Marta nadam se da će ti prehlada/alergija proći do poroda pa sa nemaš zezanja s testiranjima ili skrivenim pogledima svaki put kad kihnes 😅
Evo mene s pregleda. Ista situacija kao i kod Teab. Zatvorena, ctg uredan, mala se neda van. I dalje preporuka za aktivnosti i čekamo 🙈🤷♀️
Idući pregled 26.5. Valjda ću se počet otvarati do tada.
Aha, i rekla doktorica neka promatram djetetove pokrete. Ako bi bili slabiji neka dođem na ctg. Kako ću to pratiti? Nije da cijeli dan sjedim i razmišljam o pokretima 😆🙄

Martanadam se da će ti prehlada/alergija proći do poroda pa sa nemaš zezanja s testiranjima ili skrivenim pogledima svaki put kad kihnes 😅
Evo mene s pregleda. Ista situacija kao i kod Teab. Zatvorena, ctg uredan, mala se neda van. I dalje preporuka za aktivnosti i čekamo 🙈🤷♀️
Idući pregled 26.5.Valjda ću se počet otvarati do tada.
Aha, i rekla doktorica neka promatram djetetove pokrete. Ako bi bili slabiji neka dođem na ctg. Kako ću to pratiti? Nije da cijeli dan sjedim i razmišljam o pokretima 😆🙄
🤣🤣 u istom smo problemu,na nalazu mi pise pratit pokrete,kak da ja njih pratim ak ja stslno nes delam a on je miran 🙄 i ja se nadam otvaranju,hodam nis,sex nis,skacem po prokletoj lopti nis,neznam vise kaj da delam 🙉

👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Cure koje ste mijenjale prezime, vidim da pisete da trebate vaditi opet krvnu grupu. To su vam rekli il? Totalno mi je to nelogicno.. Nisam umrla i ponovno se rodila nakon promjene 🤣 Isti mi je oib, mbo, datum i mjesto rođenja.. Ne kuzim 🤔 Nije problem jer svako malo idem vaditi za 0- krvnu grupu, al…
Da, meni je rekla ginekologica, al ja sam svakako morala opet vaditi krv zbog IAT-a koji je primarni pregled trudnicama izmedju 32. I 34 tjedna trudnoće s RH pozitivnom krvnom grupom, mislim da je kod negativne nešto drugačije, tj prije se kontrolira, pa mi svejedno bilo, iz iste epruvetice mi je opet napravljena krvna grupa i taj IAT, pa ako nisi do sad to obavila onda čekaj taj redovni pregled na koji svakako trebaš otići po trudničkoj proceduri, pa opet izvadi krvnu grupu.

Cure koje ste mijenjale prezime, vidim da pisete da trebate vaditi opet krvnu grupu. To su vam rekli il? Totalno mi je to nelogicno.. Nisam umrla i ponovno se rodila nakon promjene 🤣 Isti mi je oib, mbo, datum i mjesto rođenja.. Ne kuzim 🤔 Nije problem jer svako malo idem vaditi za 0- krvnu grupu, al…
Meni recimo u Puli nisu tražili da ponovim krvnu grupu radi promjene prezimena 🤷 a bas sam pitala sestru u trudnickoj prošli tjedan. Ona je samo napisala na tom nalazu u zagradi novo prezime 🤣
Sto mi ima i logike, jer su svi ostali podaci isti. Ja sam ista 🤣

Ja iat radim svakih cca 2 mjeseca jer sam 0-, a muz +.. To mi je vec normalno, kao i ddimer i homocistein jer stalno misle da imam pocetnu trombofiliju, a hematolozi se tomu smiju 🤣 Ma, presmijesno... Budem onda pricekala pa kad budem na pregled u bolnicu opet isla (34tj), budem pitala za to. Ak se sjetim 🤣🤣🤣🤣

Martanadam se da će ti prehlada/alergija proći do poroda pa sa nemaš zezanja s testiranjima ili skrivenim pogledima svaki put kad kihnes 😅
Idući pregled 26.5.Valjda ću se počet otvarati do tada.
🤣🤣 u istom smo problemu,na nalazu mi pise pratit pokrete,kak da ja njih pratim ak ja stslno nes delam a on je miran 🙄 i ja se nadam otvaranju,hodam nis,sex nis,skacem po prokletoj lopti nis,neznam vise kaj da delam 🙉
Zato ćemo mi odmah na porod čim krene s otvaranjem 😅💪🤞
Imamo dobre šanse da se drugi tjedan nešto pokrene. To onda stepenice, lopte i svakojaka druga skakanje 😜

Meni nista nije spominjala taj IAT a pozitivna sam grupa...

little angel comes 01.07.
24.10. +
5.11. ❤️
25.11. rastemo 🙏🏻❤️
18.12. mini anomaly 👍🏻👍🏻
22.12. 7,2 cm
24.12. 7,5 cm i probir 🤘🏻🤘🏻
24.01. ❤️
2.02. Baby boy 💙 anomaly 🤟🏻🤟🏻
24.02.
💙It's a boy 💙
Meni nista nije spominjala taj IAT a pozitivna sam grupa…
Ovo sam našla na internetu:
U sklopu trudničke obrade je ispitivanje imunizacije trudnice. Prvo ispitivanje provodi se između 10. i 12. tjedna trudnoće ( određuje se krvna grupa i IAT). Drugo ispitivanje (ukoliko su u prvom ispitivanju rezultatu bili uredni) obavlja se između 32. i 34. tjedna trudnoće. Drugo ispitivanje odnosi se na kontrolu IAT-a odnosno ispituje se da li je majka tijekom trudnoće imunizirana djetetovim eritrocitima i stvorila iregularna antitijela koja bi mogla uzrokovati hemolitičku bolest novorođenčeta.
E sad ne znam zasto te nije poslala, vidim da smo dan razlike u terminu.

PAR INFO IZ VINOGRADSKE
Za curke koje ne znaju, u Zg u Vinogradskoj su otvorili savjetovalište za trudnice, babinjače i dojilje. Može se naručiti na telefon 01/3878343, termini su srijedom popodne od 15,30h, a treba samo D1 uputnica ginekologa. Mislim da može doći bilo tko, neovisno o tome mislite li tamo roditi! Evo ja sam bila danas.
Bila sam nekih pola sata, došle su sa mnom pričati dvije primalje - jedna koja se bavi bebama i jedna koja bude na porodima/ s mamama. Prvo su mi krenule pričati o porođajnim dobima i to, al ja sam rekla da to manje-više znam i da imam neka pitanja pa smo onda o tome. Kasnije su me provele odjelom, pokazale mi sobe, rađaonu. Evo par stvarčica koje sam saznala:
- za pratnju potvrda o preboljenju covida vrijedi 4 mjeseca, bez obzira što na potvrdi piše 6 mjeseci
- pratnja nosi svoju masku ffp2 a tamo od njih dobije onu kutu i navlake za obuću
- zlatni sat poštuju, kaže da daju bebu na mamu koliko god mama to želi
- pelene oni uglavnom imaju, može se slučajno desiti da baš taj dan nisu stigle, pa da ponesemo par komada za svaki slučaj, ali da ne trebamo nositi cijelo pakiranje
- robicu isto njihovu beba nosi, mi ponesemo (tj tata) samo za izlazak
- ako se beba rodi do 14h i sve je ok, ide doma nakon 48 sati
- boksevi imaju klimu ali sobe ne. Klima je na hodniku pa se većinom drže otvorena vrata sobe
- s jedne strane hodnika su renovirane sobe - dvokrevetne s vlastitim wcom, a s druge strane su stare sobe - trokrevetne bez wca (zajednički je, na hodniku) - pa kako vas potrefi
- u rađaoni su neki supernovi moderni kreveti koji mogu u sto pozicija pa možeš čučati i ova i ona strana i može pilates lopta (sve to naravno ako niste na epiduralu)
- u rađaonu može ruksakić sa spavaćicom, mobitelom, bocom vode, labelom
- bebe su cijelo vrijeme s mamama u sobi, može ih se zamoliti da ih malo uzmu da se mama otušira/odmori
Uglavnom, baš mi je super što sam vidjela cijeli odjel i upoznala te 2 babice. Pa eto, bilo da želite nešto saznati konkretno o Vinogradskoj, ili općenito o porodu, preporučam :) :)

👩33 👦39
Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
4.11. kuca ❤ (6+3)
14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
Termin - 27.6.2022. 🌞
Super je ovo za Vinogradsku, malo nešto svjetski za promjenu, to bi trebala biti praksa u svakoj bolnici. Da žena upozna koju primalju, osjeti ambijent, malo suzbije strah,... itd.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji