Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anushka
    01. Veljača 2022. 11:04

Pozdrav svima, nemam baš inspiraciju pisati ovih dana, samo čitam. Što se kila tiče, ja sam prošli puta u 16 tt bila na +0,5 kg, sad ćemo vidjeti u četvrtak što kaže vaga, mislim da sam sad sigurno dobila više jer se ne krećem i ležim 80% vremena, al ne sekira mi se još oko toga. Ja vodim trudnoću privatno i nemam trudničku knjizicu, znam da inače samo ovi državni su ju inače davali, a sad kako je sada neznam, valjda kako kod koga. Pisale ste o coli, meni se jučer pila Fanta i natjerala sam muža u dućan, popila sam dvije čaše i baš mi je odgovarala. Ne smatram to lošim, ako sam se odrekla drugih stvari kao npr. sexa, mogu popiti čašu Fante🤣

url=https://lilypie.com]

Ariel
    01. Veljača 2022. 11:05

ima333

Meni su fine one nove snack plocice u Sparu, Nutty Barica, te si uzmem proteinski puding zbregov i milbona i to bude super zamjena za cisti secer iz cokolada. 😉
    Vocni jogurt vam ima dosta secera. Ako ga volite jesti, onda vam je dobra zamjena uzeti obican jogurt i unutra staviti voce koje zelite pa tako jesti ili sve ubaciti u blender i dobit cete vlastiti vocni jogurt. 😉 Unutra su uvijek dobrodosli i orasasti ili neke sjemenke. Ako blendate i zelite da vam to nesto bude gusto, samo ubacite komad smrznute banane. Eto ideja. 😉

Kad se opce dobiva trudnicka knjizica kod nas? Ja to isto nemam.

U austriji se trudnicka knjizica dobije u 9tt kad dodes na prvi ultrazvuk. Tad se sve ispita, vaze se, das urin, anprave se brisevi i sve. Ali kao sto vidim, u RH se sve manje daju te knjizice. Ocito tu u austriji daju trudnicke knjizice jer ne dobijes nikad nikakve nalaze. 

Atina25
    01. Veljača 2022. 11:14

Jutro cure, sretno na pregledima svima danas!! 
    Bobica91 I mi znamo otići nekad u taj parkić :) pogotovo ljeti kad je sunce on bude u hladu nekad zna dosta puhati tamo to mi je jedino -
    Šta se tiče kila ja sam dobila 8 kila sad sam 23 tjedna,malo previse ali neću se zamarati previse stvarno sve to poslije ode. Trening,beba trči na 100 strana. Ja sam 170 i imam sad 72 sta je dosta ali ajde. 
    Ja colu inače bas ne pijem,mislim ne volim sokove i gazirano općenito jedan dan je neki kolega slavio roćkas i donio kole i ja sam popila 2 čaše baš me šokiralo jer nikad ne pijem, bila trudna ili ne! Sigurno nije naidealnije piće,ali cure moje ja sam s malim po ljeti radlere pila,znala sam da nije OK jer imaju alkohola ali ja sebi nisam mogla pomoć, popila bi i počela plakat od muke da nesto ne bude bebi, onda sam pitala dr i rekao je da čaša vina i čaša pive tu i tamo nista bebi ne moze napraviti. Mislim da sve ovisi i o osobi koliko je tolerantna na hranu/piće. Moja kuma je 4x zavrsila na hitnoj ginekologiji radi ogromnih grčeva uzrokovanih hranom jer ako nesto krivo pojede uvijek joj loše djeluje. 
    Limica Kojim poslom se baviš? Da li možeš koristiti GO ili nesto unutar tih 2 mjeseca da si olakšaš?

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Bobica91
    01. Veljača 2022. 11:19

MMMartinaaa

Bobica91

Vazem se odprilike svakih 7 dana cisto da vidim kako ide ali kako god ja pazim kile idu gore. Ja sam na + 8 od pocetka. 18 tjedana sam danas. S tim da prvih 12 tjedana od mucnina nisam mogla jest nis osim kruha ali doslovno i dobila 5. Kako vi stojite sa kilama?
    Ja sam niska 159 tako da sam vec na 62 kile. Znam da ce to sve otic jer sam sve skinula i u prvoj nego si mislim kako cu vjerovatno ic na porod kao slon.

Ja sam na +6, sad sam u 23tt. Meni se čini nekako puno…Iako stvarno jedem kuhano, ali pretjeram sa slatkim. Tako da sam baš odlučila od danas pripaziti i smanjiti slatkiše (kekse, čoksu i nutellu). Ako to maknem osjećat ću se puno bolje. Ja sam krenula s 57kg, tako da se to ne vidi na meni puno jer imam 173cm, ali nije zdravo toliko slatkog, a još s mamine strane svi dijabetičari + bliži se OGTT.

Apsolutno jesam za to da se pazi jer je poslije lakse i tesko je nositi i ovih normalnih 12-15 kila koliko je preporuka. Ja ne jedem gluposti ujutro zobene kase koje sama radim svjeze voce. Rucak obavezan svaki dan i to gledam da je povrce kuhano salate znaci stvarno pazim. Kruh izbjegavam pojedem koji put sladoled kad mi dodje zelja. I veceru isto normalno. Nije da imam 10 obroka i da jedem gluposti. Inace sam sklonija kilama ako ne pazim ali ovo me malo plasi kako to ide gore. 
    Da i ja imam puno dijabeticara u obitelji i secer mi je bio 5.1 nataste na vadenju krvi sa 9 tjedana. 
    A opet drzat neke dijete neznam ako nisu propisane ne zvuci dobro. Zapravo bas cu vidjet oggt i kakav ce nalaz bit. Ali imam do njega jos mjesec i nesto. Danas sam napunila 18 tj.

• artarior
    01. Veljača 2022. 11:26

Pozdrav cure, evo me tek sad na računalu pa mi je lakše nego preko mobitela tipkati po forumu. :) Te prozirne fascikle su baš zgodna ideja za nalaze, ja ih samo tušnem u ladicu i nadam se da ću ih kasnije naći kad mi budu trebali.

Što se tiče kilaže, ja se za sada ne važem kod kuće (tako mi je lakše hehe), nego samo kod doktorice svaka četiri tjedna. U 8. i 12. tjednu sam imala istu kilažu (77 kg na 177 cm), vidjet ćemo u petak kakva je situacija u 16. tj. :) 

Baby T 💝 15. 7. 2022.

AnnieP
    01. Veljača 2022. 11:46

Bobica91

Vazem se odprilike svakih 7 dana cisto da vidim kako ide ali kako god ja pazim kile idu gore. Ja sam na + 8 od pocetka. 18 tjedana sam danas. S tim da prvih 12 tjedana od mucnina nisam mogla jest nis osim kruha ali doslovno i dobila 5. Kako vi stojite sa kilama?
    Ja sam niska 159 tako da sam vec na 62 kile. Znam da ce to sve otic jer sam sve skinula i u prvoj nego si mislim kako cu vjerovatno ic na porod kao slon.

Bobica91 netko da je nizak skoro kao ja hehehe
    Ja sam ti visoka 158, a u trudnoću sam krenula sa 60kg, znači već sam imala višak. Sada sam na nekih +1kg. To je jer sam počela ići skoro svaki dan u šetnje i počela sam malo zdravije jesti zbog bebice. Prije sam rijetko jela voće i povrće, a obožavala sam slatkoo. Ništa si od hrane si ne branim, kad mi se nešto jede, pojedem to (samo sam slatkiše smanjila) i coca colu nekad popijem.
    Od mamine škrinjice sam sad nakon mjesec dana dobila kapi za nos one prirodne, kremu za ruke i neku njihovu knjižicu.

🩷 7/2022

MfrauM
    01. Veljača 2022. 11:47

Pozz curke, evo konačno sam pročitala zadnjih 15 stranica. 
    Što se slatkog tiče ovaj tjedan fakat pazim jer idem vaditi krv, ali tako me opet traži,  inače uopće nisam tip od slatkog. Colu i općenito gazirano ne pijem, nekako mi ne pase ni to, ali cijedim si svoje sokove svaki dan. Do sad je to bila naranča grejp limun, a od danas uvodim ciklu jabuku narancu. Čitala sam negdje da je nar (sipak) dobar za posteljicu pa eto ideje. Lijena sam otic u nabavku, uzas. Radim od doma i to su mi rekli kad god samo da napravim onda se to rastegne, ma koma. Bolje bi mi bilo da idem u firmu 😄. 
    Dokumente sve drzim isto tako u jednom folderu/mapi i to sve nosim sa sobom na pregled. Dr je zadržao jedino neku tabelu tlaka i kilaze kod sebe, i tad je rekao da pripazim s prehranom do slj pregleda, stvarno sam se trudila, ali strah me stat na vagu 😄.

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Visibaba07
    01. Veljača 2022. 12:12

Ja sam si isto tako nalaze posložila po redu u mapu,mene vodi soc ginekologica ali očito polako izbacuju te trudničke knjižice..
    Šta se tiče kg ja sam na plus 4,nije puno ali nije ni malo na moju početnu,u onim granicama sam po kalkulatoru pa se tješim time 😆 iako mislim da će to sad ić sve brže i brže,mislim meni trbuh na oko raste iz dana u dan..
    Šta se tiče cole,rijetko ju inače pijem od kad sam trudna možda me tražilo jednu čašu da popijem,ali zato slatko,svaki dan barem neku čokoladicu 😒
    Trudim se ništa ne imati doma pa onda manje i posegnem za tim..
    Inače mislim da mi se nekako smanjio apetit zadnjih dana,doručkujem oko 9,neku voćku oko 12,ručak oko 15 i možda običan jogurt ili malo badema popodne..koji put me nakon ručka više ni ne pita da jedem..

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• artarior
    01. Veljača 2022. 13:29

Kod nas u Šibeniku su još u upotrebi trudničke knjižice, meni je čak i nekako zgodnija od klasičnog nalaza jer je sama po sebi sistematizirana. Jedini problem je nekada shvatiti što je pjesnik htio reći (zbog tog famoznog doktorskog rukopisa), ali inače je skroz ok. :) 
    Meni se isto smanjio apetit, u zadnjih tjedan dana ajmo reći. To prepisujem stabilizaciji hormona. Nekad bi imala ljutu glad, čak pola sata nakon šta bi pojela. Ali dobra stvar je šta me uopće ne zove jesti slatko :) 

Baby T 💝 15. 7. 2022.

• Mrvica722
    01. Veljača 2022. 13:36

Kad završava prvo tromjesječje na svakoj stranici na netu piše drugačije. Planiram se ofarbat a cekam da završi taj period, mozda je vec i završio 🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.