![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Visibaba07 i Miss_Ivy , dakle mi smo s više-manje istim nalazima. JuhuhuhhhuuVeć mjesecima sam na dijeti i radila sam GUK profile na Vrhovcu 1xmjesečno, sve je bilo ok, skinuli su mi oznaku GD i onda su me iz Petrove poslali na OGTT (njih nalazi s Vrhovca ne zanimaju) i eto ponovno gestacijski. Jedan dan nemam i onda za par dana imam.
Svakako mislim paziti na prehranu do kraja trudnoće jer se generalno tako i hranim.
O svašta 😲 a zašto su te iz Petrove poslali ponovno na OGTT? 🤔 Mislim imaju neki poseban razlog ili?
Oko toga se jako po meni pretjeruje.Pripaziti svakako,ali do prije par godina to nije ni postojalo i granice su bile više,sad ispada da svaka druga trudnica ima GD...
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Visibaba07 i Miss_Ivy , dakle mi smo s više-manje istim nalazima. JuhuhuhhhuuVeć mjesecima sam na dijeti i radila sam GUK profile na Vrhovcu 1xmjesečno, sve je bilo ok, skinuli su mi oznaku GD i onda su me iz Petrove poslali na OGTT (njih nalazi s Vrhovca ne zanimaju) i eto ponovno gestacijski. Jedan dan nemam i onda za par dana imam.
Svakako mislim paziti na prehranu do kraja trudnoće jer se generalno tako i hranim.
O svašta 😲 a zašto su te iz Petrove poslali ponovno na OGTT? 🤔 Mislim imaju neki poseban razlog ili?
Oko toga se jako po meni pretjeruje.Pripaziti svakako,ali do prije par godina to nije ni postojalo i granice su bile više,sad ispada da svaka druga trudnica ima GD…
Ma ne znam. Kao druga bolnica, mi smo ovdje pametniji, tako mi je to zvučalo, kao neki ego moment. Ispada da svaka druga trudnica ima GD, da.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
Da, mene su u prosloj trudnoci isto u Petrovoj oko toga zezali, ona glukoza u krvi kad sam radila prvu KKS je bila malo povisena ali nisam nis posebno na tezini dobivala pa je moja gin rekla da sad malo s tim pretjeruju i da cemo vidjet OGTT. Jer nisam ni znala da i glukozu gledaju, tko zna sta sam ja sve pojela vecer prije 😅
E onda sam u 20tt zavrsila u Petrovoj zbog krvarenja i oni navalili da me na dijabeticku prehranu stave, isli mi radit OGTT odmah i ispao skroz uredan 🙄
I onda opet kad sam dosla u TA se ulovili te glukoze sa prvog nalaza i unatoc urednom OGTT dali preporuku da par mj nakon poroda ponovim jos jednom da se vidi stanje. Na sto je moja gin opet rekla da nema potrebe i nisam ni radila.
U ovoj trudnoci sve uredno, i prvi nalaz i OGTT, valjda nece negdje iskopat taj iz 2019 da zezaju 🤣
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Jutros obavila pregled, sa maleckim je sve okej, ima cca 1750g i odgovara tjednima, vjerujem da ce onda biti sitniji/prosjecan kao i stariji brat, sto me veseli jer bi valjda i porod opet trebao biti okej. Prvi je bio 3240g/50cm
Glava je dolje (vec neko vrijeme), mlati me ocito nogama po rebrima a rukama i glavom po mjehuru...
Dobila tj trazila uputnicu da ponovim pretragu za krvnu grupu, jer sam shvatila da mi je na staro prezime a to znaju zezat.
Iduci pregled 3.6., tada cemo napravit i briseve i nakon toga prelazim u TA 😱😱
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Evo mi nalaza OGTT-a iz Petrove:
0 min - 4.8 (<5.1)
60 min - 10.2 (<10)
120 min - 6.6 (<8.5)
U zagradi su referentne vrijednosti, pretpostavljam da će me gnjaviti zbog ove srednje vrijednosti-nakon 60 min., mada sam na dijabetičkoj dijeti već mjesecima. Ima tko slično iskustvo, da je jedna vrijednost bila malo povišena?
Moj Ogtt nalaz
(vP) Glukoza natašte* 4.7 mmol/L < 5.1
(vP) Glukoza 60 min* 10.1 mmol/L < 10.0
(vP) Glukoza 120 min* 6.9 mmol/L < 8.5
Danas sam bila na Vuk vrhovcu pokupiti iglice i epruvete za guk profile 😞. Moje iskustvo je da gnjave i za to malo.
Ajme jada..pa nećeš valjda morati na guk profil radi 0.1 odstupanja?!?!
Eto, morat ću... Imam jako dobru, ali strogu ginekologicu. Jedva sam ju nagovorila da me počne skidati s utrogestana tj još uvijek imam jednu dozu. A sa mnom sve super 😀 a šta ćeš, još malo pikanja, šta je to za nas ivf-ice 😀
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
0 min - 4.8 (<5.1)
60 min - 10.2 (<10)
120 min - 6.6 (<8.5)
U zagradi su referentne vrijednosti, pretpostavljam da će me gnjaviti zbog ove srednje vrijednosti-nakon 60 min., mada sam na dijabetičkoj dijeti već mjesecima. Ima tko slično iskustvo, da je jedna vrijednost bila malo povišena?
Moj Ogtt nalaz
Danas sam bila na Vuk vrhovcu pokupiti iglice i epruvete za guk profile 😞. Moje iskustvo je da gnjave i za to malo.
Eto, morat ću… Imam jako dobru, ali strogu ginekologicu. Jedva sam ju nagovorila da me počne skidati s utrogestana tj još uvijek imam jednu dozu. A sa mnom sve super 😀 a šta ćeš, još malo pikanja, šta je to za nas ivf-ice 😀
Ja sam utriće morala koristiti do 35tt. Od nekog 10tt kad sam imala hematom i krvaruckala. Kasnije je rekao dr da se hoće žene prijevremeno otvarati kad se ukine i da ne može štetiti samo koristiti, tako da sam cijelu trudnoću 2x na dan stavljala😵
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
0 min - 4.8 (<5.1)
60 min - 10.2 (<10)
120 min - 6.6 (<8.5)
Moj Ogtt nalaz
Eto, morat ću… Imam jako dobru, ali strogu ginekologicu. Jedva sam ju nagovorila da me počne skidati s utrogestana tj još uvijek imam jednu dozu. A sa mnom sve super 😀 a šta ćeš, još malo pikanja, šta je to za nas ivf-ice 😀
Ja sam utriće morala koristiti do 35tt. Od nekog 10tt kad sam imala hematom i krvaruckala. Kasnije je rekao dr da se hoće žene prijevremeno otvarati kad se ukine i da ne može štetiti samo koristiti, tako da sam cijelu trudnoću 2x na dan stavljala😵
Ma znam da ne može štetiti. Eto, oprezna je i s tim i sa šećerom, nema veze, bit ću fit trudnica. Ajme meni, pa ti si već u 37 tt 😳 jel sve spremno? Uzbuđena?
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
cure meni od jutros smeđi sluzavi iscjedak a od bolova ni b 😞
Mislis da je cep ili su samo popucale zilice cerviksa? Znam da si nestrpljiva, ali zbilja ti je ostalo jos malo
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
0 min - 4.8 (<5.1)
60 min - 10.2 (<10)
120 min - 6.6 (<8.5)
Moj Ogtt nalaz
Ma znam da ne može štetiti. Eto, oprezna je i s tim i sa šećerom, nema veze, bit ću fit trudnica. Ajme meni, pa ti si već u 37 tt 😳 jel sve spremno? Uzbuđena?
Krevetić je još u kutijama, ali za vikend riješavamo i to. 😂
Svaki dan jurim, žurim na sto strana ko da nisam trudna, uzbuđena jesam jako, s jedne strane jedva čekam, s druge se pitam jel ću se snaći 😇
Vidim da i ti lijepo ideš kraju, uskoro će bebica i kod tebe, to sad samo proleti pred kraj❤️
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji