Moj ogtt 5.2 natašte
Nisu htjeli dalje provesti test, zovem gin ne javlja se
Što sad?
Je li 5.2 rezultat iz venske krvi? Prije nego se pije tekućina?
OGTT-u (kompletnoj pretrazi) se može pristupiti kada je iz prsta vrijednost guk-a niža od 7.
Po definiciji 5.2 natašte već je gestacijski dijabetes, možda iz tog razloga nisu išli dalje.
Zapravo ta vrijednost natašte je dosta indikativna. Guk preko noći pada jer ne jedemo i pijemo u pravilu samo vodu i 5.2 nije uobičajeni rezultat natašte. To je visoko u tim okvirima u kojima se ne jede i ne pije od prethodne večeri.
Moj ogtt 5.2 natašte
Što sad?
OGTT-u (kompletnoj pretrazi) se može pristupiti kada je iz prsta vrijednost guk-a niža od 7.
Po definiciji 5.2 natašte već je gestacijski dijabetes, možda iz tog razloga nisu išli dalje.
Zapravo ta vrijednost natašte je dosta indikativna. Guk preko noći pada jer ne jedemo i pijemo u pravilu samo vodu i 5.2 nije uobičajeni rezultat natašte. To je visoko u tim okvirima u kojima se ne jede i ne pije od prethodne večeri.
Da. Prije tekućina l, nataste
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Moj ogtt 5.2 natašte
Što sad?
Sad ja bezveze pitam, ali je li to vrijednost iz prsta ili baš iz vene? Meni je iz prsta aparatić pokazao 5.5 na što je tehničarka rekla da je to odlično i nastavila s vađenjem krvi. Kada je stigao nalaz šećera natašte iz vene vrijednost je bila 4.7. Netko mi je ovdje pisao da nije ista vrijednost iz vene i prsta.
'21. 💙
'24. 💛
Moj ogtt 5.2 natašte
Što sad?
Da. Prije tekućina l, nataste
Jedino što mi pada na pamet je da nisu radili OGTT dalje jer je prvi nalaz ionako gestacijski dijabetes melitus po defaultu. Iskreno, nisam čula za takvu praksu još ukoliko je iz prsta (kapilarna krv) vrijednost u redu odnosno ispod 7. Ako je veća od 7 iz prsta OGTT-u se ne smije pristupiti jer je opasno.
Sada nemate informaciju kako tijelo reagira pod opterećenjem.
Za samu dijagnozu to nije ni bitno, ali biste možda dobili neki detaljniji uvid.
Kod mene samo prva vrijednost natašte nije bila u redu, pod opterećenjem su vrijednosti bile odlične.
Ono što to može predstavljati za mene je da:
1.se radi o gestacijskom dijabetesu (OGTT rađen u 16.tt na preporuku ginekologa zbog eskremne žeđi) koji je samo vezan uz trudnoću
2. se radi o predijabetesu koji je uhvaćen u trudnoći slučajno, ali se i dalje u trudnoći mora voditi kao gestacijski dijabetes. Kasnije u životu može se dogoditi da razvijem dijabetes tip 2.
Vađenje je iz vene. I na nalazu pise ukoliko je glukoza u plazmi nataste veća od 5.1 mmol/L da ne vrše ogtt
Dala mi je nalaz i rekla da se javim dr
Sad čekam njega
A prijateljice mi kažu nema paste, krumpira, kruha.. a ja to ni ne jedem...pricekat ću... odplakala sam svoje i sad idem dalje. Što treba napravit ću...
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Vađenje je iz vene. I na nalazu pise ukoliko je glukoza u plazmi nataste veća od 5.1 mmol/L da ne vrše ogtt
Sad čekam njega
A prijateljice mi kažu nema paste, krumpira, kruha.. a ja to ni ne jedem…pricekat ću… odplakala sam svoje i sad idem dalje. Što treba napravit ću…
To s prehranom baš i nije točno. Dijete za razvoj, a pogotovo mozga treba ugljikohidrate.
Prehrana za GDM nije nikakva keto prehrana i slično jer treba kontrolirati i unos masti i potrebno je unositi ugh.
Ono što je potrebno je jednostavne ugljikohidrate (bijelo brašno, šećer, bijela pašta) zamijeniti složenima i držati se unutar preporučenih količina ugljikohidrata za svaki obrok. Količine su jako, jako bitne.
Uz ručak i večeru jako je preporučljiva je lisnata salata (zelena, matovilac, radič…) zbog izvrsnog utjecaja na regulaciju šećera u krvi.
Neki od boljih odabira ugh su: proteinski (punozrnati) kruh, integralna tjestenina, batat umjesto bijelog krumpira.
Imate sve izvrsno objašnjeno na webu Ginekologija Boras, tamo sam našla baš iscrpna objašnjenja jelovnika.
I pazite na “skrivene” šećere: sokovi, voćni jogurti, neka voća, neki mliječni proizvodi…
Sad čekam njega
A prijateljice mi kažu nema paste, krumpira, kruha.. a ja to ni ne jedem…pricekat ću… odplakala sam svoje i sad idem dalje. Što treba napravit ću…
Nemoj se uzrujavati, stvarno nije vrijedno toga. Sigurno ce ti dati smjernice oko prehrane i sve ce to biti dobro. 🥰🥰🥰🥰
💙5/24💙
Meni na nalazu piše da je odobren interval natašte od 4.2- 6
I imala sam 4.680...pa ako piše da je dozvoljeno do 6..onda...hmm
Ja stvarno ne razumijem ove vrijednosti glukoze, meni je na prvom vađenju krvi s 12 tjedana glukoza bila 5.2 natašte i ginekologica uopće nije reagirala nego je rekla da ćemo tamo s 24 tjedna napraviti ogtt, rezultati su bili odlični, školski. Jedina razlika je što nisam jela poslije 19h, a prvi put sam pojela pizzu oko 21h. Možda je do toga? Nalaz 5.2. ne mora odmah značiti gestacijski dijabetes
Sortiraj odgovore
Najstariji