Mi nasemu damo dudu samo kad je " nemoguc",ali rijetko kad se uspava na taj nacin...na taj nacin dobijemo tek kojih 5-10 za sebe :-)
Ninche mojoj se gadi duda.. nekad je prihvati pa se cak i umiri s njom i zaspe..al to smo uspili mozda 5 puta..a ostalo ima refleks povracanja na nju i toliko se naljuti i krene vristat kad joj pokusavamo ugurat da nema smisla..
A.M
Mene jucer oprala temperatura i bol-napetost u dojci. Zacepila mi se negdje i nastao mastitis. Ujutro imala 37.3, a navecer 38.2. Zvala sam savjetnicu, citala rode i frendica mi pomogla. Masirala i malo izdajala pod toplim tusem, kasnije zelje, nudila cesce upaljenu sisu, a zdravu malo izdajala. Popila sam na vecer ibuprofen i pocela sam se uzasno znojiti, temperatura mi je pala i nemam je vise, no jos osjecam napetost u sisi pa cu nastaviti s masiranjem i zeljem. Nadam se da je to to i da se ne bude temp vratila.
Bok cure, ja i dalje izdajam, ali jucer me bradavica desna bolila toliko kao da mi ju netko bode užarenim nožem. Nocas sam sanjala sve moguce scenarije sta je u pitanju... sinoć sam ih namazala rojazolom jer sam citala da takva provadajuca bol moze biti do gljivica, makar on nema soor u ustima ali ima onaj gljivicni osip na guzi pa razmišljam jesam li si mozda nekako to prenijela na bradavice...vec sam luda. Do jutra sam 3x mazala rojazolom i mrvicu je bolje, ali mozda i zato sto sam izdajala svaka 4,5-5 sati umjesto 3,5-4. Malom sam jucer dala isto ciku na šeširić, malo je cikio pa se unervozio, mislim da je jako malo povukao.
Cure ja bi zvala rode ali bi voljela da mi netko dođe kuci vidit kakav mali ima hvat, mislim da nemamo ispravan položaj tj da on dovro bebe lovi ciku. Mislite da bi mi tko dosao doma da kazem da cu platiti ili donirati u udrugu? Zna netko za takve slučajeve?
Lagertha znam kako ti je, dobro da ti je temp pala...meni je tak bilo prvi dan, a drugi sam zavrsila na Hitnoj. Samo masiraj kvrge i probaj izdojiti.
Uf, nadam se da neću završiti na hitnoj, sad su mi grudi mekane i nemam temperaturu, osjećam se dobro osim preznojavanja. Osim patronažne mislim da nitko ne dolazi doma. U prilazu baruna Filipovića DZ imaju jednu ugodnu, lijepu i čistu prostoriju, s udobnim kaučem i igračkama gdje primaju savjetnice za dojenje pa pričaju s tobom, izvažu malenog, presvuku, pa ti dojiš pred njom i ona te korigira po potrebi, savjetuje te ako radiš nešto krivo...Ja sam unutra bila 1 sat i stvarno mi je bilo ugodno, ali već sam pričala o tome...
Lagerha ja zvala na onaj mob jednom prilikom koji je objavljen na netu i bio isključen, a na fiksni kad zovem to je centrala. Zvala sam odmah poslije kak si ti pisala...Slala sam i poruke na onaj mob kad je bio ugašen da vide da sam zvala ali nista. Mozes reci koji si broj zvala? Onaj s neta? Sad je vrijeme i GO pa pitanje je kak te savjetnice rade...
Zvala sam ovaj broj: 091/3786-510.
No imaš ovdje i druge brojeve: http://www.roda.hr/udruga/events/dogadanja/zagreb-ima-tri-savjetovalista-za-dojenje.html
Jednom sam zvala Grižansku jer mislim da u prilazu BF rade samo 2 put tjedno. Našla sam ove podatke, možda su dobri:
Prilaz baruna Filipovića 11.
Radno vrijeme: srijeda 14.00-18.30 sati
petak 13.00-17.00 sati
Telefon: 01/3780 444
Mob: 091 3876510
Našla sam ti i ovo: http://www.husd.hr/mame/pronadite-savjetnicu-za-dojenje
IBCLC je taj certifikat koji imaju i savjetnice u tim savjetovovalištima.
Ofnice, ako si zadovoljna s patronaznom mozes nju zamoliti da ti dodje par sati privatno.
Ninche, ja mu ti da dudu dok ga presvlacim prije podoja. Tako je gladan da place na sav glas i k tomu nemiran, da ga bar duda malo smiri da ga mogu presvuci prije podoja. Znala sam dati i izmedju podoja kad je plakao jer sam mislila da place zbog grceva, buduci da je jeo pol sata prije, al me duda zeznula jer je plakao zbog gladi. I duda ga smirila, a on nije dobio na tezini. Tada sam skuzila da kad je na cici ne uzima dovoljno i pocela s izdajanjem. Tako da sad dobiva i cicu kolko tolko povuce jer je lijen i poslije izdojeno mlijeko.
Trenta patronažna mi je na GO a i htjela bi cuti drugo mišljenje. Po njoj sve radim super a opet iman lijenog sisavca i ne dojimo. Druga stvar, ja i dalje mislim da nemamo dobar položaj i hvat cice, da je to najveća krivnja uz naravno lijenost bebaca. Nadam se da nije sve izgubljeno i trazim nekog novog da mi pomogne da ostvarim dojenje...Btw sad sam izdojila 190ml sta znaci da mlijeka imam i da to nije problem.
Sortiraj odgovore
Najstariji