Tinchilina, mislim na tebe i nadam se da si bolje. Vjerujem da je to baš teško i psihički izazov, ali dobro ti je rekla Lolola: najvažnije da si ti dobro, zato traži informacije, pitaj... Potpuno te razumijem za lijekove jer uslijed onih mojih svih krvarenja, meni su 2 doktora rekla da povremeno uzimam Normabel od 2mg, po potrebi. Ja sam naravno odmah išla čitati nuspojave i užasnula se. Onda sam se našla u začaranom krugu jer sam se osjećala krivom ako ne popijem, a još više krivom ako ga popijem... Onda sam na jednom pregledu rekla doktorici da se osjećam loše zbog toga, da me strah... Objasnila mi je u kojim slučajevima se to daje, zašto i koja doza može biti štetna, a koja ne i u kojim slučajevima je veća šteta ne uzeti lijek. Da ne trebam brinuti i bojati se lijekova i nuspojava da su na svim lijekovima jednostavno navedene nuspojave kako bi farmaceutske branše zaštitile sebe, tim više što se rijetko kakva istraživanja nuspojava rade na trudnicama i bebama.
Čuvaj se i šaljem ti lijepe misli 💖
.
Cure, nadam se da ste i vi dobro, da vam lijepo prolazi vikend.
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Libo nije dugo ništa pisala, možda se javlja na fejsu, a ja nisam na fejsu. Nadam se da ide sve dobro, javi se ako čitaš. 💖
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Jutro cureee ja evo lagano planiram dorucak i danas lagano!! Nama je danas 30tt i bas sam sretna 🥰🥰
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Petrucika, baš super 😍 Meni je 30 baš nekako wow, pred finale, imam osjećaj da ću baš odahnuti kad počnemo odbrojavati tridesete tjedne.
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Pisala sam sa hrpom vas u međuvremenu, i umirila se. Činjenica je da svaki lijek ima neke nuspojave, a očito bi bilo veće zlo da se sad rode nego te potencijalne nuspojave, pa sam si to sad tako posložila u glavi. Budem ih pitala ako će me pustit doma jel trebam brinuti oko toga jer sad dok sam pod nadzorom mi je ok, ima ta neka utjeha za psihu dok si u bolnici, kad te stalno prate i provjeravaju jel sve ok. A doma sam i ovako paničarila, a sad bi mi to moglo biti dodatno teže. Dvosjekli mač je to. Al svejedno bih voljela ić doma barem na kartko, da s malim "prođem" ovo što me nije bilo, da se on namiri i da mu bude poznatije kad opet odem da će biti sve ok i da ću doći nazad, al ovaj put sa pojačanjem 😅 vjerujem da će sve biti dobro. Kako imamo kameru doma koju koristima kad mali spava, sad ih škicam kad se bude i idu na spavanje i stvarno mi je to olakšalo dušu jer on stvarno ok, sa svojim tatom i ne fali mu dlaka s kose. Ponovno sam se zaljubila u suoruga, koliko mi znači to što je toliko divan tata i suprug ❤️ a da ne govorim o mrezi podrdke koju sam dobila tu od vas i od drugih žena sa foruma, koje ne poznajem a toliko ste sve drage i divne ❤️
💙 5/2023
@svatko cure tagat cu vas sve treba mi savjet!! Znate da sam na ovoj djeti 1800 kalorija koje se ne pridrzavam tako strogu u smislu pojedem kolicinski vise i ubacim obrok vise!! 14.3 sam imala 85.5 kg sad na pregledu 8.4 82kg jutros 81.60kg!! Jel to ok cure da tako mrsam?? Znam djeta je ali me strah radi bebe i napominjem da je se ne drzim takooo po tom pravilu!! Molim savjete tko zna 🙃
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
@svatko cure tagat cu vas sve treba mi savjet!! Znate da sam na ovoj djeti 1800 kalorija koje se ne pridrzavam tako strogu u smislu pojedem kolicinski vise i ubacim obrok vise!! 14.3 sam imala 85.5 kg sad na pregledu 8.4 82kg jutros 81.60kg!! Jel to ok cure da tako mrsam?? Znam djeta je ali me strah radi bebe i napominjem da je se ne drzim takooo po tom pravilu!! Molim savjete tko zna 🙃
Ne brini. Istina je zaista da "beba uzme koliko joj treba" od mame. Nece gladovati niti gubiti na kilazi/rastu jer se ti pridrzavas dijete. To sad da su neki ekstremni uvjeti (uzasi u Africi) pa da si ti pothranjena onda bi kroz neki duzi period i beba bila u banani jer nema odakle "izvlacit" nutrijente. Znam jer sam u prosloj T isto imala granicni gestacijski dijabetes i bila na dijeti pa sam se raspitala oko toga kod lijecnika.
3/2024 💙
Ne brini. Istina je zaista da "beba uzme koliko joj treba" od mame. Nece gladovati niti gubiti na kilazi/rastu jer se ti pridrzavas dijete. To sad da su neki ekstremni uvjeti (uzasi u Africi) pa da si ti pothranjena onda bi kroz neki duzi period i beba bila u banani jer nema odakle "izvlacit" nutrijente. Znam jer sam u prosloj T isto imala granicni gestacijski dijabetes i bila na dijeti pa sam se raspitala oko toga kod lijecnika.
Dodatno ne znam koliko si visoka al ni previse kila nije dobro za trudnocu (rizik od preeklampsije, nakupljanje vode) tako da ovo sta gubis na kilazi je vjerujem dobro. Pitaj na iducem pregledu dr da se rasteretis al do tad mislim da se mozes opustiti
3/2024 💙
Hvala ti puno ova zajednica je spas za dusu !! Ja o ovom ne znam nista prvi puta se susrecem i malo san se prepala tog gubitka kila inace gubim kile brzo takva sam po prirodi samo me uhvatio strah sad jer sam trudna!! Iako nije da se strigo drzim jer stvarno budem gladna a opet moj je secer granicni pa smatram da si mogu priustit te zavoje u danu!! Ono sto nikako ne uzimam su slatkisi kruh bijeli i pazim opcenito na unos ugljikohidrata slatkisi samo strogo ovo bez secera i to vrlo vrlooo malo!! Znaci nemam brige🥰
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Pisala sam sa hrpom vas u međuvremenu, i umirila se. Činjenica je da svaki lijek ima neke nuspojave, a očito bi bilo veće zlo da se sad rode nego te potencijalne nuspojave, pa sam si to sad tako posložila u glavi. Budem ih pitala ako će me pustit doma jel trebam brinuti oko toga jer sad dok sam pod nadzorom mi je ok, ima ta neka utjeha za psihu dok si u bolnici, kad te stalno prate i provjeravaju jel sve ok. A doma sam i ovako paničarila, a sad bi mi to moglo biti dodatno teže. Dvosjekli mač je to. Al svejedno bih voljela ić doma barem na kartko, da s malim "prođem" ovo što me nije bilo, da se on namiri i da mu bude poznatije kad opet odem da će biti sve ok i da ću doći nazad, al ovaj put sa pojačanjem 😅 vjerujem da će sve biti dobro. Kako imamo kameru doma koju koristima kad mali spava, sad ih škicam kad se bude i idu na spavanje i stvarno mi je to olakšalo dušu jer on stvarno ok, sa svojim tatom i ne fali mu dlaka s kose. Ponovno sam se zaljubila u suoruga, koliko mi znači to što je toliko divan tata i suprug ❤️ a da ne govorim o mrezi podrdke koju sam dobila tu od vas i od drugih žena sa foruma, koje ne poznajem a toliko ste sve drage i divne ❤️
Ma ti si super samo tako dalje i psihom i optimizmom i cuvaj se i sigurno ce sve biti dobro🥰🥰
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji