Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anav05
    25. Travanj 2020. 13:20

Pepilli

Danas smo ogromnih 35t, majke mi , još samo malo… Sanjala sam noćas da sam prenesla tjedan dana i rodila vag. gromadu od 4800 g. Prestravilo me bolje nego kad sam sanjala da sam išla na carski a iz mene počelu kuljati pauci ..
    Danas planiram skočiti do DMa sa mamom, po kozmetiku i sitnice za torbe za bolnicu , valjda će kćerkica toliko odspavati dok se vratimo… Znam da je netko spominjao energetski gel, ima li tko s tim iskustva?
    Mrvičak drži se, nadam se da će biti bolje :)
    Curly u dobrim si rukama, nadam se da će vas zdravlje i sreća poslužiti da što dulje ostanete u jednom komadu :)
    Dora često razmišljam o tebi i mrvicama, vjerujem da ti dani jako brzo prolaze,al uz takav tempo pravo je čudo kako se uspiješ sjetiti svake od nas i nešto nam osobno uputiti. Pravi si dobri duh ovog foruma. Mnogo ljubavi šaljem mrvicama i tebi :)

Woow,jos maalooo😊😊

Fluffy
    25. Travanj 2020. 13:21

Vrapcic, ista stvar kao i za onaj dio sto sam pricala s Curly. Evo konkretno da ti za njega na pisem sta kaze sazetak opisa dvojstava lijeka konkretno za Normabel (diazepam). 

Trudnoća
    Studije na životinjama otkrivaju neznatne učinke na fetus, dok je nekoliko studija zabilježilo kasnije poremećaje u ponašanju mladunčadi zbog intrauterine izloženosti.
    Ne preporučuje se primjena diazepama u trudnoći, osobito tijekom prvog i posljednjeg tromjesečja, osim u strogoj indikaciji. Ako se lijek propisuje ženi u fertilnoj dobi, treba je upozoriti da se obrati svojem liječniku radi prekida terapije ako planira trudnoću ili sumnja da je zatrudnjela.
    Ako se zbog određene indikacije lijek mora primijeniti tijekom zadnje faze trudnoće ili tijekom poroda, zbog farmakološkog djelovanja diazepama mogu se očekivati određeni učinci na novorođenče kao što je hipotermija, hipotonija, nepravilnosti srčanog ritma, smetnje sisanja i umjerena depresija disanja. Treba naglasiti da kod novorođenčadi još nije u potpunosti razvijen enzimski sustav koji sudjeluje u metabolizmu i eliminaciji lijeka (osobito kod nedonoščadi). Nadalje, djeca majki koje su kontinuirano uzimale benzodiazepine tijekom posljednjeg razdoblja trudnoće mogu razviti fizičku ovisnost, a postoji i rizik od razvoja simptoma ustezanja u postnatalnom razdoblju.
    Dojenje
    Budući da se benzodiazepini izlučuju u majčino mlijeko, benzodiazepini se ne bi smjeli primjenjivati tijekom dojenja.

Ti si definitivno imala indikaciju a to su kontrakcije, koje te muce i sad povremeno. Tako da je kod tebe definitivno opravdana upotreba. Ono kad ja zaista nebi preporucila je pomoc pri spavanju, rijesavanje nekakve tjeskobe taj dan i slicno. Uvijek sam vise sa se pokusa na neki drugi nacin, pa onda metoda idem jedan normabelcic popiti. Inace ja koja to imam nadohvat ruke, u zivotu nisam popila normabel. Niti za ukocenost, niri za spavanje, ni kod stresnih situacija itd...opet kazem...svatko od nas je drugaciji no primjetila sam da jako puno ljudi dozivljava ovu skupinu lijekova ko bomboncic i koristi ih isto ko i tabletu za glavu, a onda se slicna navika nastavlja i u trudnoci. U svakom slucaju ako nije indikacija bas strogo vezana za trudnocu, nebi uzimala radi drugih razloga ako nije bas ono sta se kaze o glavu. 

dana130
    25. Travanj 2020. 13:22

Svea onda sve znas 😘
    Mrvicak, sretno i javi nam dobre vijesti 😘
    Pepili, ajme 35 😮 bome lijepa brojka 🥰
    Vrapcic, ja sam planirala nasu na kutnu, relativno je ravna, a vjerojatno ce biti manje vise u kreveticu, ima kotscice pa cu lako ju vozit u njemu 😂 pa mi nekakko najbolja opcija da tamo lezi. 😁
    Mojoj kumi je mala prvih par mjeseci smoro cijele dane bila u kolicima u jajetu, al to mi osobno nije nekako opcija

Baby girl 💜

• anav05
    25. Travanj 2020. 13:22

CurlySue

Krafnice, svima 😘
    Upravo odradila ctg, ok je sve, s dexicima gotova za sad, ostaju samo antibiotici i tokoliza. Mirujem, svaki odlazak na wc mi je lagano stres, al ok 😁
    Vikendi u bolnicama su 😒 trenutno razmisljam kako oprat kosu kad ne smijem pod tus 😂😂😂
    Rose, mrvicak, nadam se da ce situacija bit bolja. Dora, velika 😘 za buhtlice. Svima ostalima hvala na pozitivnoj energiji ❤️
    Fluffy, koliko da brinem zbog garamycina? 😣

😊😊,  dobre vijesti.
    I kakvo pranje, pletenicu si spleti, ako imaš dužu!

• anav05
    25. Travanj 2020. 13:29

Vrapčić123

Curke molim vas sve koje imate iskustva ili znate nekoga tko je koristio ovaj madrac za bebe: Cocoonababy ili nešto slično tome? U čemu vi mislite držati bebe dok su vam u dnevnom boravku? Naime moj muž i ja smo samo estetiku gledali pri uređenju stana, nikakvu praktičnost i to da ćemo možda imati dijete jednom i kupili trosjed koji nije onako ravan, nego povišen, jastukuci su veliki predviđeni za sjedenje, koji su udobni nama no mislim da za bebinu kralježnicu smrt. Uglavnom pa sam si razmišljala o ovome mini madracu? Ima li još što za kupiti tako anatomsko da dijete bude u nečemu normalnom za leđa? Mislim da ono gnijezdo nije za ležanje non stop, njihaljka za povremeno, dok kuham recimo… Hm… Eto ti ga na kad misliš samo na estetiku. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Moj muž i ja smo se posvađali oko uredjenja stana, tjedan dana nismo rijec progovorili jer je on tako na estetsko, a ja sam ko babaroga ponavljala Imat cemo jedan dan dijete...😁

Moja prijateljica ti malog drzi u kolicima, onoj košari jel, jer isto tako ima neki kauč neprilagođen malima.
    Koliko ja znam, trebali bi biti na sto ravnijem🤷‍♀️
    O ovim madracima nemam nikakvu povratnu info, mozda ce cure vise znati.

dana130
    25. Travanj 2020. 13:29

dana130

Svea onda sve znas 😘
    Mrvicak, sretno i javi nam dobre vijesti 😘
    Pepili, ajme 35 😮 bome lijepa brojka 🥰
    Vrapcic, ja sam planirala nasu na kutnu, relativno je ravna, a vjerojatno ce biti manje vise u kreveticu, ima kotscice pa cu lako ju vozit u njemu 😂 pa mi nekakko najbolja opcija da tamo lezi. 😁
    Mojoj kumi je mala prvih par mjeseci smoro cijele dane bila u kolicima u jajetu, al to mi osobno nije nekako opcija

Ne u jajetu, u kosari. Ja i moj mozak 🤦‍♀️
    Dora, daleko sam ja od primorke 🙈🙈
    Malo njemacka, pa slavonija, ima mene svuda 😂
    Uzivaj u mazenju s mrvicama 🥰🥰🥰🥰

Baby girl 💜

Vucica
    25. Travanj 2020. 13:33

Joj ja sam se napila Normabela u zivotu, meni jedino oni pomazu kod migrena uz Ibuprofen 600. Ali iako sam dobila dozvolu od doktora nisam niti jedan u trudnoci popila. Dobro da si napisala ovo Fluffy, bas jucer govorim decku kako sve dobivaju Normabel za kontrakcije a ja bez veze neki Cordipin 🤣🤣

E vise mi je dosta lezanja, malo prije sam se skoro ugusila. Pojela 2 tosta i neki umor me uhvatio, inace sam u polulezecem polozaju stalno ali nekako sam sad skliznula i dremnula na desnom boku. Nisam mozda 15 min spavala kad mi se digao zeludac i sve u pluca u snu, jedva sam do zraka dosla... Bljak 😔

• anav05
    25. Travanj 2020. 13:34

Dora4

Mrvičak drago mi je da si bolje danas, nastavi mirovat maksimalno! 😘😘 btw, vi ste moje bliznje 🥰
    Panda uh zao mi je za placu, nadam se da nece puno rezat premda mi je jasno da se svaka kuna broji, nece ti uc ta zadnja placa, uvijek racunaju onu jednu ranije, ne ovu zadnju! Tako da si na konju, kad se vratis radit ce, nadamo se svi, vec ic placice nazad na staro ili jos bolje! 😉
    Trancie, kaktusica, mrvičak, Pepiliprestanite me hvalit, crvenim se 🤭
    Sretno s 💩, da bude ovak smjesak ko na smajlicu kad obavis!
    Indy sad ce ti Vrapcic objasnit po Freudu to znaci da ce djeca uvijek bit obucena i bit im toplo! 😉
    Jos nisu dosli nalazi, ja isto cekam jer me bas zanima jel kakva bakterija il sto, mislim sad je ionako gotovo, ali mozda jel trebam kakav antibiotik dobit ili nesto 😬 a stvarno sam bila pod nadzorom i brisevima i pretragama stalno..al meni moj dr. kaze da je uvjeren da nije bilo strke s potresom i tog stresa i naprezanja s trcanjem van i stepenice i sve da bi garantirano dogurala do 32, a on vjeruje i 33-34tt!
    Bebac odustala od boldanja imena? 🤨hahah nemoj se ulijeniti! Ajd danas ti oprosteno zbog holtera 😘
    Slatke brige neka ste bebili i ti dobro, to je najvaznije! 😘
    Kaktusica super da si obavila uk, ma to ti je normalno, pogotovo u trudnoci, super da se sve cisti 💪🏼 jebemu, zao mi je nije sterilno, al izrokaj antibiotik i nadamo se da ce proc!
    Moj urin je kako koji dan, al najcesce narancasto crvenkast jer jos uvijek pijem one grozote od cikle 😬
    Razmjena dobara (ciste i neciste stvari) se odvija ispred bolnice, sestre se spuste dolje sa prljavim, predaju muzu i vrate meni cisto!
    Rio tebi vjerovatno i od operacija dodatno sve rastureno i osjetis na promjene vremena 😑😘
    Svea, anav kak ste vi macke?

Maženje.
    Jedva čekam😊
    Kako tebi idu dani u bolnici?
    Bas sam pričala frendici o tebi, rodila je pred 10 dana, dijete se nagutalo plodne vode na porodu pa je cijeli ovaj tjedan u bolnici s njom. Tužna što ju tata jos nije vidio. Puno te pozdravlja, divi se snazi i kaze izdržat cemo mi zene to😊😊
    Ja sam dobro, da ne ureknem, osim ovih situacija sto sve cure prijavljuju poput nespavanja, okretanja na bokove i ostalih radosti.
    Ali, tako mora biti🙂
    Čekam dostavu iz Ikee u ponedjeljak😊😊

Trancie
    25. Travanj 2020. 13:35

Kaktusice ajde onda ste odlucili trajno.... i neka , muz ima dobru struku pa ce se odmah snac. Ti si teta i toga se puno trazi u zadnje vrijeme bar kod nas pa ce valjda i to biti ok! Ides svojima i svome kraju... meni su u Dbk nekako hladni ljudi ... mada svugdje ima svega 😂😂 
    Ja vjerujem da ces bit puno sretnija kad budete na okupu , do tada cuvaj svoju Petricu i sina 💜💜
    Vrapcic ja imam tinylove , meni je super bila !!!
    Ovu https://ibb.co/gRTMy1y ide od 0 , samo sam dole stavila bila lancun tvrdji i preko tetricu da je tvrdje! 
    Mrvicak bolje otidji i budi mirna!!! Cekamo te sa dobrim vjestima ❤️❤️
    Bebac predivna je stolica... bas retro !!! 
    Curly super da je sve smireno, pusti kosu i sve!!!! Glavno da je beba u pupi jos koji tjedan 🙏💕
    Pupilly ajme koji tjedni pa ja imam jos 10 do tu 🤣🤣🤣🤣🤦🏼‍♀️ 

Trancie
    25. Travanj 2020. 13:37

Dorice samo se mazukajte... ja sam se napokon malo pokrenila fizicki , setam i krecem se vise pa ce se valjda i metabolizam ubrzat pa me nece toliko muciti crijeva ! 
    Kaktusice bem ti za nalaz, bas te muci... ali bit ce to sve ok nakraju!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.