Meni stigli nalazi od štitne, da li se neko razumije u to? Malo sam izguglala i vidjela da je gornja granica u trudnoći TSH, 2,5, a meni je 2,38. Ali je negativno ono ostalo sve, ovako piše:
TSH 2,38 (0,34 - 4,10)
FT4 12,01 (11,3 - 20,6)
Antitijela na Tireoglobulin 1,11 (0 - 4,11)
Antitijela na Tiroidnu Peroksidazu < 28 (0 - 60).
Ako zna ko protumačiti u trudnoći, ovako vidim da je sve u granici normale mimo nje.
D dimer mi je 0,17, kao i čitavu trudnoću 2018-te. Pomakeo se nije sa te vrijednosti i evo sad opet isto 🤣
Sve ti je ok😊
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Hvala, cure ☺️
Dosta mi je Clexane 🤣, nadam se da ću se od drugih stvari izvući (da TSH i ŠUK neće rasti) ne jer mi je teško, već se bojim da je previše toga za bebu.
Još je L rođena sa hemangiomima. Znate li nekoga sa tim? I to 4 komada, najveći na vratu zbog kojeg smo pili sirup Propranolol od 5 mjeseca do skoro 2 godine. Sada su ostale samo rozkaste mrlje, koje bi trebale skroz izblijediti.
A 50% šanse ima i da druga beba se sa tim rodi, neistražen je uzrok, spominje se i genetika, iako je ona prvi slučaj da sam ja to ikad vidjela u životu, nema u porodici niko.
Plus što je rođena i sa dermoidnom cistom u unutrašnjosti kapka što smo u oktobru napokon uklonili. To su sva stanja koja nastaju u trudnoći i ne znam zbog čega. Hvala Bogu, oboje je samo estetski problem bio, a sad ni to više. Ali zamislite to sve nepoznato na jednu istraumiranu mamu, baš nisam ni uživala bezbrižno u njoj kao bebici od straha i doktora. Nadam se da će me ova beba počastiti bezbrižnošću ☺️🤣❤️
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
https://postimg.cc/gallery/vDwYwwL
Evo ovdje, ako možete ući, se vidi i hemangiom na vratu i dermoidna cista. Ona je bila skroz malecka kada smo je otkrili kao bebici i rasla je srazmjerno sa njom. Slika je iz avgusta sada. A druga je od prije par dana gdje se vidi uklonjena cista i mali ožiljak koji će postupno nestati ☺️🥳
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
Cure, a da li je koja imala, osim bolova u trbuhu i jajnicima, i bolove u kostima straznjice ili tako nekom podrucju, tesko za opisat i objasnit🙈
Hulala, ja sam imala ogroman dermoid na jajniku , od 20cm u pubertetu. Nisam cula bas za situacije na oku. A hemangiomi su jakoo cesti, to su prakticki madezovi ali kome estetski smeta se uklanjaju jednostavno.
Mojoj rodici je malac rodjen sa lipomom (od masnog tkiva) na ruci. Zakljucan je bio jer je preboljela covid u trudnoci, buduci da smo obitelj sa jako puno doktora sa svih strana pa su isli na svakakve konzultacije. Iako su to sve benigna stanja i kao sto kazes , uklanjaju se vecinom iz estetskih razloga.
Doduse, ne znam jel bi tvojoj curici smetao dermoid na oku s vremenom , na stranu vizualno sad
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Hulala, ja sam imala ogroman dermoid na jajniku , od 20cm u pubertetu. Nisam cula bas za situacije na oku. A hemangiomi su jakoo cesti, to su prakticki madezovi ali kome estetski smeta se uklanjaju jednostavno.
Mojoj rodici je malac rodjen sa lipomom (od masnog tkiva) na ruci. Zakljucan je bio jer je preboljela covid u trudnoci, buduci da smo obitelj sa jako puno doktora sa svih strana pa su isli na svakakve konzultacije. Iako su to sve benigna stanja i kao sto kazes , uklanjaju se vecinom iz estetskih razloga.
Doduse, ne znam jel bi tvojoj curici smetao dermoid na oku s vremenom , na stranu vizualno sad
Nije imala smetnje, iako je sigurno dijelom zaklanjala periferni vid, plus ne bi prestala sa rastom nikada, ovo je bilo jedino rješenje.
Periorbitalna dermoidna cista, tako je pravi naziv, nastaje u trudnoći pri spajanju kostiju očne duplje, ali nema razloga zašto, to se ne bi trebalo ponoviti, eto jednostavno se desilo.
A za hemangiome, eto, stvarno, nikada nisam vidjela u životu to niti prolaznika sa tim i odjednom dobijam bebicu sa tim. Čak ni doktori nisu bili upućeni ovdje kod mene, iz BiH sam i čekali smo doktora iz Beograda da nam uključi taj sirup. Mislim viđali su djecu sa tim, ali ne da im treba terapija, kao njoj što je trebala. I onda smo dobili super doktora i sve je prošlo savršeno.
A član sam dosta grupa i istražila sam dosta naučnih radova na tu temu na engleskom, ruskom, našem 🤣 Prosto me zanimalo, zašto? Jer ako je slučajno, kako braća i sestre znaju imati, znači opet ima neki razlog, genetski.
A ja imam krvnu grupu, O Weak Du (slabo pozitivna), gdje je genotipizacijom utvrđeno da sam tip koji se posmatra pozitivnom i ne treba Rhogam. Možda to ima neki uticaj, ipak su hemangiomi nakupine krvnih žilica.
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
Jutrooo cure..
eto i ja se danas malo prespavala 😅😅😅😅
Hulala preslatka ti je ❤️❤️❤️
Bitno da nije nista opasno … 😀🤗
.
Ostale cure kako ste?
Maree uzivajte danasnu proslavi 😘
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Mareee lijep provod danas i da se ne umoriš previše.
Pistacija nadam se da se neće ponavljati mučnina i da je to prošlo.
.
Cure mene tako neka slabost uhvatila od jutra i mučnina koja mi stoji u grlu. Ono što mi se mota po glavi je koliko je "lagano" bilo biti trudna bez djece. Vi koje imate 2 i više djece i sada prolazite kroz sve mučnine i tegobe svaka vam čast.
'21. 💙
'24. 💛
Jutrooo cure..
eto i ja se danas malo prespavala 😅😅😅😅
Hulala preslatka ti je ❤️❤️❤️
Bitno da nije nista opasno … 😀🤗
.
Ostale cure kako ste?
Maree uzivajte danasnu proslavi 😘
Hvala ☺️
Ma cura je prava 💪 I jako zeznuta i razigrana, iako na fotkama djeluje kao mirno janje 🤣🤣
Dosta od mene danas, radim na računaru i romane pišem. Sama u kući.
Uživajte u vikendu sa svojima, ko ne radi :)))
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
Hulala nisam nikad čula za to, ali super da ste se uspjeli riješiti toga. Curica ti je preslatka, a oči su joj divne 🩷
Tejkili nisam osobno imala takve bolove, ali sam čula da se dosta cura žalilo na bol u trtici, a po tvom opisu pretpostavljam da je i kod tebe to slučaj. Proći će 😊
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Sortiraj odgovore
Najstariji