Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    27. Svibanj 2020. 21:48

ena0206

Vrapcic, Rose, Kaktusica sestre po cevapima.. 🙈🙈 Hahaha ajde i mi cemo zagrist kad-tad. 😄
    Ciscenje nosica ja se bojim toga da mu nebi stogod lose napravila. Meni to sve tako izgleda malesno.. Kako vi to radite??? Ja sam uzela onu cjevcicu sto se poteze ustima i fiziolosku otopinu.
    Kako, na koji princip da cistim? Ukapam koliko fizioloske? I onda? Pojma nemam. 🤷‍♀️

I mene to zanima...i jel to radimo svakodnevno ili po potrebi? Netko kaze po potrebi, netko svskodnevno

💙

Rose1
    27. Svibanj 2020. 21:51

Bebac24

Curke za nosic vam pumpice nece puno pomoci. Onaj nastavak za usisavac je odlican koliko god grozno izgledalo.
    Nakapate par kapi fizioloske pustite par minuta i usisate. Najbolje je odmah odrzavati da se ne zakomplicira bzvz ❤️

Bebac24

Curke za nosic vam pumpice nece puno pomoci. Onaj nastavak za usisavac je odlican koliko god grozno izgledalo.
    Nakapate par kapi fizioloske pustite par minuta i usisate. Najbolje je odmah odrzavati da se ne zakomplicira bzvz ❤️

Odmah s usisavcem? Ozbiljno? Strah me toga....maleni su

💙

DanijelaBB
    27. Svibanj 2020. 21:53

Vecer curke
    Evo ja danas bila kod svog ginek na pregledu on mi da uputnicu za hospitalizaciju. Došla popdne u bolnicu, napravili mi ctg - koji je super, ultrazvuk takoder, vadili krv i mokraću. I povećali mi se ovi jetreni enzimi i iz žući (ne znan stručni izraz) i ispostavilo se da je ipak kolestaza u pitanju tako da su me ostavili. Tješi me samo to šta je doktorica kad san je pitala da li to znači da ostajen do kraja rekla ma ne, jer sad ću dobit terapiju i ljekove pa ako nalazi budu ok i to bude sniženi mogu doma i za pet dana...
    Muž mi he bia baš tužan jer nije očekiva da ću ostat pa me to malo ubilo 😢 

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

Pepilli
    27. Svibanj 2020. 21:56

ena0206

Vrapcic, Rose, Kaktusica sestre po cevapima.. 🙈🙈 Hahaha ajde i mi cemo zagrist kad-tad. 😄
    Ciscenje nosica ja se bojim toga da mu nebi stogod lose napravila. Meni to sve tako izgleda malesno.. Kako vi to radite??? Ja sam uzela onu cjevcicu sto se poteze ustima i fiziolosku otopinu.
    Kako, na koji princip da cistim? Ukapam koliko fizioloske? I onda? Pojma nemam. 🤷‍♀️

Nosić- polegneš bebu na bok, u gornju nosnicu čistom špricom ukapaš 2ml fiziološke pa lagano zakreneš glavicu prema dolje da fiziološka izađe van na donju nosnicu( funkcionira kad je nosić prohodan i čist za održavanje svakodnevne higijene) 
    Kad je nosić začepljen također  tako fiziološkom kapaš nosić  ,može isto 2 ml , pa malom pumpicom nakon minutu dvije izvlačiš šmrkljiće( stisneš da stvoriš vakum, zatim Približiš nosnici pa otpustiš) ,ponoviš kombinaciju fiziološke i pumpice  dok nosić nije prohodan. . Bitno je kod začepljenosti malo pustiti da se nosić navlaži i šmrkljići otpuste i hidriraju kako bi lakše izašli van...  
    Takodjer masaža kutova očiju za otvaranje suznih kanalića- nježno  vršcima prstiju tapkati kružnim pokretima unutarnje kutove  očiju.
    Suho pranje-  pripremite si dvije tri krpice , lavor i toplu vodu sa par kapi nekog neutralnog ulja( badem ,maslina) i naravno ručnik i čistu odjeću. Redoslijed pranja odozgo prema dolje ,s tim da pelenska regija ostaje  za kraj. Znači lice - čelo,obrazi,oči od unutarnjeg kuta prema van, usne i brada ,područje oko ušiju (bebama tamo baš zna zabjeć mlijeko). Perete vratić pa ruke, pazuhe , prsa  i leđa. Da se beba ne rashlađuje odmah brišete tapkajući ručnikom i oblačite bodi.  Perete nogice (isto pažnja kod stražnje strane koljena) i stavljate čarapice.  Riješite pupak prema uputi iz rodilišta (nama su pri otpustu pokazivali njegu pupka), za svaki slučaj pokrijte gazicom ili vatom dok riješavate pelensku regiju da se  muškići ne unerede😂. Za cure vrijedi pravilo brisanja odnapre prema nazad ,dečkima nježno isto tako oko jajčeka  i guza . Ne prevlačiti kožicu na smokiju, samo nježno prebrisati vršak . Kod stavljanja pelene presavinut gornji rub pelene kako ne bi iritirao pupčani batrljak tj pupak u cijeljenju...  Zakopčati body i obući hlačice/kombinezonić.
    No ne morate  se puno brinuti ,sve bi vam to trebala pokazati patronažna pri prvom posjetu i kupanju.  Valjda se svega sjećam točno, neka me slobodno ispravi mama sa friškijim znanjem ili ako je tko bio nedavno na trudničkom tečaju... 

Sreća mamina

Dobrodošao

Rose1
    27. Svibanj 2020. 21:59

DanijelaBB

Vecer curke
    Evo ja danas bila kod svog ginek na pregledu on mi da uputnicu za hospitalizaciju. Došla popdne u bolnicu, napravili mi ctg - koji je super, ultrazvuk takoder, vadili krv i mokraću. I povećali mi se ovi jetreni enzimi i iz žući (ne znan stručni izraz) i ispostavilo se da je ipak kolestaza u pitanju tako da su me ostavili. Tješi me samo to šta je doktorica kad san je pitala da li to znači da ostajen do kraja rekla ma ne, jer sad ću dobit terapiju i ljekove pa ako nalazi budu ok i to bude sniženi mogu doma i za pet dana…
    Muž mi he bia baš tužan jer nije očekiva da ću ostat pa me to malo ubilo 😢

A jebemu, znaci ipak je☹ti si se i zalila da te svrbi...a drugih simptoms nista? Glavno da ste otkrili i rijesit ces to sad. Znsm da je ruzno biti u bolnici, ali izdrzat ces ti to💪

💙

Pepilli
    27. Svibanj 2020. 22:01

Oči - izvana prema unutra* 
     Bebu "kupajte" u dovoljno toploj prostoriji, na mekoj podlozi da joj bude ugodno. Dakako ,moja prva beba je bila zimska i Dugo smo grijali dok je bila mala ,sad sam na nepoznatom terenu  po pitanju topline 😁

Sreća mamina

Dobrodošao

Vrapčić123
    27. Svibanj 2020. 22:03

Danijela draga žao mi je da je kolestaza u pitanju. No bolje je zbilja da si pod nadzorom i da si u bolnici, već si u lijepim tjednima tako da vjerujem da će biti sve ok. Drži se! Tebi je oticalo lice i svrbilo te tijelo danima? Ili sam nešto pobrkala? 🤦‍♀️

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Rose1
    27. Svibanj 2020. 22:05

Pepili Hvala🤗To su nam danas online na tecaju govorili, ali nisam cula za nosic nista jer me zezao skype, a kaze Dana da nije bas ni receno puno.

Za okice su rekli od vanjskog ruba prema unutrnjem u jednom potezu 

💙

Mila7
    27. Svibanj 2020. 22:06

Fluffy ja uzimam Kendural za zeljezo, preporucila mi ga je dr al je rekla da cu ga tesko naci i bome sam se namucila. Rekla mi je i da cu ga nastaviti piti nakon poroda cca 2 mj
    Ciscenje bebinog nosica dok je beba mala nemojte koristiti sprej na potisak (npr Sterimar). Ok je sastav al je preagresivna aplikacija za tako male bebe. Mene su u bolnici sestre naucile da sa spricom bebi stavim fiziolosku otopinu, i to su one stavljale bas dosta pa je visak iscurio. Pumpica vam nista ne koristi a kao sto je Bebac vec spomenula, usisni vam je najbolji al ja sam ga koristila kad je beba bila veca. Mozda najbolje posavjetovati se sa patronaznom ili pedijatricom. Neka djeca nemaju uopce problema sa nosicem pa mi nema bas smisla petljati oko toga bespotrebno pogotovo kad su tako malecki

DanijelaBB
    27. Svibanj 2020. 22:12

Hvala cure...ma najteže mi je palo kad san vidila muža kako se jadan šokira kad san došla do njega i rekla da moran ostat.
    Vrapčić nisan oticala nogdi, al užasnome sve svrbilo pogotovo dlanovi i stopala. Radila san 18og one jetrene probe privatno i tada su bile ok, al očito je to tada bilo tek u začetku.
    A šta sad šta je tu je, svo zlo bilo u tome.

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.