Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Svibanj 2020. 14:23

Rio13

Fenjer a ja idem uvijek u ovaj drugi jer mi je on blize 😁 ubudce kad cu sto trebat, saljem tebe u Lidl 🤣 il te vodim sa sobom jer ja ocito nemam srece.
    Curly krenulo to tebe 😁 znaci savjet za Petrovu, biti cvrstog stava i ustrajan.

Hahahahah nemam ni ja srece sa ovima u Zg. Tebi je bar taj u Gorici blize nego meni sa istoka Zg 😂🙉 sad znas di traziti, mozda se pocnemo otimati u Gorici za stvari, nisam ti trebala reci 😛😛

Kolacic
    08. Svibanj 2020. 14:33

ena0206

Sretni puni tjedni curke.. 😍😍Kaktusica lijepo za pregled. Sad uzivaj u slatkisima. 👌
    Ne znam za dolje, ali ovdje sam dobila od bolnice hrpu papira koje moram popuniti za epiduralnu.. Sva moguca pitanja o visini, kilazi, svim mogucim bolestima..itd..itd.
    Kada popunim papire napravim termin s anesteziologom i s njim imam razgovor o svemu..
    Ja sam potpisala da želim epiduralnu.. Ali zapravo je ne želim..
    Ali sam dobila savjet da svejedno potpisem jer nikad ne znam kako ce se odvijat porod.. A bez tih papira i potpisa nema sanse da je dobijem.
    Tako da sam se osigurala.. S tim da cu je dobit u bilo koje vrijeme kad je zatrazim..
    Nadam se porodu bez nje.
    Mimoza jesi ti morala potpisivat sta kod sebe u bolnici?.. Ja i ti cemo u isto vrijeme, dobro si rekla. 🤣🤣🤣 Hahah ima da napravimo prijenos uzivo ovdje na forumu. Bar preko poruka. 😄😄😄😄

Ja cu isto ovako napraviti ko i ti Ena. Prije 9 mjeseci mi se ovdje u De porodila kolegica i sirota se tolko napatila da je to uzas. Presla je termin za 10 dana i pocela dobivat trudove no jos se nije otvarala i ne znam sad tocno razloge, da tu ne pisem i ne prenosim nebuloze, ali znam da je dobila drip nakon dosta sati i tek onda kaze da su joj trudovi bili nesnosljivo bolni i to je jos trajalo satima i kaze da u trenu kad je mislila da ce joj glava od boli eksplodirati (prenosim doslovno kako je ona meni rekla) da je trazila epiduralnu. Kako je to jos trajalo neko vrijeme kaze da joj je do poroda epiduralna vec pocela polako popustati i da je itekak "osjetila" porod, ali da sama sebi govori sto je glupaca sto nije prije trazila epiduralnu, jer se napatila preko 28 sati sve skupa i onda jos rest nakon epiduralne nekoliko sati. Porod joj je trajao strahovito dugo, ali beba po velicini nije bila u riziku i nisu radili carski...iako su preskocili termin za toliko dana.
    Pricala mi je da inekcije nista nije osjetila od bolnih trudova koje je imala, jedino je bio problem biti miran da joj unesu epiduralnu. To mi kaze da je bio najveci problem. Ali nakon poroda se oporavila i nikakvih posljedica od glavobolje, neosjetljivosti udova itd.nije imala.

kaktusica
    08. Svibanj 2020. 14:43

Mimoza evo ja sam s njim htjela nehtjela u tom poslu tj.pricama, stvarno sam se svega naslusala. Ljudi uglavnom misle da jako puno znaju o anesteziji a to je jedna od najopsirnijih i najtezih grana medicine, oni stvarno moraju imati komplernu medicinu u malom prstu, predvidjeti moguce komplikacije i u istoj sekundi imati rjesenje za istu. E sad, on kaze da je epi jako delikatna i ne uspije svakome uloviti, puno je razloga zasto nekome uspije a nekome ne. Razlog zbog kojeg osobno ne zelim je taj sto ja patim od migrena a najcesca nuspojava je grozna teska glavobolja nakon poroda, sklonije su mu zene s migrenama. Rekao je da je to takva glavobolja da zene doslovce puze po podu da bi dosle do wc-a, ponekad zavrse u bolnici da im napune taj prazni prostor u kicmi. Ima jos nekih nuspojava koje meni nisu nimalo bezazlene ali u principu kod vecina zena sve dobro prodje. Ja se bojim biti dio ove losije statistike. Evo to su moji neki razlozi ako ce ti pomoci. A onda, rodila sam bez toga, moj prag tolerancije na bol je mislim prosjecan. Porod stvarno ne boli toliko da ne mozes izdrzati, ja sam cak spavala izmedju trudova po 2-3 min. Nadam se da sam ti pomogla. I jos jedna bitna stvar je da u Hrvatskoj ne mozes dobiti na zahtjev anesteziologa cak i da imas idealne uvjete i nalaze zato jer njih nema toliko, moze se dogoditi da je u isto vrijeme npr. hitna trauma ili sekcija i jednostavno ti ne moze doci. Jedan je uvijek dezuran u jedinici intenzivnog lijecenja a ostali su tzv. "vanjski" a o njima ovisis.
    Oduzila sam, oprosti 🙈 Najradje bi ti dala da ga nazoves da ti sve objasni ali je trenutno (opet) na testiranju, svaki dan ta neizvjesnost jel se zarazio ili ne 😔

zmya
    08. Svibanj 2020. 14:49

Kaktusice hvala na ovim svim informacijama. 
    Ja se zbog svojih koma ledja bojim isto tako da me ne piknu krivo i da ne odreagiram krivo.. nekidan u bolnici mi je gin samo napisao da imam tu staru frakturu na L2, al evo isto bi voljela bez te epiduralne probat kako hod okrenes.. isto tako, izvadit cu krv bez obzira pa da budem spremna zlu ne trebalo. 
    Inace, cestitam vam svima na punim tjednima. Ja evo chillam i bas je dobro hehe. Radit cu veceras raw tortu od cokolade i narance za svoje. 
    Gledam ovo s pratnjama na porodu, izgleda ce svugdje pustit osim u Vinogradskoj 😩 iako ja sam jos uvijek u borbi sama sa sobom, kad mi digne ovaj moj zivce nebi ga blizu da ga ne pogodim necim a opet sam ukakana i htjela bi da je tamo. 

Vrapčić123
    08. Svibanj 2020. 14:58

Lola čestitam na punom tjednu! 😍
    Rio da, koliko mi je poznato to anesteziolog mora dati?
    Ely dada, uskoro spremanje torbe. Pa nek bude spremna. 😊
    Pčelica ni ja nemam još osobnog iskustva. Nadam se da ćemo stići primiti epi koje budemo željele... ☺️
    Bebac ti si bez epiduralne rodila? Jel jako bolilo? 🤔Mene frkica svega toga... 🥴

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• Bebac24
    08. Svibanj 2020. 15:12

Vrapčić123

Lola čestitam na punom tjednu! 😍
    Rio da, koliko mi je poznato to anesteziolog mora dati?
    Ely dada, uskoro spremanje torbe. Pa nek bude spremna. 😊
    Pčelica ni ja nemam još osobnog iskustva. Nadam se da ćemo stići primiti epi koje budemo željele… ☺️
    Bebac ti si bez epiduralne rodila? Jel jako bolilo? 🤔Mene frkica svega toga… 🥴

Ja se vodim onom da ponekad ovi novi izumi i nisu bas naj. Kao sta kaktusica kaze, ima jako puno primjera losih posljedica. 
    Da bez sam i sada cu. 
    Prezivis, da nije tako nebi ni jedna radala 😊
    I onog treba kad rodis bol je rukom odnesena 🥰 
    Ja kazem meni je veca muka trpit zubobolju 2 dana nego roditi

Trudy
    08. Svibanj 2020. 15:13

Evo me konacno.. isla jos u dm obavit shopping nakon pregleda i na hzzo otvorit komplikacije..
    Prvo da popljujem hzzo 🤬 prvo sam stajala u redu jer kao sad ne pustaju odmah unutra, dok hvala bogu jedan zastitar nije dosao pa mi rekao da udjem. I onda ona glupa zastitarka krene vikat di cu ja preko reda. Alo, ono trbuh do zuba. Samo sam joj rekla trudna sam i bjez ca. Bijesna sam bila. Naravno svi salteri u hzzou rade osim ovog s komplikacijama, mamicu im. Ispred sale stol sa 100 pomijesanih papira pa ti biraj. Kaze, ispunite sva tri obrasca. Jer tesko je bilo valjda napisat koja tri obrasca 🤬🤬🤬🤬🤬 tako da ubacila sam te papire za rodiljni polupopunjene, ne znam da li sam dobre popunila uopce i tako. Volim hzzo ❤️ Sad sam se ispuhala 😁
    Pregled- sve ok. Radio mi je bris na streptokok, Dana sama sam ga morala na Mlaku nosit. zatvorena skroz, malac u najboljoj poziciji za porod 😁 procjenjen na 2300 g. Za krvnu sliku mi je rekao da se radi jedino ako imam kakvih tegoba. Iduci pregled 28.5. ctg ce mi pocet tek za mjesec dana radit.
    Kaktusice- super za ogtt 👍

mimoza
    08. Svibanj 2020. 15:13

Kaktusice hvala ti za ove informacije, bas sam u nedoumici. Mislim da cu na kraju kao i Ena potpisati, ali trpiti koliko mogu samo da je ne uzmem. 
    Ena nisam dobila nikakve papire za epi, samo onaj klasicni Fragenbogen. Inace, ja sam u toj bolnici bila u mpo postupku, tako da oni imaju podeblji dosje o meni. 
    Streptokok Za sve cure koje budu bile pozitivne na njega i budu morale antibiotik primiti, hocu samo da uporedim sa situacijom ovdje u Njemackoj. Naime, ovdje nema testiranja na streptokok, odnosno ima, ako trudnica sama izrazi zelju da ga zeli raditi i iz svog dzepa plati to testiranje, jer se zdravstveno osiguranje ogradilo od toga i ne zele ga platiti, jer smatraju da to sto je zena pozitivna ili neg.na bakteriju, ne igra nikakvu bitnu ulogu u prirodnom porodu, kao sto su i dali da se samo 3 ultrazvuka urade u trudnoci i to je to. Sve mimo toga smatraju bespotrebnim. Na moje pitanje doktorici, sta ako sam pozitivna na streptokok, a to ne znam ni ja ni doktori u radjaoni i beba mi dobije streptokok na porodu, ona je rekla da to nije nista strasno, da ce beba to sama il izbaciti il dobiti jak antibiotik od kojeg ce vrlo brzo nestati. Ja sam uradila bris, jer eto mislim bolje sprijeciti nego lijeciti, ali da se uopste ne brinete toliko oko toga, ukoliko ste pozitivne. To nekim nije bitno 🤨

• Bebac24
    08. Svibanj 2020. 15:14

Moji pituri vec sve zavrsili i otisli, bas sam sretna. Osim sta sam od 9-14 provela na stolici vani u dvoristu 😂sad sam na kaucu i odmaram. 

Trancie
    08. Svibanj 2020. 15:16

Kaktusice super si ti to nama sve rekla, ja se isto nje nekako bojim.... pa sam istrpila prvi put, pa cu i drugi 😅🤣🤣🤣
    Fluffy jesi ono ti farmacrut? Pijem novalac vitamine, uzela zabunom magnezij direct ali ovaj sa dodatkom jos nekih vitamina pa smijem li kombinirat? 
    https://ibb.co/54BW3S9

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.