Pozdrav,
Javljam se kao nova buduća mama. 6t+2 su prošla. Bila na pregledu prije tjedan dana, obzirom da je prva trudnoća - okružena negativnim pričama pa dosta strepim i trebalo mi je da se smirim. Srčeko bi trebali čuti za 4 dana.
Simptomi me gaze već 2 tjedna, a trenutno su najgori (barem meni do sada) - konstantne mučnine i bolovi u želudcu. Imate li kakav savjet da si olakšam mučnine? Nadam se da neće krivo zvučati ali ne mogu se uopće veseliti trudnoći i maštati kad se osjećam 'bolesno'.
Sretno svima 💕
cestitam 🥰🥰
meni za mucnine uvijek pomogne nesto kiselo, mandarine, narance, limunada itd..navodno pomaze i dumbir, one neke kapsule koje se zvacu ili caj, meni se dumbir uvijek gadio pa sad s tim nisam ni probala, ali probaj mozda i s tim ako si si okej s dumbirom 🤗
E da, đumbir.Ja imam doma onaj đumbir u kamenu i znala sam uzet taj komadić đumbira i to cuclat. Nije prefino, ali meni je pomoglo da se riješim tog užasnog okusa u ustima.
🙋♀️31 👱♂️34
➕ 30.9.
11.10. UZV - gv 3 mm (5+2)
21.10. UZV - 💓 4,9 mm (6+5)
04.11. UZV - 💓 1,9 cm (8+5)
Pozdrav,
Javljam se kao nova buduća mama. 6t+2 su prošla. Bila na pregledu prije tjedan dana, obzirom da je prva trudnoća - okružena negativnim pričama pa dosta strepim i trebalo mi je da se smirim. Srčeko bi trebali čuti za 4 dana.
Simptomi me gaze već 2 tjedna, a trenutno su najgori (barem meni do sada) - konstantne mučnine i bolovi u želudcu. Imate li kakav savjet da si olakšam mučnine? Nadam se da neće krivo zvučati ali ne mogu se uopće veseliti trudnoći i maštati kad se osjećam 'bolesno'.
Sretno svima 💕
žA da, zaboravila sam napisati za bolove u želucu. Mene je uz te mučnine pratio i neki osjećaj težine u želucu, koda sam se najela kamenja, onako, nešto slično gastritisu. Ne znam kako si pomoći s time, samo jesti lagano i ne previše.
Ja sam pojela jedan dan kesten roladu i to me satralo. Kesten je big no no
🙋♀️31 👱♂️34
➕ 30.9.
11.10. UZV - gv 3 mm (5+2)
21.10. UZV - 💓 4,9 mm (6+5)
04.11. UZV - 💓 1,9 cm (8+5)
Hvala cure na savjetima - super ste :) imam mladih mama u obitelji i prijateljica, ali obzirom da nismo nikom jos rekli do pregleda sada 12.11 forumi i clanci su mi jedini prijatelji 😬
Ne paše mi ništa teško i masno, osim doručka na koji sam navikla već par godina a to su 2 jaja uz cjeđene sokove. Ostale obroke jedem u manjim količinama jer svakako nemam apetita, više se forsiram. Mogla bi jedino poraditi još na unosu tekućine
Povraća mi se na izgled i miris teške hrane i za čudo na slatko - ponajviše bilo šta čokoladno. Taj dio mi čak i paše - malo detoksa za ovisnika o čokoladi 😅
👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰
Nove cure dobrododosle:) Meni su mucnine pocele prije 3 dana, muka mi je i kad ogladnim i kad pojedem, na puno toga mi se dize zeludac. Gladna sam a muka mi je:( Bude li mi isto kao u prosloj trudnoci brzo se necu dizat iz kreveta. A to si ne mogu priustit jer imam curicu od god dana. Sto se tice covid situacije nervira me sto nam stvaraju pressing, kao da nam trudnoca nije dovoljna sama po sebi. Ne namjeravam se cijepit i planiram se sto vise cuvat i nadat se da necu negdje pokupit. Tajice sam kupila u lidlu u prosloj trudnoci i ok su mi.
Demetria jel zbog krvarenja ili? Sve bilo ok na kraju?
Da da i zbog spontanih, biokemijskih i van matericne ali u pravilu zbog hematoma koji je nestao nakon dva tjedna kao i krvarenja ali sam nastavila piti jos mjesec i pol.
Duphaston je sintetski razvijen lijek,analog prirodnog progesterona .Utrozhestan je progesteron prirodnog podrijetla
*
Kuca srce malo...po uzv je 8+1 po zadnjoj m 8+4 a po mom kasnom datumu ovulacije bi trebao biti još manji ali bitno da kuca ❤️ pikulica mala
Pratnje nisu dopuštene
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Dal ima koja iskustva sa dvorogom maternicom? Dok sam bila na carskom prije 5 godina, pitali su me da zasto nisam napomenula da imam dvorogu maternicu. Nijedan ginekolog mi to nije spomenuo na pregledu. I poslije kad sam isla na kontrolu poslije carskog moja ginekologica je rekla da ona nista ne vidi, i da to nije istina. Citala sam svakakva iskustva na googlu, nazalost vecina su ona losa. Svakako cu to ginekologici opet napomenut u cetvrtak, da obavim mozda detaljnije preglede.
Ja sam operirala septum maternice moja je bila skoro spojena, a sestra i majka imaju dvorogu i dosta ne supjesnih trudnoća kao i ja
*
Mary10 dobrosla 🥰
Demetria cestitam na urednom pregledu 😊
Ima li koja cura da joj je malo porastao stomacic, da nam slika 😁😁
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Cestitam Nikki na djevojcici ❤️🌸
I novi pregled na svetog Nikolu 6.12
Nego kad ono najranije se može saznati spol? Mi bi za Božić rodbini poklonili roza ili plave kuglice s slikom uzva.
A i imam dva tjedna za odlučiti hocu li u bolnicu na kombinirani test za bolesti ili ne.
Imamo u obitelji jednu genetsku bolest i testirala sam se prije godinu dana bas na nju i nisam nositelj.
A opet i da mi kaže da je nešto ne bih podbacila
*
Mary10 dobrosla 🥰
Demetria cestitam na urednom pregledu 😊
Ima li koja cura da joj je malo porastao stomacic, da nam slika 😁😁
Ja ga imam od trudnoće ,🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
*
Sortiraj odgovore