je poranila, skratio se malo ciklus ali dobro ni to nije strašno. Hvala gin što je vjerovala, hvala i vama što svaki ciklus vjerujete svim mojim simptomima. Do mpo neću pratiti nijedan, nemam više lh trakica i neću ni kupovati. Ne smijem se ničemu nadati jer ovo ubija u pojam.
Baš mi je žao😞😞
Uzmi si koji dan za prežaliti.
Ako će ti biti lakše ne prati ništa. Doći će crv nade neki, ali ga ignoriraj… barem pokušaj.
Mora doći i naše vrijeme jebemu!!!
⏳ IVF
⏳ IVF
Nisam čak ni tužna toliko, nisam ni razočarana. Samo je u meni neka ružna praznina, ništa me ne raduje, osjećam se kao robot ustanem, idem kroz dan, legnem i tako u krug. Kao da ništa nema smisla. Odakle skupiti snagu za mpo pojma nemam ali odnekud moram. Znam da razumiješ tebi je i gore s nalazom bete 😔 neka nam što prije svane da ugledamo sunce
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Isto… apsolutno ništa me ne raduje, samo gledam kako preživjeti dan😢
Kod mene ni trudnoće ni menstruacije, meni je sačuvan poseban krug pakla ovaj ciklus.
⏳ IVF
Daj Bože bar menstruaciju da agonija završi 😔
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Moon neka je bar dosla da je ne cekas danima pa da mozes dalje. Za vikend se preslozi, odmori i idemo jako, pratimo se i u mpo borbi 💪
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Neka je krenila da ne cekas. Od sutra krece novi ciklus, dok krvaris uzmi si maksimalno odmor od svega i onda na punjene baterija da skupis snage za dalje. Znam da mozes, obe mozete i hocete ❤️
🧔🏻♂️ 35 - MS, normo
02/26 CITO ⏳
Zao mi je draga 😥 sve znaš, ides dalje i doći će tvoji dani sreće❤️
💙
Bas mi je krivo,odmori glavu malo za vikend a vidim da ste sve vec mislima u mpo vodama tako da ste korak blize trudnoci. Ako ne ide prirodno zasto ne malo pogurati. Mlade ste mozda iduca trudnoca bude i prirodna 😁 barem znate da nije tako jednostavno ostati trudan i da se ne trebate paziti 🤣
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Tratinčica ima li kod tebe pomaka?
Mene sise i dalje bole grozno, jedva sam spavala, a m je pravo krenula. Valjda splasne baš mi je nezgodno ovako..
Užasni bolovi jutros, a krvi nigdje još uvijek😭
Ne znam zašto, kao da ne boli dovoljno što nisam trudna, mora još i fizički bolit😞
⏳ IVF
Krivo mi je što se patiš, nadam se da ćeš dobit u toku dana🤞
Imaš li gin da možeš nazvati, pisati, bilo što za savjet? Ili ako ne dobiješ do ponedeljka da odeš lično da te pregleda, možda nije bila biokemijska već nešto drugo ako te tako boli
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Strah me da nije vanmaternična trudnoća… popila sam sad tabletu protiv bolova, ako ne pomogne pisat ću ginekologici.
Ne znam šta je ovo više😭
⏳ IVF
Baš zbog toga i pitam jer ako jeste može biti opasno. Piši joj obavezno
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Cure kakva je situacija kod obje?
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
MissD ja sam koma, boli me glava, grčevi me random hvataju i bol se spusti i u noge pa moram sjesti, sise ne smijem dirnuti, ovako dugo nije bilo.. Ja sam sad samo u procesu čekanja da muž ispije terapiju, gore sam negdje napisala početkom 2mj ide ponoviti nalaze, ja trebam 9.2. dobiti pa mislim da ćemo i taj ciklus preskočiti u najboljem slučaju u 3mj krenuti u proces.
Kakvo je kod tebe stanje? Kako ide pikanje?
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Moon stignete do tad prikupiti sve nalaze i pripremiti se na mpo, zacas ce 3.mj. Nadam se da ti danas staju ovi simptomi da se bar malo odmoris🤞
Ja sam nastavila s pikanjem i jucer, osjecam malo napetost u oba jajnika, krvarenje gotovo skroz prestalo, trajalo samo 3 dana. U pon ujutro cu na prvu folikulom pa da vidimo kako rastu folikuli 🤗
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Ja evo malo bolje, tableta protiv bolova je malo pomogla, prestalo je. Osjetim neku toplinu dole jedino…
Ne znam što se događa, ako ne dobijem do ponedjeljka naručit ću se ponovno na pregled kod ginekologa, drugi u mjesec dana ali što je tu je🙄
Ni traga krvarenju još uvijek, grudi me ne bole a temperatura je dosta visoka s obzirom da očekujem menstruaciju… nije mi se ovo još dogodilo, uvijek kad mislim da sam sve simptome i znakove imala nešto novo me spopadne🤷🏻♀️
⏳ IVF
Baš se radujem zbog tebe 🤗 neka ti folikuli lijepo rastu, da nam budeš trudnica do kraja mjeseca 🤞
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
MissD nadam se da će folikuli biti lijepi i da će lijepo rasti🥰 javi nam svakako🤞🏼
⏳ IVF
Tratincica idi svakako na pregled ako ti nastavi ovako, ne opterecuj se koliko je cesto, vazno je da si sigurna da je sve ok.
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
Pokušavamo od 11/24
5/25, 11/25 biokemijske
⏳ VTO
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji