Btw pitanje jel možda ometa mjerenje temp ako sam se probudila noćas oko 5, bila 15ak min budna, pa zaspala ponovno do 7 i u 7 mjerila?
Da... trebala si mjeriti u 5 zapravo trebas mjerit svaki dan u isto vrijeme jer ako se probudis poslije cak sat vremena razmak moze bit cak 0.1 visa....
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Btw pitanje jel možda ometa mjerenje temp ako sam se probudila noćas oko 5, bila 15ak min budna, pa zaspala ponovno do 7 i u 7 mjerila?
Preporuka je imati barem 4 sata neprekidnog sna prije mjerenja temperature, ali i meni se nekoliko puta tijekom mjeseca dogodi da se probudim, idem na wc, pijem vodu... U zadnje vrijeme baš teško sastavim cijelu noć bez buđenja. Nisam primijetila da mi temperatura zbog toga značajno odskače. Možda eventualno za 0,1 stupanj, ali to ne bih rekla da igra neku ulogu osim ako su ti baš jako male razlike u temoeraturama u folikularnoj i lutealnoj fazi. Ako sam dobro upratila, ti si tek neki dan počela s praćenjem temperature, jelda? Onda se nemoj ovaj ciklus s tim razlikama previše zamarati, pokušaj samo mjeriti u isto vrijeme i kontinuirano, moraš imati barem dva cijela mjeseca mjerenja da vidiš kako kod tebe šeta temperatura i koji su tvoji neki uzorci promjene.
Poanta praćenja bazalne temp je da uočiš svoje tipične promjene
Mada želim ti od srca da nakon ovog ciklusa i nemaš više potrebu za mjerenjem
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Preporuka je imati barem 4 sata neprekidnog sna prije mjerenja temperature, ali i meni se nekoliko puta tijekom mjeseca dogodi da se probudim, idem na wc, pijem vodu… U zadnje vrijeme baš teško sastavim cijelu noć bez buđenja. Nisam primijetila da mi temperatura zbog toga značajno odskače. Možda eventualno za 0,1 stupanj, ali to ne bih rekla da igra neku ulogu osim ako su ti baš jako male razlike u temoeraturama u folikularnoj i lutealnoj fazi. Ako sam dobro upratila, ti si tek neki dan počela s praćenjem temperature, jelda? Onda se nemoj ovaj ciklus s tim razlikama previše zamarati, pokušaj samo mjeriti u isto vrijeme i kontinuirano, moraš imati barem dva cijela mjeseca mjerenja da vidiš kako kod tebe šeta temperatura i koji su tvoji neki uzorci promjene.
0.1 je velika razlika u temp ako govorimo o drugoj fazi ....i def je preporuceno svaki dan u isto vrijeme jer temp nece bit mjerodavna meni je u 5 ujutro temp 36.7 a u 7 36.9 to je velika razlika jer si stavljas u graf tipa ovu u 5 i ondda drugi dan ovu u 7 i ona odskace uvijek unutar pol h prije il poslije je ona mjerodavna... i bolje ju izmjerit ak se probudis u 5 nego 15 min buljit u zid pa okrenut se i zaspat jer neces imat 4 h neprekidnog sna vec s prekidima...ali si def u pravu to da je tek pocela mjerit i to od sredine pa mislim da ce tek drugi ciklus vidjet bolje neke stvari ...iako se nadam da nece trebat😁😁😁
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Preporuka je imati barem 4 sata neprekidnog sna prije mjerenja temperature, ali i meni se nekoliko puta tijekom mjeseca dogodi da se probudim, idem na wc, pijem vodu… U zadnje vrijeme baš teško sastavim cijelu noć bez buđenja. Nisam primijetila da mi temperatura zbog toga značajno odskače. Možda eventualno za 0,1 stupanj, ali to ne bih rekla da igra neku ulogu osim ako su ti baš jako male razlike u temoeraturama u folikularnoj i lutealnoj fazi. Ako sam dobro upratila, ti si tek neki dan počela s praćenjem temperature, jelda? Onda se nemoj ovaj ciklus s tim razlikama previše zamarati, pokušaj samo mjeriti u isto vrijeme i kontinuirano, moraš imati barem dva cijela mjeseca mjerenja da vidiš kako kod tebe šeta temperatura i koji su tvoji neki uzorci promjene.
0.1 je velika razlika u temp ako govorimo o drugoj fazi ….i def je preporuceno svaki dan u isto vrijeme jer temp nece bit mjerodavna meni je u 5 ujutro temp 36.7 a u 7 36.9 to je velika razlika jer si stavljas u graf tipa ovu u 5 i ondda drugi dan ovu u 7 i ona odskace uvijek unutar pol h prije il poslije je ona mjerodavna… i bolje ju izmjerit ak se probudis u 5 nego 15 min buljit u zid pa okrenut se i zaspat jer neces imat 4 h neprekidnog sna vec s prekidima…ali si def u pravu to da je tek pocela mjerit i to od sredine pa mislim da ce tek drugi ciklus vidjet bolje neke stvari …iako se nadam da nece trebat😁😁😁
Da, da, apsolutno se slažem da treba mjeriti svaki dan u isto vrijeme. Da barem ne moramo, ja bih se vikendom naspavala Nisam zapratila samo da je napisala negdje u koliko sati mjeri.
👱♂️34 - Normozoospermia
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Onda se neću ni opterećivati ovaj mjesec s temp. Kako bude biti ce. Ako dođe M i nastavi se nakon iscjedak onda ću ići do gin. 😄
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Onda se neću ni opterećivati ovaj mjesec s temp. Kako bude biti ce. Ako dođe M i nastavi se nakon iscjedak onda ću ići do gin. 😄
Ako nedaj boze dode menga mjeri ju prvi i zadnji dan menstruacije i onda svaki dan.... 😁😁😁😁ali nadam se da neces trebat😊😊😊
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Ne brini, ja svaki ciklus imam takav iscjedak kao ti, bijeli kremasti obilni. Bitno je da nemaš peckanje, svrbež ili neki neugodan miris. Ali recimo ja nikad nemam onaj rastezljivi u vrijeme ovulacije. tj imala sam ga nekad prije kad nisam uopće obraćala pažnju i nije mi bilo bitno, nekad u međuvremenu se samo izgubio
Ja zvala ginekologa, sestra mi se javila nakon ravno 60 poziva Izludila sam.
Mog doktora nema (a on je najveća duša među doktorima) već je neka ginekologica bila koja ga mijenja. Pogledala mi sve nalaze hormona, rekla nek se testiram na trudnoću i to je to.
👱♂️34 - Normozoospermia
04/25. FET blastociste ❌
Ne brini, ja svaki ciklus imam takav iscjedak kao ti, bijeli kremasti obilni. Bitno je da nemaš peckanje, svrbež ili neki neugodan miris. Ali recimo ja nikad nemam onaj rastezljivi u vrijeme ovulacije. tj imala sam ga nekad prije kad nisam uopće obraćala pažnju i nije mi bilo bitno, nekad u međuvremenu se samo izgubio
Ja zvala ginekologa, sestra mi se javila nakon ravno 60 pozivaIzludila sam.
Mog doktora nema (a on je najveća duša među doktorima) već je neka ginekologica bila koja ga mijenja. Pogledala mi sve nalaze hormona, rekla nek se testiram na trudnoću i to je to.
Jel sam dobro procitala da ti je visok progesteron
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Ja zvala ginekologa, sestra mi se javila nakon ravno 60 pozivaIzludila sam.
Daj mi oliz napisi jesi vadila ti prolaktin i sad si vadila progesteron jel tak? Stitnjaca ti je ok? Jedino te nije slala na ati tpo i t3 i t4 jel tak
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Laurell uzmi si Acidosalus vaginalete ako te strah bakterijske vaginoze. One su ti skroz prirodne i ako si trudna nece nastetiti, a ako je nekakva bestija - pomoci ce :) malo smrdecka po cajevcu, ali nije strasna.
.
Mariposa drzim palceve da je progesteron visok zbog trudnoce🤭 hoces ici betu vaditi ili ces piskiti na testice?
.
Cure koje mjerite bbt, na pocetku se tesko naviknuti mjeriti u isto vrijeme, ali kasnije postane rutina.
Također, svaka cast na pokrivanju ranom zorom, ja u 6 u jutro mogu samo ljude iz okoline stjerati u rodno mjesto 😂
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Sortiraj odgovore
Najstariji