Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunny1511
    18. Srpanj 2023. 15:56

bambi ima li gužve trenutno? Danas kad sam bila na CTG djelovalo mi je da imaju puno posla. Došla sam brzo na red, ali svi su u nekoj strci. Moram na kraju opet u četvrtak na CTG, a ja se isto ponadala pa ponijela torbu i ništa 🙈. 
    Btw iznenadila sam se kako mi je vaginalni pregled bio bolan, i to baš od našeg dr. 🫣🫣. Evo još me sve boli. Mislim se kako ću ja porod, al ajde nek više dođe i taj dan. 
    Nisam skužila jel ti V na kraju bio na porodu ili se potrefio netko drugi? 

👩🏻34g, začepljen jajovod, PCOS, 1x
    laparo i histeroskopija, pregrada na maternici, T-shape uterus
    🧔🏻‍♂️ 36g. zdravko dren
    2/2020 blaga stimulacija 1🥚 beta 0
    5/2020 blaga stimulacija 3🥚, 2 🐧 beta 0
    9/2020 FET 👎
    04/2021 laparo i histeroskopija; septum, T-shape uterus
    06/2022 puna stimulacija, 7 🥚, nema 🐧😢, beta 0
    10/2022 puna stimulacija 17🥚, 1🐧
    11/2022 hiperstimulacija, beta 300 🤰🏻💝
    07/2022 stiže nam curica 👶🏻🥰
    Termin 28.7. ❤️, Petrova

https://www.tickerfactory.com/

• cordis00
    18. Srpanj 2023. 17:53

Meni su isto ti vaginalni pregledi pri kraju trudnoce dosta bolni i svaki sve bolniji , valjda je i to sve mekse, prokrvljenije i bolnije time. Proslu trudnocu sam svaki put i krvarila taj dan pregleda. A mene svaki put gledaju vaginalno, ne znam po sto bi uopce isla kad u bolnici naprave 1 UZV do poroda😅. CTG mi nisu prosli put radili i ne planiraju ovaj cetvrtak, pretpostavljam od iduceg tjedna da hoce svaki put. Bas mi se ne da ic, cekala zadnji put sat ipo, skroz me satralo, vrucina, jedva kuci dosla i cijeli dan sam bila out. Sad cu i duze jer imam i UZV termin 40 min prijr pregleda🥵.
    ——
    Koju kameru preporucate? Ja bi neku bas kvalitetnu s monitorom, bitno mi je da ima funkciju da ima senzor, da je recimo u stand by po noci i da se video upali tek ako mala place il slicno. Sad imamo xiaomi i super je bila, ali smo je najvise koristili tokom dnevnog spavanca i navecer prije nego mi dodemo u sobu pa nam poslije nije ni trebala, sad cu tako tu za bebu, al mi treba neka za malu jer je sad u svojoj sobi i iako su vrata otvorena, volila bi ju imat pod okom, al da mi bas ne bljesti cijelu noc monitor.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

mateja111
    18. Srpanj 2023. 20:58

Hej ja obavila pregled 38+6tt danas na pregledu kaze doktorica da sam otvorena za prst do ovoja i da je glavica manjim segmentom u zdjelici dal neka zna dal je to okej ili ? Imam tu i tamo kontrakcije i kao da me reze i zateze donji dio trbuha nadam se da ce uskoro van 🤣

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

• ružica
    19. Srpanj 2023. 06:04

Cure, hvala sto pitate. Maleni je izasao vani nakon 20 dana, na terapiji smo, imat cemo kontrole cesto, nadam se da ce sve biti u redu.
    Afrodita, koristili smo po hrvatskim uputama kids colic i nije pomoglo. Ima dva dana jede Aptamil Comfort i cini mi se vec bolje, manje ae grci i bolje kaka.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• cordis00
    19. Srpanj 2023. 06:24

Ajoj thinkpurple bas mi je zao, bas je naporan ritam od svakih sat vremena, a imate jos i stariju doma, mogu mislit, svi doma umorni i nikakvi, nervozni. A ti u oporavku. Nadam se da ce i mjehur krenit na bolje. Jel dajes sab simplex? Pokusaj s njim, on bas smanji nadutost. Mi smo radili masaze i svasta, isto je na pocetku imala velik trbuscic, al najvise bi pomogli babybjorn da se iskaka/isprdi i sab simplex s biogaiom. 
    Probaj stvarno izbacit mlijecno i hranu sta napuhuje pa vidi kako ce biti tako. Drzte se❤️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    19. Srpanj 2023. 09:37

Joj thinkpurple nadam se da će ići polako na bolje i što se tiče tvog oporavka i bebinih grčića. Nemam iskustva s nijednim ni drugim pa nemam nikakav pametan savjet 😕
    .
    Cure jeste vi sad u zadnjim tjednima gubile kg? Ja sam u zadnjih 9 dana samo počela lagano gubiti. Izgubila sam 1.5kg, a jedem isto, jedino što se puno znojim zbog ovih vrućina. Nadam se da malac dobiva na težini. Baš sam se iznenadila kad sam stala na vagu.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mia2023
    19. Srpanj 2023. 09:39

Miracle2023

Friske mame, jeste rijesile papirologiju za djecu? Da li se osim maticnog ureda ide jos gdje, ide li HZZO automatski ili se mora i tamo? I kod pedijatra? Treba li jos sto?

Još se možeš u grad/ općinu prijaviti za dobiti naknadu za rođenje djeteta. Pedijatar je nama rekao da mu se javimo kad se mali rodi da nas upiše i dobijemo datum za prvi pregled.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Meli18
    19. Srpanj 2023. 10:04

Thinkpurple ja imam e gradani, malo sam gledala kako bi prijavila bebu preko toga ali onda sma vidjela da traze e potpis? Mi mozes objasniti kako to funkcionira? 
    Ocinski dopust se moze koristiti i od prvog dana kada se beba rodi. Ja sve rijesavam preko maila i zena mi je napisala da 14 dana prije termina joj posaljem zahtjev za ocinski dopust (+ER 1 obrazac, tj prosjek place + ispunjen obrazac od poslodavca, odnosno radno vrijeme).
    Naravno, taj zahtjev ide bez podataka, nego cisto da ima taj dokument i onda kada se beba rodi joj se javim, pa cu joj morati poslati otpusno pismo i ona ce napisati od kada do kada ce tata koristiti tih 10 RADNIH dana. Kad dobijem rodni list, isto cu poslati...i gotovo..znaci da ne moras cekati oib 😊 

Meli18
    19. Srpanj 2023. 10:06

I da, thinkpurple, nisam nezaposlena ali ja ti to sve rijesavam preko maila. Ne znam odakle si ali sigurno imas na internetu mail i pitas direktno njih da li ti mogu poslati obrazac, popunis i saljes nazad u pdf formatu
    Bar ja tako radim, nisam niti jednom isla u hzzo..

Ally007
    19. Srpanj 2023. 10:11

Cure drage, evo konačno opet i mene. Dosad sam čitala zaostatke, oprostite ako koga zaboravim. 
    Belinda i ostale cure koje su rodile- čestitam 🎉
    Nadam se da ćete i vi koje još čekate svoje termine dočekati ih uspješno i brzo, s obzirom na vrućine.
    Moj malac je prije tjedan dana došao doma i odgovorno tvrdim da, unatoč dezurstvima na poslu i neprospavanim noćima, dosad nisam znala što znači biti potpuno iscrpljen. Zasad se još borimo sa svime. Prva noć je bila strava, stalno je plakao, grcio se, htio se nositi. Hranimo ga na bočicu + 2.dan nakon dolaska iz bolnice je otkrio sisu. E, sad, to bi bilo divno da ja imam dosta mlijeka. Stavila bih ga na sisu i bok. Ovako smo u situaciji da on silom želi sisu, sisa je pol sata i onda je i dalje gladan. U tom momentu bočice odbija, napući usta i neće, ili jede halapljivo i zagrcava se, štuca itd. Naguta se hrpe zraka (unatoč avent anticolic i MAM anticolic bočici), pa ga moram nositi da podrigne (sto se uglavnom ne desi, ne znam što radim krivo) i da bude uspravan još 20 min inače dobije valjda reflux i krene stucati čim ga spustim. Tako hranjenje traje i dulje od sat vremena, a za 2h opet isto. U međuvremenu zna u snu plakat svakih par min, onak kad je u REM fazi, samo se zadere kratko i nastavi spavati, tek toliko da ja ne mogu spavati dok on spava jer imam uzasno lagan san 😭. Nakon 1.noci smo mu uveli Espumisan i Bio Gaia kapi, čini mi se da je sad možda malo bolje, a možda smo se malo i ufurali. Ne znam točno mogu li to kod njega bit kolike, s obzirom na to da je prematurus i iako je više od 2 tj star, to još nije 2 tj korigirane dobi (tj. trebao se rodit tek 30.7.)?

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.