Moja je dobila neki klavir na touch pa stalno po njemu tipka, voli kockice, slikovnice, plišance. Može se lijepo zaigrati. Obožava i Ringe Ringe jaja i plesati općenito. I u vrtiću tete kazu da je glavna plesačica. Najnoviji pokret joj je "slow motion" pruzanje ruku prema naprijed pa u stranu na lagane pjesme, presmješna je, sve iskopira. Tata joj svira klavir od kako je beba bila pa mislim da je genetika odigrala svoje
Evo to je tak najednom došlo, ja sam se pravila da plačem kad samu sebe lupi kao joj mamu to boli daj sad mami pusu onda mi da pusu pa joj je to pak zabavno postalo pa se kao lagano udari po licu da opet ja plačem i smije se, tak da moram promijeniti taktiku ili izignorirat al zna to i u očaju napravit pa se jače fljusne, evo čitala sam kao da im treba neku antistres lopticu dat ili neki objekt da preusmjere agresiju al to se prebrzo dogodi da stignem preusmjeriti jer ona to sebe u sekundu dvije i stane, ne stignem ni reagirati, možda najbolje ignorirati, valjda ju bude prošlo.
Burito nismo... zapravo ja jesam ali zato kaj je mali opet bolestan. Jučer su opet krenule oči(konjuktivitis),curenje nosa/kašalj. Ima i temperaturu. Nadam se da će brzo proći. Muž i ja smo isto prehađeni,muči nas kašalj. Danas sam tolko kašljala da sam morala iz mesnice izaći (bilo mi je neugodno).
Drago mi je da uživate skupa,maleni ima neku fazu-pa kak je imao i moj stariji kad je nedavno piškio u krevet. Sad je neko vrijeme mir.
Jel vaši bacaju stvari/igračke? Moj mlađi je baš u toj fazi.
Crazypeach ja sam ti primjetila da moja baca sve što stigne ako je već umorna ili premorena, to mi je jedan od znakova da joj se spava, od nervoze krene bacati sve što vidi sa stolića u boravku i slično.
Ako si rekla da ti loše spava u zadnje vrijeme možda je povezano s time..
Inaće ne baca, zna prevrnuti košaru punu loptica i tak al to više iz znatiželje.
Moji sad nisu nesto znacajno u bacanje fazi, al zato je mali jaaaaako dugo imao tu fazu. Pa ja mislim od nekih 10 mjeseci pa mozda i dve godine je trajalo. To je bilo strasno. Kad je tak kao beba kretao bacati stvari svi oko njega su mu se smijali i pljeskali (zbilja glupo, sto reci), i onda je tako nastavio i to je stvarno bila muka dok nije napokon prestao. Mala bas ni priblizno nije takva. Tu i tam pobaca magnete s frizidera i to bi uglavnom bilo to.
Sunchica, to bi i meni bila prva taktika. Ignoriranje i preusmjeravanje paznje na nesto drugo. Pa bi gledala hoce li proci kroz par tjedana.
Mi zacudo nismo bolesni kroz ove blagdane. Iduci tjedan ce nam dolaziti necakinje cuvati klince da minimiziramo vrtic i moguce bolestine jos do kraja nasih godisnjih (radit cemo iduci tjedan pa opet tjedan dana godisnjeg uzimamo).
Ne znam,ta faza bacanja mislim da se javlja prlično rano-ako se ne varam dok sjede ili kad krene puzanje i još sam si mislila ajme super da ne baca. Ali zapravo i malo baca s obzirom na svog bratića. Njegov bratić bude za 4 godine navršio 3 godine i baca stvari "ko veliki". Ponekad mi bude muka kad dođe kod nas (a često je kod nas). Mislim da je kriva reakcija roditelja. Treba mu reći da nije u redu. Dok je bio.manji i bacao oni su šutjeli. Ok,to je normalna faza razvoja ali ipak...
Jel vaši još proljevaju dok piju? Ovaj moj malecki stalno govori voda,kad mu dam vode malo popije a ostalo prolije na pod.
A recimo stvari u usta nije ni približno toliko stavljao kao stariji sin. Rijetko kad stavi nešto u usta-to mi je baš drago (da ne moram brinuti oko toga)
Haha tek sad vidim da sam krivo napisala,za 4 godine bude navršio 3 godine🤣🤣zapravo za 2 i pol mjeseca bude mali imao 3 god
Sretan Božić svima. :)
Crazypeach moja mala ima 17mjeseci i baca hranu iz hranilice na pod i dalje. Jede prstima, ne želi jesti sa žlicom. Sa žlicom miješa po tanjuru al rijetko kada jede. Isto tako i prolije vodu tj zna kad popije pljunuti. Užas. Imam osjećaj da to nikad neće prestati. Jel vaši piju iz čaše vodu ili? Ja sam joj dala oa je zalila sebe i sve okolo🤣.
Zna ona tu i tamo baciti i igračku.
Sad je krenula uništavati cvijeće i dirati utičnice. Al mislim da to radi kad želi privući pažnju.
Moju je vrtić lijepo naučio jesti samostalno, ona se ljuti ako ju ja hranim, jede sama i čak joj super ide, možda 20 posto sadržaja se prosipa. Kad se žurimo ja uzmem drugu žlicu pa ju hranim i ja dodatno, bitno je kao da ona ima žlicu u ruci.
Što se tiče pijenja iz čaše i dalje koristimo onu NUK koja ne prolijeva, čak i za vrtić imaju svako svoju. Učit ću ju lagano piti iz čaše, nisam ni nešto ažurna bila s tim.
Što se tiče stavljanja u usta, moja je sve živo stavljala, tek od nedavno primjećujem da izlazi iz te faze, al nedaj bože da je neki ostatak hrane našla na podu sve bude strpala u usta, pa tu još moram biti na oprezu s obzirom na sitne dijelove.
Kod nje ta faza bacanja i nije bila nešto previše zastupljena..više je aktualno preslagivanje odjeće, nedaj bože da se dočepa ormara, micanje igrački iz kutije pa nazad u kutiju i tak to..
Ne znam zašto ja sam čašu bacila iz koje je pio- jer mi je nekako bila nehigijenska. To je bila ta iz koje se ne proljeva. Kupila sam mu drugu bočicu koju ne znam kako bi opisala ima neki gumb koji se stisne i onda iskoči onaj uski dio kroz koji se pije. Iz toga pije u vrtiću,a doma pije iz obične čaše. Samo eto,kad ga primi "inspiracija" onda.krene s proljevanjem. U zadnje vrijeme mu jako malo natočim vode,doslovno za par gutljaja.
Moj malecki stalno želi jesti sam;ali u.zadnje vrijeme,možda unazad mjesec dana jako slabo jede doma. Evo,da me netko pita što je danas jeo ne bi znala. Ništa konkretno. U vrtiću kažu da pojede sve. Samo da ne voli šunku.
Sortiraj odgovore
Najstariji