Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • slucka
    18. Rujan 2021. 11:12

Hope ☯️

slucka

Jutricccccc, cureee. Hopeznaš li na koji način alkohol od noć prije smeta mjerenju bazalne?? Sinoć sam bila na djevojačkom, kuma sam haha, prenijelo me 😂

Moze moze,ako bas bas puuuuuuuno popijes i temperatura i poraste moze biti to uzrok jer ti alkohol siri zile,sukladno s time krv brze siba i prolazi kroz tijelo odnosno tijelo je puno zagrijanije nego inace 🤭🙈

Znači ova od jutros nije za računati, nisam toliko popila, i nisam se ni napila kako treba, ali da je i ne računam ipak 😂😂

☯️
    18. Rujan 2021. 11:32

slucka

Hope ☯️

slucka

Jutricccccc, cureee. Hopeznaš li na koji način alkohol od noć prije smeta mjerenju bazalne?? Sinoć sam bila na djevojačkom, kuma sam haha, prenijelo me 😂

Moze moze,ako bas bas puuuuuuuno popijes i temperatura i poraste moze biti to uzrok jer ti alkohol siri zile,sukladno s time krv brze siba i prolazi kroz tijelo odnosno tijelo je puno zagrijanije nego inace 🤭🙈

Znači ova od jutros nije za računati, nisam toliko popila, i nisam se ni napila kako treba, ali da je i ne računam ipak 😂😂

Ma stavi je u ff ali oznaci “sleep deprived” pa ti ju nece uracunat u graf iako ce biti oznacena pa opet kad ti se tako omakne vidjet ces jel ce ti biti uvijek isti uzorak ili nece utjecat. Jer kod nekih alkohol ne utjece tolko na porast temperature pa ne skodi da oznacis i pratis ☺️☺️

☯️
    18. Rujan 2021. 12:51

Lavica168

Hope kako je bilo nocas, da li si opet imala muke? A smedarenje?
    Negoo, htjela sam te pitati, posto nisam dugo ovdje, koje si sve pretrage ti napravila, da li sve preglede obavljas kod soc.ili? 😊

Heelou! Ma eto zaspala sinoc prije 10,drapila jutros do 10 imala jos jednom problema s probavom sinoc prije nego sam navalila na pizzu,a mucnine onako jake nije bilo,jutros me nesto zgrabilo pa sam se natovila cisto da nesto bude u zelucu i opet zaspala. Bas sam neka umorna,cudna,virozna i nemam ni ja pojma eto 🤦‍♀️ I uz sve su mi poceli bolovi kod desnog jajnika sinoc i danas su tu i tamo i bas sam si sva nekako bljeeeeh 😂🙈

☯️
    18. Rujan 2021. 13:01

Aaa sto se nalaza tice Lavica168 doslovno je sve krenulo ove godine s nalazima. Nakon kemijske prosle god u 7mj kad je bio plusic pa sam prokrvarila 2 tjedna kasnije i racunala kao M,nije je bilo do pocetka 11mj i to je bilo dosta bolno i obilno,nakon toga opet nista do 10.1. ove godine i onda sam otisla 19.1. Privatno na pregled gdje mi je rekla ginekologinja da imam dva dominantna folikula na oba jajnika,al joj se cini da ce biti O na desnom jajniku jer je lijevi onda bio mikrocistican i sumnjala je na PCOS. Napisala mi je sve pretrage koje da izvadim. To je zadnji ciklus da je bio skolski,trajao je 28 dana 😂 cim sam procurila pocetkom 2mj zvala svog socijalca i poslala mu nalaz privatnice pa mi je pustio uputnicu za hormonski status (sve osim AMH jer on nije za to da zene u mojim godinama znaju zalihe jer moze samo psihicki utjecat na sve zajedno) i pokazalo se da su hormoni tip top,radila sam test na IR i nema je. Nakon toga sam u 5mj isla opet socijalcu na pregled i vidio je O na lijevom jajniku s time da mi FF nije potvrdio O temperaturom jer je bila preniska iako sam zapravo ovulirala. Privatnica mi je preporucila da pijem 2x dnevno gynositol za te ciste i naravno da sam pila u kombinaciji sa vrkutom. Na tom pregledu u 5mj je doktoru sve izgledalo super i rekao da po njemu nema zapreka za T osim muzevog spermiograma i da to napravimo sto prije da se zna. Uzeo je briseve ispali smo pozitivni na ureaplazmu, to smo isto rijesili,ponovila briseve u 7mj koji su bili sterilni i papu koja je uredna,sad u 9mj napravio muz spermio ispalo je kako je i sad mi je napisao preporuku i uputnicu bez uputnice za OB u Karlovcu za HSG kad zavrsi M odmah odem tamo na razgovor s ginekologom i dobit cu odmah isti ciklus termin za HSG. Kad to napravim imamo potpunu dokumentaciju za MPO jos cemo pricekat ponovljeni nalaz muza i to je zapravo to. Iako razmisljam da si privatno izvadim AMH pa imam i to prilozeno za konzultacije za MPO ☺️ E i da vidla sam da ti nisam odgovorila na pitsnje za smedarenje. Kako je radio UZV sondom bilo je malo rozaste krvi kad je zavrsio pa se uplasio i rekao ako ne dode M do pon salje me vadit betu,naravno nije dosla jos uvijek. Tu i tamo bude malo smeckastog u puno manjim kolicinama nego inace i to je to. Cemo da vidimo do ponedjeljka popodne dok ga moram nazvat kako ce se sve razvijati 🙈

☯️
    18. Rujan 2021. 13:05

Lavica168

Hope ☯️

Lavica168

Hope kako je bilo nocas, da li si opet imala muke? A smedarenje?
    Negoo, htjela sam te pitati, posto nisam dugo ovdje, koje si sve pretrage ti napravila, da li sve preglede obavljas kod soc.ili? 😊

Heelou! Ma eto zaspala sinoc prije 10,drapila jutros do 10 imala jos jednom problema s probavom sinoc prije nego sam navalila na pizzu,a mucnine onako jake nije bilo,jutros me nesto zgrabilo pa sam se natovila cisto da nesto bude u zelucu i opet zaspala. Bas sam neka umorna,cudna,virozna i nemam ni ja pojma eto 🤦‍♀️ I uz sve su mi poceli bolovi kod desnog jajnika sinoc i danas su tu i tamo i bas sam si sva nekako bljeeeeh 😂🙈

Slicno je bilo kod mene 😂 desni jajnik rastura te dane 🤦🏼‍♀️
    Ne znam zasto ali sve vuce na to da te ceka lijepa vijest u ponedjeljak.. drzim 🤞🏻 😊
    Kada si zadnji put imala M? Sori, ne sjecam se da li si bila napisala 🤷🏼‍♀️

Zadnja M je bila 25.7. 😂 doktor je odmah rekao na uzv da je zuto tijelo tu,O je bila koju nisam ni osjetila nikako,a nisam imala dovoljno trakica da popratim,temp nisam mjerila jer sam isla na GO iii rekao je da ne moze znat koji je DPO po zutom tijelu ali je endic predebeo jos da bi dosla M, a s druge strane ne zeli nista rec za taj crni kruzic jel mozda T ili nesto drugo pa cu morat radit betu ako ne procurim do ponedjeljka. Tako da eto danas je mislim da 56DC vise ne znam ni sama al rekao je da su kod mene jako dugi i neredoviti ciklusi pa je za ocekivati da moze biti T a i ne mora 🤷‍♀️

☯️
    18. Rujan 2021. 13:08

E i da u 7mj sam opet isla privatno po trece misljenje s nalazima i rekao je doktor koji je otvorio privatno a inace radio na Merkuru da nema govora ni o PCOS ni o IR i jednostavno da moze biti do spermiograma ili psihe. Jajnici su bili skroz cisti,dakle gynositol je pomogao da se ociste jajnici skroz i bas sam naglasila socijalcu da se bojim zbog smedarenja da mozds nije cista il nesto al kaze da nije da je sve cisto i vidljivo samo zuto tijelo 🙈

simba
    18. Rujan 2021. 13:59

Hope ☯️

E i da u 7mj sam opet isla privatno po trece misljenje s nalazima i rekao je doktor koji je otvorio privatno a inace radio na Merkuru da nema govora ni o PCOS ni o IR i jednostavno da moze biti do spermiograma ili psihe. Jajnici su bili skroz cisti,dakle gynositol je pomogao da se ociste jajnici skroz i bas sam naglasila socijalcu da se bojim zbog smedarenja da mozds nije cista il nesto al kaze da nije da je sve cisto i vidljivo samo zuto tijelo 🙈

Onako, duboko u sebi, koji ti je osjećaj? Ja ti jako želim plusić, bilo bi baš fora, nekako filmski da je tako😅 Ali, nadam se da se nećeš naljutiti kad kažem da nekako ne mislim da je T. Sad kad sam sve pročitala, nekakako mi je nerealno to sve. Ne znam, možda sam samo pesimistična. Totalno mi je to sve čudno. To dugotrajno smeđarenje, danima i tjednima, ti čudni ciklusi zadnju godinu ili više, pa taj loš spermiogram..
    Mislim baš je čudno što su ciklusi tako neredoviti a kao sve ok. Kakva je šansa da popiškiš jedan testić koji nije cb? Ja stvarno želim da sam potpuno u krivu i da se krije T iza svega ovoga😊 To bi podiglo moral svima nama tu.😁

👩33g
    👨42g
    👦4g

☯️
    18. Rujan 2021. 14:32

simba Ma iskreno ja ti ne vjerujem da je T, ali ako ne dode do ponedjeljka bas cu ga nazvati i da me uputi na vadenje bete kako je rekao i da bude nula, a onda nekako zelim smisleno objasnjenje za to smedarenje koje se povlaci vec toliko, neku terapiju ili nesto. Ne sekiraj se, ja sam pesimisticnija od tebe. Kad bi beta bila veca od 5 mislim da bi pala u nesvjest od soka. Jednostavno ne postoji neki smisleni razlog tih dugih ciklusa osim toga sto mi je lijevi jajnik bio u fazi mirovanja, a desni je stalno ovulirao. Kao trebali bi naizmjence ovulirati, ali kod nekih ne ide tako (recimo kod mene jel ) i samo je u ovih 9 mj jednom lijevi ovulirao (doduse sad kad je rekao da je bila ovulacija nije rekao na kojem jajniku pa ne znam jel statistika porasla za jedan ciklus vise ili ne, ali eto...ne postoji hormonski razlog za duge cikluse, niti neka upala, brisevi su sterilni, papa je okej, u 7mj kad sam isla privatno nisu bili vidljivi neki miomi, sve je izgledalo skolski pa ga sad znaj. Eventualno ako su zacepljeni jajovodi pa su tako dugi ciklusi,ne znam jel to uopce moze bit smisleno i logicno il ne, al to mi je jos jedino objasnjenje za tako duge i neredovite cikluse, a O nisam ni ulovila ovaj predugi ciklus jer eto, bio je godisnji i pauza i onda me bas hoce. Cekam ponedjeljak pa kako bude, al da mislim da sam T, ne mislim. Previse sam pesimisticna da bi isla u tom smjeru  a sto se samog osjecaja u dubini mene krije sad kad me drektno pitas, strah i ravnodusnost. Okej ova ravnodusnost ce vam bit vjerojatno sok, ali nekako da ispadne da na neku ludu filmsku foru je T u pitanju (sto ne mislim da je) opet ne bi bila optimisticna u dobar ishod upravo zbog muzevog spermiograma, pa se s druge strane stvarno nadam da nije T i da cu procurit do ponedjeljka da ni ne radim tu betu 

☯️
    18. Rujan 2021. 14:59

Lavica168

Hope
    Ja sam isto jako pesimisticna…tocno sam znala da nesto sa mnom nije kako treba, em zbog stresa, em zbog upala.. i sve ima svoje zasto… jako je tesko biti pozivitan ponekad..kad mi MM kaze da moram biti pozitivna (npr kad mu kazem da vec gledam gdje cemo na ivf 😂😂😂) ja mu kazem da nisam pesimisticna nego jednostavno realna..pa sta bude, bude..nemamo izbora 😅

ma da. Gledaj, svaki ginekolog će reći ako je hormonski status uredan,nema inzulinske rezistencije, štitnjača je dobra, nema vidljivih mioma a ni polipa iako se oni puuuuno teže vide nego miomi pa nije niti to za otpisati, a dok se ovulacije događaju sve je super jer po njihovim riječima: Bitno da dolazi do ovulacije. A to što nema objašnjenja za to smeđarenje ne znam. Onako kad razmišljam možda je ovulirao lijevi jajnik a na njemu je jako loša kvaliteta JS i progesteron je s njim užasan pa je to možda isto. Ma ne želim se trenutno s time zamarati, ionako ništa ne mogu promijeniti što god da je u pitanju, al obzirom na mužev nalaz koliko god je to ružno reći ili čuti nekako je bolje da nije T u pitanju jer da je onda bi bila stalno u mukama jel će biti ok, jel možda došao morfološki loš spermić do JS,a uspješnost tih trudnoća je nikakva tako da ono...To grubo zvuči, svjesna sam toga, ali rađe bi pričekala da se popravi njegov spermio u ova 3 mj i da bar nestane taj terato s nalaza nego eto...ali nije do mene, već je sve unaprijed odlučeno, meni samo ostaje da čekam i ništa više. Što se odnosa tiče, doslovno smo ih na godišnjem i do njegovog spermia imali svaki drugi, eventualno treći dan tako da. Ma ne vjerujem da je T u pitanju i to samo zbog njegovih plivača, da mu je spermio tip-top,sad bi vjerojatno bila u brizi i pišala testove svako malo, a ovako nema smisla jer ne vjerujem da je to, jer eto..Pesimistična sam i uvijek nekako mislim na najgore, a volim kad ispadne suprotno pa se razveselim. Totalno sam čudna i naopaka, al eto...I ja sam mužu rekla ako spermio ne bude bolji da nam se piše MPO pa sam ga pitala šta on misli o tome. Rekao je da ćemo o tome razmišljati i pričati kada ponovi spermio i ako se ne popravi ništa...

☯️
    18. Rujan 2021. 15:09

Lavica168 inače se prepisuje progesteron kao terapija kada je trudnoća UZV-om ili betom potvrđena, a dođe do tog iscjetka, inače ako se prepiše na slijepo a da nije provjereno jel T u pitanju i je li se pravilno razvija, može zadržati plod u maternici iako je možda krenuo proces čišćenja maternice pa možda zato čeka betu. Ne znam, to mi je jedino objašnjenje jer po sjećanju slučaja kod moje sestre dobila je od svoje doktorice utrogestane kada je već krenula smeđariti i imala je malo svježe krvi i prije nego je došla na prvi pregled koji je pao na 6TT i onda se samo vidjela srčana akcija, naručila ju je na pregled za 3 tjedna i cijelo vrijeme bila na terapiji, a iscjedak je trajao mic po mic i na idućem pregledu se ustanovilo da je plod stao s razvojem par dana nakon prvog pregleda i morala je na kiretažu jer joj je utrogestan zamrznuo plod i nije se mogla sama očistiti. To je teško s tom terapijom odvagat kako i dal treba i ne i ako da kada treba jer u slučaju uredne trudnoće podržava razvijanje ploda, a u slučaju da nema trudnoće se prokrvari po završetku terapije. Razumijem ja doktora zašto bi slao na vađenje bete. Teško je sigurno kad ti pacijent ima cikluse u rasponu od 30-70 dana, vidi se da je bila O, a pacijent ne zna kada je bila pa da povuče potez koji treba a da je najbolji za samog pacijenta. Razumijem s te strane zašto čeka i poslao bi me na vađenje bete, al kažem, nadam se da će krenut do ponedjeljka

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.