Niki777 čestitaaaam, divne vijesti. Prva potvrđena curica u grupi <3
Što se tiče mjera, ja se u potpunosti lida slažem s tobom. Nakon što je Markotička rekla da ne može preporučit trudnicama da se cijepe, počeli su sve radit da to pobiju. "Skupine lječnika" koji preporučaju da se cijepe trudnice, da se cijepe dojilje, članci bez ikakvih referenci na znanstvene studije.. i sad koriste ta dva crna scenarija koja su se dogodila da nas plaše i stvaraju paniku među trudnicama, prestrašno. Nitko ne odgovara za posljedice cijepljenja, ne zna se ništa ili vrlo malo o utjecaju na cijepiva na razoj organa fetusa i kasniji razvoj bebe, koliko dugo se uopće cijepivo zadržava u organizmu.. ma joj. Glava me već boli od svega.
A najgore što mi prijateljica kaže neki dan "ne mogu si zamislit bit trudna u ovim vremenima". A što bi mi trebale? Stavit život na hold i živit u strahu..
Uglavnom, ja večeras idem na kavu sa šeficom joj reći za trudnoću. Predložit ću rad od kuće do kraja godine, ako ne želi, idem odmah na bolovanje.
Ionako bez potvrde nemrem nikuda.
🙋♀️31 👱♂️34
➕ 30.9.
11.10. UZV - gv 3 mm (5+2)
21.10. UZV - 💓 4,9 mm (6+5)
04.11. UZV - 💓 1,9 cm (8+5)
Ja prijavljujem svoj sljedeći pregled 16.11,ultrazvuk i vađenje krvi za Nifty..već sada nemogu dočekati..
Nakon tog pregleda vjerovatno otvaram komplikacije,tj godišnji pa onda komplikacije baš se veselim već sada vremenu za sebe 😍
Visibababa07 kako to da si odlučila nifty raditi? Čitala neki dan da je panorama pouzdanija jer razlikuje fetalnu dna od dna posteljice pa ima manje netočnih rezultata.
Moja ginekologica radi nifty i to bi mi najjednostavnije bilo, al ne znaaam. Jel ima koja od Vas da misli raditi panoramu?
🙋♀️31 👱♂️34
➕ 30.9.
Ayzis imala sam namjeru radit panoramu al mi je ginekologica rekla da je panorama bolja za blizanacke trudnoce (iz kojeg razloga neznam) a i nifty mi je cjenovno prihvatljiviji u ovom momentu
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Ayzisimala sam namjeru radit panoramu al mi je ginekologica rekla da je panorama bolja za blizanacke trudnoce (iz kojeg razloga neznam) a i nifty mi je cjenovno prihvatljiviji u ovom momentu
Hvala ti na odgovoru. I meni se čini da ću na kraju nifty iz praktičnih razloga što mogu to kod svoje ginekologice odradit pa onda to ona šalje u labos, a za panoramu bi morala u zg.
🙋♀️31 👱♂️34
➕ 30.9.
Koji paket Niftya si uzela Nikki?
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Prekrasnoo! Cestitam Nikki na djevojcici ❤️🌸😊
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Pozdrav,
Javljam se kao nova buduća mama. 6t+2 su prošla. Bila na pregledu prije tjedan dana, obzirom da je prva trudnoća - okružena negativnim pričama pa dosta strepim i trebalo mi je da se smirim. Srčeko bi trebali čuti za 4 dana.
Simptomi me gaze već 2 tjedna, a trenutno su najgori (barem meni do sada) - konstantne mučnine i bolovi u želudcu. Imate li kakav savjet da si olakšam mučnine? Nadam se da neće krivo zvučati ali ne mogu se uopće veseliti trudnoći i maštati kad se osjećam 'bolesno'.
Sretno svima 💕
👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰
Pozdrav,
Javljam se kao nova buduća mama. 6t+2 su prošla. Bila na pregledu prije tjedan dana, obzirom da je prva trudnoća - okružena negativnim pričama pa dosta strepim i trebalo mi je da se smirim. Srčeko bi trebali čuti za 4 dana.
Simptomi me gaze već 2 tjedna, a trenutno su najgori (barem meni do sada) - konstantne mučnine i bolovi u želudcu. Imate li kakav savjet da si olakšam mučnine? Nadam se da neće krivo zvučati ali ne mogu se uopće veseliti trudnoći i maštati kad se osjećam 'bolesno'.
Sretno svima 💕
cestitam 🥰🥰
meni za mucnine uvijek pomogne nesto kiselo, mandarine, narance, limunada itd..navodno pomaze i dumbir, one neke kapsule koje se zvacu ili caj, meni se dumbir uvijek gadio pa sad s tim nisam ni probala, ali probaj mozda i s tim ako si si okej s dumbirom 🤗
👩🏼 27 👱🏻♂️ 36
missed ab 3/2020 10tt
28.5.2022 V
Bubamara19,
Zahvaljujem na savjetu. Već sam na terapiji agruma (svako jutro naranče, limune i mandarine). Đumbir inače volim, pokušati ću sa čajevima.
Počinjem sumnjati i na Novalac jer sam čitala kako nekim ženama pogoršaju mučnine 🙈
👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰
Pozdrav,
Sretno svima 💕
Evo par savjeta iz mog iskustva. Mene su mučnine uhvatile negdje u šestom tjednu, nisam povraćala, ali je bilo dana kad mi je bilo zlo od jutra do mraka. To bi trajalo dva tri dana, onda bi mi bilo lakše pa bi se opet pojavio dan, dva kad je bilo više mučno. Sad se već lagano smiruje i više manje nemam mučnine više, da pokuckam. Iako mi je uvijek zlo kad se prejedem za ručak, kao danas recimo, a ne mogu se suzdržat, apetit mi je ogroman, dobit ću sto kila do kraja trudnoće jao.
Uglavnom, evo što je meni pomagalo.
1. doručkuj. ja u blenderu pomiješam pola banane, par borovnica, zobene puhuljice i jogurt i kunem se u taj doručak da me spasio.
2. pazi šta jedeš jer loša hrana pogoršava mučninu. meni barem. u dane kad mi je baš bilo mučno ja sam jela više dijetalno, rižu, bijelo meso, sve šta nije jako masno i lakše pada na želudac. voće u malim količinama, meni to nije baš pasalo tih dana, a nikako mi nije pasalo slatko. za večeru lagano, suho, grisini, štapići, malo povrća, kuhano jaje.. nemoj se prenatrpat za ručak, a posebno ne za večeru. ja kad god bih previše pojela bilo mi je još više zlo. ali nemoj imati ni prazan želudac.
3. pij tekućine. meni je pomogala tinktura od melise koju sam popila odmah ujutro natašte i nakon 15 min bi doručkovala, pijem ju i sada, tri puta dnevno. isto tako mi paše iscijeđeni limun i voda. ja sam stalno žedna i smeta me taj okus u ustima pa stalno neš i pijem i mislim da je to dobro.
4. šetnja. meni je svježi zrak znao pomoći, barem psihički. iako bi došla doma i nakon šetnje mi je i dalje mi je bilo slabo, ali doma na kauču mi je bilo daleko najgore jer bi stalno o tome mislila. ovako barem malo zaboraviš.
5. znaj da grozna mučnina ne traje non stop i da ima dana kad je bolje i dana kad je gore. sve će to proć brzo!
nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći, sve smo različite, al ovo je iz mog iskustva.
🙋♀️31 👱♂️34
➕ 30.9.
Sortiraj odgovore
Najstariji