Sretan Uskrs, žene, vama i vašim obiteljima!
Nadam se da ste svi ozdravili. Naše pomicanje sata je prošlo relativno bezbolno, s obzirom na to da se mališa cijeli tjedan budio u praskozorje, pa mi je sad bar malo lakše kad na satu ne vidim 5 i 15 nego 6 i 15. Noćno spavanje kao da se malo vraća u normalu nakon ludog tjedna. Jucer smo okupili cijelu obitelj kod nas, muž je roštiljao na balkonu i baš nam je lijepo bilo. I mališa je uživao, skroz se raspricao. Mislim da će prvo reci ili "tata" ili "deda", "mama" mu nekako nije ni blizu. A dobro, bar će ga onda muž stalno nosati kad ga krene zazivati 🤣. Mali obožava biti na balkonu, gledati ptice i zalazak sunca. Imala sam veliko pranje terase pa ću mu podlogu staviti van da se vani igra. Puže unazad (a to ga malo i nervira), hoce se dići na sve 4, al se sjesti još ne usudi. Krene pa se predomisli. Fizioterapeutica na Goljaku je zadovoljna, kaze da bi se kroz mjesec dana trebao moc posjesti i propuzati pravilno, al da je zasad najbitnije da je simetričan. I da je napredan za dob (korigirano). Ne znam, meni se činilo da je malo nazadan, ali tko sam ja da joj proturječim. Na kontroli KKS je malo anemičan (Hb 108)pa željezo ide dalje, a morat cu malo i meso pojačati. Jucer je mljackao pečenu teletinu ko lud.
Mi trenutno ne možemo niti na balkon koliko jako puše.
Mama vidi fizioterapeuti znaju.
Bravo za teletinu!
Sretan Uskrs, žene, vama i vašim obiteljima!
Nadam se da ste svi ozdravili. Naše pomicanje sata je prošlo relativno bezbolno, s obzirom na to da se mališa cijeli tjedan budio u praskozorje, pa mi je sad bar malo lakše kad na satu ne vidim 5 i 15 nego 6 i 15. Noćno spavanje kao da se malo vraća u normalu nakon ludog tjedna. Jucer smo okupili cijelu obitelj kod nas, muž je roštiljao na balkonu i baš nam je lijepo bilo. I mališa je uživao, skroz se raspricao. Mislim da će prvo reci ili "tata" ili "deda", "mama" mu nekako nije ni blizu. A dobro, bar će ga onda muž stalno nosati kad ga krene zazivati 🤣. Mali obožava biti na balkonu, gledati ptice i zalazak sunca. Imala sam veliko pranje terase pa ću mu podlogu staviti van da se vani igra. Puže unazad (a to ga malo i nervira), hoce se dići na sve 4, al se sjesti još ne usudi. Krene pa se predomisli. Fizioterapeutica na Goljaku je zadovoljna, kaze da bi se kroz mjesec dana trebao moc posjesti i propuzati pravilno, al da je zasad najbitnije da je simetričan. I da je napredan za dob (korigirano). Ne znam, meni se činilo da je malo nazadan, ali tko sam ja da joj proturječim. Na kontroli KKS je malo anemičan (Hb 108)pa željezo ide dalje, a morat cu malo i meso pojačati. Jucer je mljackao pečenu teletinu ko lud.
Mi trenutno ne možemo niti na balkon koliko jako puše.
Mama vidi fizioterapeuti znaju.
Bravo za teletinu!
Ajme da, ova južna nije normalna više 🙄
Sretan Uskrs ženice 😊
Mi smo otišli na selo par dana za blagdane. Tako da L uživa, stalno smo vani, ljuljačke, deke. Ali nikako ne želi puzati po travi, ne sviđa mu se 😂 ali zato cvjetiće voli, trgati latica i maziti ih.
Spavanje kao da je malo bolje, ali teško mu je biti u krevetiću. Samo se promeškolji i krene plakat "mama mama". Kad spava pokraj mene prespava noć, obično tek pred jutro dojenje. Valjda je to napredak 🤷 malo nas zeza ta separacijska.
Puzati krene na sve 4, ali čim se malo požuri na trbuh i odgmiže. Tu i tamo se posjedne i zna lijepo sjedit, ali ga to ne zanima uopće, on je stalno u pokretu. Stalno se diže na nogice, penje se po namještaju i meni. Malo mi nekako preskače motorički. A valjda će to doći na svoje sve.
Danas idemo natrag doma i imamo akciju cijeli tjedan, u petak letimo za Španjolsku pa se moramo opremit i pripremit.
Nadam se da ste se svi lijepo napapali i barem malo odmorili 😊
Mene lagano motoricki razvoj brine 🫠
Puze odn gura se unazad, naprijed ni centimetra ni u kojem vidu puzanja. A ono sto me konkretno zabrine je kad je pokusam u kukovima saviti ona je toliko cvrsta i ukocena da mi prvo pada napamet hipertonus nogu. A kad je stavim preko nogu u klececi polozaj moze biti, savijene su joj noge u koljenima. Uz mene se doslovno penje, iako je vracam i savijam noge, ono sto me jos brine je sto radi trbusnjake svako malo, i odize glavu, a okretanja je savladala na obje strane kao i trbuh-ledja. Da li je za zabrinuti i traziti preporuku za fizioterapeuta ? Ima li neko iskustva ?
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Puze odn gura se unazad, naprijed ni centimetra ni u kojem vidu puzanja. A ono sto me konkretno zabrine je kad je pokusam u kukovima saviti ona je toliko cvrsta i ukocena da mi prvo pada napamet hipertonus nogu. A kad je stavim preko nogu u klececi polozaj moze biti, savijene su joj noge u koljenima. Uz mene se doslovno penje, iako je vracam i savijam noge, ono sto me jos brine je sto radi trbusnjake svako malo, i odize glavu, a okretanja je savladala na obje strane kao i trbuh-ledja. Da li je za zabrinuti i traziti preporuku za fizioterapeuta ? Ima li neko iskustva ?
Vidi šta ti pedijatar kaže. Možda da obaviš fizijatra radi svog mira. Mi smo krenili na vježbice jer se ped činila premekana, a na kraju je bia hipertonus. Ruke su joj stalno bile krute i ukočene, tek ih je nedavno opustila. Kad ih je opustila prvi put sam se usraxx jer nisam navikla da je opuštena. I ona se penje kad je naslonjena na mene.
Sretan Uskrs svima! Joj bas je koma vrime u dalmaciji, nadam se da ce bit bolje uskoro.
Mi smo bolje, cure bez temperature; maloj smanjujem ventolin, puuno lakse dise.
Napredak Ona je cesto na sve 4, ide u svim smjerovima, naprijed se vuce tako da se digne na dlanove, a noge ispruzi. Nije vojnicko kao na laktovima nego bas na dlanovima cijelo tijelo kao odguruje. Starija to nije radila. Valjda je ok. I stane kao na sve 4 tj dlanovi koljena i zakorakne naprijed pa se ispruzi kao palacinka🤣. Naucila je sama bocno sjediti tzv Z-polozaj. Onda se igra s obje ruke za promjenu, svida joj se. I pocela je pljeskati. Puno brblja i tako.
Papanje 0 bodova, otkako je bolesna i to dugo viroza za virozom; slabo smo uveli i kolicinski je smanjila puno. Tesko mi je zamislit da prelazimo na 2 obroka uskoro.
Spavanje jos gore, bolesti su je poremetile, cesto se budi po noci pa ujutro probudi, ww se smanjio; jedva rastegnemo na 2 sata, a bila je na 3 sata. Doduse jos nije zdrava pa se nadam da ce i to nadoc. Na 2 smo spavanca jer se ujutro kasnije probudi kad je noc koma.
Zubici i dalje nemamo.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
I moja je jako kruta i nemoguće joj je s nogama ista napravit, mene osobno je to zabrinjavalo i zato sam išla u fizijatra, po svemu nije to ništa strašno, maltene je bilo sta si dosla🤣
I moja je jako kruta i nemoguće joj je s nogama ista napravit, mene osobno je to zabrinjavalo i zato sam išla u fizijatra, po svemu nije to ništa strašno, maltene je bilo sta si dosla🤣
Ali si sad mirna!
Sretan Uskrs svima! Joj bas je koma vrime u dalmaciji, nadam se da ce bit bolje uskoro.
Mi smo bolje, cure bez temperature; maloj smanjujem ventolin, puuno lakse dise.
NapredakOna je cesto na sve 4, ide u svim smjerovima, naprijed se vuce tako da se digne na dlanove, a noge ispruzi. Nije vojnicko kao na laktovima nego bas na dlanovima cijelo tijelo kao odguruje. Starija to nije radila. Valjda je ok. I stane kao na sve 4 tj dlanovi koljena i zakorakne naprijed pa se ispruzi kao palacinka🤣. Naucila je sama bocno sjediti tzv Z-polozaj. Onda se igra s obje ruke za promjenu, svida joj se. I pocela je pljeskati. Puno brblja i tako.
Papanje 0 bodova, otkako je bolesna i to dugo viroza za virozom; slabo smo uveli i kolicinski je smanjila puno. Tesko mi je zamislit da prelazimo na 2 obroka uskoro.
Spavanje jos gore, bolesti su je poremetile, cesto se budi po noci pa ujutro probudi, ww se smanjio; jedva rastegnemo na 2 sata, a bila je na 3 sata. Doduse jos nije zdrava pa se nadam da ce i to nadoc. Na 2 smo spavanca jer se ujutro kasnije probudi kad je noc koma.
Zubicii dalje nemamo.
Baš mi je drago šta su bolje.
I moja plješće i počela se igrati sama. Kratko ali se igra.
Sortiraj odgovore
Najstariji