Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Lipanj 2021. 16:17

Tonia <3

Znači ajmo se sve smiriti i jednostavno krenuti dalje… Ovo više stvarno nema smisla… Mi koje smo tu starosjedioci su uvijek tu za pomoć i savjet, i to je bit ove grupe… Kamilicamoje mišljenje, ostala si trudna, no beta je počela padati prije nego što si napravila test i zato je slaba crtica te si isti dan prokrvarila… Moje je mišljenje je da je ipak bila biokemijska… al opet nemam potvrdu..Sve dijelimo isto mišljenje za uplale ili bakterije i to da se svijesno ne smije ulaziti u nezaštićeni odnos radi ugroze ploda, a i u konačnici sebe same… Sama sam čekala 2mj da se riješim bakterije i evo sad prvi mj kada možemo nezaštićeno raditi na bebi, nemam ovulacije a 37dc… Ali pakao spontanog ili biokemijske mi ne dolazi na pamet prolaziti ukoliko postoji i mali tračak sumnje za isti zbog bilo kakve upale.
    Uputa za dalje, ignorirajte postove u kojima se poziva na svađu i raspravljanje, jednostavno ignore i idemo dalje… Ne želim da grupa postane rupa za traženje pažnje ili sažaljevanja ili u konačnici iskazivanje frustracije.
    Ovo je moj zadnji post vezan za ovu svađu i ne mislim više po pitanju istoga nikome niti odgovarati niti pisati.

❤️❤️❤️❤️❤️ podrzavam sve sto si rekla i isto mislim! A vidim tebi je tempica na razini one kad si ovulirala. Hoces piskiti danas?

Tonia♥️
    03. Lipanj 2021. 16:23

Hope piškila sam i danas ali 0 bodova, budem sad opet još jednu... al danas još sigurno ništa :/

👩‍🦰31g 🧔34g
    👫 9g
    👰🤵6g
    24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
    27.02.2020. Biokemijska (7+2)
    30.05.2020. Biokemijska (6+3)
    11.09.2020. Laparatomija mioma
    Trudimo se od 2017.
    Desni jajnik blago PCOS
    ✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
    💉 Gynositol, cikla
    Ne redoviti ciklusi
    Ponovni pokušaji od 05/21
    + 28.10.

Kamilica ♡
    03. Lipanj 2021. 16:28

Hope drzim fige za progesteron 🤞🤗
    Tonia slazem se, ni meni nije do svadje, ali na napade i uvrede bez razloga jos nisam navikla ostati imuna.🤷🏼‍♀️ Nisam tu da se svadjam, nego da pitam za savjete, naucim nesto novo, i da dijelimo iskustva. To sto ja imam malo iskustva u svemu ovome, i sto sam neznalica ovakvih tema, nekima je ocito bio triger za vrijedanje. A za ovo sto se meni desilo, sto je bilo, bilo je. Idemo dalje. Nisam znala da upala moze biti toliko opasna za plod. Niti mi je ginic rekao ista u tom stilu. Sad sam pametnija, pa cu drugacije iduci put. 
    Svima zelim plusice sto prije, da preselimo na vedrije teme. 🤞🤰🤗💓

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

Luna93
    03. Lipanj 2021. 16:46

Hope
    Koliko sam shvatila citajuci vase komentare ti se razumijes i u vitamine. Prosle godine mi je receno da mi je progesteron nizak zbog deficita vitamina E, sto sam potvrdila i mjerenjem vitaminsko-mineralnog statusa, koji se desio kao posljedica promjene ishrane. Prije dva mjeseca su mi rekli da je on odlican jer sam ga pila 6 mjeseci. Ali i dalje se plasim da mi on utice na ovulaciju, ovaj mjesec je nisam imala. Sledece sedmice cu privatno obaviti godisnji pregled, pa cu vidjeti na cemu sam. Ali bih voljela da mi objasnis ukoliko znas i imas vremena. 😊 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

03. Lipanj 2021. 17:08

Luna93

Hope
    Koliko sam shvatila citajuci vase komentare ti se razumijes i u vitamine. Prosle godine mi je receno da mi je progesteron nizak zbog deficita vitamina E, sto sam potvrdila i mjerenjem vitaminsko-mineralnog statusa, koji se desio kao posljedica promjene ishrane. Prije dva mjeseca su mi rekli da je on odlican jer sam ga pila 6 mjeseci. Ali i dalje se plasim da mi on utice na ovulaciju, ovaj mjesec je nisam imala. Sledece sedmice cu privatno obaviti godisnji pregled, pa cu vidjeti na cemu sam. Ali bih voljela da mi objasnis ukoliko znas i imas vremena. 😊

Heeej! Ne razumijem se bas previse u vitamine ali napisat cu ono sto znam. Istina je,vitamin E je vazan za O jer on sudjeluje u proizvodnji spolnih hormona i utjece na rad hipofize i nadbubrezne zlijezde koje su vazne za ravnotezu i proizvodnju spolnih hormona,a uz sve to stite reproduktivne organe od vanjskih utjecaja pa je jako dobro to uzimati. Ne znam jel te poslao mozda na vadenje B9 i B12 vitamina? B9 ti je vazan jer ti on potice izlucivanje estrogena te potice proizvodnju spolnih stanica i najvaznije ovulaciju, a vitamin B12 pak ima vaznost u sintezi nasih aminokiselina i u suradnji sa vitaminom B6 poboljsava samu fukciju spolnih stanica kod oba spola. Malo sam to proucavala kad me moj doktor poslao na vadenje B vitamina i folne kiseline pa je ispao dosta vazan taj vitamin B. Sto se tice muskaraca,njima je za jacanje i revitalizaciju spermija iznimno vazan vitamin A,zato oni muskarci koji su si malo veci kompici s alkoholom imaju vecih problema sa stvaranjem bebe jer alkohol pobija  vitamin A i oni se jednostavno ne slazu zajedno,a taj vitamin je vazan za muske kao za nas vitamin B. Vitamin C je pak vazan i za jedne i za druge jer je prirodni antioksidans i ubija sve otrove u nama,a uz sve to stimulira kod muskaraca testise,a kod nas jajnike na stvaranje jajnih stanica,odnosno kod njih spermija. Eto,nadam se da je i ovo malo sto znam pomoglo ☺️☺️☺️

03. Lipanj 2021. 17:10

Luna93

Hope

A sto se samog progesterona tice,jesi ga vadila nakon sto se popravio sami vitamin E? Jer ne mora nuzno biti da ces s vitaminom popraviti sami progesteron,zato postoje prirodni utrogestani ili neki uzimaju duphastone zavisi kako kome koji pomaze koji pomaze stvoriti potrebnu razinu progica ☺️ Jesi u zadnje vrijeme vadila progesteron nakon ovulacije?

03. Lipanj 2021. 17:11

Tonia <3

Hopepiškila sam i danas ali 0 bodova, budem sad opet još jednu… al danas još sigurno ništa :/

Cekamo cekamooo! Ma docekat cemo i mi tu tvoju ovulaciju,ima da ju onda i zapijemo 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Luna93
    03. Lipanj 2021. 17:37

Hope ♾

Luna93

Hope

A sto se samog progesterona tice,jesi ga vadila nakon sto se popravio sami vitamin E? Jer ne mora nuzno biti da ces s vitaminom popraviti sami progesteron,zato postoje prirodni utrogestani ili neki uzimaju duphastone zavisi kako kome koji pomaze koji pomaze stvoriti potrebnu razinu progica ☺️ Jesi u zadnje vrijeme vadila progesteron nakon ovulacije?

Nisam vadila progesteron jer mi je doktorica rekla da to nije nista strasno, da ce suplementi uciniti svoje. Inace pijem Merz koji sadrzi kompleks vitamina B, tako da ne bi trebalo da imam deficit. Ono sto mi je bio prvi signal za nizak progesteron jeste smedji iscjedak prije ciklusa. Inace papa test je uredan svake godine. Mozda ce zvuciti glupavo ali ne znam da li je posjecivanje solarija uticalo na ovulaciju, tacnije da li je mozda uranila. Ustvari nisam sigurna da li je uranila ili je nije bilo. Ne znam ni ja sta da mislim, iskoristila sam 2 trakice na sredini ciklusa, tacnije juce i prekljuce jer sam mislila da ce mi biti kao i obicno na sredini ciklusa. Test je bio negativan. Nisam ni primjetila plodnu sluz, jedino bol i napetost u dojkama. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

03. Lipanj 2021. 17:56

Luna93 Moze biti da je bio anovulacijski ciklus pa je zato dosla ranije. Jel inace u obilnosti bila normalna ili ti se cinila oskudnijom? Ako si isla u solarij prvi put normalno da moze utjecati jer je to kemija koja ulazi u organizam. Najmanji stres i promjena godisnjeg doba moze utjecati na ciklus pa tako i ta kemija. Ne bi bilo lose da na svoju ruku jednom kad utvrdis ovulaciju odes izvaditi progesteron cisto da vidis vrijednost,a to smedarenje osim progesterona moze upucivati i na jos neke stvari osim insuficijenciju zutog tijela. Ali u sustini,najmanja promjena rutine moze utjecati na ciklus,bubam da jednu godinu odes na more,druge ne,naredne opet da,moze ti utjecati na ciklus. Najbanalnije stvari nam utjecu na ciklus. Jel mozda pratis bazalnu? Ona bi ti u ovakvim situacijama dala jasnu sliku o ciklusima

Luna93
    03. Lipanj 2021. 18:10

Hope
    Kako bih ti bolje objasnila, bicu detaljnija. Prije 2 godine potpuno sam promijenila ishranu, izbacila meso, ulje. Nakon toga pocela sam da primjecujem promjene na koze, po koja bubuljica na bradi, iako ih nikada nisam imala pocele su se pojavljivati. Sledece je bio taj smedji iscjedak. Prosle godine u aprilu smo prvi put pokusali, nije nam uspjelo. U junu sam otisla na pregled gdje mi je doktorica rekla da imam dva mala folikula, i da taj mjesec ovulacija nije bila kvalitetna. Naglasila je da to nije nista strasno i da se ne brinem, da pijem E vitamin i da ukoliko nakon 3 mjeseca ne dodje do zaceca da dodjem kod nje i da ce mi dati progesteron. Obzriom da se u tom periodu pojavili zdravstveni problemi mog partnera, mi smo prestali raditi na bebi. Ja sam pila taj vitamin i uocila da se u zadnjih par ciklusa ne pojavljuje taj smedji iscjedak. Prozirnu sluz skoro svaki mjesec imam oko 14-15 dana. Ovaj mjesec je nisam uocila, bas kad se situacija stabilizovala i kada smo ponovo poceli raditi na prosirenju porodice. Da li mi ti predlazes da ja uradim progesteron 21 dan? Hvala puno na odgovorima, drago mi je sto postoji mogucnost da neke stvari koje ne zelim da kazem naglas, da mogu napisati. 😊

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.