MiniCooper26 prvo zelim da ti cestitam na bebaču i na tolikoj izdržljivosti i hrabrosti.. O dojenju te u potpunosti razumijem ni meni se bas nisu trudili da mi dite daju na prsa da bi si navuklo mljeko tek sam 4 dan na vecer dobila mljeko i pocela se izdajati al je to sve bilo nedovoljno da bi mi na kraju sise buknule i zbog bolova sam odustala prvo sam isplakala dusu iz sebe jer mi se sve skupilo upalila se vena ja na antibiotiku i fragminu nitko nista ne govori sto mi s venom mene hormoni pucaju rado bi kuci nitko ne govori kada iscrpljena i izmorena jer cijelu noc nisam spavala jer beba place a ja pojme nemam o nicemu kad ona place i ja placem i jos se navukla na bocicu i naravno muke po pokusaju dojenja i onda sam trazila tabletu, svo vrijeme sam plakala zbog dojenja jer sam imala osjecaj krivnje i da nisam dobra majka nitko od mojih me ne osuđuje a najbitnije mi da je muz uz mene i da nije forsiro i osudivo
Meni gosti iz inozemstva stigli sinoc, sutra druga tura, u nedjelju treca. Svi ostaju do ponedjeljka. Spavaju posvuda. Kod nas, kod moje mame... Sreca pa svi sve za jest i pit donesu i hvala bogu na wolt/glovo...
Ivonne, drzi se. Sutra bi trebalo biti bolje vrijeme. Klincima gumenjace na noge i opleti
Aspirator za nos, koristite li i koji? Stalno hropce, spricamo nosic, ali grozno mi je to slusati… Vidim joj u nosicu, al ne mogu izvaditi… Ima svakakvih, jel se to uopce isplati kupovati?
Ja sam uzela od arianne al nisam jos koristila al sam cula da je to super stvar, i ja muku mucim s hropcanjem, a sad ce biti jos gore jer smo poceli loziti pa cu morati svakodnevno nos spricati, koliko cesto se smije nos spricati dali znas?
Pozdrav mamice. Pratim vas neko vrijeme vec, bila san na temi Tko planira i radi na bebi skoro pola godine pa sam Hvala Bogu ostala trudna 💞🙏 rodila 9.7.2019 u Splitu. Trudnoca uredna… Hospitalizirana u 39.om tjednu zbog takihardnog ctg… Koji je ponavljan dva puta isti dan i sve ok alk su me ostavili jer san u terminu bila pa da me prate. I tako ja u bolnici lezala na patologiji trudnoce do 41 plus 4 kad mi puca vodenjak u 2 ujutro nemam trudova i idem u rađaonu(cijeli vrijeme u bolnoci otvorena jedva 1 prst, i naravno cekanje). U rađaoni ista stvar, stavljaju mi gel i nesto se pocnem otvarati ali ne dovoljno, daju drip i do 5 sati popodne otvorim se 5 prstiju, pojacaju drip, bolovi ajme… Otvorim se do 8 prstiju, 8 navecer … Totalno izmorena i u transu, gubim trudove, ctg cijelo vrijeme odlican, beba se ne spusta dole,. Dobijem infekiciju i temperaturu od curenja plodne vode toliko dugo…. Babica spasava stvar, zove muza sa strane i kaze da bi ona zvala sefa da san ja za carski i da beba sigurno ima temperaturu. Muz naravno pristaje i sef odjela dolazi potpisat carski, tjera doktore koji s bili zaduzeni za mene i drugi doktor mi radi carski, hvala Bogu, on je bio hajlajt cijelog tog dana i noci 🙏 moj sin se rodio 3990 kh i 53 cm, nazalost sa temperaturom, samo mi ga pokazali i odveli na neonatologiju gdje jebio prikopcan na antibiotik 7 dana.. Nije bilo kontakta kozu na kozu, nisan ga uspjela dojiti sto zbog ne znanja i nitko da pomogne da pokaze… I jos jedna bradavica uvucena i rekli mi da necu moc dojit, toliko o ohrabrenju i pomoci.. Izdajala sam se i nosila mu dole na odjel mlijeko.. Ali nazalost nije bilo dovoljno… Sto zbog šoka ili jednosttavno nemam mlijeka ocito nikad necu saznati… Sad je on skoro napunio 2 mjeseca.. Hoce da vuce i moze jer je jaci ali 10 min i plač odma… Naviknuo je na bocu naravno odma dole na odjelu.. Sad jeli to do toga ili ja stavrno nemam mlijeka… Koje je on mozda trebao navuci u rodilistu ali nije mogao jer je bio pod antibiotikom i uspavan? Ne mogu se otresti tog osjecaja krivnje zbog nedojenja i tog sto sam prozivjela u rodilistu..sorry na dugom postu… Vjerujem da razumijete
Grozno, sto su vas namucili oboje. 😕 nemoj se gristi zbog dojenja. Ide ide, ne ide, nikom nista. Nazalost ne mozes tu puno uciniti. Ne treba zamjerati ni sebi, ni bebi. Ona je navikla na bocicu i lakse joj je sad tako,a ti nisi imala izbora. Ako nista drugo, neces se mucit s ragadama i mastitisom 😁
MiniCooper26 dobro nam dosla. Na pravom si mjestu da podijelis svoje muke i dobis podrsku . Zao mi je da si to sve prosla i da su te tolko mrcvarili prije nego su se odlucili za carski. I onda jos cijela situacija sa dojenjem. Nemoj se ni slucajno osjecati lose zbog toga, pogotovo kad nisi ti kriva za situaciju. Ne mogu vjerovati da ti nisu omogucili da svog malog podojis na odjelu, a ne da se moras izdajati i nositi mu hranu. Kako su ti cure rekle, AD nije kraj svijeta, bebica ce narasti i biti zdrava ko i sve druge bebice. A ako bas zelis dojiti svog malca i povecati kolicinu mlijeka i izbaciti ad (a nekako mi po tvom postu zvuci da bi to htjela buduci da se tolko trudis oko dojenja, pa makar i tih 10 min. Ako sam krivo shvatila se ispricavam.), i za to mislim postoji rjesenje. U tom slucaju mozda najbolje da posjetis neku savjetnicu za dojenje da ti pomogne kako to uspjeti. Najbitnije je da se mama osjeca dobro, onda je i beba sretna. Nebitno dal je uz ad ili sisu..
Ivonne eto prestala kisa, sad samo jos da se osusi i sutra si spremna za festu . Krino i tebi sretno s gostima
Aspirator za nos, koristite li i koji? Stalno hropce, spricamo nosic, ali grozno mi je to slusati… Vidim joj u nosicu, al ne mogu izvaditi… Ima svakakvih, jel se to uopce isplati kupovati?
Ja sam uzela od arianne al nisam jos koristila al sam cula da je to super stvar, i ja muku mucim s hropcanjem, a sad ce biti jos gore jer smo poceli loziti pa cu morati svakodnevno nos spricati, koliko cesto se smije nos spricati dali znas?
Ja imam Physiomer sprej i pise prema potrebi... Ja spricam svako jutro i po potrebi ako vidim da se muci...
Ma najgore mi je to sto vidim te smrklje a ne mogu joj izvadit... Nekad izadju kad kihne ili kad place... Pomogne taj sprej, ali ne bas skroz...
Ja imamPhysiomer sprej i pise prema potrebi… Ja spricam svako jutro i po potrebi ako vidim da se muci…
Ma najgore mi je to sto vidim te smrklje a ne mogu joj izvadit… Nekad izadju kad kihne ili kad place… Pomogne taj sprej, ali ne bas skroz…
Ja sam jutros izvlacila sa stapicem za usi stapic sam stanjila i onda ga namocila s aqua marisom i frkala u nos i tako uspijem izvuci samo da ne hropce
Pozdrav mamice. Pratim vas neko vrijeme vec, bila san na temi Tko planira i radi na bebi skoro pola godine pa sam Hvala Bogu ostala trudna 💞🙏 rodila 9.7.2019 u Splitu. Trudnoca uredna… Hospitalizirana u 39.om tjednu zbog takihardnog ctg… Koji je ponavljan dva puta isti dan i sve ok alk su me ostavili jer san u terminu bila pa da me prate. I tako ja u bolnici lezala na patologiji trudnoce do 41 plus 4 kad mi puca vodenjak u 2 ujutro nemam trudova i idem u rađaonu(cijeli vrijeme u bolnoci otvorena jedva 1 prst, i naravno cekanje). U rađaoni ista stvar, stavljaju mi gel i nesto se pocnem otvarati ali ne dovoljno, daju drip i do 5 sati popodne otvorim se 5 prstiju, pojacaju drip, bolovi ajme… Otvorim se do 8 prstiju, 8 navecer … Totalno izmorena i u transu, gubim trudove, ctg cijelo vrijeme odlican, beba se ne spusta dole,. Dobijem infekiciju i temperaturu od curenja plodne vode toliko dugo…. Babica spasava stvar, zove muza sa strane i kaze da bi ona zvala sefa da san ja za carski i da beba sigurno ima temperaturu. Muz naravno pristaje i sef odjela dolazi potpisat carski, tjera doktore koji s bili zaduzeni za mene i drugi doktor mi radi carski, hvala Bogu, on je bio hajlajt cijelog tog dana i noci 🙏 moj sin se rodio 3990 kh i 53 cm, nazalost sa temperaturom, samo mi ga pokazali i odveli na neonatologiju gdje jebio prikopcan na antibiotik 7 dana.. Nije bilo kontakta kozu na kozu, nisan ga uspjela dojiti sto zbog ne znanja i nitko da pomogne da pokaze… I jos jedna bradavica uvucena i rekli mi da necu moc dojit, toliko o ohrabrenju i pomoci.. Izdajala sam se i nosila mu dole na odjel mlijeko.. Ali nazalost nije bilo dovoljno… Sto zbog šoka ili jednosttavno nemam mlijeka ocito nikad necu saznati… Sad je on skoro napunio 2 mjeseca.. Hoce da vuce i moze jer je jaci ali 10 min i plač odma… Naviknuo je na bocu naravno odma dole na odjelu.. Sad jeli to do toga ili ja stavrno nemam mlijeka… Koje je on mozda trebao navuci u rodilistu ali nije mogao jer je bio pod antibiotikom i uspavan? Ne mogu se otresti tog osjecaja krivnje zbog nedojenja i tog sto sam prozivjela u rodilistu..sorry na dugom postu… Vjerujem da razumijete
dobrodošli, bas veliki dečko!! i ja imala jednu bradavicu uvučenu, to je bas katastrofa. ništa se ne sekiraj, bitno da se vi volite i mazite
Evo me, brat i muž postavili šator, ja malo kupatila oribala. Sutra u zadnju nabavku i super. Neću se živcirati s Ko sta zamjeri e njemu na dušu.
Dohrana - najranije s 5.5 mjeseci iako mislim da neću prije 6.
Nos - kapam s marisom i kad to potrošim fizioloska. Nekad izađe nekad ne, nekad kihanjem izbaci.nisam primjetila da joj to nest smeta.
Sortiraj odgovore
Najstariji