Juhe (mesne) inače pojedem tek toliko da zmažem tanjur. To mora biti da mi se jako prijede ili sam bolesna da mi se juha jede. S varivima i ostalim na žlicu nemam problema....

Sreća mamina
Dobrodošao
Ma djeca jedu kad au gladna, samo im nemojte paliti tv ili mob ili tablet da bulje u to dok jedu, samo to nemojte raditi. Ja se jezim od toga... Ja bi mom stavila na tanjur od svega pomalo pa bi sam to jeo, kad bi vidjela da vise ne moze, spremila bi.
Zmya i ja sam se bila us..la jad mi je rekao da je opseg trbuha manji za tjedan ali na kraju je sve bilo ok..pa kad sam pocela citati po netu o zastoju muka mi je dosla, u glavi mi je kipjelo od muke.
Cestitam svim krafnicama koje danas pune tjedne! 🤰🍩😊
Tonka i Versab zene drzite se, najbitnije je da ste pod kontrolom, bit ce sve ok! 🤗😇
Zmya doticnu necu komentirat (samo pripazi ako ne zelis ponovno kod nje, oni obicno, bar na sv.duhu je tako bilo, imaju ambulantu odredeni dan u tjednu...tako da ako si opet narucena u pon mozda da provjeris tko od dr ima ambulantu pa trazis nekog drugog/da te prolongiraju za jedan dan..🤷)
A sto se tice velicine bebe, prvog rodila 39+4 2760 g, procjene su uvijek bile vece, kao trebao je biti preko 3 kg, a drugog rodila 37+1 2910 g, a s njim sam pred kraj morala svaki tjedan na kontrolu jer je kao manja beba pa da se osiguraju da ne bi bio zastoj u razvoju, a da sam ga rodila u 40om tjednu bio bi preko 3 kg...tolko o njihovim mjerama...
Mare zao mi je i zbog tvog iskustva, ne razumijem da se bilo tko moze razgovarat na taj nacin, ne kuzim da si normalna odrasla osoba to moze dopustiti...
Hranjenje klinaca ja sam se uglavnom prestala zivcirat...dam si truda da ih nagovorim da pojedu ako im bas ne ide, ali ne forsiram previse...kad ih glad uhvati bome jedu...ovaj stariji se nikad nece natrpat, vise voli po malo jesti, ima neku svoju mjeru i ima dana kad bas fino pojede a ima dana kad mu bas i ne ide...ali zato mladi, taj non stop vice njam njam i u biti on mi je cak i veci problem jer ne bih htjela da od malena vec krene trpat u sebe bez mjere i njemu smo poceli paziti sto dajemo a opet da ga se ne ogranicava, i sve zivo jede ali ak se najede i vidi nakon toga da netko jede on je opet spreman pridruzit se...🤦

Meni se uređuju sobica i kinderbet, i ruksak i torba su jos sa etiketama jer ih nisam do sada imala uopce za nista pa morali kupiti. Aaaaaliiii jos imam tri mjeseca do poroda aaaaa ja bi sad odma sve to prala, cistila, uredjivala, spremala baldahin i to sve je jos zapakirano, samo ceka da se osvjezi...jojjojjoj koje mucenje
I danas su obojica recimo slabije doruckovala, ali nema sanse da im dajem kasnije nesto konkretno za jesti i da onda upropaste rucak koji je i tak zbog njih najkasnije do pola 12...u tom slucaju im dam indijske orascice/orahe i tak nesto slicno da se zavaraju, a to im bude fora grickati...moja mama bi im dosta cesto voljela dati slatko, pa smo se znale dosta zakvaciti oko toga jer ja ne vidim potrebu da se navikavaju i ako da obvezno nakon obroka im dajem, a svekrva pak klince trpa pecivima i krafnama i onda kad treba rucat nitko nece, a tak se osigura da su joj dobri... 😏 s tim da moje decke nije puno cuvala, pa se nisam zamarala time, pregrizem tih par puta, ali sam skuzila da joj je to taktika...

I danas su obojica recimo slabije doruckovala, ali nema sanse da im dajem kasnije nesto konkretno za jesti i da onda upropaste rucak koji je i tak zbog njih najkasnije do pola 12…u tom slucaju im dam indijske orascice/orahe i tak nesto slicno da se zavaraju, a to im bude fora grickati…moja mama bi im dosta cesto voljela dati slatko, pa smo se znale dosta zakvaciti oko toga jer ja ne vidim potrebu da se navikavaju i ako da obvezno nakon obroka im dajem, a svekrva pak klince trpa pecivima i krafnama i onda kad treba rucat nitko nece, a tak se osigura da su joj dobri… 😏 s tim da moje decke nije puno cuvala, pa se nisam zamarala time, pregrizem tih par puta, ali sam skuzila da joj je to taktika…
Eh da ,taktike.. izvlače se da mame i tate djecu odgajaju, a bake i dede su tu da maze .. mazim i ja svoju ,i dam i ja slatkoga ,ali poslije konkretnog obroka. Ajde pa palačinke i mi pojedemo za doručak ,al da će keksi/štapići/smokići biti popudbina do ručka ne, no way Jose. Prije svega želim da se nauči nekim zdravim navikama ,jedenju voća i povrća koje nije pod mus, nego normala, zdravim i uravnoteženim obrocima,a slatkiši i slaniši su šlag na torti.... Za sada stvarno nisam imala problema sa njom i jelom ,voli ženska svo voće ,jako puno povrća, jedino joj baš ne ide svježi sir, Al ajde nekaj mora imati... Živo me zanima kakav će mali biti jelac jednom kad krenemo u te vode ...

Sreća mamina
Dobrodošao
Evo da se i ja ubacim vezano za hranjenje.
Moj je zderonja iako je vec cca god dana u fazi da nesto ne voli. Imamo tri glavna obroka i 2 uzine. Mora provati, ako mu se ne svidi ne mora nastaviti jesti ali svaki put mora probati. Rajcicu je npr jeo, pa odjednom ju ne voli, da bi ju nakon x probavanja najednom rekao da mu je fina... do kad vidjet cemo 😅. A ima i vrticke fore da nor ne voli zeleno i sl🙄. Ugl ovo sto jedemo mi, dobije i on. Ne spremam mu nista posebno, ne mora pojesti do kraja (imam zbog toga traume iz djetinjstva) al ako znam da se nije najeo nema sanse da mu dam nesto drugo. Onda ogladni ful i smaže veceru sto god mu dam 🤭.
Slazem se za tv ili mobitele. Dok se jede nema gledanja 👍

Cure laku noc i lijepo soavajte. 😘😘
Nadam se da su nam mamice i krafnice male dobro ❤️

Baby girl 💜
Hvala vam svima na lipim rijecima i brizi danas. Moji roditelji isto su bez teksta, prespavat cu tu kozu bas. Evo tata seka pasica muz bebac i ja na kaucu lezimo, idemo neku komedijicu pogledat, oni su nam stigli i donili ribice i svega lipoga, laku noc vam svima i tipkamo se manjana. ♥️ Kissi kissi

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji