Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leeloo101
    23. Travanj 2024. 11:51

YesPlease

OLeeloo101

Vađenje je iz vene. I na nalazu pise ukoliko je glukoza u plazmi nataste veća od 5.1 mmol/L da ne vrše ogtt
    Dala mi je nalaz i rekla da se javim dr

Sad čekam njega

A prijateljice mi kažu nema paste, krumpira, kruha.. a ja to ni ne jedem…pricekat ću… odplakala sam svoje i sad idem dalje. Što treba napravit ću…

To s prehranom baš i nije točno. Dijete za razvoj, a pogotovo mozga treba ugljikohidrate.
    Prehrana za GDM nije nikakva keto prehrana i slično jer treba kontrolirati i unos masti i potrebno je unositi ugh.
    Ono što je potrebno je jednostavne ugljikohidrate (bijelo brašno, šećer, bijela pašta) zamijeniti složenima i držati se unutar preporučenih količina ugljikohidrata za svaki obrok. Količine su jako, jako bitne.
    Uz ručak i večeru jako je preporučljiva je lisnata salata (zelena, matovilac, radič…) zbog izvrsnog utjecaja na regulaciju šećera u krvi.
    Neki od boljih odabira ugh su: proteinski (punozrnati) kruh, integralna tjestenina, batat umjesto bijelog krumpira.
    Imate sve izvrsno objašnjeno na webu Ginekologija Boras, tamo sam našla baš iscrpna objašnjenja jelovnika.
    I pazite na “skrivene” šećere: sokovi, voćni jogurti, neka voća, neki mliječni proizvodi…

Hvala ti, pogledat ću...

Hvala purple.. onako na prvu sam reagirala, sad sam se već posložila...
    Elfa kod mene piše samo ispod 5.1.

Ali došli su nalazi štitnjače, jer sam i nju morala pratiti. Oni su ok.

Pa bit će i ovo.. nije sad neko drastično odstupanje. Više upozorenje .. 
    Šaljem nalaze dr. Pa ćemo vidjeti

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• YesPlease
    23. Travanj 2024. 12:11

ElisaDay.

Ja stvarno ne razumijem ove vrijednosti glukoze, meni je na prvom vađenju krvi s 12 tjedana glukoza bila 5.2 natašte i ginekologica uopće nije reagirala nego je rekla da ćemo tamo s 24 tjedna napraviti ogtt, rezultati su bili odlični, školski. Jedina razlika je što nisam jela poslije 19h, a prvi put sam pojela pizzu oko 21h. Možda je do toga? Nalaz 5.2. ne mora odmah značiti gestacijski dijabetes

Upravo tako. Kada ste vadili krv niste se pridržavali uputa koje vrijede za OGTT. Tu je svakako mogla nastati razlika. Na kraju krajeva, to su dvije različite pretrage pa su i referentne vrijednosti drukčije. 
    Što kasnije navečer nešto pojedete, pogotovo bogato šećerom/ugh, veća je šansa da ujutro glukoza u krvi ostane viša.

ElisaDay.
    24. Travanj 2024. 09:04

Cure, jel koja imala problema sa niskim željezom, odnosno hemoglobinom? Mene je moja dr slala opet vaditi jer mi je zadnji put bio 117, sad mi je 107 😨😨 k tome su mi niski i eritrociti i hematokrit. Šaljem nalaze dr pa ću vidjeti što će mi reći.

laurell
    24. Travanj 2024. 09:12

ElisaDay.

Cure, jel koja imala problema sa niskim željezom, odnosno hemoglobinom? Mene je moja dr slala opet vaditi jer mi je zadnji put bio 117, sad mi je 107 😨😨 k tome su mi niski i eritrociti i hematokrit. Šaljem nalaze dr pa ću vidjeti što će mi reći.

Mene sad šalje uz ogtt i krv ponovno i željezo je naglasio bas. Bas me zanima kakvi će mi biti nalazi pošto ja jedino kroz hranu željezo uzimam, prenatalne ne podnosim za piti zbog povraćanja. Za 10ak dana vadim. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

ElisaDay.
    24. Travanj 2024. 09:20

laurell

ElisaDay.

Mene sad šalje uz ogtt i krv ponovno i željezo je naglasio bas. Bas me zanima kakvi će mi biti nalazi pošto ja jedino kroz hranu željezo uzimam, prenatalne ne podnosim za piti zbog povraćanja. Za 10ak dana vadim.

Ja pijem prenatalne, trudim se jesti raznoliko, dosta voća povrća, i eto, uzela beba željezo 😨 Čekam odgovor dr pa ću vidjeti što mi je za činiti, baš me šokirao ovako loš nalaz

korni
    24. Travanj 2024. 09:22

Elisaday meni su baš nedavno sve vrijednosti bile snizene - zeljezo, hemoglobin, hematokrit, eritrociti, i dobila sam globifer forte za piti, pa ćemo ponovit nalaz za neko vrijeme. Uz to sam malo povecala unos namirnica sa zeljezom.

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

ElisaDay.
    24. Travanj 2024. 09:30

Korni  sigurno će i meni dati, pokušat ću i ja unijeti malo više hranom. Čitam da su dobre chia sjemenke, sardine, čaj od koprive, suhe marelice. Idem u kupovinu popodne 🙂

marta96
    24. Travanj 2024. 09:57

ElisaDay.

Meni je u prvoj trudnoći došli do jake anemije bas ,tu su mi i otkucaji srca se poremetila,blijeda i suha koža znači kaos. Ja sam pila prenatale i uzela sam željezo+ c vitamin i sok od aronije svaki dan, samo hranom je jako teško isčupati se iz anemije u trudnoći jer je potrošnja prevelika meni je rekao gin da mogu uzimati 500x više od preporučene dnevne doze željeza u trudnoći i svejedno se ne mogu predozirati😏 ja pijem Ferrobel na bazi organske cikle inače super diže željezo i prirodno je, nisam bila redobita ni krenula na vrijeme pa mi je sad isto smanjen hemoglobin,ali sam zato sad postala redivna svako jutro

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

katy_kaya
    24. Travanj 2024. 10:10

Jutro cure, citam vas redovito al malo kaskam s javljanjem. 
    Mi smo se dosta opremili, kolica, prematalica, jaje i krevetic su s nama, a sve ostale manje stvari cemo lagano. Zavrsavamo jedan tecaj uzivo koji je trajao kroz travanj - skola najnaj, topla preporuka ako je netko zainteresiran. Jako sirok spektar tema i strucnjaci koji su pristupacni, pokriva i period postpartuma, fizijatre, pedijatre, baby handling i tako. 
    Veznao uz zeljezo, svakako ga piti. Velike su potrebe i trudnoci i sve se stigne nadoknadit, samo nemojte ignorirati. Dosta se krvi izgubi i u porodu pa kazu da je laksi oporavak s boljim zeljezom. Al nije kasno. Tako da samo piti zeljezo!
    Ja odbrojavam sitno do odlaska s posla, jos tjedana dana i napokon sloboda. Bas mi treba. Nemam volje na poslu nikako. 
    Jedva cekam. 
    Nadam se da ste dobro ❣️

ElisaDay.
    24. Travanj 2024. 10:21

Evo dala mi je dr.Tardyferon tablete, 1 na dan. Pa ćemo vidjeti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.