Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Donna2022
    21. Ožujak 2023. 11:04

Bebolina2207

Obavila sam i drugu folikulimetriju. Imam jedno 5,6 folikula i svi su oko 16,17, sutra štoperica i u petak punkcija.

Taman sam postavila pitanje za folikulometriju i vidim tvoj odgovor😉 idem prvi puta pa ako bi mi mogla napisati malo detalja kako to ide, koliko traje..? Hvalaaa

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

Donna2022
    21. Ožujak 2023. 12:46

Bebolina2207

Donna2022

Bebolina2207

Obavila sam i drugu folikulimetriju. Imam jedno 5,6 folikula i svi su oko 16,17, sutra štoperica i u petak punkcija.

Taman sam postavila pitanje za folikulometriju i vidim tvoj odgovor😉 idem prvi puta pa ako bi mi mogla napisati malo detalja kako to ide, koliko traje..? Hvalaaa

Ja sam ti sad bila na 2 folikulimetrije ali zato što sam ja u stimuliranom postupku, i sad u petak idem na punkciju i onda će oni raditi IVF i nadam se da će se oploditi.
    Koliko shvaćam ti ideš na UZV bez ikakve terapije. To ćete naručiti nekoliko dana prije O i onda pratiti UZV kako ti rastu folikuli i kakav ti je endometrij i on će vidjeti kad ti dolazi O i reći kad obavezno da pokrivate. To to je samo nekoliko UZV pregleda prije O i možda jedan nakon. Nikad nisam išla na to ovako u običnom ciklusu nego tek sad u stimuliranom.

Da, da, obican ciklus je kod nas, nismo na terapiji. Nije proslo dugo vremena od missed ab ali ne zelimo gubiti vrijeme jer imamo 37 god pa da vidimo sto se da napraviti da pokusamo ubrzati🤷‍♀️ 
    Znaci svakih par dana idem do O? Iako mi pokrivamo te dane jer pratim trakicama i ulovim peak ali valjda je ovo preciznije🤷‍♀️ ili je to njima tako po defoltu da s time krecu od pretraga pa ako ne ide i to onda dalje..

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

Miss88
    21. Ožujak 2023. 13:01

Ja moram prijaviti. Znam da smo rekli da nije bio peak. Ali imam grčeve dole i bolne grudi. Ako je danas ovulacija. Nadam se da sam uspjela pokriti s petkom jer jučer nisam imala snage ..možda danas. 🤞Mjerim trakice i dalje...

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

Selmaa34
    21. Ožujak 2023. 13:25

Mom2one 92

Žene, ima koja od vas bolove i spotting tijekom ovulacije? Jucer su me bolovi ubijali, u oba jajnika, cijelom duzinom. Nastavilo se i danas. Plus malo krvarenja.
    Ne znam dal da to racunam kao dan ovulacije ili?

Ja sam prosli ciklus imala uzasne bolove na dan pika. Mada nisam bas pratila i napravila sam samo jednu ovulacijsku trakicu upravo zbog bolova i bila je pozitivna. Ja sam racunala ovulaciju sutra dan mada mi se nekako cini da je bila na dan bolova a da sam jaci pik imala ranije, to mi ima vise smisla. Bas me zanima kakva su iskustva ostalih, vezano za povezanost pika i bolova?

34 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 👦🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl 🎀 (panorama low risk)

Miss88
    21. Ožujak 2023. 13:33

Selmaa34

Mom2one 92

Žene, ima koja od vas bolove i spotting tijekom ovulacije? Jucer su me bolovi ubijali, u oba jajnika, cijelom duzinom. Nastavilo se i danas. Plus malo krvarenja.

Ja sam prosli ciklus imala uzasne bolove na dan pika. Mada nisam bas pratila i napravila sam samo jednu ovulacijsku trakicu upravo zbog bolova i bila je pozitivna. Ja sam racunala ovulaciju sutra dan mada mi se nekako cini da je bila na dan bolova a da sam jaci pik imala ranije, to mi ima vise smisla. Bas me zanima kakva su iskustva ostalih, vezano za povezanost pika i bolova?

Pa ne znam što bi rekla. Baš sam napisala gore. Ja imam bolove svaku ovulaciju. Spotting nisam nikad imala. Ali evo danas me sise bole i grčeve imam. Inače imam duge cikluse (41dan). Ali kažem pila sam duphaston kako bi prošlu potakla da dođe jer moguće da je to potakli ovulaciju da dođe ranije? Iako c nije jednaka kao t malkoc je svjetlija ali je naj tamnija među svim trakicama. Preostaje mi jedino da pokrijem večeras i to je to. Ali nastavljam pratiti trakicama u slučaju da me sve prevarilo. 😔🤔🙃

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️

• angela1108
    21. Ožujak 2023. 14:07

Miss88

Selmaa34

Mom2one 92

Pa ne znam što bi rekla. Baš sam napisala gore. Ja imam bolove svaku ovulaciju. Spotting nisam nikad imala. Ali evo danas me sise bole i grčeve imam. Inače imam duge cikluse (41dan). Ali kažem pila sam duphaston kako bi prošlu potakla da dođe jer moguće da je to potakli ovulaciju da dođe ranije? Iako c nije jednaka kao t malkoc je svjetlija ali je naj tamnija među svim trakicama. Preostaje mi jedino da pokrijem večeras i to je to. Ali nastavljam pratiti trakicama u slučaju da me sve prevarilo. 😔🤔🙃

Da ti nisi trudna 🙈

Mom2One
    21. Ožujak 2023. 14:42

Selmaa34

Mom2one 92

Da, i mene to zanima. Pik, bolovi, ovulacija- taj dan ili dan poslije... Aaa, za izludit. 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

Tratinčica123
    21. Ožujak 2023. 14:45

Folikulometrija je običan uzv pregled, gdje se gleda koliko ima folikula, koliko ima vodećih folikula.. točno se može znati kad je ovulacija i tada predlože odnose... lh mogu pokazivati pozitivno, a ne dođe na kraju do ovulacije, najsigurnija metoda je praćenje pomoću uzv. 
    Kreće se od 9 ili 10dc i ide se svaki drugi dan ujutro dok se na uzv ne pokaže- žuto tijelo i slobodna tekućina, kao dokaz ovulacije. 
    Nisra strašno, samo će vam pojednostaviti, jer ćete biti 100% sigurno da O postoji, a ako takva 2,3 ciklusa ne uspiju, poslat će vas dalje na pretrage. 
    .
    Sretno Bebolina🤞🤞 i sve ostale cure!😊

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Miss88
    21. Ožujak 2023. 15:30

angela1108

Miss88

Selmaa34

Mom2one 92

Da ti nisi trudna 🙈

Ja trudna? Ja sam tek u pikiranju ovulacije haha ako misliš na mene. 🤷🏼‍♀️🙂

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️

Pebbles
    21. Ožujak 2023. 15:32

Pozdrav svima. Pišem prvi put, iako sam s vremena na vrijeme znala popratiti temu. 

Trudimo se oko godinu dana, u zbroju, možda godinu i pol, u početku nismo mislili da će proces biti toliko dugotrajan, pa su početci bili vrlo spontani i nasumični, tj. nisam pratila ovulaciju trakicama sve do prije 3 mjeseca. Ono zbog čega pišem je što sam htjela pitati zna li netko na temelju razgovora s liječnikom specijalistom ili stečenog znanja znači li išta (*loše*) to što trakice niti jedan mjesec ne dođu na razinu u kojoj je kontrolna linija baš jednako snažna kao druga? Koristim najosjetljivije trakice (20 mIU/ml) s Minibox webshopa. Koristim Premom aplikaciju preko koje pratim njihov napredak, a najviša vrijednost koju sam očitala jest 0.88 prošli mjesec i 0.74 jutros. U trenutku kad vrijednosti krenu rasti, napravim 2 ili najčešće 3 testa u tom danu (oko cca 10, 15 i 20 sati). Moja sinoćnja vrijednost u 20:00 je bila 0.62, tako da postoji šansa da sam između 0.62 sinoć i 0.74 jutros u 8:30 fulala peak po noći, a da se isto dogodilo i prethodna dva mjeseca, no kako god bilo, ili je peak izrazito brz i snažan ili, što mi je vjerojatnije, LH kod mene ne postiže visoku razinu. Inače imam redovite cikluse u trajanju između 24 i 28 dana, a LH se jednom digne i spusti, ne "divlja". Ne znam ima li koja iskustva da mi zna što reći o vrijednostima na trakicama i trebam li se brinuti jer su niske?

Inače, za kontekst, imam 33, autoimunu reumatološku dijagnozu te sam u obradi humane reprodukcije na Vuk Vrhovcu (za sad napravljen HyCoSy prije 3 mjeseca nakon čega su me poslali doma na prirodne pokušaje tijekom 3 ciklusa, nakon čega bih se trebala vratiti). Nalazi, osim niskog AMH (11.3 pmol/L) i visokog DHEAS (8.7 μmol/L) su mi u granicama normale, LH je na vađenju 3. dan ciklusa bio 8.0 IU/L, a FSH 9.2 IU/L.

Isprike na dugom postu i možda malo previše detalja :)

Hvala i pozdravi!

Oboje 33 godine.
    AMH 5,5 / LH 2,9 / FSH 9.2 / povišen DHEAS (pmol/L)
    AI bolest zglobova
    Solgar prenatal + CQ10 + omega
    12/22 biokemijska
    01/23 HyCoSy na VV uredan
    VV - IVF u prirodnom ciklusu (Clomid + štoperica)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.