Ima li tko problema sa naotečenim stopalima ? Malo mi je rano ali evo jedna noga mi je ko od slona 😏
Ukoliko ti je već sad natecena noga javi svom ginekologu nisam popratila ali mislim da sam proći da si 16 tj otprilike ili? Obavezno to javi svom ginekologu…. sretno
17+1 , poslat ću email. Hvala ti.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Što se tiče spavanja na leđima, svugdje gdje čitam nigdje se ne kaže baš izričito da se ne smije. E sad, ja kas sam na leđima s desne strane s malo stavim jastuk da sam ipak malo u lijevo i tako mi paše. Tanki jastuk da sam na 15 stupnjeva.
U principu kažu da zapravo tijelo sam zna koji mu položaj najviše odgovara pa ako se i u snu okrenemo na leđa i to je fajn.
Leđa i desni bok se ne preporučaju u kasnijim mjesecima kad je beba teža. Jer se onda pritišće aorta koja dovodi kisik do bebe, ali to i sam osjetiš jer ti se može početi vrtiti.
Lijevi bok je najbolji, ali možeš na leđa samo si staviti jastuk da nisi skroz na leđima.
Meni je ginica preporučila da što više imam dignute noge. Da noge uvijek budu više od guze.
It's a girl 💕
Hej cure!
Monny baš baš mi je drago da su nalazi uredni 🥰🥰🥰
Arianne čestitam na dečkiću! Nego, nemam upisan termin poroda?
Leđa - moj ginekolog smatra da se ne leži na leđima samo ako smeta inače da se može. A što se tiče kontrakcija popiti čašu vode i leći na lijevi bok
Stvari za bebu:
• Baby monitor - još uvijek ga koristimo dok curka spava na katu..dok nam je beba još baš mala spava u košari u kolicima..tako da baby monitor počnemo koristiti malo kasnije
• Omron inhalator MicroAir U100 ( jest da je skuplji, ali je bez zvuka i vrijedi svakog centa)
• Omron beskontaktni toplomjer
• Prematalica nam je super poslužila, ali evo ovaj put ćemo koristiti komodu koju smo napravili po mjeri djeci za igračke. Preselit ću igračke i tu ću držati stvari za bebu jer se nalazi u dnevnom boravku. Na nju ću staviti podlogu za presvlačenje (za nju postoje i navlake koje su mi se pokazale kao odlična stvar)
• kadica aquascale 3u1 + stalak za kupanje su me spasili
• stolica za dojenje baš iskorištena. Također je za ljuljanje, i tu je muž puno puta znao uspavati bebu bez da stalno želi cicu
• Cosmatino podloge za igru - korištene skoro od samog početka umjesto onih klasičnih podloga za igru. Stavila sam igračke oko bebe i ja ju stimulirala. Da se oprati, prebrisati..ma super su!
• tetra pelene + krpice za brisanje (ja ih zovem mini tetrice) - koliko god da ih imate nikada nije puno. Moji su puno bljuckali i kako sam ih nosila ili netko od bližnjih uvijek bi im stavila na rame da glavicom leže na njoj. Tako ću i sad 😀
Gnijezdo i njihaljku nismo koristili, ali nekome su to super stvari i baš ih puno koriste 🙂
..baš sam se raspisala 😅 možda se sjetim još nečeg..
👩 33
👱🏻♂️ 36
💔💔
💗💗💙💗💙
Na temu položaja za spavanje, ja sam često isto nailazila na te preporuke, "nikako ne na leđima", "samo lijevi bok", bla.
I ovaj post mi je došao kao naručen :D
https://www.instagram.com/p/C3uIeYbseFE/?hl=hr
Po noći generalno se trudim ležati na boku, mijenjam lijevi i desni, ali nije mi panika ni ako završim na leđima u nekom trenu, mislim da sve to skupa ipak nije baš tako osjetljivo da bi se trebale ograničavati na isključlvo jednu pozu mjesecima. :)
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Za opremu je to sve toliko individualno da skoro nema smisla ni pričati o tome 😂 A opet, kužim da je to obično najpopularnija tema jer su to nekako opipljive stvari 😄
.
Al evo, od stvari koje mi se skoro pa univerzalno čine korisnima, potpisujem za toplomjer Braun Thermoscan za uho. Mi smo ga malo kasnije nabavili, prvo smo imali neki beskontaktni, bacanje novca, jako su varirale vrijednosti. Braunov nas super služi.
.
Meni je recimo marama/nosiljka jedna od top stvari za imati (a opet znam frendice koje se nikako nisu našle s nošenjem, ili nisu imale ni interesa), pogotovo tkane marame su mi super jer jednom kad se malo ufuraš (a izgleda kompliciranije nego što zapravo je) prilagodljivije su od nosiljki. Al opet, stvar osobne preferencije. 😄
.
Tetre isto znam frendice koje ih nisu skoro uopće trebale, a i mi smo ih koristili puno manje nego što smo očekivali, jer je kći bila beba koja praktički nikad nije bljucala, ne znam mogu li na prste jedne ruke nabrojati da smo stavili tetru na rame i sl. Mislim, iskoristili smo mi velike bijele tetre puno, jer smo ih znali koristiti kao podlogu za prematalicu, za brisanje nakon kupanja, kao krpice, svašta, ali evo, za bljucanje stvarno nismo.
.
Tako da, sad za drugo dijete nemam baš neki veliki popis, skoro pa nikakav. :D Uzet ćemo možda običnu Sniglar prematalicu jer nam je bilo korisno ipak imati konkretno i stabilno mjesto za prematanje (s kćeri smo imali onako drvenu ploču koja ide na kadu ili vešmašinu, to nam je bilo super, ali sad ćemo biti u drugačijem stanu). Krevetić nećemo ni uzimati, spavat će sa mnom beba na madracu na podu.
.
Možda s drugom bebom bude puno toga drugačije, ali računam da ćemo sve to nekako u hodu rješavati kad se pokaže potreba. 😊
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Cure, imam jedno pitanje, tj dvojbu; jel dopuštena čaša pive uz večeru? Imamo neko druženje večeras i cijelu trudnoću nisam ništa alkoholno popila, a nekidan mi frendica govori da bez problema mogu čašu pive na dan jer je to kao više prehrambeni proizvod. Pa sam nešto čitala i ispada da stvarno nije štetno. Meni ne pada na pamet svaki dan, ali me zanima što mislite o tome da se popije jednom u cijeloj trudnoći?
Cure, imam jedno pitanje, tj dvojbu; jel dopuštena čaša pive uz večeru? Imamo neko druženje večeras i cijelu trudnoću nisam ništa alkoholno popila, a nekidan mi frendica govori da bez problema mogu čašu pive na dan jer je to kao više prehrambeni proizvod. Pa sam nešto čitala i ispada da stvarno nije štetno. Meni ne pada na pamet svaki dan, ali me zanima što mislite o tome da se popije jednom u cijeloj trudnoći?
Ja pijem pivu s vremena na vrijeme, pola čaše i mogu ti reci da mi bas pase. Isto su mi rekli da mogu
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Slobodno možeš popiti čašu pive ponekad. Ništa neće biti.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Na temu položaja za spavanje, ja sam često isto nailazila na te preporuke, "nikako ne na leđima", "samo lijevi bok", bla.
I ovaj post mi je došao kao naručen :D
https://www.instagram.com/p/C3uIeYbseFE/?hl=hr
Po noći generalno se trudim ležati na boku, mijenjam lijevi i desni, ali nije mi panika ni ako završim na leđima u nekom trenu, mislim da sve to skupa ipak nije baš tako osjetljivo da bi se trebale ograničavati na isključlvo jednu pozu mjesecima. :)
Super objašnjeno..
Hvala...
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji