Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alice33
    08. Lipanj 2021. 09:51

Curke drage, molim vas pomoc. Imam PCOS i neredovite cikluse. Jos nisan na nikakvoj terapiji, ginekolog mi trazi da napravim endokrinoloski pregled, al narucena sam tek 13.8. 
    Ovaj ciklus mi se oduzio, i ovulirala sam kasno kasno (da, nekim cudom ovuliram). Bazalnu temperaturu nisam mjerila u prvom dijelu ciklusa, nekako nemam srece s njom - svaki put kad krenem mjeriti, razbolim se u sred ciklusa ili mi pukne toplomjer 😂😂😂 al ovaj mjesec sam nakon LH pika pocela mjeriti. Sad me zanima vase misljenje, jesu li ove temperature pre niske za dane poslje ovulacije? Znam da je tesko reci obzirom da nema uvida u temperature prvog dijela ciklusa al eto, ako bi netko mogao nesto znati. Unaprijed hvala.
    Evo slika https://ibb.co/nmfzbvZ

👩🏻 - 28 - PCOS, neredoviti ciklusi
    🧑🏻 - 30 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2020
    24.1.2022. ➕❤️
    09.02 - prvi pregled

08. Lipanj 2021. 09:59

Alice33

Curke drage, molim vas pomoc. Imam PCOS i neredovite cikluse. Jos nisan na nikakvoj terapiji, ginekolog mi trazi da napravim endokrinoloski pregled, al narucena sam tek 13.8.
    Ovaj ciklus mi se oduzio, i ovulirala sam kasno kasno (da, nekim cudom ovuliram). Bazalnu temperaturu nisam mjerila u prvom dijelu ciklusa, nekako nemam srece s njom - svaki put kad krenem mjeriti, razbolim se u sred ciklusa ili mi pukne toplomjer 😂😂😂 al ovaj mjesec sam nakon LH pika pocela mjeriti. Sad me zanima vase misljenje, jesu li ove temperature pre niske za dane poslje ovulacije? Znam da je tesko reci obzirom da nema uvida u temperature prvog dijela ciklusa al eto, ako bi netko mogao nesto znati. Unaprijed hvala.
    Evo slikahttps://ibb.co/nmfzbvZ

Hej! Sto se tice hormonskig statusa,kod tebe se ne moze otici bez narucivanja? Mislim pitam jer to je onako,jos 2 puna mjeseca cekanja,iscekivanja m,nacekivanja i zivciranja oko toga. Sto se bazalne tice,ona nije mjerodavna bas jer nisi mjerila prvi dio ciklusa,a i ovo sto si mjerila vidim da su velika vremenska odstupanja od nekog fiksnog vremena pa to nije mjerodavno. Sto se same temperature tice,najlakse se moze vidjeti odnos temperatura upravo kada bude ovulacija izmedu prvog i drugog dijela jer temp skoci izmedu 0,2 i 0,5 stupnjeva nakon O sto je idealno,a ako se duze prati mize se po tempici i vidjeti koji je jajnik O. Meni je recimo prosli ciklus kada je ovulirao lijevi koji je malo u kukiju imao puuuuno nize temp za razliku od desnog koji cesce ovulira. Nadam se da ti je nesto malo pomoglo!

Luna93
    08. Lipanj 2021. 10:00

Joli 🌼

Ann hvala ti… 💜 Da baš fale cure i njihov doprinos dobroj atmosferi…
    Garawa opet ne znači da nije crtica, jesi radila testove u isto vrijeme
    Boniiprije koji dan si pitala kako utječe na tempicu, danas sam nešto zbrkala s alarmima i umjesto u 5,25 (36.4) mjerila je u 6,50 (36.8)… Nez što se događa, ali trebala je u 5,25 pasti još jer mi je test bijel.
    Luna93evo odgovor na tvoje pitanje nisam ni ja znala. Ovdje svaki dan učim i inače bi živjela u teškom neznanju.. 😉
    ___
    Je li slika bolja?
    https://ibb.co/SXZ9h4f
    Kod mene ni hgc (posljednja) ni lh (prve dvije) ne reagiraju. Svi imaju bar malo tamniju lh trakicu pred m, ali ne i ja… 🤷🏼‍♀️

Super je sto ste sve susretljive, tako da razmjena znanja, empirije doprinosi dobroj atmosferi i informisanosti. ☺️

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Joli 🌟
    08. Lipanj 2021. 10:03

Hope kad dođem do pozitivnog HCG testa, provjerit ćemo teoriju...
    Alice jesi vadila TSH? Kako znaš kada je bila ovulacija, jer kod ovakve bazalne meni je ff označio O na zadnji dan prije porasta temperature, pa bi to kod tebe npr. Bio 3.6., a ne 2.6. kako si označila... Možeš pogledati moj graf... Nažalost s odstupanjima u mjerenju, bbt nije pouzdana...
    Luna93 slažem se...

👠 32, PCO, IR, endometrioza, adenomioza
    ➡️papa ✅ hormoni ✅ cervikalni brisevi ✅
    👞 35, normozoospermia
    ➡️ NW ABC plus senior
    03-06/22 ➡️ četiri IUI postupka ❌❌❌❌
    07/22 - IVF ❌
    01/23 - IVF ❌

Joli 🌟
    08. Lipanj 2021. 10:06

Bonii brzo prijeđe u naviku, vjeruj mi, a dat će ti odgovore koji su nam bitni, je li bila ovulacija, implantacija, i održava li se na kraju ciklusa, idemo li prema T... Meni je postalo zabavno poviriti vaše grafove i proučavati... 😉

👞 35, normozoospermia
    ➡️ NW ABC plus senior
    07/22 - IVF ❌
    01/23 - IVF ❌

• Alice33
    08. Lipanj 2021. 10:07

Radila sam hormonski status, on mi je i pokazao PCOS. Inverzija LH i FSH a i povišen testosteron. Vadila sam i hormone štitnjače, to je sve ok. Muž radio spermio - nalaz odličan. I napokon prikupim sve te nalaze i dođem kod ginekologa, al svaki put on želi još neku pretragu. I sad me je uputio u endokrinologa, naručila sam se u 4.mjesec i dobila termin 13.08. Ali pazi, ovaj termin koji sam ja dobila je PRIORITETNI BRZI TERMIN  Čak sam pokušala i privatno, kontaktirala sve poliklinike u Splitu i nitko nema termina prije 08.mj. Frustrirana sam više, ciklusi su mi katastrofa dugi. Baš mi je jutros došlo plakat od živaca.. Al eto počela sam s mjerenjem temperature sada i definitivno ću nastaviti i prvi dio ciklusa, jer ovako nemam pojma da li je ovo ok.. meni se čini nekako pre nisko. Pogotovo ovaj današnji pad. A razlika u mjerenju je otprilike pola sata.
    Hvala na pomoći :)

👩🏻 - 28 - PCOS, neredoviti ciklusi
    🧑🏻 - 30 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2020
    24.1.2022. ➕❤️
    09.02 - prvi pregled

BAJOMA
    08. Lipanj 2021. 10:09

Joli 🌼

Hopekad dođem do pozitivnog HCG testa, provjerit ćemo teoriju…
    Alicejesi vadila TSH? Kako znaš kada je bila ovulacija, jer kod ovakve bazalne meni je ff označio O na zadnji dan prije porasta temperature, pa bi to kod tebe npr. Bio 3.6., a ne 2.6. kako si označila… Možeš pogledati moj graf… Nažalost s odstupanjima u mjerenju, bbt nije pouzdana…
    Luna93 slažem se…

Imas lipu sjenu na hcg .
    Ps. Ja negativnu skroz imala lh trakicu apozitivan hcg test😘

Tonia♥️
    08. Lipanj 2021. 10:37

Joli molim te prouči moj i reci jesi ustanovila išta 

👩‍🦰31g 🧔34g
    👫 9g
    👰🤵6g
    24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
    27.02.2020. Biokemijska (7+2)
    30.05.2020. Biokemijska (6+3)
    11.09.2020. Laparatomija mioma
    Trudimo se od 2017.
    Desni jajnik blago PCOS
    ✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
    💉 Gynositol, cikla
    Ne redoviti ciklusi
    Ponovni pokušaji od 05/21
    + 28.10.

Tonia♥️
    08. Lipanj 2021. 10:41

Ann naša :)) ahhh tak mi je drago kad ti nešto napišeš U kojoj ste vi sad fazi :D Često mislim na tebe <3

👩‍🦰31g 🧔34g
    👫 9g
    👰🤵6g
    24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
    27.02.2020. Biokemijska (7+2)
    30.05.2020. Biokemijska (6+3)
    11.09.2020. Laparatomija mioma
    Trudimo se od 2017.
    Desni jajnik blago PCOS
    ✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
    💉 Gynositol, cikla
    Ne redoviti ciklusi
    Ponovni pokušaji od 05/21
    + 28.10.

Joli 🌟
    08. Lipanj 2021. 11:35

Bajoma, a 13 dpo je, mislim da bit ta sjenica trebala biti sjenetina... Nažalost, čekamo M, evo počelo je i štipkanje u jajnicima i sve gluposti. Očekujem je včrs ili sutra... 🤦🏼‍♀️ Ali tebi veliko hvala na dohi optimizma 😘
    Tonia tvoj graf bbt-a zamijenim za snimku EKG-a... 😂😂😂😂.. malo šale 😉... Ali doći će duphić pa ćemo i tvoj pomno pratiti... 🤞🤞

👞 35, normozoospermia
    ➡️ NW ABC plus senior
    07/22 - IVF ❌
    01/23 - IVF ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.