Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Lipanj 2017. 13:48

Ma imam i ja kraste, no ni rode ni patronazna nisu rekle da bih trebala prestati dojiti zbog toga. Stalno mali guta te kraste, bude ih pokakal. Ovo sto sam slikala je vodic koji su napisale dvije patronazne sestre, jedna je bacc, a druga mag. Problem je sto neke patronazne sestre nisu usvojile novije standardebkod dojenja, vec furaju staromodnu spiku. No postujem i savjete svoje patronazne sestre i poslusati cu je vecinu. Slikam ti o povecanju kolicine mlijeka iz brosure.

01. Lipanj 2017. 13:50

01. Lipanj 2017. 14:17

Evo ti i brojevi telefona. Te patronazne imaju IBCLC-certificirane su savjetnice za dojenje. Ja sam bas nazvala sad jednu i ispitala je sve sto me mucilo.

Matie89
    01. Lipanj 2017. 14:40

Lagertha koja je to knjiga? Ja sam bas jucer narucila Rodin savjetnik Kljun, ali ne znam je li to to. Ta tvoja knjiga mi se cini super a svaka pomoc za dojenje je vise nego dobrodosla. 

Drage cure sretno vam s tom pocetnom fazom, ja vas vec citam da se pripremim, sigurno cete ovako pomoci nama koje cemo vam se pridruziti ubrzo :) cuvajte se!! 

01. Lipanj 2017. 15:35

Matie to ti je mali savjetnik za uspjesno dojenje. Zove se mitovi o dojenju. U njemu stvarno pise jako puno toga, samo treba pazljivo procitati. HUGPD ga je napravil, dobila sam ga od roda na tecaju za dojenje.

Matie89
    01. Lipanj 2017. 16:04

Lagertha

Matie to ti je mali savjetnik za uspjesno dojenje. Zove se mitovi o dojenju. U njemu stvarno pise jako puno toga, samo treba pazljivo procitati. HUGPD ga je napravil, dobila sam ga od roda na tecaju za dojenje.

Hvala ti puno puno 

01. Lipanj 2017. 16:37

Pozz :))
    Sto se tice kilaze ja ne da sam vratila svoju pocetnu kilazu nego sam i smrsavila jos 1,5kg, to mi je od nespavanja i sve brige. Iskreno, od kada sam dosla iz bolnice ne znam dal sam imala nekoliko pravih obroka, jedem uglavnom gluposti ili nesto na brzinu, muz radi vecinu dana a ja zbilja ne stignem jos i kuhat, pijem oko 3l vode.
    Ofnice joj evo danas sam do podne vec napunila jednu bocicu i stavila u friz. Al vjeruj mi ima i to svojih mana, da se razumijemo neopisivo mi je drago sto imam toliko mlijeka zbog malog ali promijenim po nekoliko majica na dan to curi samo od sebe, ako nosim ogrtac odvezan to samo odjednom pocne kapat po podu, vjecito sam mokra od tog mlijeka, ali to je sve mali navukao toliku kolicinu kad kazem jede i po 26 puta, po noci spavam po 2 sata a po danu nikako..

Sve mogu u Onome koji me jača <3

donna83
    01. Lipanj 2017. 21:26

Ofnice, čitam tebe i kao da vidim sebe prije 4 godine. Mali spava Non stop nikako ga probudit, dojenje skoro pa nula bodova, sisa par minuta i zaspi! Umori se! Strašno sam bila frustrirana. Ali isto tako sam imala mlijeka kao sto i ti imaš samo ga je trebalo potaknuti da lijepo krene i da ti mali ojača pa počne vuci bolje. Nemoj odustati! Mene je Patronazna izdajala svaki drugi dan po pola sata, ja sam Non stop visila na izdajalici (i frustrirala se opet kad bih vidjela tu bijednu količinu u bočici), a malog sam pokušavala sto duže održati budnim dok bi sisao. Sve je to trajalo cca 3 tjedna. Muko moja. Svi smo plakali. Ali onda se nekako odjednom pokrenulo, mali je bio sve budniji i sve bolje sisao, ja sam se sve manje izdajala i ponuda i potražnja su se uskladile. Na prvom pregledu s mjesec dana mali mi je dobio samo 500 grama, ali pedijatrica mi je divna žena i rekla je da samo ustrajem u dojenju. Tako da ti želim svu sreću i bas me jako podsjećaš na mene a eto moja priča je da sam na kraju dojila 13 mjeseci i uživala u tome :) izdrži, super ti ide!!

Ofnica
    01. Lipanj 2017. 21:48

Kao prvo, Lagertha hvala na super fotkama. I ja imam tu knjižicu. 
    Hvala Donna na riječima ohrabrenja! Meni je trenutno problem sto se tesko ručno izdajam, a moram tako zbog rana na bradavicama. Svaki put kad uzmem izdajalicu pukne krasta. Evo veceras jedva iz dvije istiskali 40ml. Popodne sam uspjela 60ml, s ujutro 80ml ali uz pomoć izdajalice, i naravno kraste puknule. Kad mi rane zacijele i otpadnu, tek onda mogu izdajalicu da povećam količinu mlijeka. Trudim se stvarno, dižem se po 2-3x u noci da se izdajam, a kad vidim kao sta ti velis, bijedne količine koje sam izdojila, pomalo me to deprimira ali ne odustajem. Mali sisa po par min i onda se mazi, jednostavno mu je tesko potegnut, bas vidim da se muci. Tješim se da ce ojačati kroz tjedan dva, kao sto ti velis, pa da ce moci vuci. Ja to stvarno jako zelim. Do sad sam mu 10x dala adaptirano novalac jer jednostavno nemam dovoljno izdojenih količina. I na vagi raste. Sutra cu traziti patronažnu da mi pomogne s ručnim izdajanjem lijeve cice, nikak mi nece krenut mlaz, samo bezveze kapa ispod bradavice, uopce ne ide kroz rupicu. Bojim se da mi nije zastekan mliječni izlazni kanal...pitat cu ju i trazit da mi ju ona izdoji. Donna tvoj post je tako ohrabrujući, necu odustati, samo valjda necu izgubiti mlijeko...cekam da mi rane otpadnu i visit cu non-stop na izdajalici. Ako sam dobro shvatila, ponudu mogu povećati i izdajanjem, cure jel tako? Lagertha, ti si to sve proučila...mislis li isto kao i ja?

01. Lipanj 2017. 22:36

Sretno Ofnice! Da, mislim. Vise bi pomoglo da on moze sam sisati jer kao njihova slina isto pomaze i kad su skokovi onda te dane vise na sisi jer tako povecaju potraznju pa raste i ponuda. No prema svemu iscitanom i izdajanjem se moze povecati ponuda, samo kaj je onda moguce i da se pretjera. 
    Zanimljivo, prijateljica mi je pricala da kad beba zaradi neki virus to nase tijelo prepozna kroz slinu bebe pa dojka pocne proizvoditi jace mlijeko.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.