Upravo stigo OGTT 🎉🎉🎉 4.3, 6.4 i 5.1 wohooooo
Odlicnooooo, sada navali dalje po hrani
RH - ja sam 0- , suprug AB+, u ovoj T Sam dvaput radila antitijela i krvnu grupu, sve negativno… U prošloj trudnoći je mala imala žuticu i baš joj se dugo povlačila, pa sam se bojala da nije zbog rh inkompatibilnosti jer je A+… Na svu sreću je bila samo fiziološka …
Posjete -odmah isti dan kad smo došle iz bolnice došli su moji roditelji i suprugovi roditelji. Suprugovi su tu druga kuća od nas pa smo svi skupa a mamu si ne bih odbila za niš. Svi su se pridržavali reda, gledali su ju al ne i dirali … Jedino me živciralo kaj je sveki za svaki podoj išla sa mnom u sobu gledati dal' mala dobro hvata. Vjenčani kum je došao treći dan čestitati, i ostaviti debelu kuvertu maloj pod glavu (čemu se još dan danas čudim). Taj čovjek mi je valjda jedan od najdražih , ne zbog para , nego zbog prisutnosti i želje da pomogne u bilo čemu. Jedino mi je bilo žao prabake jer sam ju uvrijedila kad sam rekla da dodju za 2 tjedna po porodu ,a baka i deda su nas skupa s roditeljima digli na noge ,othranili i brinuli za nas kad je bilo najteže. Došli su tjedan dana iza, a baka e za malenu pripremila škrinjicu sa pletenom dekom i jastučićem ,pelenama, bejbi kozmetikom i voćem za nas. Nikad mi nije bilo tako lako ispričati se i tako teško jer sam osjećala krivnju što sam se grubo ponijela.
Ostali susjedi i rodbina su kapali kroz naredne mjesece….
Joj vidis da ja sam skroz zaboravila. Kad smo dosli iz bolnice prvo smo stali dole kod svekrve na finu juhicu i tamo su bili njegovi, moji mama i tata koji su inace bili rastavljeni, tata jako lose, nakon 8 mj umro. Ibas mi je bilo drago viditi ih na okupu ❤️❤️
Ne znam dal' kod vas ima og glupog običaja Štrajenja ?
Nama su natepli cijelo dvorište slamom ,perjem i novinama, pred kućom su na stup stavili lutku al bitno da je muž počastio odojkom ... Kod bake i dede su isto rastepli jednu balu slame al ni približno ko u našem dvorištu ( 3 velike okrugle bale)... Dobro pa su sutradan svi ( dobro , velika većina
) došli čistiti ... Dva dana se čistilo al je perje još mjesec dana prhalo po okolici...
Sreća mamina
Dobrodošao
Ogtt: curke drago mi je da ste to objavile, imate jednu brigu manje! A sad čekamo dobre nalaze! 🤞🤞🤞
Posjete / babinje : ja se grozim tih ranih posjeta, ja sam do sada uvijek otvoreno pitala mame kada žele da im se dođe, da ja naravno želim doći i da mi doslovno jave kada njima paše, ima nekih koje su mi rekle da dođem vrlo brzo i sve su primali, a ima nekih koji su ipak čekali duže. Ja se toliko toga bojim da je to strašno. Osobito sada u ovoj situaciji. Koliko god ćemo moći izbjeći posjete to ćemo i napraviti. Mene brine i krštenje bebe, mi smo to mislili na ranu jesen, a evo sad znanstvenici smatraju da bi se virus mogao vratiti (daj Bože da se uopće i primiri preko ljeta) na jesen / zimu. Na stvarno su nam trudnoće u jako čudno doba, koje se nikada za našeg života neće ponoviti, sigurna sam... 🙄🙄🙄
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Jutrooo 🌹🌹🌹
Kako se sat promjenio tako mi odspavamo sat duze 🥰🥰
Sretno svima sa ogtt danas, i na pregledima isto 😊
Meni sa prvim nije nitko smetao,
Tako da je kum dosao odmah drugi dan, moji baka i djed nakon par dana. Mi isli mom tati nakon 2tj 😊
A sad cu viditi, ipak je tu i stariji sin, bit ce svega vjerujem.
Mi ako kome idemo ko nam nije baaas blizak uvijek cekamo mj dana i tu djecu ne diram. Ako je neko nas jedva cekam uzet tu malu strucu.
Ja sam svog malog svima davala, naravno tko je htio. Operu ruke i nek
Meni su moje frendice dosle isti dan kada sam dosla kuci, naravno u dogovoru sa mnom. Uza obitelj odmah sutra i nakon nekih 5 dana su pomalo dolazili i ostali. Meni nije smetalo, dapace bilo mi je super jer sam inace radohoicar i vrijeme mi je uz drustvo brzo prolazilo, Vec 10,dan sam s Davidom bila u setnji, Mi inace idemo nakon mjesec dana, osim ako mi nije bas netko blizak pa i ranije, Uvijek uzmem bebu ali pazim naravno da sa, zdrava jer inace ne bi ni dosla i da su mi ruke oprane.Ja sam eto bas fleksibilna.
Evo ako sta sam i ja pisala 🥰🥰 moj mali je doso doma 30.12 1.1 smo bili kat nize u gostima svekru i svekrvi 🥰🥰
A 7 dan vani u setnji.
Bas sam rekla kako ce sad bit ovisno o porodu al ako smo u zimi setali vec nakon 7 dana onda sad u ljeti cemo odmah drugi 😂😂salim se naravno ali ono hehe.
Da tako i ja, samo ako smo svi zdravi idemo a to ocekujem i od drugih koji dolaze.
Bebe koje se rode idemo vidit sa starijim samo ako i oni imaju starije dijete pa se igraju ako ne idemo sami.
Ja isto razmisljam izici u setnju, navecer kada padne vrucina, nakon tjedan dana naravno ako ja budem ok.
Ancy draga ti si zena zmaj!!! Tolika je tvoja snaga da covijek ne moze vjerovati!!! Hvala ti sta nam se javljas jer sve brinemo i mislimo na tebe!!! Zelim ti svu srecu ovoga svijeta ❤️❤️ Tvoj andjeo te cuva i uvijek ce i sigurno cete brzo dozivit srecu!!! Uvijek nam se javi, sve smo tu za tebe ❤️❤️❤️😘😘😘
Ja sam uzimala tajice s i super su mi; ali kako nije bilo sada brojeva uzela sam m!!! Pa sire su , ali nema veze ; posluzile su svrsi 🤣🤣🤣 haljine i to nisam uzimala!!!
Rio jeeeeiiij🥳🥳🥳 sad navali!!!
Ja sam isto urinokulturu radila danas nevezano za OGTT!
Rio, drago mi je za tvoje super nalaze 😊 ja cu ipak pricekat sta kaze doktor, ovo me sad malo zabrinulo.
Rio jeee, pa ovo je nalaz za proslaviti. Eto danas se možeš počastiti s nečim finim 😘
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Pepilizar zutica moze biti izazvana zbog rh inkompatibilnosti majke i djeteta?
Ja sam isto rh- i znam samo da je bitno da ne dode do stvaranja antitijela na porodu zbog sljedece trudnoce, tako su bar meni rekli
Rh inkompatibilnost vodi do hemolitičke anemije kod bebe a posljedično i do patološke žutice. Mislim da se u tom slučaju bebi daje transfuzija njene krvne grupe ,al nisam sigurna ...Bolje bi to znal ,Kaktusičin? muž(mislim da je on liječnik). A ako razviješ antitijela sljedeće su trudnoće rizične baš zbog toga jer bi tad tvoje tijelo doživljavalo bebu ,inače odvojen entitet kao strano tijelo i napadalo ju . Zato se daje ona RhoGam injekcija po porodu, ja sam dobila i nakon kiretaže u prvoj t i nakon poroda sa kćerkicom.
Sreća mamina
Dobrodošao
Sortiraj odgovore
Najstariji