Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vesca
    08. Studeni 2022. 12:41

Ja već imam nalaze za štitnjaču i krvnu grupu + rh faktor. Sutra idem na KKS, urin sed. i još nešto )al se ne mogu sjetit što to )
    Moj muž je drugi rh faktor, ali sam zaboravila to naglasiti doktorici...

Cure pije li koja D vital 25000? Ja pijem to već duže vrijeme i dr je rekla da nastavim s D vitaminom, ali sam negdje pročitala da je to prevelika koncentracija za trudnicu i sad me strah. Preskačem već 2 tjedna jer nisam pitala doktoricu što misli o tome (tjedno pijem 1 dozu)

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• AM13
    08. Studeni 2022. 12:49

Megii

AM13

Megii

Cure trebala bi malu pomoć,priv gink mi je napisao neke pretrage koje moram napraviti i da se čujem sa svojim gink da mi da uputnice a ja neznam što znače i želim znati pa ako neko zna da mi prevede…ako sam nešto krivo napisala sorii nekužim rukopis
    IWD,COOMBS,KKS,sad nisam sigurna dal piše HKW ili NKW

IWD ne znam sta je, COOMBS mislim da je to kad se vadi RH i krvna grupa pa onda radei tajantiglobulinski test i KKS je kompletna krvna slika.. neka me netko ispravi ako sam nesto krivo :)

Dali je neka mama radila već to?

Ja sam odradila sve pretrage, pitaj slobodno sta te zanima :)

• AM13
    08. Studeni 2022. 12:51

Barbi30

Pozdrav, da se i ja napokon priključim grupici … termin mi je početkom 6 mjeseca po aplikaciji (07.06.) ali cure na proljetnicama su daleko u trudnoći pa se uguravam ovdje
    Mi smo danas 9+6 i danas izvadila pretrage koje mi ginekologica dala… koliko sam ja skužila KKS, hormone štitnjače i urin te krvna grupa, rh faktor i još neke pretrage uz to (ja sam negativna grupa pa trebam i češće kontrole).

Samo nikako skužiti kako da priljepim traku praćenja trudnoće doljeMože pomoć

https://www.tickerfactory.com/  - odes tu na link, odaberes si trakicu pa kliknes next, tamo biras ikonicu koja ce se pomicat, pa opet next, upises termin, i kopiras BBCode koji zaljepis u postavkama u potpis :)

Megii
    08. Studeni 2022. 12:57

AM13

Megii

AM13

Megii

Cure trebala bi malu pomoć,priv gink mi je napisao neke pretrage koje moram napraviti i da se čujem sa svojim gink da mi da uputnice a ja neznam što znače i želim znati pa ako neko zna da mi prevede…ako sam nešto krivo napisala sorii nekužim rukopis

IWD ne znam sta je, COOMBS mislim da je to kad se vadi RH i krvna grupa pa onda radei tajantiglobulinski test i KKS je kompletna krvna slika.. neka me netko ispravi ako sam nesto krivo :)

Jedino što znam je da do 11 tj trudnoće trebam izvaditi krv i urin međutim ima tu još  navedenih pretraga za koje ja neznam značenje,pa me zanima koje su to bile pretrage koje si radila i čemu služe. Samo da navedem ja već imam Krvnu grupu +rh od prošle trudnoće sam morala nakon gubitka napraviti pa dali se to računa?

Barbi30
    08. Studeni 2022. 12:58

AM13 hvala  Bio mi predugačak opis pa sam i to uredila 
    VESCA Ja imam manjak d vitamina i isto sam imala d vital u terapiji pa ću sutra pitat ginekologicu da li da to uzimam ili da prijeđemo na kapi koja su manja doza pa javim dogovor sutra.

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Vesca
    08. Studeni 2022. 12:59

Megii

Jedino što znam je da do 11 tj trudnoće trebam izvaditi krv i urin međutim ima tu još navedenih pretraga za koje ja neznam značenje,pa me zanima koje su to bile pretrage koje si radila i čemu služe. Samo da navedem ja već imam Krvnu grupu +rh od prošle trudnoće sam morala nakon gubitka napraviti pa dali se to računa?

Nisam sigurna, znam samo da sa starim nalazom krvne grupe i rh faktora nisam mogla na operaciju . Možda isto tako treba ponoviti nalaz u tvom slučaju..... Najbolje provjeri s doktorom

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• AM13
    08. Studeni 2022. 13:03

Megii

AM13

Megii

AM13

Megii

Jedino što znam je da do 11 tj trudnoće trebam izvaditi krv i urin međutim ima tu još navedenih pretraga za koje ja neznam značenje,pa me zanima koje su to bile pretrage koje si radila i čemu služe. Samo da navedem ja već imam Krvnu grupu +rh od prošle trudnoće sam morala nakon gubitka napraviti pa dali se to računa?

Znaci ovako, ja sam ti odradila kompletnu krvnu sliku i urin u laboratoriju, onda sam isla u Petrovu vadit krvnu grupu, RH faktor i antiglobulinski test, jos sam nosila urin na urinokulturu i briseve koje ti odradi ginekolog. Iskreno, ni ja ne znam tocno sta je svemu tome znacenje, al vecinom su to za bakterije, spolne bolesti itd. Jos me ceka mini anomaly i onaj kromosomski test (sto mislim da je opcionalno, ja mislim da cu ga odbit). 

• AM13
    08. Studeni 2022. 13:04

AM13

Megii

AM13

Megii

AM13

Megii

Znaci ovako, ja sam ti odradila kompletnu krvnu sliku i urin u laboratoriju, onda sam isla u Petrovu vadit krvnu grupu, RH faktor i antiglobulinski test, jos sam nosila urin na urinokulturu i briseve koje ti odradi ginekolog. Iskreno, ni ja ne znam tocno sta je svemu tome znacenje, al vecinom su to za bakterije, spolne bolesti itd. Jos me ceka mini anomaly i onaj kromosomski test (sto mislim da je opcionalno, ja mislim da cu ga odbit).

I da, ja sam sve to u Petrovoj radila u 3. mjesecu ove godine radi operacije i svejedno sam sad morala opet. Mislim da se uvijek mora opet ic to sve vadit.

Barbi30
    08. Studeni 2022. 13:05

Megii imam i ja sve nalaze od prije i većinom svakih 6 mjeseci ih ponavljam jer smo u potpomognutoj ali mi je sada rekla ginekologica da se krvna grupa i rh faktor svejedno ponavljaju pogotovo ako si radila prijašnje nalaze na djevojačko prezime i ako si negativna krvna grupa jer se tada kroz trudnoću vadi krv cca 2-3 puta i prati tako da znaju da li dobivaš onu injekciju nakon poroda (koju sam ja primila kod zadnjeg pobačaja). 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Megii
    08. Studeni 2022. 13:12

Da onda ću i ja ponavljati..
    Što se tiče anomaly i kromosomskog u kojem se tj radi?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.