Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Selmaa34
    21. Ožujak 2023. 13:25

Mom2one 92

Žene, ima koja od vas bolove i spotting tijekom ovulacije? Jucer su me bolovi ubijali, u oba jajnika, cijelom duzinom. Nastavilo se i danas. Plus malo krvarenja.
    Ne znam dal da to racunam kao dan ovulacije ili?

Ja sam prosli ciklus imala uzasne bolove na dan pika. Mada nisam bas pratila i napravila sam samo jednu ovulacijsku trakicu upravo zbog bolova i bila je pozitivna. Ja sam racunala ovulaciju sutra dan mada mi se nekako cini da je bila na dan bolova a da sam jaci pik imala ranije, to mi ima vise smisla. Bas me zanima kakva su iskustva ostalih, vezano za povezanost pika i bolova?

34 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 👦🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl 🎀 (panorama low risk)

Miss88
    21. Ožujak 2023. 13:33

Selmaa34

Mom2one 92

Žene, ima koja od vas bolove i spotting tijekom ovulacije? Jucer su me bolovi ubijali, u oba jajnika, cijelom duzinom. Nastavilo se i danas. Plus malo krvarenja.

Ja sam prosli ciklus imala uzasne bolove na dan pika. Mada nisam bas pratila i napravila sam samo jednu ovulacijsku trakicu upravo zbog bolova i bila je pozitivna. Ja sam racunala ovulaciju sutra dan mada mi se nekako cini da je bila na dan bolova a da sam jaci pik imala ranije, to mi ima vise smisla. Bas me zanima kakva su iskustva ostalih, vezano za povezanost pika i bolova?

Pa ne znam što bi rekla. Baš sam napisala gore. Ja imam bolove svaku ovulaciju. Spotting nisam nikad imala. Ali evo danas me sise bole i grčeve imam. Inače imam duge cikluse (41dan). Ali kažem pila sam duphaston kako bi prošlu potakla da dođe jer moguće da je to potakli ovulaciju da dođe ranije? Iako c nije jednaka kao t malkoc je svjetlija ali je naj tamnija među svim trakicama. Preostaje mi jedino da pokrijem večeras i to je to. Ali nastavljam pratiti trakicama u slučaju da me sve prevarilo. 😔🤔🙃

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

• angela1108
    21. Ožujak 2023. 14:07

Miss88

Selmaa34

Mom2one 92

Pa ne znam što bi rekla. Baš sam napisala gore. Ja imam bolove svaku ovulaciju. Spotting nisam nikad imala. Ali evo danas me sise bole i grčeve imam. Inače imam duge cikluse (41dan). Ali kažem pila sam duphaston kako bi prošlu potakla da dođe jer moguće da je to potakli ovulaciju da dođe ranije? Iako c nije jednaka kao t malkoc je svjetlija ali je naj tamnija među svim trakicama. Preostaje mi jedino da pokrijem večeras i to je to. Ali nastavljam pratiti trakicama u slučaju da me sve prevarilo. 😔🤔🙃

Da ti nisi trudna 🙈

Mom2One
    21. Ožujak 2023. 14:42

Selmaa34

Mom2one 92

Da, i mene to zanima. Pik, bolovi, ovulacija- taj dan ili dan poslije... Aaa, za izludit. 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

Tratinčica123
    21. Ožujak 2023. 14:45

Folikulometrija je običan uzv pregled, gdje se gleda koliko ima folikula, koliko ima vodećih folikula.. točno se može znati kad je ovulacija i tada predlože odnose... lh mogu pokazivati pozitivno, a ne dođe na kraju do ovulacije, najsigurnija metoda je praćenje pomoću uzv. 
    Kreće se od 9 ili 10dc i ide se svaki drugi dan ujutro dok se na uzv ne pokaže- žuto tijelo i slobodna tekućina, kao dokaz ovulacije. 
    Nisra strašno, samo će vam pojednostaviti, jer ćete biti 100% sigurno da O postoji, a ako takva 2,3 ciklusa ne uspiju, poslat će vas dalje na pretrage. 
    .
    Sretno Bebolina🤞🤞 i sve ostale cure!😊

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Miss88
    21. Ožujak 2023. 15:30

angela1108

Miss88

Selmaa34

Mom2one 92

Da ti nisi trudna 🙈

Ja trudna? Ja sam tek u pikiranju ovulacije haha ako misliš na mene. 🤷🏼‍♀️🙂

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

Pebbles
    21. Ožujak 2023. 15:32

Pozdrav svima. Pišem prvi put, iako sam s vremena na vrijeme znala popratiti temu. 

Trudimo se oko godinu dana, u zbroju, možda godinu i pol, u početku nismo mislili da će proces biti toliko dugotrajan, pa su početci bili vrlo spontani i nasumični, tj. nisam pratila ovulaciju trakicama sve do prije 3 mjeseca. Ono zbog čega pišem je što sam htjela pitati zna li netko na temelju razgovora s liječnikom specijalistom ili stečenog znanja znači li išta (*loše*) to što trakice niti jedan mjesec ne dođu na razinu u kojoj je kontrolna linija baš jednako snažna kao druga? Koristim najosjetljivije trakice (20 mIU/ml) s Minibox webshopa. Koristim Premom aplikaciju preko koje pratim njihov napredak, a najviša vrijednost koju sam očitala jest 0.88 prošli mjesec i 0.74 jutros. U trenutku kad vrijednosti krenu rasti, napravim 2 ili najčešće 3 testa u tom danu (oko cca 10, 15 i 20 sati). Moja sinoćnja vrijednost u 20:00 je bila 0.62, tako da postoji šansa da sam između 0.62 sinoć i 0.74 jutros u 8:30 fulala peak po noći, a da se isto dogodilo i prethodna dva mjeseca, no kako god bilo, ili je peak izrazito brz i snažan ili, što mi je vjerojatnije, LH kod mene ne postiže visoku razinu. Inače imam redovite cikluse u trajanju između 24 i 28 dana, a LH se jednom digne i spusti, ne "divlja". Ne znam ima li koja iskustva da mi zna što reći o vrijednostima na trakicama i trebam li se brinuti jer su niske?

Inače, za kontekst, imam 33, autoimunu reumatološku dijagnozu te sam u obradi humane reprodukcije na Vuk Vrhovcu (za sad napravljen HyCoSy prije 3 mjeseca nakon čega su me poslali doma na prirodne pokušaje tijekom 3 ciklusa, nakon čega bih se trebala vratiti). Nalazi, osim niskog AMH (11.3 pmol/L) i visokog DHEAS (8.7 μmol/L) su mi u granicama normale, LH je na vađenju 3. dan ciklusa bio 8.0 IU/L, a FSH 9.2 IU/L.

Isprike na dugom postu i možda malo previše detalja :)

Hvala i pozdravi!

Oboje 33 godine.
    AMH 5,5 / LH 2,9 / FSH 9.2 / povišen DHEAS (pmol/L)
    AI bolest zglobova
    Solgar prenatal + CQ10 + omega
    12/22 biokemijska
    01/23 HyCoSy na VV uredan
    VV - IVF u prirodnom ciklusu (Clomid + štoperica)

• ivana505
    21. Ožujak 2023. 17:31

Cure, može li pomoć. Evo ovo je već 3 ciklus da nikako da uhvatim pik. Krene tamniti linija, to traje jedan dan kada napravim 2 do 3 testa sa trakicama i nikako da linija dođe tamnija od kontrolne.
    Dan nakon linija nestane :(
    Da li možda ne uhvatim PIK jer bude po noći ili jednostavno nemam dovoljno LH?

Ciklusi svakih 27-28 dana
    Pijem maca kapsule, ulje noćurka i folacin

• angela1108
    21. Ožujak 2023. 18:20

ivana505

Cure, može li pomoć. Evo ovo je već 3 ciklus da nikako da uhvatim pik. Krene tamniti linija, to traje jedan dan kada napravim 2 do 3 testa sa trakicama i nikako da linija dođe tamnija od kontrolne.
    Dan nakon linija nestane :(
    Da li možda ne uhvatim PIK jer bude po noći ili jednostavno nemam dovoljno LH?

Mislim da ti i ne treba biti tamnija od kontrolne. Ako sutradan bude svjetlija  , možda je tada peak. Ako se to događa jednom mjesečno. 

• ivana505
    21. Ožujak 2023. 18:29

Događa se jednom mjesečno da. Znaci jučer navečer i jutros je bila tamnija i sada popodne je jako, jako blijeda. Da li bi to značilo da će ovulaciju nastupiti kroz 12-48 sati nakon jučerašnjeg “početka” tamnjenja?

Ciklusi svakih 27-28 dana
    Pijem maca kapsule, ulje noćurka i folacin

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani