Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anata12345
    01. Travanj 2022. 11:43

Drage žene, dobar dan.  Postavljam vam ovo pitanje s obzirom da sam jako neiskusna kad su ovakve stvari u pitanju. Nikada nisam imala spolni odnos niti sam bila blizu tome međutim jednom prilikom dok sam bila u donjem vešu dečko je ejakulirao uslijed zamozadovoljavanja i primjetila sam kako je malo sperme dospjelo na donji rub moje košulje pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće ako je nešto sperma naprimjer dospjelo na donji dio stomaka, u predjelu zdjelice ili u predjelu spolovila iako sam imala donji ves pa da se slije nekako do rodnice i da na taj nacin ostanem trudna? Nisam primjetila npr neki trag na vesu ali osjecam strah da nije nekako sa strane dospjelo do rodnice. Znam da sam needucirana vjerovatno po ovom pitanju ali kako bih uklonila strah znacio bi mi vas  odgovor.

TheTina
    01. Travanj 2022. 12:00

Pozdrav 🙋‍♀️
    .

Ninnek

Pozdrav, vidim da pišete o izdajalicama.
    Ja sam svoju curicu dojila na zahtjev, ali sam prvih 3 mj imala toliko mlijeka da sam se morala nakon podoja jos izdojiti. to mlijeko sam zamrznula i kasnije kad sam morala izbivati duze od 3h (otprilike svakih 3 sata je ona trazila jesti), suprug si je lijepo odmrznuo i dao. mogla sam ju bez brige ostaviti i preko noci kod mame da se malo odmorim i naspavam.

Na koji nacin ste odmrzavali mlijeko? I kolio dugo smije stajat u zamrzivacu? Ja sam do sad samo u frizideru drzala i to najduze 24h 🤔

.
    Demetria - kaj se tice tehnologije, ista stvar i kod mene. Skrivamo mobitele od male i evo vec se naucila da kad ga vidi vice “ne ne”. Al naravno da ga uzme ak joj je nadohvat ruke 🤦‍♀️

Didi4321
    01. Travanj 2022. 12:35

TheTina

Pozdrav 🙋‍♀️
    .

Ninnek

Pozdrav, vidim da pišete o izdajalicama.
    Ja sam svoju curicu dojila na zahtjev, ali sam prvih 3 mj imala toliko mlijeka da sam se morala nakon podoja jos izdojiti. to mlijeko sam zamrznula i kasnije kad sam morala izbivati duze od 3h (otprilike svakih 3 sata je ona trazila jesti), suprug si je lijepo odmrznuo i dao. mogla sam ju bez brige ostaviti i preko noci kod mame da se malo odmorim i naspavam.

Na koji nacin ste odmrzavali mlijeko? I kolio dugo smije stajat u zamrzivacu? Ja sam do sad samo u frizideru drzala i to najduze 24h 🤔

.
    Demetria -kaj se tice tehnologije, ista stvar i kod mene. Skrivamo mobitele od male i evo vec se naucila da kad ga vidi vice “ne ne”. Al naravno da ga uzme ak joj je nadohvat ruke 🤦‍♀️

Jucer sam bas slusala jednu patronaznu sestru na temu dojenja, moze se pohraniti u zamrzivacu 6-12 mjeseci, odledjuje se iskljucivo na sobnoj temp, znaci nikakva podgrijavanja ili stavljanja pod toplu vodu da se ubrza proces.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Ina85
    01. Travanj 2022. 12:40

marta96

Ina85

marta96

Evo nas s pregleda. Beba 1506 grama, sve je uredno, zatvoreno. Ja sam +10kg od početka 🙈
    Idući pregled 22.04. Nakon toga će biti još jedan pregled kod mojeg dr. Sve smo bliže 🙏❤️

Marta koliko si visoka? Ja sam na +8 a beba 820 g.

170cm. Ostala sam trudna sa 66,sad sam na 76. Jos 2 mj do kraja 😇

Koliki ti je vitamin d? Ja sam isto vadila i malo je niži, 68, a donja granica 74. Pijem prenatal, vise mi je problem željezo koje isto pijem, jer feritin mi je 9, a donja granica 20. Do sad nisam nista pila jer mi je bilo visoko, al sad pred kraj mi je beba sve pojela🙈

Da, pitam te jer me jedna doktorica iz bolnice uplasila. Da je mojih 8 kg u 6 mj previse bla bla. A moja ginekologica rekla da mi je ogtt uredan . Svako ima svoje misljenje.
    Ja sam visoka 165, usla u trudnocu sa 62 sad imam ravnih 70. Vit d mi je 49. A donja granica je 75 do 250. A zeljezo mi je 12,8 a limiti su od 8 do 30. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

MarVel
    01. Travanj 2022. 12:52

Ina85

MarVel

Ina85

Meni dosli nalazi vitamina D . Katastrofa. Dobila sam kapi za nadoknadit. Zeljezo mi je jos i ok al po nalazima ce mi beba i njega brzo iscrpit. Idemo se trpat suplementima .
    Ina85, Vitamin D si kontrolirala u sklopu redovnog KKS-a ili kao nešto dodatno? Meni piše KKS na uputnici i još Fe-željezo, idem baš idući tjedan vaditi.

Kad sam isla privatno na ogtt, zatrazila sam kontrolu tsh, fe, vit D. Na svoju ruku. Jer znam da je to bas bitno u trudnoci i zelim si pratiti. Nakon korone su mi se malo ti vitamini potrosili. Sad uzimam prenatale + vit D sto mi je ginekologica prepisala. 5 kapi na dan od 4000 mlu vit D.

Ajde super... a i mislila sam da si na svoju ruku to jer se ne sjećam da se vitamin D kontrolira u sklopu redovne krvne slike. Njega se baš malo dobiva prehranom. Mene živo zanima kakvo mi je željezo, ima li moja cikla-limun i sve što stavljam u sebe učinka. : )

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

missR
    01. Travanj 2022. 12:58

Ina ja sam visoka 169 i dobila sam 12 kila. Startala sa 60.
    Meni se cini puno, a gin kaze da je to u redu
    Ja nisam bas zadovoljna s obzirom da sam mislila ic rodit s +14 max 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

• Anna1990
    01. Travanj 2022. 13:18

Pozz.. 🙂🙂 nova sam na forumu,inace svugdi po internetu pokusavam naci odgovor na svoje pitanje ali nigdje ne nalazim odgovor 😕 naime trenutno sam u 31-om tjed trudnoce a tamo negdje u 26 tj su mi poceli problemi sa usima. Da da usima.. 😭😭 naime prvo sam stalno imala kao neki pritisak u njima a onda mi je pocelo sumiti nista jako ali cula bi to kad bi isla na spavanje. Medutim zadnjih par dana mi se nekako pogorsalo jedva sam zaspala od tog sumljenja a usi ko da su natecene punoca neka u njima. Doktorica opce prakse kaze nema upale nisu zacepljene dala mi maxitrol kapi 😮 kaze vjerovatno zbog trudnoce hormona sluznica u uhu otekla bla bla. A uz to ja stalno osjecam u usima onaj klik kao da se usi odcepe ali odma poslije toga jos jedan klik kao da su se zacepile. Eto oprostite na poduzem postu ali neznam di bi vise pitala pa ako koja zna ili je imala slican simptom bila bi jako zahvalna na odg pomoci ❤️❤️❤️

• Tasm
    01. Travanj 2022. 13:44

anata12345

Drage žene, dobar dan. Postavljam vam ovo pitanje s obzirom da sam jako neiskusna kad su ovakve stvari u pitanju. Nikada nisam imala spolni odnos niti sam bila blizu tome međutim jednom prilikom dok sam bila u donjem vešu dečko je ejakulirao uslijed zamozadovoljavanja i primjetila sam kako je malo sperme dospjelo na donji rub moje košulje pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće ako je nešto sperma naprimjer dospjelo na donji dio stomaka, u predjelu zdjelice ili u predjelu spolovila iako sam imala donji ves pa da se slije nekako do rodnice i da na taj nacin ostanem trudna? Nisam primjetila npr neki trag na vesu ali osjecam strah da nije nekako sa strane dospjelo do rodnice. Znam da sam needucirana vjerovatno po ovom pitanju ali kako bih uklonila strah znacio bi mi vas odgovor.

To niti u SF filmovima nije moguce. Ne nerviraj se previse oko toga, vjerujem da si jako mlada, istrazi na koji nacin se zelis zastit kad stupis u odnose, misli o tome ranije... 🤚

• anata12345
    01. Travanj 2022. 13:53

Tams

anata12345

Drage žene, dobar dan. Postavljam vam ovo pitanje s obzirom da sam jako neiskusna kad su ovakve stvari u pitanju. Nikada nisam imala spolni odnos niti sam bila blizu tome međutim jednom prilikom dok sam bila u donjem vešu dečko je ejakulirao uslijed zamozadovoljavanja i primjetila sam kako je malo sperme dospjelo na donji rub moje košulje pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće ako je nešto sperma naprimjer dospjelo na donji dio stomaka, u predjelu zdjelice ili u predjelu spolovila iako sam imala donji ves pa da se slije nekako do rodnice i da na taj nacin ostanem trudna? Nisam primjetila npr neki trag na vesu ali osjecam strah da nije nekako sa strane dospjelo do rodnice. Znam da sam needucirana vjerovatno po ovom pitanju ali kako bih uklonila strah znacio bi mi vas odgovor.

To niti u SF filmovima nije moguce. Ne nerviraj se previse oko toga, vjerujem da si jako mlada, istrazi na koji nacin se zelis zastit kad stupis u odnose, misli o tome ranije… 🤚

Hvala puno! ❤

marta96
    01. Travanj 2022. 14:05

Ina85

marta96

Ina85

marta96

Evo nas s pregleda. Beba 1506 grama, sve je uredno, zatvoreno. Ja sam +10kg od početka 🙈
    Idući pregled 22.04. Nakon toga će biti još jedan pregled kod mojeg dr. Sve smo bliže 🙏❤️

Marta koliko si visoka? Ja sam na +8 a beba 820 g.

170cm. Ostala sam trudna sa 66,sad sam na 76. Jos 2 mj do kraja 😇

Koliki ti je vitamin d? Ja sam isto vadila i malo je niži, 68, a donja granica 74. Pijem prenatal, vise mi je problem željezo koje isto pijem, jer feritin mi je 9, a donja granica 20. Do sad nisam nista pila jer mi je bilo visoko, al sad pred kraj mi je beba sve pojela🙈

Da, pitam te jer me jedna doktorica iz bolnice uplasila. Da je mojih 8 kg u 6 mj previse bla bla. A moja ginekologica rekla da mi je ogtt uredan . Svako ima svoje misljenje.
    Ja sam visoka 165, usla u trudnocu sa 62 sad imam ravnih 70. Vit d mi je 49. A donja granica je 75 do 250. A zeljezo mi je 12,8 a limiti su od 8 do 30.

Moj dr nije nista tako spominjao osim da je prosjek oko 17 kg za dobiti. Meni je sad isto željezo 12, ali feritin je bitniji za to. Znači zalihe željeza koje se crpe i to mi je koma. Ovaj put mi je dr dala detaljnu uputnicu pa nisam ni znala da je toliko loše.. 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.