Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Haru
    17. Siječanj 2024. 15:51

Cure čestitam na dobrim pregledima. 🙂
    Ja iščekujem rezultate Niftya.🫣
    Malac mi je testiran jutros na gripu i pozitivan je. Psihički se pripremam na to kako ćemo izgurati. 
    .
    Što se tiče veličine bebe i termina poroda u prvoj trudnoći beba je od početka bila manja za cca tjedan dana, ali stalno su mi se ravnali zadnjom menstruacijom kao terminom. Nisam znala točno kada je bila ovulacija pa nisam ni ja znala točan termin začeća. Na kraju je bio veći i još rođen prije termina. 🙂

'21. 💙
    '24. 💛

• LauraUna327
    17. Siječanj 2024. 17:00

Cure, čestitam svima na odličnim pregledima 🥳💕💕 Neka se nastave 🥰🥰🥰

Probada li blago još nekoga u jajniku? ... Mene štreca lijevi  🙈 

It's a girl 💕

• LauraUna327
    17. Siječanj 2024. 17:05

I još jedno pitanje za cure koje su u većim tjednima .. s koliko ste tjedana osjetile da se nešto miče u trbuhu? 🙈🥰

Ja kad stavim ruku kao osjetim nešto .. muž ništa ne osjeti pa mislim da je možda u mojoj glavi. 😂😂 Imate li o vi taj problem? 

I da, stalno tražim puls s baby watcherom 🙈 poludit ću do idućeg pregleda 🙈

It's a girl 💕

M-P
    17. Siječanj 2024. 17:07

MarTina=)

Lela91

MarTina=)

Lela91

Jutro cure, pozdrav svima, starima i novima! 🥰
    Samo da javim, pregled je jucer prosao super, sve je odlicno, mjere su malo vece pa je pomaknut termin s 8.8. na 1.8.
    Izvadila i krv za Nifty i sad cekanje rezultata. 🤞🏻
    Iduci pregled 26.1. ❤️

Ne kužim kako misle "pomaknut termin". Nekima beba bude "veća" po 2 i više tjedana oko 20.og tjedna, pa ne mijenjaju termin poroda… Veličina bebe ne govori sve o tjednu trudnoće, netko se rodi s 3 200, netko 4 200 u istom tjednu trudnoće… Ti znaš otprilike kada je beba začeta/kad je bila ovulacija/je li ti pravilan ciklus?

Moja curka je kasnije u trudnoci bila uvijek veca za dva tjedna i tad nisu mijenjali termin poroda. Do 12. tjedna je pratila mjere.
    Rekla mi je dr da do 12. tjedna, ovisno o velicini i razvoju bebe mogu pomaknut termin poroda. Cak je i za Nifty napisala taj novi datum. U nalazu je ostavila i po zm i po uzv.
    Imam iduci petak jos jedan pregled pa cemo vidjeti…

Kužim. Ima mi logike više ako se ne zna točno začeće. Ako se zna začeće, nema mi smisla jer, pogotovo kod prvorotki, veća je vjerojatnost da se prenese termin. Ako ti na početku dodaju, onda bi na kraju mogli inzistirati na induciranom porodu jer kasniš s rađanjem, a lako moguće da zapravo ne kasniš.
    Meni je beba bila malo veća u 9. tjednu, a u 11+6 više nije. Nitko nije pomicao termin jer sam, bez obzira na dugi ciklus, navela i datum ovulacije. Pregledala su me 3 različita doktora.

Da ali doktori se ne vode time bas kad ti kazes da je bila ovulacija, gledaju po zadnjoj m. Meni je npr sve skolski 28 dana pa je svejedno pisala od zadnje m. ali i ne znam iskreno nisam cula da su nekom po tome inducirali porod. Svakako se na kraju provjerava i plodna voda i sve, kad zena prenese. I do neke granice odstupanja mjera kasnije se svakako toleriraju. Nisu nikad identicno kako je napisano.  Tako je meni objasnila gin. 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

M-P
    17. Siječanj 2024. 17:08

LauraUna327

I još jedno pitanje za cure koje su u većim tjednima .. s koliko ste tjedana osjetile da se nešto miče u trbuhu? 🙈🥰

Ja kad stavim ruku kao osjetim nešto .. muž ništa ne osjeti pa mislim da je možda u mojoj glavi. 😂😂 Imate li o vi taj problem?

Ja ti osjetim vise treperenje i onak neki osjecaj ali nisam bas osjetila udarce. S obzirom kolko moja beba mlatara nogama vjerujem da cu dobrano to osjetit kasnije 😂 .. 

Baby watcher sam ja stavljala skrooooz nisko. Onak di ti je rub gacica i onak ga malo nakosi , nemoj ga drzat ravno na stomak, taj dio s kojim trazis . Ja sam nasla uvijek onak ispod pupka malkoc desno. 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

Leeloo101
    17. Siječanj 2024. 17:22

Je l ovo ok cijena za baby watcher

https://ljekarnanatura.hr/proizvodi/djeca-i-majke/trudnoca-i-dojenje/baby-watcher-kucni-ultrazvuk-ultragel-za-ultrazvuk-250-ml-4578/

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Lela91
    17. Siječanj 2024. 17:23

MarTina=)

Lela91

MarTina=)

Lela91

Jutro cure, pozdrav svima, starima i novima! 🥰
    Samo da javim, pregled je jucer prosao super, sve je odlicno, mjere su malo vece pa je pomaknut termin s 8.8. na 1.8.
    Izvadila i krv za Nifty i sad cekanje rezultata. 🤞🏻
    Iduci pregled 26.1. ❤️

Ne kužim kako misle "pomaknut termin". Nekima beba bude "veća" po 2 i više tjedana oko 20.og tjedna, pa ne mijenjaju termin poroda… Veličina bebe ne govori sve o tjednu trudnoće, netko se rodi s 3 200, netko 4 200 u istom tjednu trudnoće… Ti znaš otprilike kada je beba začeta/kad je bila ovulacija/je li ti pravilan ciklus?

Moja curka je kasnije u trudnoci bila uvijek veca za dva tjedna i tad nisu mijenjali termin poroda. Do 12. tjedna je pratila mjere.
    Rekla mi je dr da do 12. tjedna, ovisno o velicini i razvoju bebe mogu pomaknut termin poroda. Cak je i za Nifty napisala taj novi datum. U nalazu je ostavila i po zm i po uzv.
    Imam iduci petak jos jedan pregled pa cemo vidjeti…

Kužim. Ima mi logike više ako se ne zna točno začeće. Ako se zna začeće, nema mi smisla jer, pogotovo kod prvorotki, veća je vjerojatnost da se prenese termin. Ako ti na početku dodaju, onda bi na kraju mogli inzistirati na induciranom porodu jer kasniš s rađanjem, a lako moguće da zapravo ne kasniš.
    Meni je beba bila malo veća u 9. tjednu, a u 11+6 više nije. Nitko nije pomicao termin jer sam, bez obzira na dugi ciklus, navela i datum ovulacije. Pregledala su me 3 različita doktora.

Evo 4. trudnoca i ovo je prvi put da su mi pomaknuli termin poroda. Ocito neki razlog postoji, a ja se ne razumijem dovoljno, vise od ovog sto sam napisala, da bi mogla rec zasto je to tako. 
    U svakom slucaju mislim da nema tko sta inzistirat na indukciji, ako nista drugo, vide kad je bila zm i kad je po tome termin pa nek uspoređuju s bebom, plodnom vodom, protocima i posteljicom. 
    A i vidjet cemo za 10 dana hoce li se sta promijeniti. 

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Perpetua
    17. Siječanj 2024. 17:26

LauraUna327

Ako dobro vidim prema ovom tvom tickeru na linku, ti si sutra 13tt? To bi bilo generalno dosta rano da se išta osjeti, makar mislim da nije skroz nemoguće, čini mi se da sam znala negdje vidjeti da bi netko spomenuo da je stvarno tako rano osjetio. U prosjeku kažu da se kreće osjećati između 16tt i 24tt.
    .
    Ja nisam tako rano, ni u prvoj trudnoći, ni sad. U prvoj trudnoći sam tamo negdje s 20tt osjetila baš onako izvana kad bih stavila ruku, ne sjećam se sad jesam li eventualno nešto ranije iznutra pomalo osjećala. S tim da je i tad muž mogao osjetiti tek još malo kasnije, bliže 22tt. 
    A sad bih rekla da negdje od 16tt osjetim povremeno blaaago kao mjehuriće/leptiriće iznutra, zadnjih dana malo konkretnije, ali još uvijek nisam uhvatila rukom izvana da osjetim. 

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

• LauraUna327
    17. Siječanj 2024. 17:32

Perpetua

LauraUna327

Ako dobro vidim prema ovom tvom tickeru na linku, ti si sutra 13tt? To bi bilo generalno dosta rano da se išta osjeti, makar mislim da nije skroz nemoguće, čini mi se da sam znala negdje vidjeti da bi netko spomenuo da je stvarno tako rano osjetio. U prosjeku kažu da se kreće osjećati između 16tt i 24tt.
    .
    Ja nisam tako rano, ni u prvoj trudnoći, ni sad. U prvoj trudnoći sam tamo negdje s 20tt osjetila baš onako izvana kad bih stavila ruku, ne sjećam se sad jesam li eventualno nešto ranije iznutra pomalo osjećala. S tim da je i tad muž mogao osjetiti tek još malo kasnije, bliže 22tt.
    A sad bih rekla da negdje od 16tt osjetim povremeno blaaago kao mjehuriće/leptiriće iznutra, zadnjih dana malo konkretnije, ali još uvijek nisam uhvatila rukom izvana da osjetim.

Prema zadnjem ultrazvuku danas mi je 13+2. 
    Nekako sam svjesna da je to rano, ali glava je čudna 😂😂 

It's a girl 💕

korni
    17. Siječanj 2024. 18:20

LauraUna i mene su štrecali jajnici, rekao mi je da je to sve okej.. ja isto kao šta kaže M-P zadnjih par dana osjetim na trenutke neko treperenje, ali ne znam da li je to beba 🤭 bw isto stavljam bas nisko i malo desno, a neki put ju čujem i na sredini 🙈 
    Leeloo ja sam kupila bw preko stranice top proizvodi, bio je oko 16eur + 5 eur dostava, mislim da nije vrhunski, ali sluzi svrsi i koristim ga često jer mi je baš gušt čuti otkucaje 🥰

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.