Cao devojke, nisam vas do sada citala, druge teme jesam, imam jedno pitanje i nadam se da cete mi vi mozda moci odgovoriti. Imam PCOS jajnike, tj jedan na drugom vise nema.. trakice za ovulaciju ne koristim jer dragi i ja nismo ciljano pravili bebu ali ne cuvamo se vise pa ako bude bicemo najsrecniji, kod ginekologa sve uredno i dobro izgleda, ciklusi uglavnom na 28 dana. E sad pitanje 😂 zadnji ciklus je bio 30.5. - 4.6. , odnos sa ejakulacijom u rodnicu 6. Juna, dva puta. Uglavnom sam ovulaciju osecala 11. I 12. Dan ciklusa, prvi put sam radila test za ovulaciju onako bezveze pre neki dan i bio je negativan sto sam i ocekivala, i danas eto bzvz da uradim, imam jos 8 dana do menstruacije i 21. Dan ciklusa, uradim trakicu kad mi se ona cini pozitivno, sad mi apsolutno nije jasno, kako?
Evo slikice:
Prvi pre 4 danahttps://ibb.co/SJVhGC1
Danas, malo pre:https://ibb.co/HFwRdpH
Izvinite sto je malo dug post.
Moguće da ti je ovaj ciklus ovulacija kasnije. Ako mozete pokrite vi i danas i sutra pa da budete sigurni da niste propustili. Prema trakici od danas je pik i O blizu.. Nemam pcos pa se nadam da sam ti dobro rekla. Inace trakice znaju biti tamnije i dok je M blizu. I kad je u pitanju T.
Sutra ujutro pišni još 1 trakicu da vidis al tamnija ili svijetlija.
Hvala ti puno na odgovoru, nazalost ali mi smo u vezi na daljinu ( ne jos dugo nadam se :D ) tako da ne mozemo pokriti, zato sam se malo i rastuzila, evo testa od jutros https://ibb.co/WtGnHKL
Zvala sam kliniku, ne znaju kako se dogodio propust da su me zaboravili poslati na briseve. Povratno će mi se javiti kako i šta dalje. Hvala Vam žene na svakom savjetu, da nije bilo Vas vjerovatno bi sutra otišla na zahvat bez ikakvih upita jer sam vjerovala da znaju što rade i ne volim nekako uvijek pametovati i preispitivati stalno nešto, no očito moram. Malo sam razočarana iskreno…
🙆♀️25g /🙆🏽♂️25g
🔬PCOS
AMH 81.1
LH 12.4
FSH 6.1
Vitamin D 46
🏥 Beta plus
Spermiogram ✔️
💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
18.07 ➕❤️
05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰
" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏
Mia ja sam odgodila HSG za jedan ciklus jer nisam stigla ponovit briseve i ostala trudna😆 zelim ti isti scenarij 😘🍀
👱🏻♀️ 28 - blagi PCOS
🧔🏻♂️ 30 - oligo/asthenozoospermia
• trudimo se od 6./2020. 🍀🙏🏻
iiii trud se isplatio❤️ 6.5. 2022. ➕🐣
• 1./2023. 💗
Simba puno ti hvala na odgovoru, da tako je, videcu sad kad ce nastupiti ciklus nadam se da ce 35dan jer naravno bilo bi bolje, da li mislis da treba da uradim jos jedan test uvece da vidim koje lii je boje ili mislis da ce isto pokazati?
Pre dva meseca isla na folikometriju i tad mi je ovulacija bila 11-12 dan ciklusa.
Radoznalica ako mislis da ti je ovulacija bila prije 10 dana mozes napravit i test na trudnocu pa provjerit 😊
👱🏻♀️ 28 - blagi PCOS
• 1./2023. 💗
Uredu, mozda mogu kupiti neki osetljiviji pa proveriti, hvala Zoe ☺️
Radoznalica ovo bas izgleda kao pik, al meni je isto tako trakica izgledala 10 dana nakon ovulacije, a bila sam trudna🙊 kupi neki osjetljiviji testic pa provjeri😊
👱🏻♀️ 28 - blagi PCOS
• 1./2023. 💗
Radoznalica ovo bas izgleda kao pik, al meni je isto tako trakica izgledala 10 dana nakon ovulacije, a bila sam trudna🙊 kupi neki osjetljiviji testic pa provjeri😊
Jooj pa to mi onda malo uliva nadu 🥹
Hocuu 🥳😍
Taman sam malo uhvatila ritam s trakicama i evo sad popodnevna. Jel to mogu smatrati pozitivnom ili treba biti još tamnija?
https://ibb.co/r6JY9KN
Simba2 jasno, no koliko mi je drago toliko mi je opet i krivo. Ali očito sve s razlogom pa tako i to. Sutra idem onda na folikulometriju i pa se dogovaramo za dalje.
Zoe🌸 ajojjj, dao Bog da tako bude 🙏 hvala ❤️
🙆♀️25g /🙆🏽♂️25g
🔬PCOS
AMH 81.1
LH 12.4
FSH 6.1
Vitamin D 46
🏥 Beta plus
Spermiogram ✔️
💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
18.07 ➕❤️