Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    19. Srpanj 2023. 10:22

Uglavnom, nakon nadobudne 1.noci solo, dosla mi je mama pomoći i ostala par dana. Tek toliko da preuzme 1 smjenu da se mogu pomaknuti u drugu sobu na 2 sata i odspavati da ga ne čujem kako kenjka. Ne znam kako se naviknuti da se ne budim na to,koliko god iscrpljena bila. Patronazna je bila, mali dobro napreduje. Čak mi je ostavila kroz vikend i vagu da ga izvazem prije i poslije podoja. Prema tome ispada da zbilja samo cca 20 ml pojede mojih. Ne želim odustati od dojenja, jer osim kaj je najbolje za njega bi mi to riješilo i agoniju slaganja hrane, steriliziranja bočica, nagutavanja zraka itd, ali isto tako ga ne mogu držat gladnog jer je bitno da dobiva na težini. Sad smo na 2650g. Imam osjećaj da će sve bit lakše kad dodjemo do 3 kg. Patronazna je preporučila Easycool kapi za grčeve, koje još nismo isprobali. Ona kaže da ima dobra iskustva s njima. Kaka cca 1x/2 dana,isto se napinje i grči, a stolica je zelena jos. Znam da kažu da je to kao "gladna stolica", ali zbilja mislim da on nije gladan + dobiva nadomjestak željeza per os pa si mislim da je možda zato. Ugl, stanje slično kao kod Thinkpurple. Samo da malo uhvati ritam pa da uspijem po noći odspavati više od 1h u komadu. Ja sam sretna jer je on ok, monitor za disanje nam hvala bogu ne treba (jer sam ja stalno budna 😵🥺). Al sam malo izludjena od nespavanja, izdajanja, dojenja, steriliziranja itd. Jucer sam u nekom momentu sjela na 15 min na balkon i samo blejala u daljinu. Sreća pa sam se od carskog dobro oporavila pa me bar to ne boli. Drzite fige da se ustabilimo 🙏

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    19. Srpanj 2023. 10:24

Ally nema veze ako bebe stucaju, sve stucaju, njih to nista ne smeta. Bitno da ne bljucka puno od zraka. Nekad je bas tesko podrignut malu bebu, bar ju drzis uspravno, s vremenom ce izbacit zrak. I mozes malo kruzno masirat leda. Ako se puno naguta tokom hranjenja, nije lose po sredini hranjenja dignut ga da podrigne i onda nastavit hranjenje i na kraju opet. Super sta ste konacno doma skupa, uhodat cete se vec, treba vremena. Nadam se da ce se stabilizirat sve pa da uspijes odspavat, umor je najgori🙉. I najbolja metoda mucenja😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    19. Srpanj 2023. 10:33

Ally sad sam vidjela i ostatak sta si napisala, moguce da je to sve tako od zeljeza, moja ga je dobila sa 6 mj i jako joj je tesko sjedalo na zeludac iako sam davala uz rucak i pomogla bi samo sisa da se utjesi, a mlijeko da smiri bolove, plakala bi bas od bolova, vristala, ja sam joj to prestala sama davati na kraju jer se bas mucila. A prematurusi su ionako skloni grcevima iako mislim da je mozda to zeljezo u pitanju. Jesi pitala jel to bas nuzno uzimati obzirom da ga ima u AD-u? Isto tako, moguce da je stolica zelena i ne cesta od zeljeza iako je to sve individualno kod bebaca, sve je vise manje ok. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    19. Srpanj 2023. 10:36

Trudnicki mozak! Treci post zaredom🙉. Zaboravila sam pitat za ocinski dopust, ja sam isto preko maila iskomunicirala za porodiljni i poslali su mi taj dokument za ispunit za ocinski dopust, ali nisu rekli kad se treba predati, ja sam mislila kad rodim tek onda da muz to predaje. Znaci sigurno se mora 14 dana pred termin? I samo taj ispunjen obrazac, njima ne treba R1? I kad se beba rodi poslat otpusno pismo uz to?

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Meli18
    19. Srpanj 2023. 11:09

cordis00

Trudnicki mozak! Treci post zaredom🙉. Zaboravila sam pitat za ocinski dopust, ja sam isto preko maila iskomunicirala za porodiljni i poslali su mi taj dokument za ispunit za ocinski dopust, ali nisu rekli kad se treba predati, ja sam mislila kad rodim tek onda da muz to predaje. Znaci sigurno se mora 14 dana pred termin? I samo taj ispunjen obrazac, njima ne treba R1? I kad se beba rodi poslat otpusno pismo uz to?

Tako je, meni je rekla dva tjedna prije termina da joj posaljemo obrazac i, kao sto sam napisala gore, i prosjek place i radno vrijeme, to popunjava poslodavac (npr moj radi od ponedjeljka do petka i onda, naravno, ispada da ce biti doma 14 dana, odnosno 10 radnih dana).
    Jesu ti poslali taj drugi obrazac sto buduci tata mora dati poslodavcu da popuni? 😊

• cordis00
    19. Srpanj 2023. 11:15

Meli hvala ti, onda nema veze sta beba nema oib? I ono gdje pise od kojeg datuma, sta tu stavljamo? Muz bi to koristio tek kad dodemo doma. Il da ostavim prazno pa javim naknadno?
    Poslali su, prvi je taj papir sta muz ispunjava, a drugi taj kalendar radnog vremena sta poslodavac.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Meli18
    19. Srpanj 2023. 11:15

To vam tako izgleda.
    https://ibb.co/d2V9kb0
    https://ibb.co/ScZz9WJ

Ah i da, treba i preslika osobne i tekuci racun, naravno 😅

Meli18
    19. Srpanj 2023. 11:17

cordis00

Meli hvala ti, onda nema veze sta beba nema oib? I ono gdje pise od kojeg datuma, sta tu stavljamo? Muz bi to koristio tek kad dodemo doma. Il da ostavim prazno pa javim naknadno?
    Poslali su, prvi je taj papir sta muz ispunjava, a drugi taj kalendar radnog vremena sta poslodavac.

Da, tako je meni rekla, pustimo prazno i onda javimo datum od kada do kada ce on to koristi i otpusno pismo..i to je to 😊 nebi trebalo biti problema

Mia2023
    19. Srpanj 2023. 11:29

Meli18

cordis00

Da, tako je meni rekla, pustimo prazno i onda javimo datum od kada do kada ce on to koristi i otpusno pismo..i to je to 😊 nebi trebalo biti problema

Tako su i nama sve rekli. Najkasnije 14 dana od planiranog datuma poroda da to pošaljemo s podatcima koje trenutno imamo kako bi to oni imali u sustavu i onda možeš krenut koristiti odmah, a kad nakon rođenja prikupiš ostalo što je nedostajalo pošalješ i to naknadno.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Apple
    19. Srpanj 2023. 11:40

Ally007 zelene stolice nisu znak gladi nego oksidacije u crijevima, s obzirom da si rodila ranije, grčići se i javljaju zbog nedovoljno zrelih crijeva. 
    Zlatno pravilo za uspješno dojenje je bebi ponuditi dojku na svaki mig, probaj ga češće nuditi da izbjegneš halapljivo sisanje i gutanje zraka, ako imaš jaki letdown, probaj prvo izdojiti malo mlijeka da se otpusti pritisak.
    Dojenje je zahtjevno i teško kao i 4.trimestar i ništa nas na to ne može pripremiti. Ja sam svojih 4 dojila isključivo na zahtjev bebe i to je doslovno dojenje svako malo, bez reda i rasporeda i tako preko 3 godine. 

Oprostite kaj sam uletila kao padobranac, ponekad dođem i pročitam zadnje tjedne trudnoće i priče s poroda jer me pere nostalgija ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.