Curly, dobivas intravenozno ga? A cuj necu ti lagati...nije na top listi preporucljivih antibiotika u trudnoci. On ti spada u kategoriju C ( imas kategorizaciju A B C D i X), lijekova i usporedbi sigurnosti u trudnoci. Paracetamol ti je tipa u B skupini, niti jedan nije u A skupini. To ni ti otprilike znacilo da u rijetkom slucajevima ako se radi o vecin dozama i duzoj izlozenosti moze uzrokovati eventualn nekakve “probleme”. Medutim dana je uputa da se svakako koristi i slucaju da je korist veca od rizika! Sta znaci ako ti daju taj lijek, neuzimanje istog bi ti sigurno dovelo do nekog problema nego sta se eventualno moze dogodit uzimanjem lijeka. Sorry sta sam malo oduzila. Trudim sr objasnit da sta bolje shvatis bez da te uhvati panika, jer neka potrebe za tim. Vec sam i prije spomenula da sam ja uvijek za slusanje strucnjaka i sigurna sam da ti sve daju kako treba. Lijekova u trudnoci se ja vise bojim u slucajevima kad se radi u bezreceptnim, ili onim slucajevima kad susjeda, prijateljica rodica i slicno daju svoje lijekove na preporuku, jer eto njima je to bas pomoglo pa ce mozda i tebi. To se ne smije nikako.
Leonie, dobro si me sjetila za Dianatal gel. Bas sam pitala sestru (pricala sam da specijalizira ginekologiju) , i isto mi je rekla ko i tebi ekipa s anesteziologije. Da nije to nesto bas. I da mi onda nebi trosila novce na to. Sad🤷🏻♀️ Svakom na izbor.
Fluffy sad ću te ja zadaviti opet. 🤦♀️ Rekao mi doktor prvi put od kada sam trudna da zbog učestalih kontrakcija pokušam s Normabel od 5 mg. I muž ga išao podići u ljekarnu i rekao da sam 8.mjesec trudnoće, teta se blago rečeno skoro zgražala. I rekla je tipa: "Ok, ako je doktor rekao neka ga pije, no ja ga ne bih savjetovala." Što ti misliš o Normabelu u trudnoći osobno? Kakve su inače preporuke za njega?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Panda promaklo mi da ce ti smanjiti placu, vidim da Vrapcic pise. Bas mi je zao, ma i mom decku ce smanjiti za 4.mj, prijateljicama, mnogima....ma bas je ta korona usrala sve
Svea upravo tako, koga briga za kosu, trenutno me ni za sto nije briga...ni kako je usisano, kako je roba stavljena susiti, sto mi je izrast do pol glave...ti si vec u lijepim tjednima
Vrapcic hvala na pitanju, lezim, pritisak je uvijek tu i biti ce, ali samo pozitivno
Zuza bome je super tjedne izdrzala💪
Hahaha, snovi, ja sam ti jedno vrijeme stalno imala orgazme u snu, sad nisam neko vrijeme i nadam se da ih nece biti jer nije bas preporucljivo
💙
Svea ma i ja bi na trosjed stavljala malu da budale nismo kupili onaj neki s divovskim jastucima na sebi, nije onako ravan, kao madrac... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Vrapcic, u petrovoj sam. Planirala sam redovno sv. Duh, al kako me ovo copilo, strah je napravio svoje i otisla u petrovu zbog patologije i neonatologije. Osoblje je super, ali mi dize tlak to sto ti nitko nece objasnit sta i zasto jer je njima to ko dobar dan, a kad ih pitas, neki skoro pa prevrnu ocima zakaj ih pitas kad oni znaju svoj posao 🤦🏼♀️ i odgovor je isti, rijesit infekciju i mirovat 🙈
A vjerujem da je to frustrirajuce, ipak zelis sve znati, brines...ma joj...njima je to sve svakodnevno, puno pacijenata, njih malo, ali svejedno smatram da ih jedna minuta odgovora nece ubiti, jedna lijepa rijec, a nama to puno znaci. A ni ne znas o kojoj je bakteriji rijec?
💙
Danas smo ogromnih 35t, majke mi , još samo malo… Sanjala sam noćas da sam prenesla tjedan dana i rodila vag. gromadu od 4800 g. Prestravilo me bolje nego kad sam sanjala da sam išla na carski a iz mene počelu kuljati pauci ..
Danas planiram skočiti do DMa sa mamom, po kozmetiku i sitnice za torbe za bolnicu , valjda će kćerkica toliko odspavati dok se vratimo… Znam da je netko spominjao energetski gel, ima li tko s tim iskustva?
Mrvičak drži se, nadam se da će biti bolje :)
Curly u dobrim si rukama, nadam se da će vas zdravlje i sreća poslužiti da što dulje ostanete u jednom komadu :)
Dora često razmišljam o tebi i mrvicama, vjerujem da ti dani jako brzo prolaze,al uz takav tempo pravo je čudo kako se uspiješ sjetiti svake od nas i nešto nam osobno uputiti. Pravi si dobri duh ovog foruma. Mnogo ljubavi šaljem mrvicama i tebi :)
Pa Pepilli jos nemas spremnu torbu 😂pa ja bi u tvojim nedeljama bila pred porodilistem i cekala salim se ..super znaci imamo uskoro jos jednog Vip clana 🥳🥳🥳😀😀😀 samo opusteno cure mislom sto zaboravimo da ponesemo u porodiliste nece nam ni trebati samo da sve bude uredu a dokupiti se uvjek sve moze ..Evo i nasa Dora ako sam dobro razumjela ima pravo na razmjenu ..znaci ima nade i za nas ..😘
Evo ,nemam ,danas se nadam dopakirati te sitnice.. u prošloj trudnoći sam imala od 28 tt dijagnozu prijeteći prijevremeni porod ,bilo je baš loše i isto sam bila na mirovanju, al sad nas je korona zatekla i doslovno mi je trebala propusnica do doktora u gradu 10 km dalje, a ne da idem u najbliži DM koji je 25+km od nas... nismo mrdnuti dalje od ulice u ovih mjesec dana al dobro pa smo na selu pa imamo privilegij dvorišta i friškog zraka....
Sreća mamina
Dobrodošao
Curke molim vas sve koje imate iskustva ili znate nekoga tko je koristio ovaj madrac za bebe: Cocoonababy ili nešto slično tome? U čemu vi mislite držati bebe dok su vam u dnevnom boravku? Naime moj muž i ja smo samo estetiku gledali pri uređenju stana, nikakvu praktičnost i to da ćemo možda imati dijete jednom i kupili trosjed koji nije onako ravan, nego povišen, jastukuci su veliki predviđeni za sjedenje, koji su udobni nama no mislim da za bebinu kralježnicu smrt. Uglavnom pa sam si razmišljala o ovome mini madracu? Ima li još što za kupiti tako anatomsko da dijete bude u nečemu normalnom za leđa? Mislim da ono gnijezdo nije za ležanje non stop, njihaljka za povremeno, dok kuham recimo… Hm… Eto ti ga na kad misliš samo na estetiku. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja sam mislila kupiti tini love lezaljku. To je za od 0, moze spavati u tome, a moze se i ljuljati, babygym isto
💙
Rose pa ova Tiny love se čini super. Baš ću je proučiti malo. Hvala na ideji! 😘
Mrvičak drago mi je da si bolje danas, nastavi mirovat maksimalno! 😘😘 btw, vi ste moje bliznje 🥰
Panda uh zao mi je za placu, nadam se da nece puno rezat premda mi je jasno da se svaka kuna broji, nece ti uc ta zadnja placa, uvijek racunaju onu jednu ranije, ne ovu zadnju! Tako da si na konju, kad se vratis radit ce, nadamo se svi, vec ic placice nazad na staro ili jos bolje! 😉
Trancie, kaktusica, mrvičak, Pepili prestanite me hvalit, crvenim se 🤭
Sretno s 💩, da bude ovak smjesak ko na smajlicu kad obavis!
Indy sad ce ti Vrapcic objasnit po Freudu to znaci da ce djeca uvijek bit obucena i bit im toplo! 😉
Jos nisu dosli nalazi, ja isto cekam jer me bas zanima jel kakva bakterija il sto, mislim sad je ionako gotovo, ali mozda jel trebam kakav antibiotik dobit ili nesto 😬 a stvarno sam bila pod nadzorom i brisevima i pretragama stalno..al meni moj dr. kaze da je uvjeren da nije bilo strke s potresom i tog stresa i naprezanja s trcanjem van i stepenice i sve da bi garantirano dogurala do 32, a on vjeruje i 33-34tt!
Bebac odustala od boldanja imena? 🤨hahah nemoj se ulijeniti! Ajd danas ti oprosteno zbog holtera 😘
Slatke brige neka ste bebili i ti dobro, to je najvaznije! 😘
Kaktusica super da si obavila uk, ma to ti je normalno, pogotovo u trudnoci, super da se sve cisti 💪🏼 jebemu, zao mi je nije sterilno, al izrokaj antibiotik i nadamo se da ce proc!
Moj urin je kako koji dan, al najcesce narancasto crvenkast jer jos uvijek pijem one grozote od cikle 😬
Razmjena dobara (ciste i neciste stvari) se odvija ispred bolnice, sestre se spuste dolje sa prljavim, predaju muzu i vrate meni cisto!
Rio tebi vjerovatno i od operacija dodatno sve rastureno i osjetis na promjene vremena 😑😘
Svea, anav kak ste vi macke?
Zmya ne zanima me toliko krevetic koliko cvijece za balkon, ako ce ti se dat foktaj 😍 Sjetim se, cini mi se mimozinog balkona 😊ja sam se bas nabrijavala kako cu sredit sve, ah budem dogodine, ja volim lavandu, bosiljak, smilje i takve biljkice sadit 🤭
Vucice, Rose jaooo i ja bi 🍮
Dana drzi se draga! Pa ti slavonska seka (da ne napisem kulenova), ja te zamisljam da si od malih nogu haracila po rijeci gore po neboderima 🤭 op op i svea slavonkica 🤗
Mrvicak drzi se mila, stvarno se nadam da je sve u redu!! 😘😘😘😘 javljaj razvoj situacije!!!!
Rio mi imamo takvu fotelju ko ova 1., obozavam je!!
BackInBlack drago mi je da si bolje 😘 bude li ti se dalo, pofotkaj nam stvarcice 🤗 hvala ti na molitvama i sto mislis na nas!
Leonie hvala ti 😘
Curly pusti kosu u pm!! Ozbiljno, ja sam po 10 dana bila s repom, nebitno, svaki dan je ogroman plus i samo se na to koncentriraj!!
Jako dugo nema Trudy, Tee, Alise..nadam se da su dobro!
Jurim na mazenje, javim se s dojmovima kad se vratim 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji